@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.01.2010

13. Uluslararası Ankara Caz Festivali

Her yıl farklı bir tema seçen Ankara Caz Festivali’nin 13. yıl teması "Caz ve Piyano" olarak belirlendi.

Dünya çapındaki piyanistlerin yanı sıra Türkiye’den de bir çok değerli caz sanatçısı 17 Ocak – 20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde Ankaralı caz severlerle buluşuyor. Festivalde konserlerin yanı sıra, müzik eğitiminin önemini vurgulayan atölye çalışmaları ve gece performansları da yer alacak.

13. Uluslararası Ankara Caz Festivali


17 OCAK 2010 PAZAR
Saat: 19.00 Bilkent Üniversitesi Konser Salonu
Festival açılışı – Dünyaca ünlü piyanist Jacy Terrasson…
Parlak piyanist, doğaçlama yeteneği ile yeni caz standartları yaratıcısı olarak biliniyor. Zarafet ve coşkuyu ustalık ile harmanlayan Terrasson, Fransýz-Amerikan köklerine müzikal göndermeler yaparken Afro ve Latin beatlerini tanıdık ve harika caz melodileriyle birleştiriyor. Bu performans, bu caz dehasını sahnede görebilmek ve dinleyebilmek için kaçırılmaması gereken bir fırsat.


4 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE
Saat: 20.00 Bilkent Üniversitesi Konser Salonu
H.K.K Cazın Kartalları Orkestrası
Solist: İlham Gencer
Festivalin protokol konserinde yine her seneki gibi Caz KartallarI açılışı yapıyor. Bu sene Kartallar'a Türkiye'ye cazı getiren duayen müzisyen İham Gencer solist olarak eşlik edecek. Ankara'nın daimi caz orkestrası ve efsane sanatçı İlham Gencer bu sene de ölümsüz eserlerden oluşan caz repertuarlarıyla kulaklarımızın pasını silecek.


10 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA
Saat: 19.00 Bilkent Üniversitesi Konser Salonu
Çetin Akıncı Project
Ankara dinleyicisinin Mavi Quartet'ten tanıdığı Çetin Akıncı, coşkulu doğaçlamalarıyla caz severlerle buluşacak.


Saat: 21:00 Bilkent Konser Salonu
Erdinç Aktuğ Quartet feat.Ayça Dönmez-Şebnem Orhan
Grup daha önceki çalışmalarına ek olarak bu yıl farklı bir sound ile standart caz parçalarından örnekler ile dinleyicilerin karşısında olacak.


11 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE
Saat: 19.00 Bilkent Konser Salonu
Tuluğ Tırpan Trio
Rus basını müthiş piyanist Tuluğ Tırpan'dan söz ederken "Eserlerindeki derinlik ve icrasındaki ustalığa hiçbir dinleyici kayıtsız kalamaz" demişti. O gece kuşkusuz caz ve klasik müzik hayranları için kaçırılmayacak bir fırsat olacak. Tırpan, Afro-Cuban jazz ve Türk motiflerini ustalıkla harmanlayacak, crossover stillerini ustalıkla kullanacak, dolu dolu, kıvrak bir sahne performansı ile bizlere coşkulu bir gece yaşatacak.

Saat: 21.00 Bilkent Otel Balo Salonu
Schal Sick Brass Band
Alman, İsveçli, Mısırlı ve Türk müzisyenlerden oluşan Schal Sick Brass Band enternasyonel ve çok renkli bir grup. Şaşırtıcı fikirleri ve yenilikçi soundlarını müziğe duydukları tutkuyla birleştiren bu orkestra, jazz, rock, funk ve folk’dan bando müziğine, Balkanlar, Afrobeat ve Ortadoğu ezgilerine dek her türlü sesi içinde barındırıyor. Müziğe değişik pencerelerden bakan topluluk, değişik müzik türlerini tam bir armoni içinde sunuyor.


12 ŞUBAT 2010 CUMA
Saat: 18.00 Bilkent Üniversitesi Adnan Saygun Uygulama Salonu
Nilüfer Verdi Trio
Türkiye'nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi, bize cazın sınırsızlığını, özgürlüğünü, ele avuca sığmayan doğasını keşfederken, özgün düzenlemelerini dinleme şansı veriyor. Nilüfer Verdi, caz standartları ve kendi bestelerini yorumladığı repertuarıyla hem icracı, hem de besteci yönünü bizlerle paylaşacak ve bizlere çok keyifli bir akşam yaşatacak.


Saat: 20.00 Bilkent Konser Salonu
Bilkent Senfoni Orkestrası
Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 1993'te Bilkent Üniversitesi'nin özgün bir sanat projesi olarak kuruldu. Orkestra, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin öğretim kadrosunda yer alan, Türkiye ve 12 ülkeden 90'ı aşkın sanatçı ile birlikte Enstitü bünyesinde "yüksek lisans" ve "sanatta yeterlik" (doktora) düzeyinde akademik çalışmalarını sürdüren Türk ve yabancı genç sanatçılarla 120'ye varan üyeden oluşuyor. Bilkent Senfoni Orkestrası, bu özellikleriyle, Türkiye'nin "ilk özel, akademik, uluslararası sanat topluluğu"dur. Kuruluşunda "Sinfonietta" tanımına uygun bir topluluk olarak çalışmaya başlayan Orkestra, yapısında bir "Akademik Oda Orkestrası" ve bir "Yaylı Çalgılar Topluluğu"nu içererek "Orkestralar Topluluğu" kimliğini taşımaktadır.


13 ŞUBAT 2010 CUMARTESİ
Saat: 20.00 Bilkent Otel Balo Salonu
Kerem Görsev Diversion Project
Görsev, piyanosundan çıkan seslerin heyecanını sahneden içimize işleyecek, biz de cazın büyülü kokusunu içimize çekeceğiz.


Saat: 22.30 Bilkent Otel Balo Salonu
Aydın Esen Trio
Ağustos 2000, Jazztimes Dergisi Chick Corea'ya soruyor: "Sizce şu anda dünyanın en iyi piyanisti kim?" Corea:"Belki çoğunuz tanımaz, ama bir Türk: Aydın Esen." Tabii ki bu konserde o gece sahnede göreceğiniz şey bundan ibaret değil. Esen, 20. yüzyılın öncü bestecilerinden Debussy, Ravel, Satie, Copland'ın caz etkilerini yapıtlarına yansıtarak caz standartlarıyla başlayan ve varyasyonlarla daha önce gidilmemiş yerlere götürüyor. Sadece caza değil, deneysel ve elektronik oluşumlara, caz-fusion türüne, yeni müziklere ilgi duyan herkes için izlenesi bu konseri Bilkent Otel Northshields'da dinleyeceğiz.


14 ŞUBAT 2010 PAZAR
Saat: 22.00 Bilkent Otel Balo Salonu
Emir Ersoy ve Cuban Portrait – İstanbul Superband
Dünya standartlarında olarak nitelenen bu albümü Emir Ersoy ve birbirinden yetenekli müzisyenlerden Bilkent Otel'de dinleyeceğiz.


15 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ
Saat: 19.00 Bilkent Otel Konser Salonu
Ido Bukelman Trio
Pink Floyd akorlarının Ornette Coleman melodileriyle buluştuğunu hayal edin. O gece Ido Bukelman'ın yeni ve eski, geleneksel ve modern, durağan ve hareketli birbirinden orijinal melodilerini dinleme fırsatı bulacağız.


Saat: 21.00 Bilkent Konser Salonu
Kamil Erdem ve Rene Sopa Quartet
Geleneksel melodileri Anadolu, Balkanlar ve Orta Doğu'dan ilham alarak caz ile kendine özgü bir tarzda yorumlayan Kamil Erdem'in tadına doyulmaz ve duygulu akorları, Sopa'nın akordiyonuyla birleştiğinde ortaya çıkacak bu müzik ziyafetini kaçırmayın.


16 ŞUBAT 2010 SALI
Saat: 19.00 Bilkent Konser Salonu
Selen Gülün ve Ulrich Drechsler
Gülün ve Mikula'nın sahnedeki mükemmel uyumu, klasik ve emprovize caz arasında gidip gelirken yer yer progressive öğeler içeren elektro-akustik melodileri, Drechsler'in içten ve elegan bas soloları ile ruhumuzu besleyecek.


Saat: 21.00 Bilkent Konser Salonu
Yıldız İbrahimova ve Antoine Herves
Dünyaca ünlü rakipsiz ses Yıldız İbrahimova, eşsiz tekniği, 4 oktavlık billur sesiyle bu festivalde Fransız piyanist ve kompozitör Antoine Herve ile sahne alıyor.


17 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA
Saat: 19.00 Bilkent Konser Salonu
Ayşe Tütüncü ve Piyano, Perküsyon Grubu
Ayşe Tütüncü ve Piyano, Perküsyon Grubu tango, fusion, piyano, perküsyon, nefesli bas sesleri ile sizi sahneye kitleyecek. Bendir, ramazan davulu gibi Anadolu seslerini, klasik batı müziği, caz ve yöresel seslerle birleştiren bu konser kulaklarınıza hiç yabancı gelmeyecek.


Saat: 21:00 Bilkent Konser Salonu
Burçin Büke Trio
Klasik Batı seslerini caz ile birleştirerek kendi bestelerini yorumlayan Burçin Büke, yetenekli kontrbasçı Volkan Hürsever ve harika davulcu Volkan Öktem'in caz standartları ve klasik müzik melodilerini harmanlayarak içimize işleyecekleri bu görkemli buluşmayı kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.


18 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE
Saat: 19.00 Bilkent Konser Salonu
Antonio Flinta Quartet
İtalyan piyanist ve besteci Antonio Flinta orijinal kompozisyonları ve canlı, çekici, duygulu ve anlamlı stilini bizlerle paylaşacak.


Saat: 21.00 Bilkent Konser Salonu
Fahir Atakoğlu
Faces and Places albümüyle 7 dalda Grammy adayı olmayı başaran bu çokseslilik ustası, sahnedeki ılık, duman ve renk oyunlarıyla sizi bambaşka yerlere götürürken, bazen hüzünlendirecek, bazen de sahnedeki karizması ve enerjisiyle içinizi ısıtacak.


19 ŞUBAT 2010 CUMA
Saat: 20.00 Bilkent Otel Balo Salonu
Michiel Borstlap ve Eldorado Project
Festival bu sene dünyaca ünlü Hollandalı piyanist Michiel Borstlap'ı ağırlıyor. Eldorado Project'te müzisyen, büyük yeteneğini kompozisyon ve doğaçlama becerisiyle buluşturarak, sahnedeki enerjisini kompleks sololarıyla beğeninize sunacak.


Saat: 22.30 Bilkent Otel North Shield
Sibel Köse Quartet
Caz standartlarının yeni yorumlarıyla karşımıza çıkacak olan Sibel Köse Quartet, geçmişten günümüze bizi müzikal bir caz yolculuğuna çıkaracak


20 ŞUBAT 2010 CUMARTESİ
Saat: 21.00 Bilkent Otel Balo Salonu
Aşkın Arsunan ve Blue Print Project
Sahnedeki dinamizm ve performans, Arsunan'ın keyifli ve huzur verici piyano doğaçlamalarıyla birleşince ortaya çıkacak olan bu müzik ziyafetini kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.


Festival programında Şubat ayına kadar değişiklikler olabilir. Biletler www.mybilet.com’da satılacak. Programın son hali, detaylı bilgi, bilet satış ve müzik örnekleri için www.leo.com.tr, www.acd.org.tr, www.ankaracazfestivali.org


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER