› 
 › 
Pudra.com 02.02.2012

Küreselleşme sağlığımızı nasıl etkiledi?

Dünya Sağlık Örgütü, "Küreselleşme sağlığımızı nasıl etkiledi?" sorusuna yanıt vermek amacıyla "Küreselleşme ve Sağlık" kitabını çıkardı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Sağlığın Sosyal Belirleyicileri Komisyonu'nda ilgili birimin derlediği "Küreselleşme ve Sağlık" kitabı küreselleşmenin sağlık üzerindeki doğrudan ve dolaylı etkilerini analiz ediyor.


Kitap, Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Sağlığın Sosyal Belirleyicileri Komisyonu bünyesindeki Küresel Bilgi Ağı (KBA) tarafından yürütülmüş olan çalışmaların bulgularını güncelleyip bir araya getiriyor.

Kitaptaki bölümlerde ele alınan sorular şöyle:

Ticaretin serbestleşmesi sağlığın sosyal belirleyicilerini nasıl etkilemiştir? Küreselleşme gıda güvenliğini, beslenmeyi, su ve sanitasyona hakkaniyetli erişimi nasıl etkilemiştir?

Bugünün küresel yönetişim yapıları, sağlıkta hakkaniyeti sağlığın sosyal belirleyicileri ile ilişkili olacak şekilde ne ölçüde dikkate almaktadır?

İNSEV (İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı) Yayınları'ndan çıkan "Küreselleşme ve Sağlık" kitabı, küreselleşme, sağlık, sosyal politika ve sosyal bilimler içinde halk sağlığı üzerine çalışan araştırmacı ve öğrencilerin okuması gereken bir eser.


Küreselleşme ve Sağlık
Corinne Packer, Ronald Labonte, Ted Schrecker, Vivien Runnels
İnsev Yayınları


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER