› 
 › 
Pudra.com 23.01.2012

Efsane yazarların hayatı "Yaratıcı Aşklar" kitabında

Lesley McDowell'in kaleme aldığı "Yaratıcı Aşklar" kitabı, 20. yüzyılın dokuz kadın yazarı ve onların her biri birer efsane olan erkek yazarlarla ilişkilerini konu ediniyor.

20. yüzyılın dokuz kadın yazarı ve onların her biri birer efsane olan erkek yazarlarla ilişkilerini konu alan "Yaratıcı Aşklar" adlı kitap, bu yazarların yatak odalarından sayfalara, sayfalardan edebiyat tarihine uzanan bir yolculuğa çıkarıyor okuru.


Hayat arkadaşları tarafından terk edilen, kötü muamele gören, aldatılan, “mağdur” edilen, “kurban” konumuna düşürülen fakat tüm yaşadıklarına rağmen, bugün, en iyi yazarlardan sayılan bu kadınların ilişkileriyle daktilolarını birbirine bağlayan sır neydi? Kitap işte bu soruya yanıt arıyor.

Katherine Mansfield-John Middleton Murray, H. D. (Hilda Doolitle)-Ezra Pound, Rebecca West-H. G. Wells, Jean Rhys-Ford Madox Ford, Anaïs Nin-Henry Miller, Simone de Beauvoir-Jean-Paul Sartre, Martha Gellhorn-Ernest Hemingway, Elizabeth Smart-George Barker, Sylvia Plath-Ted Hughes'ün ilişkilerine odaklanan kitapta, bu ilişkilerin kadınlar açısından mutsuzluk, sefalet, alkolizm getirdiği, utanç kaynağı olduğu ve kimi zaman onları intihara bile sürüklediği anlatılıyor.

Kitabın yazarı Lesley McDowell, kadın yazarların bu “kötü” ilişkilerindeki itici gücü sorguluyor. Kadınların bu tip yıpratıcı ilişkilerle aslında sanatlarını geliştirdiklerine ve yaratıcılıklarını kamçıladıklarına inanıyor.


Yaratıcı Aşklar
Lesley McDowell
Sel Yayıncılık


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER