selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Elçin Poyrazlar'dan yeni polisiye roman: Mantolu Kadın

Gazeteci Yazar Elçin Poyrazlar'ın üçüncü polisiye romanı Mantolu Kadın Hep Kitap'tan çıktı. Sürükleyici roman, aile içi psikolojik şiddete de değiniyor!

İZLE: POLİSİYE YAZMAK ZOR MU?👇 

Gazeteci Yazar Elçin Poyrazlar'ın üçüncü romanı Mantolu Kadın 9 Kasım'da Hep Kitap logosu ile raflarda yerini aldı. Mantolu Kadın, Elçin Poyrazlar'ın polisiye romancılığına dair deneyimlerinin yanı sıra kadına şiddet konusuna da parmak bastığı, psikoloji ağırlıklı özel bir polisiye. Daha önce Kara Muska ve Gazetecinin Ölümü adlı derinlikli iki romana imza atan Poyrazlar, son kitabında bir kadın yazar olarak kadına şiddetin yanı sıra, çok da fazla işlenmeyen aile içi psikolojik şiddet konularını işlemesi ile Türk polisiye edebiyatına önemli bir katkıda bulunuyor. 

İngiltere Polisiye Yazarları Derneği’nin (CWA) üyesi ve Türkiye’de Polisiye Yazarları Birliği’nin kurucuları arasında yer alan Elçin Poyrazlar, daha önceki romanlarında gazeteci karakteri Selin Uygar ekseninde basın özgürlüğü, derin devlet gibi konulara değinmişti. Poyrazlar'ın üçüncü romanı Mantolu Kadın'da ise aile içi psikolojik şiddet ekseninde bir cinayet öyküsüne tanıklık ediyoruz.
 
Kitap söyleşisi

Gazeteci Yazar Elçin Poyrazlar, Tüyap Kitap Fuarı ile aynı dönemde, 15 Kasım 2018 Perşembe günü, Nişantaşı Minoa'da Ünlü Psikiyatr Dr. Gülcan Özer ile birlikte "Polisiyenin Psikiyatrisi: Mantolu Kadın'da Psikolojik Şiddet ve Kadın Merkezli Polisiyeler" başlıklı bir söyleşi ve imza günü düzenliyor.

Elçin Poyrazlar Mantolu KadınPoyrazlar'ın üçüncü romanının konusuna değinecek olursak; Mantolu Kadın'da, çok genç bir yaşta geleceği parlak bir cerrahla evlendirilen kadın, evlendikten sonra kocasının iktidarsız olduğunu öğrenir. Onun kaba saba davranışları ile ondan iyice uzaklaşır. Ardından eşinin tayini nedeniyle küçük bir kente yerleşirler. Kadın, burada gizemli bir kadın ile tanışır ve onun da eşinden şiddet gördüğünü öğrenir.

İki kadın kurtuluş planları yapsa da önlerinde çeşitli engeller vardır. Ardından kadın, cerrah eşi tekrar tayin edildiği için İstanbul'a dönmek zorunda kalır. Ancak olaylar burada bitmez. Gizemli bir şekilde 2 ayrı noktada iki kişi öldürülür. Biri avukat diğeri cerrahtır. Başkomiser Aydın Andız ise cinayetlerin arasında bir bağlantı olduğunu düşünerek işin peşine düşer. 

9 Kasım'da Hep Kitap logosu ile raflarda yerini alan Mantolu Kadın, Elçin Poyrazlar'ın polisiye romancılığına dair deneyimlerinin yanı sıra kadına şiddet konusuna da parmak bastığı, psikoloji ağırlıklı özel bir polisiye.

Daha önce Kara Muska ve Gazetecinin Ölümü adlı derinlikli iki romana imza atan Poyrazlar, son kitabında bir kadın yazar olarak kadına şiddetin yanı sıra, çok da fazla işlenmeyen aile içi psikolojik şiddet konularını işlemesi ile Türk polisiye edebiyatına önemli bir katkıda bulunuyor. 

Elçin Poyrazlar'ın romanlarını satın almak için linklere tıklayabilirsiniz.
Gazetecinin Ölümü, İthaki
- Kara Muska, Kırmızı Kedi
Mantolu Kadın, Hep Kitap

İlgili haberimiz: 'Popüler kültürde kadın bir süs eşyası ya da arzu nesnesi'
Bir koltuğunda gazeteciliği, diğer koltuğunda anneliği taşıyan Polisiye Yazar Elçin Poyrazlar ile kendi serüveni ve kadının hayattaki yeri üstüne konuştuk.
 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2