pudra.com 17.06.2010

7. İstanbul Tango Festivali başlıyor

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul bu kez kendini dansla, müzikle ve aşkla anlatıyor.

Medeniyetlerin buluştuğu şehir İstanbul, 30 Haziran – 4 Temmuz 2010 tarihlerinde yine tüm dünyada tanınan önemli bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 7. Uluslararası İstanbul Tango Festivali, bu yıl da 50’ye yakın ülkeden dansçıların katılımıyla, şovlarıyla nefes kesen Arjantinli usta tango dansçı ve eğitmenlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

7. İstanbul Tango Festivali başlıyor

Aşkın ve tutkunun dansı tango, medeniyetlerin buluştuğu yerde, 2010 Avrupa ve Kültür Başkenti İstanbul’da, bu kez dünyanın 50’ye yakın ülkesinden ülkemize gelecek dans tutkunlarını ve dünyanın en ünlü dansçı ve eğitmenlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen festivalin en önemli özelliklerinden biri, Arjantin Büyükelçiliği tarafından da resmi bir organizasyon olarak tanınması ve tangonun anavatanından da aynı desteği alabilmesi.

Medeniyetlerin buluştuğu yerde İstanbul’da, dört gün sürecek bu organizasyonda dans geceleri, şehrin zengin kültürel mirasına ışık tutan mekanlarda gerçekleşecek.

7. Uluslararası Tango Festivali’nin dili sadece tango değil. Dansla farklı kültürleri bir araya getirirken; kendi kültürel zenginliğine de seçtiği mekanlarla anlatmak istiyor. Festivalin yabancı katılımcıları, dans ederken, şehri ve zengin tarihini yakından tanıma fırsatı buluyor.

El Encuentro’nun kurucu-eğitmenleri ve festivalin sorumluları Şule ve Aydoğan Arkış: “Yedi yıldır düzenlediğimiz Uluslararası İstanbul Tango Festivali, artık dünyanın en ünlü tango organizasyonları arasında yer alıyor. Dansçılar ve eğitmenler bir yıl önceden yaptıkları programlarına İstanbul’u da ekliyorlar. Geçtiğimiz yıl, 46 ülkeden yabancı katılımcı ağırladığımız organizasyonumuzun sadece derslerine değil, gecelerine de rekor bir katılım oldu. Festivale dört yıl üst üste gelen konuklarımız bile var. İstanbul’dan ve tarihinden çok etkilendiklerini söyleyen konuklar, gördükleri yakınlık ve misafirperverlikten de son derece memnun. Milonga olarak adlandırdığımız dans gecelerimizde geçtiğimiz yıl, yaklaşık 1000 kişi, tarihin büyülü atmosferinde, dünyaca ünlü canlı tango orkestralarının eşliğinde dans etti. Bu festivali organize etmekteki amacımız sadece tangoseverlerin dansını geliştirmek, farklı kültürleri bir araya getirmek, dünyanın en ünlü tango eğitmenlerini, dansçılarını ve orkestralarını İstanbulla buluşturmak değil, aynı zamanda medeniyetlerin buluştuğu bu şehrin tanıtımına katkıda bulunmak.”

Festival programında her an dans var!

İstanbul’un dansla, özellikle de tangoyla olan bu buluşması dansa olduğu kadar, şehrin tanıtımına da önemli katkılar sağlıyor. Birçok filmde ve organizasyonda şovlarıyla nefes kesen usta dansçılarla gündüz workshop’larda çalışma fırsatı yakalayan katılımcılar, geceleri onların nefes kesen gösterilerini yakından izleme fırsatı buluyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul bu kez kendini dansla ve müzikle ve aşkla anlatıyor.

İstanbul’un en köklü tango okullarından biri olan El Encuentro tarafından düzenlenen “7. Uluslararası İstanbul Tango Festivali”, 30 Haziran’da Dalyan Kulüp’teki açılış milongasıyla başlıyor.

Festivalin bu yılki dansçı ve eğitmenleri, Sebastian Arce – Mariana Montes; Mariano “Chico” Frumboli – Juana Spulveda; Adrian Veredice – Alehandra Hobert; Damian Rosenthal – Celine Ruiz; Ruben – Sabrina Veliz.

1 Temmuz Perşembe günü, Adile Sultan Sarayı’nda gece, “Ustaların festival açılış Dansı”yla başlıyor. Sahnede Türkiye’nin en genç tango orkestrası “La Ideal” var. Çoğu aynı zamanda eğitmen tango dansçılarından oluşan orkestranın canlı canlı performansı izlenebilecek. Sabrina ve Ruben Veiz; Mariano “Chico” Frumboli – Juana Spulveda’nın gösterilerin ardından gece katılımcıların danslarıyla renklenecek.

2 Temmuz Cuma, Mimar Sinan Üniversitesi’nde Adrian Veredice – Alehandra Hobert; Damian Rosenthal – Celine Ruiz’in gösterisi izlenebilecek.

3 Temmuz Cumartesi, gece, bu kez, El Encuentro eğitmenlerinden Utku Küley ve Setenay Ersoy’un şovuyla başlıyor. Utku Küley, aynı zamanda La Udeal orkestrasının gitaristi. Ardından tüm dünyada nefes kesen danslarıyla tanınan Sebastian Arce – Mariana Montes çifti sahne alacak. Kapanış dansı ise 1001 Direk Sarnıcı’nın tarihi atmosferinde olacak. Türk tango orkestrası La Ideal’in müzikleriyle ustalar kapanış danslarını yapacak ve gecenin sonunda festival sona erecek.

Workshop sınıflarına katılım sınırlı

Dört gün boyunca Kalamış Dalyan Kulüp’te düzenlenecek workshop programında katılımcılar hem ustalarla çalışma fırsatı bulacak. Workshop’lara katılabilmek için en az altı aylık dans deneyimine sahip olmak gerekiyor. Eğitmenler ve festival organizasyonu tarafından, ihtiyaç ve isteklerinize göre hazırlanacak ders programınızda, orta ve ileri seviye için salon dansı, teknik çalışmalar, ustaların favori hareketleri ve kadın süslemeleri yer alabilir.

Derslere katılım ve festival hakkında detaylı bilgi için www.istanbultangofestival.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER