Pudra.com 04.01.2011

Akbank Oda Orkestrası Şubat Konserleri

Akbank Oda Orkestrası, klasik müzik severleri Şubat ayında müziğe doyuracak. Barok müziğin en güzel eserlerini dinleyebilirsiniz, duyurulur...

16 Şubat 2011 Çarşamba, Caddebostan Kültür Merkezi, Sohbet: 20.00, Konser: 20.30

Akbank Oda Orkestrası Şubat Konserleri

17 Şubat 2011, Perşembe, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Sohbet: 20.00, Konser: 20.30


“Barok Yansımalar”
Şef: Cem Mansur
Solist: Rheinhold Friedrich, trompet

F. Mendelssohn (1809-1767): Yaylılar için Senfoni no 7
B. Krol (1920): “Magnificat” Çeşitlemeleri

G. F. Telemann (1681-1767): Re majör Trompet Konçertosu
M. Tippett (1905-1998): Çift Yaylı Sazlar Orkestrası için Konçerto

Bach ve Handel’in zirvesini oluşturdukları Barok çağ, 18. yüzyıl’ın ikinci yarısında son buluyordu. Ancak çokseslilik tarihinin bu altın devri ve gerisinde bıraktığı estetik ve teknik donanım, yüzyıllar boyunca bestecileri etkilemeye devam edecekti.

Akbank Oda Orkestrası bu programda, Barok müziğin çok farklı çağlarda yansımalarını konu ediniyor.
Johann Sebastian Bach, ölümünden kısa süre sonra nerdeyse unutulmuştu. Onun önemini dünyaya hatırlatan ve müzik tarihinin tam ortasına yerleştiren besteci Felix Mendelssohn olmuştu. Tarihin bu en şaşrtıcı “çocuk deha”sı, kendini tam boyutlu senfoniler bestelemeye hazır hissetmeden önce, 12 ve 14 yaşları arasında, kendi kişiliğini yansıtan, ama aynı zamanda Barok müziğin büyük ustasına hayranlığını dile getiren 12 senfoni bestelemişti. Bunların arasında en geniş ifade yelpazesine sahip olanı konseri başlatıyor.

Yaşadığı dönemde çağdaşı Bach’tan bile önemli sayılan Georg Friedrich Telemann’ın trompet konçertolarından biri ve Bernhard Krol’un, Bach’ın “Magnificat”ından bir aryayı temel alan çeşitlemeleri, günümüz trompet virtüozları arasında ayrıcalıklı bir yeri olan Reinhold Friedrich’in ustalığını dolu dolu yaşayacağımız eserler.

Yirminci yüzyıl İngiliz müziğinin büyüklerinden Sir Michael Tippett, birçok eserinde Barok dönemin çerçevelerini ve geleneklerini, kendine özgün bir dil yaratmak için kullanmış. Çift Yaylı Sazlar için Konçerto, adı üstüne orkestrayı iki eşit kısma ayırarak, Barok konçertolarda görülen solo ve orkestra pasajları arasındaki diyaloğu, senfonik boyuta taşıyor. Bir ayağı 18. diğeri 20. yüzyıl’da olan bu müzik, ağır bölümünde ikisinin tam ortasına, Beethoven’e de gönderme yapmadan duramıyor. Ancak ortaya çıkan sentez, Tippet’in ta kendisi…


www.akbanksanat.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER