› 
 › 
Pudra.com 19.03.2012

Osmanlı Kültürünün Avrupa’daki Yansımaları: 1453-1699

"Osmanlı Kültürünün Avrupa’daki Yansımaları: 1453-1699", Armaggan Yayınları'ndan çıktı. Kitap, Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve Dr. Lâle Uluç'un 14 Avrupa ülkesinde 6 yılı aşkın süreyle yaptığı araştırmaların sonuçlarını içeriyor.

Avrupa’nın Osmanlılardan aldığı kültürel etkileri ortaya çıkartmayı amaçlayan "Osmanlı Kültürünün Avrupa’daki Yansımaları: 1453-1699" isimli kitap, Turkish Cultural Foundation’ın (Türk Kültür Vakfı) katkılarıyla, Armaggan Yayınları arasında yerini aldı. İçeriğindeki 400 resimle okuyuculara görsel bir şölen sunan yapıt İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin eski dekanlarından Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü yarı zamanlı öğretim görevlisi, araştırmacı Dr. Lâle Uluç’un ortak çalışmasıyla hazırlandı.

Osmanlı Kültürünün Avrupa’daki Yansımaları: 1453-1699

Kitap, 14 Avrupa ülkesinde 6 yılı aşkın süreyle yapılan araştırmanın sonuçlarını içeriyor. Dokuma, çini ve seramik, çiçek ve bitki, halı, silah, tasvir, hilal ve kesişmeler başlıkları altında hazırlanan, büyük boy ve renkli 443 sayfalık yapıt, 341 kaynaktan alınan bilgilerle oluşturuldu.


Kitap, erken modern dönem Avrupa’sında Osmanlıların genişleyen topraklarıyla oluşan ortak sınırların sonucunda yoğunlaşan politik, diplomatik ve ticari ilişkilerle, Avrupa’ya ulaşan Osmanlı maddi kültürünün yansımalarını konu alıyor. İstanbul’un fethedildiği 1453 tarihinde başlayan araştırma, Viyana yenilgisi sonucunda Avrupa devletlerinin gözünde yenilmezliğin kaybedildiği Karlofça Anlaşması (1699) arasındaki dönemi kapsıyor. Çalışmada, ticari ilişkilerin toplumsal zevkler üzerinde bir etki yarattığı varsayılmıyor, alıcı toplumlarda ortaya çıkan gelişmelerin, alandan çok verenle ilişkilendirildiği düşünülüyor.

Osmanlı Kültürünün Avrupa’daki Yansımaları: 1453-1699
Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve Dr. Lâle Uluç
Armaggan Yayınları


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER