Pudra.com 06.10.2011

Cazın büyükbabası ''Wayne Shorter'' geliyor!

Caz tarihinin kilometre taşlarından kabul edilen Wayne Shorter, 18 Ekim’de caz sevenlerle Cemal Reşit Rey sahnesinde buluşacak.

Miles Davis’ten aldığı ilhamla

Cazın büyükbabası ''Wayne Shorter'' geliyor!
Caz tarihinde ilk dikkat çeken çıkışını Miles Davis’in ikinci beşlisinde gösteren Shorter, Blue Note Records’tan altmışlı yıllarda yayınladığı, Juju, Speak No Evil, All Seeing Eye, The Soothsayer, Adams Apple ve Night Dreamer gibi albümlerle caz tarihinde önemli bir yere sahip oldu.

Yetmişli yıllarda ise Miles Davis’ten aldığı ilhamla beraber Avusturyalı orgcu, piyanist Joe Zawinul ile kurduğu Wheather Report caz-füzyon soundunu oluşturan öncelikli gruplardan biri haline geldi. Wheather Report okulu Joe Zawinul bestleri ve Wayne Shorter aranjmanlarıyla Black Market, Heavy Wheather, Mr Gone gibi pek çok füzyon albümünü caz tarihine armağan etti.

Kariyerinde altı kez grammy ödülü almış sanatçıya,1999 yılında Berklee College of Music tarafından fahri doktora unvanına layık görülen sanatçı 2000 yılından beri John Patitucci, Danilo Perez ve Brian Blade ile oluşturduğu dörtlüsüyle caz sahnelerinde yerini alıyor.

İşte bu dörtlü ilk defa 18 Ekim akşamı Cemal Reşit Rey sahnesine misafir olacak, İstanbullular caza doyacak.

Fiyatları; 50-60-70-80 TL olan konser biletlerine Biletix’ten ulaşabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER