› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.04.2011

Haremin gizemi

Osmanlı'da kadınların oturarak doğum yaptığını, sultanların her zaman yalnız yemek yediklerini biliyor muydunuz? Prof. Dr. Nurhan Atasoy, "Harem" kitabıyla sarayın kapılarını aralıyor.

Her zaman merak uyandıran Osmanlı'nın harem hayatı, "Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle bir kez daha ilgimizi çekti. Dizide anlatılanların ne kadar gerçek ne kadar kurgu olduğu tartışıldı. Prof. Dr. Nurhan Atasoy, bu ilgi ve meraka cevap niteliğinde bir kitap çalışmasıyla karşımıza çıktı. Dünyanın en güçlü imparatorluklarından bir olan Osmanlı'nın saray kapıları arkasında yaşadığı hayatı "Harem" adlı kitabıyla gözler önüne serdi.

Haremin gizemi

Topkapı Sarayı'nın haremini konu alan kitap, haremi önemli alanlarını çeşitli hikaye ve anektodlarla anlatırken, haremde doğum, yemek, eğlence, müzik, tiyatro, bayamlar ve düğünler gibi ilginç konuları da ele alıyor. Kitapta, Osmanlı sarayında kadınların inci süslemeli bir ebe sandalyesine oturarak doğum yaptıkları, Osmanlı sultanlarının II. Abdülhamit'e kadar hep yalnız başlarına yemek yedikleri gibi ilginç bilgiler yer alıyor.

Kitap, haremin bünyesinde barındırdığı harem ağası, hizmetkar ve cariyeler gibi insanların nasıl eğitildiklerini, ne düzeyde hayatlarını sürdürdüklerini ve her bir grubun harem hayatına olan katkısını detaylı olarak paylaşıyor.



BKG Yayınları tarafından İngilizce olarak hazırlanan kitap, Osmanlı İmparatorluğu'nda haremin önemini ve düzenini derinliğiyle anlatırken, saraydan fotoğraflar, resimler ve minyatürlerle görsel bir ziyafet de sunuyor.

Topkapı Sarayı Müze Mağazaları'ndan ulaşabileceğiniz "Harem" kitabını www.bkg.com.tr adresinden de satın alabilirsiniz.


Harem
Prof. Dr. Nurhan Atasoy
BKG Yayınları
Fiyatı: 50 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER