› 
 › 
13.06.2018

Telgraftan tablete... Siz hangi kuşaksınız?

Evrim Kuran, yeni kitabı Telgraftan Tablete'de Türkiye'de yaşayan 5 kuşağın karakteristik özelliklerini döneme damga vuran olaylar ve insanlarla anlatıyor.

Kuşak Araştırmacısı Evrim Kuran, yeni yayınladığı kitabı Telgraftan Tablete'de Türkiye’de yaşayan 5 kuşağın karakteristik özelliklerini o döneme damga vuran insanlar, olaylar ve kendi soyağacını temsil eden kişilerin anılarıyla birlikte sunuyor.

Telgraftan Tablet'e - Evrim Kuran kitap

Evrim Kuran; Universum’un her yıl dünyanın 61 ülkesinde 1,8 milyon kişi arasında yaptığı araştırmanın yardımları ile yeni neslin eski nesilden neler beklediğini, yöneticilere ve ebeveynlere gençlerle etkileşimde işlerine yarayacak basit çözümleri kitabında anlatıyor. Telgraftan Tablete, her kuşağı ardından gelen bir sonraki kuşağa bıraktığı sosyal mirası da inceliyor.

Telgraftan Tablete’de iki dünya savaşı arası doğmuş:
  • Cumhuriyet’in ilk nesli olan Sessiz Kuşak (1927 - 1945)
  • Dünyadaki yıllık doğum hızındaki büyük artıştan ismini alan Bebek Bombardımanı Kuşağı (1945 – 1964)
  • Kuşak döngüsünde bireyciliği temsil eden X Kuşağı (1965-1979)
  • Türkiye’nin yüzde 32’sini oluşturan Y Kuşağı (1980-1999)
  • Ters yüz edilmiş öğrenme modeli ile Z kuşağı (2000 - …)

Evrim Kuran - Kuşak Araştırmacısı
Evrim Kuran “İlk kitabımda jenerasyon sistem teorisini ve Türkiye’nin yaşayan 5 kuşağını dedem Ali ile başlayan oğlum Ali’ye kadar devam eden aile hikayelerimle harmanladım. Bir nesli anlamak için, hayata ideolojik kulelerimizden değil, o kuşağın gerçeklerinden bakmalıyız. Benim bu yaşamda kendime biçtiğim görev de kendi neslinden olmayanları hızlıca yargılayanları o gerçeklerle buluşturmak. Çünkü gerçekleri söylemek dostluktandır. Bir kuşağı anlamak suya atılan taş gibi etkisi dalga dalga büyüyen yaşama, geçmişe ve geleceğe dair müthiş bir kavrayış sağlar. Hoşgörü sınırlarınızı genişletir, zamanı ruhuna yaklaştırır ve her adımda yargılayan değil öğrenen olmaya yönlendirir.” diyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER