› 
 › 
Hürriyet 10.03.2010

Ye, Dua Et, Sev! Şahane bir kitap...

Elizabeth Gilbert'in yazdığı Ye, Dua Et, Sev kitabıyla hayatın en büyük zevklerini sıralıyor. Severek okuyacaksınız...



Ye, Dua Et, Sev
Şahane bir teklif bu! "Ye, Dua Et, Sev"... Pegasus Yayınları tarafından Türkçe yayımlanan kitabın filminde Julia Roberts oynayacak.

Bir an önce okuyun, hayatınıza enerji ve mutluluk katın.

Kitabın Konusu
30’lu yaşlarının başındaki Elizabeth Gilbert, modern bir kadının isteyebileceği her şeye sahipti: İyi bir eş, şehre uzak büyük bir ev, başarılı kariyer... Fakat tatmin olmak ve kendini mutlu hissetmek yerine o, panik ve şaşkınlıkla tükendiğini hissediyordu. Bu, bilgelik ve heyecanla yüklü kitap, onun sahip olduğu başarı göstergesi şeyleri arkasında bırakıp, bunların yerine koyduklarının hikayesidir.

Bir boşanma ve yıkıcı bir depresyondan sonra, Gilbert kendi doğasının gerektirdiği üç özelliği sorgulamak üzere ön plana çıkarır ve üç farklı kültür zemininde karşılaştırır: İtalya’da keyif, Hindistan’da ibadet, Bali’nin Endonezya Adaları’nda dünyevi hazlar ve ilahi yücelik arasındaki denge...


Şahane bir kitap ismi

En en özet haliyle böyle anlatılabilir "Ye, Dua Et, Sev"... Bir kere ismiyle çekiyor insanı. Hayatın en büyük zevklerini sıralıyor adeta kısaca... Seve seve uygulanacak bir komut bu! Ama kitabın yazarı Elizabeth Gilbert için de bu noktaya ulaşmak ve bu teklifi yapmak pek kolay olmamış. O da hayatı, dokunarak, yaşayarak, yani tecrübe ederek öğrenenlerden.

Daha 11 yaşındayken yazar olmaya karar vermiş, hep yazmış. Başka bir şey bilmiyor hayatta! (Bayılıyorum böyle tek odaklı insanlara!)

Bol bol seyahat ederek, insan tanıyarak çoğaltmış hayat tecrübesini ve bunları kitap yazarak insanlarla paylaşmış. Başından geçen zorlu ve gözü yaşlı bir boşanmanın ardından da özellikle Amerika’da olay yaratan "Ye, Dua Et, Sev" adlı kitabını yazmış. Bir yıl boyunca seyahat etmiş Elizabeth Gilbert... O en çok etkilendiği üç yeri, İtalya, Hindistan ve Endonezya’yı anlatırken, hem bir kadının duygularını hem kişisel gelişimini izliyor, anlattığı o yerleri geziyoruz.

Bu kitabı Çekirge’de yazmamın sebebi ise genel kişisel gelişim kitaplarından farklı oluşu. İddiası yok bir kere; mucize de sunmuyor. Çok samimi. Ama bir kere sizi yakaladıysa bırakmıyor da! Okudukça yakın bir kız arkadaşınızın başından geçenleri dinliyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz. Bir kadınsanız, bambaşka bir tat aldığınızı da eklemeliyim. Satır aralarında çok güzel cümleler var. Yakalayın, altını çizin derim.

Özetle...

2007 yılında Amerika’da satış rekoru kıran ve 5 milyon adetten fazla satan, 50 haftadır New York Times’ın en çok satan kitaplar listesinde bir numara olan bir kitap "Ye, Dua Et, Sev" (Eat, Pray, Love)... Spiritüel zenginliği olan, zekice yazılmış, eğlenceli bir kitap bu. Bir kadının içsel yolculuğunu anlatıyor.

Ye, Dua Et, Sev", Julia Roberts’ın başrolünde olduğu film olarak karşımıza çıkacak. Bilginiz olsun...

Zeynep BÖLÜKBAŞI, Hürriyet


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER