› 
 › 
Pudra.com 10.07.2014

Hakim Erkan Özkaya'dan polisiye roman: Pepsis ve Tarantula

Bir hakimin kaleminden çıkmış, polisiye bir roman okumak ister misiniz? İlgi çekici konusuyla Hakim Erkan Özkaya'nın ilk kitabı "Pepsis ve Tarantula"yı elinizden düşüremeyeceksiniz.

Polisiye roman tutkunlarını, ellerinden bırakamayacakları Kalkedon Yayınları'ndan çıkan yeni bir kitapla tanıştıralım: "Pepsis ve Tarantula". Hakim Erkan Özkaya'nın polisiye romanı bir yargıcın bir Haşhaşin’e, bir suikastçiye dönüşüp dönüşemeyeceği sorgusu üzerinden ilerliyor. Polisiye, gizem, endişeler, insani zaaflar ve daha birçok konu "Pepsis ve Tarantula"da işleniyor. Romanın içinde mistisizmden mesleki sorgulamalara, şehvetten uhrevi meselelere kadar birçok detay bulmak mümkün. Kitabın konusu, ana karakterler olan Asliye Ceza Hakimi Ercan Azizoğlu ve dünyanın belki de en iyi katili Firuz Amrabad çevresinde dönüyor.

Hakim Erkan Özkaya'dan polisiye roman: Pepsis ve Tarantula

Kitaba adını veren "Pepsis ve Tarantula”nın hikayesiyse şöyle: “Pepsis adı verilen dev bir yaban arısı türü, üremek için dünyanın en iri ve en zehirli örümceği olan tarantulayı kullanır. Yaban arısı tarantulayı bulduğunda savaş başlar. Tarantulanın en büyük silahı öldürücü zehridir ancak pepsis, tarantulanın zehrine karşı özel bir panzehirle korunmuştur ve örümceğin kuvvetli zehrinden etkilenmez. Arı örümceği karnının sol üst tarafından sokar ve zehrini boşaltır. Arının zehri, tarantulayı öldürmez ancak onu felç eder. Hareket edemeyeceği kadar dar olarak önceden hazırlanan beton yuvaya tarantula taşınır. Tarantulanın karnında bir delik açan yaban arısı buraya tek bir yumurta bırakır. Birkaç gün içinde yumurtadan pepsisin yavrusu çıkar. Yumurtalar için gerekli ısı ve larvalar için besin hazırdır. Yavru değişim geçireceği koza dönemine kadar tarantulanın etini yiyerek beslenecek ve onun vücudu içinde korunacaktır.”

Yüksek Mahkeme'nin işkence, kaçakçılık ve bilişim suçlarına bakan dairesinde görevli hakim Erkan Özkaya bu ilk kitabını yazarken tecrübelerinden yararlanmış. Sonuç olarak "Pepsis ve Tarantula" gibi elinizden bırakmak istemeyeceğiniz sürükleyici bir roman ortaya çıkmış.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER