› 
 › 
Pudra.com 29.03.2012

İstanbul'a iki farklı açıdan baktıran kitap: "İki Nesil Bir Şehir"

Aydın Boysan'ın oğlu Burak Boysan ile birlikte yazdığı "İki Nesil Bir Şehir" adlı kitap Doğan Kitap'tan çıktı. Kitap, İstanbul'u iki farklı bakışla anlatırken, şehrin değişimine de ışık tutuyor.

"Nereye gitti yaşadığım İstanbul?" diye soruyor Aydın Boysan. 90. yaşını 40. kitabıyla kutlarken kendisi gibi mimar olan oğlu Burak Boysan’la birlikte keyifli bir "İstanbul güzellemesi"ne imza atıyor.

İstanbul'a iki farklı açıdan baktıran kitap:

İki Nesil Bir Şehir baba-oğul Boysanları ilk kez bir projede bir araya getirirken, İstanbul’u iki farklı bakış altında masaya yatırıyor. Aydın Boysan, doğup büyüdüğü Narlıkapı Çıkmazı’nı, Samatya’yı, Laleli’yi, Yedikule ve Bizans Surları’nı özlemle anıyor bu kitapta.

İkinci bölümde kalemi eline alan Burak Boysan ise İstanbul’un ışık hızında yaşadığı değişimi ortaya koyuyor, "Buraları dutluktu" klişesinin hiç de yersiz olmadığını gözler önüne seriyor. Bizlere Menderes imarı, Dalan projeleri ile çehresi yarım asır gibi bir zamanda tamamen değişen kentin portresini çiziyor.

Kitabın bir de hediyesi var: "Nereye gitti yaşadığım İstanbul?" DVD’si. Besim Dalgıç’ın hazırladığı, müziklerini Serdar Ateşer’in yaptığı filmde Aydın Boysan o lezzetli mi lezzetli sohbetiyle okurları bir İstanbul turuna çıkarıyor, bahsettiği Narlıkapı Çıkmazı’na, Bizans surlarına, Laleli’ye götürürken bizzat mihmandarlık ediyor.

Kitabın sonunda yer alan "Zaman Geçerken" bölümü ise okurları özledikleri bir dostla yeniden buluşturuyor. İstanbul sevdalısı olduğu kadar bir yaşam ustası olan Aydın Boysan’la…

İki Nesil Bir Şehir
Aydın Boysan-Burak Boysan
Doğan Kitap
25 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER