› 
 › 
20.09.2010

Büyük Yazarların Gizli Hayatları

Büyük Yazarların Gizli Hayatları, William Shakespeare'den Leo Tolstoy'a dek pek çok yazarın sıradışı hayatını anlatıyor.

Çok satan ''Büyük Sanatçıların Gizli Hayatları'' kitabının yazarından bir kitap daha: Büyük Yazarların Gizli Hayatları... Bu kitapta, katillere, aldatanlara, uyuşturucu bağımlılarına ve edebiyat dünyasının diğer efsanelerine dair garip ama gerçek hikayeler var...


William Shakespeare'den Leo Tolstoy'a dek pek çok yazarın sıradışı ve sansürsüz bir profilini sunan Büyük Yazarların Gizli Hayatları, lise öğretmeninizin sormaya korktuğu tüm zorlu soruları ele alıyor:

Nedir Lewis Carroll'un şu küçük kızlarla meselesi?
J. D. Salinger gerçekten kendi idrarını mı içerdi?
Lord Byron kaç kadınla -ve erkekle- yattı?
Ayn Rand neden Charlie'nin Melekleri'ne bayılırdı?


Büyük Yazarların Gizli Hayatları
Robert Schnakenberg
Çevirmen:Duygu Akın
Domingo Yayınevi


İşte kitaptan bölümler:

Kafka
Kafka’nın, Bohemya İşçi Kaza Sigortası Enstitüsü’nde çalışırken ilk sivil koruma kaskını geliştirdiği söylenir. Yazar hem sağlıksal hem de ahlaki nedenlerden dolayı sıkı bir vejetaryendi. Bir gün bir akvaryumdaki balığı hayranlıkla izleyen Kafka “Şimdi sana daha bir iç huzuruyla bakabiliyorum çünkü artık seni yemiyorum” dedi.

Virginia Woolf
Bir romanın sonuna yaklaştığında kendi deyimiyle ‘çıldıran’ Virginia Woolf, hastalığının manik safhasında biteviye konuşurdu. Bir defasında 48 saat aralıksız konuşmuştu. Bir grup arkadaşıyla Rodin’in stüdyosuna yaptığı ziyarette Woolf’a sanatçının üstünü örttüğü parçalara bakmaması söylendi. Her zamanki gibi kendisine getirilen kısıtlamalara meydan okuma eğiliminde olan yazar, ilk iş yasaklı heykellerden birinin üstünü açmaya koyuldu. Rodin ise yanına gelip tokadı yanağına yapıştırdı.

Jack London

Jack London yazılarından bir milyon dolar kazanan ilk Amerikalı yazardı. Aynı zamanda sadık bir sosyalistti ki bu çelişki çağdaşlarının gözünden kaçmadı. Tüm sınıf mücadelesi ve ekonomik adalet konuşmalarına karşın London özellikle Asya halklarına karşı özel bir horgörü besleyen, acımasız bir ırkçıydı.

Charles Dickens
Charles Dickens, masa ve sandalyelerin istediği şekilde düzenlenmediği bir odada yazı yazmayı reddeden, takıntılı biriydi. Herhangi bir odadaki herhangi bir mobilyanın tam yerini hatırlayabilmek gibi tuhaf bir yeteneği vardı. Uğur getirmesi için her şeye üç defa dokunurdu. Daima yüzü Kuzey Kutbu’na bakacak şekilde uyumakta ısrar ederdi. Paris morguna karşı tuhaf bir saplantısı vardı. Burada boğularak ölen avarelerin ve diğer sahipsizlerin cesetlerini inceleyerek günlerini geçirirdi.

Edgar Allan Poe
Amerika’nın dışarıda en çok tanınan edebi şahsiyeti Edgar Allan Poe, kendi ülkesinde beş parasız ve halk sevgisinden yoksun bir halde hayata veda etti. Poe ‘Kuzgun’ adlı eseriyle gurur duyar, onu ‘gelmiş geçmiş tüm şiirlerin en iyisi’ diye adlandırırdı. Ancak telif hakları yasası konusundaki cehaletinden dolayı bu eserden neredeyse hiç para kazanamadı. Poe çocukken mezarlıkta eğitim görmüştü. Matematiği mezar taşlarının üstündeki tarihleri toplayıp çıkararak öğrendi.

Honore de Balzac
Bir metre 60 santimlik boyuyla Honore de Balzac, doymak bilmez iştahı, eksantrik giyimi ve kaba saba tavırlarıyla meşhurdu. Gecelerini gündüzlerine katan yazar günde yaklaşık 50 fincan koyu Türk kahvesi içiyordu.

KİTAPTA HANGİ YAZARLAR VAR?
William Shakespeare, Lord Byron, Honore de Balzac, Edgar Allan Poe, Bronte Kardeşler (Charlotte Bronte, Emily Bronte, Anne Bronte), Henry David Thoreau, Walt Whitman, Leo Tolstoy, Emily Dickinson, Lewis Carroll, Louisa May Alcott, Mark Twain, Oscar Wilde, Arthur Conan Doyle, W.B. Yeats, H.G. Wells, Gertrude Stein, Jack London, Virginia Woolf, James Joyce, Franz Kafka, T.S. Eliot, Agatha Christie, J.R.R. Tolkien, F.Scott Fitzgerald, William Faulkner, Ernest Hemingway, Ayn Rand, Jean-Paul Sartre, Richard Wright, William Burroughs, J.D. Salinger, Jack Kerouac, Kurt Vonnegut, Toni Morrison, Sylvia Plath ve Thomas Pynchon.

Pudra.com, edebiyat sever okuyucularına Büyük Yazarların Gizli Hayatları'nı tavsiye ediyor. Bu kitap, klasik edebiyata eğlenceli bir bakış atıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER