› 
 › 
Pudra.com 21.09.2011

Yılın En İyi Gençlik Romanı: Parktaki Gergedanlar

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan ve Mehmet Atilla tarafından kaleme alınan “Parktaki Gergedanlar”, “Yılın En İyi Gençlik Romanı” seçildi.



Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu’nun (IBBY) üyesi olan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) Yılın Çocuk Kitapları seçiminin 2010 yılı ödülleri sahiplerini buldu. Seçici kurullarını, ülkemizin değerli akademisyen, yazar, ilüstratör, grafiker ve editörlerinin oluşturduğu seçime yayınevleri, ilk baskısını 2010 yılında yaptıkları kitaplarla katıldı.

ÇGYD’nin çocuk ve ilkgençlik kitapları yayımlayan yüzden fazla yayınevine yaptığı çağrı sonucunda yarışmaya katılan 45 kitap arasından, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan Mehmet Atilla’nın eseri Parktaki Gergedanlar en iyi gençlik romanı seçildi.

Mehmet Atilla’nın Parktaki Gergedanlar adlı eseri aynı zamanda Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu’nun (IBBY) “2011 Onur Listesi” ne de alındı. Onur listesine her ülkenin iki yılda bir, o süre içinde yayınlanmış en iyi kitaplarından biri, en iyi resimleme ve en iyi yazın için seçilmekte. Kitaplar öncelikle IBBY'ye yollanmakta ve önce Bolonya sonra da Amerika, Japonya ve başka ülkelerde sergilenmekte.

Kitabın arka kapağından
İstersek her şeyi çoğaltabiliriz, düşlerimizi bile…

Dilek, Okan ve Şenay kalabalık bir çocuk parkındadırlar. Bir süre sonra karşılarına yaşlı bir adam gelip oturur. Bakışları rahatsız edicidir. Çocuklar adamın kimliği üzerine tahminlerde bulunmaya başlarlar ve her birinin zihninde adamın gençliği ayrı ayrı canlanır.
Bu sırada yaşlı adam da benzer bir şeyi yapmakta ve çocukların gelecekteki yaşamlarını hayal etmeye çalışmaktadır. Böylece onun da zihninde üç ayrı kahraman oluşur.

İşte bu düşsel kahramanlar bir araya gelerek kendilerine özgü bir serüvene atılırlar. Adamın geçmişi ile çocukların geleceği iç içe geçer, olaylar da boyut değiştirir. Ortam fantastiktir, fakat yaşananlar günümüz dünyasının temel sorunlarıdır: Doğadan uzaklaşma ve tehlikeli yalnızlık…

Gergedanlar nerede derseniz… Kitabın sonunda!

Parktaki Gergedanlar
Mehmet Atilla
İş Bankası Kültür Yayınları
Sayfa sayısı: 149


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER