› 
 › 
pudra.com 19.04.2010

Paul Johnson'dan Yaratıcılar

Paul Johnson, yaratıcı isimleri sıradışı yanlarıyla ve bilinmeyen özellikleriyle gözler önüne sererken, bizleri tarihin arka sayfalarında meraklı bir yolculuğa çıkarıyor.



Paul Johnson, yaratıcı ruhların çarpıcılığı ve üretkenliği üzerine yazdığı denemeleriyle Chaucer, Shakespeare, Mark Twain ve T. S. Eliot’tan Dürer, Pugin ve Viollet-le-Duc’e kadar bir dizi yaratıcı ismi sıradışı yanlarıyla ve bilinmeyen özellikleriyle gözler önüne sererken, okuyucuyu tarihin arka sayfalarında uzun ve meraklı bir yolculuğa çıkarıyor.

Jane Austen, Madame de Staël ve George Eliot’ın erkeklere ait bir dünyada seslerini duyurmak için başvurduğu farklı yolları anlatırken, Louis Comfort Tiffany onu cam yapma teknolojisi ve modada estetiğin trajik saplantılarına götürüyor.

Victor Hugo şu soruyu sorduruyor: “Yaratıcı deha, düşük zekâ ile birarada var olabilir mi?”


Ve sıra Johann Sebastian Bach’a gelince, yaratıcılıkta genetiğin rolüne odaklanma ve kilise orgunun tuhaf dünyasını keşfetme fırsatı veriyor.


Johnson, bazı denemelerinde aydınlatıcı karşılaştırmalar yapıyor: Turner ile döneminin Japon üstadı Hokusai ve iki büyük moda tasarımcısı, Balenciaga ile Dior.


Yaratıcılar
Paul Johnson
NTV Yayınları
336 Sayfa
Fiyatı: 20 TL



NTV Yayınları’nın kitapları, internet yoluyla www.ntvyayinlari.com adresinden ve 0212 304 08 92 numaralı çağrı merkezinden indirimli temin edinilebilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER