› 
 › 
pudra.com 07.07.2010

Bu sözlük alternatif hayatları anlatıyor!

Alternatifler Sözlüğü, bugün daha iyi bir dünya düzeni için sorgulayan, cevap arayan insanların tasarladıkları alternatif hayat tarzlarını ve biçimlerini gözler önüne seriyor.



Elinizdeki sözlüğü istediğiniz bir sayfasından açarak Gandi’den medyum Madam Blavatsky’e, Amazon kadınlarından kaptan Swing’e zengin arayış maceralarına tanıklık edeceksiniz. Bu sözlük kaynak bir kitap ya da olanaklara dair örnekler içeren bir liste olarak da düşünebilir. ALTERNATİFLER SÖZLÜĞÜ’nde çok farklı kaynak, sistem ve tarza ait maddeler arasında kurmaca ütopyalar; siyasal teoriler, teorisyenler ve fikirler; toplumsal hareketler, somut alternatifler yer alıyor. Bütün bunlar, tarih boyunca insanların daha iyi bir dünyanın olabilirliğine inanma cesaretini de gösteriyor.

Sözlük, kaçınılmaz olarak yazarlarının da okurlarının da muhtemelen yaşamayı tercih etmeyeceği dünyaları ziyaret ediyor, yaşamayı düşünmeyeceği pratikleri inceliyor. Kitabın üç yazarı Martin Parker, Valerie Fournier ve Patrick Reedy ise asıl söylemek istediklerini şu sözlerle dile getiriyorlar: Bu baş döndürücü fikirler ağının alternatifler sunduğu, en iyi yolun düz bir yol olmadığı...


Sözlükte maddeler alfabetik sırayla ve maddelerin birbirine yaptığı göndermeler BÜYÜK HARFLE belirtiliyor.


NTV Yayınları’nın kitapları, internet yoluyla ntvyayinlari.com adresinden ve 0212 304 08 92 numaralı çağrı merkezinden indirimli temin edinilebilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER