› 
 › 
Pudra.com 13.03.2012

Rakı Ansiklopedisi dünyanın en iyisi!

Geçen yıl Overteam Yayınları'ndan çıkan Rakı Ansiklopedisi Gourmand Cookbook Awards’da "Spirits" (Distile Alkollü İçkiler) Kategorisi’nde en iyi kitap ödülünü aldı. Tüm rakıseverler için mükemmel bir kaynak olan, rakının tarihine ve kültürüne ışık tutan bu kitabı kaçırmayın.

Paris’te düzenlenen Uluslararası Gurme Fuarı kapsamında gerçekleşen "Gourmand Cook Book Awards"da "Spirits" (Distile Alkollü İçkiler) kategorisi’nde birincilik ödülünü kazanarak büyük bir başarıya imza atan Rakı Ansiklopedisi, 500 yılı aşkın bir tarihsel kesitte rakı kültürünün izi sürülüyor. Edebiyattan müziğe, gastronomiden folklora ve popüler kültüre pek çok farklı alandan derlenmiş 1755 madde, bazıları daha önce hiç gün ışığına çıkmamış 1000’i aşkın görselle birlikte sunuluyor.

Rakı Ansiklopedisi dünyanın en iyisi!

Erdir Zat'ın yayın yönetmenliğini üstlendiği, Çağatay Anadol, Fügen Basmacı, Çiçekten Becel, Murat Belge, Raşit Çavaş, Necdet Sakaoğlu, Ahmet Örs ve Vefa Zat'ın danışma kurulunu oluşturduğu ve birbirinden değerli tam 55 yazarın katkıda bulunduğu "Rakı Ansiklopedisi", rakı kültürünün hem yurtiçinde hem de yurtdışında tanıtılması adına büyük bir hizmet sunuyor.

Yaşayan rakı kültürünün bütün yönleriyle kavranmasını sağlayacak bilgileri derleyen sistematik bir başvuru kaynağı oluşturmak amacıyla hazırlanan Rakı Ansiklopedisi, öncelikle rakı tarihine ilişkin bilgileri tazeliyor, genişletiyor, bugüne kadar genellikle 17. yüzyıldan itibaren işlenen rakı tarihini 16. yüzyılın başlarına kadar götürüyor. Başka bir ifadeyle, yaşayan rakı kültürünün ayrılmaz parçası olan üç temel kavramı (rakı, meyhane ve çilingir sofrası) bu 500 yılı aşan tarihsel süreçte mercek altına alınıyor.

Tarih, edebiyat, mizah, sanat, müzik, sinema, folklor, kent kültürü, eğlence kültürü gibi alanlardan derlenen maddeler, rakı jargonundan seçilmiş 600'ü aşkın sözlük maddesiyle ve rakının çevresinde oluşturduğu toplumsal ve kültürel olguları değerlendiren incelemelerle harmanlanıyor. Bu anlamda Rakı Ansiklopedisi'ni, "rakı" temasına odaklanan bir "popüler kültür tarihi ansiklopedisi" olarak değerlendirmek de mümkün…

Bünyesinde bir "içki kültürü ansiklopedisi" de barındıran Rakı Ansiklopedisi, başta AB ülkeleri olmak üzere bütün dünyada kabul görmüş özgün bir "distile alkollü içki" olarak rakının özellikleri, endüstrisi, ekonomisi ve üretimine, giderek rakının yakın (şarap, arak, uzo, vs.) ve uzak (votka, viski, rom, vs.) akrabalarına ilişkin maddelere de yer veriyor. Ayrıca Osmanlı'nın endüstriyel rakı üretimine izin verdiği 1880'den günümüze uzanan zaman diliminde piyasaya çıkmış 200'e yakın rakı markası birer madde olarak kayıt altına alınıyor. Çilingir sofrasının ortaya çıkardığı devasa "meze kültürü" de ansiklopediyi oluşturan temel elementler arasında yer alıyor.

Rakı Ansiklopedisi
Overteam Yayınları
68 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER