pudra.com 19.08.2010

Çırağan'da Eylül 2010 Etkinlikleri

Çırağan Palace Kempinski, Eylül'de sanatsal aktivitelerle dopdolu. Fotoğraf sergisinden klasik müzik konserlerine kadar geniş bir aktivite yelpazesi sunan Çırağan'da sanata doyacaksınız.

Çırağan Sanat Galerisi’nde Pina Bausch Fotoğrafları sergisi

Çırağan'da Eylül 2010 Etkinlikleri
Dünyanın yıllardır hayranlıkla izlediği, yakın bir tarihte kaybettiğimiz koreograf Pina Bausch ve yıllar boyunca onun performanslarını takip eden fotoğraf sanatçısı Ursula Kaufmann Çırağam Sarayı’nın ihtişamında bir araya geliyor. Dans ile tiyatroyu ilk defa sentezleyen kişi olarak bilinen ve Wuppertal Dans Tiyatrosu’nu kurarak arkasında kültürel bir miras bırakan Pina Bausch’un dans tiyatrosu ile on yıllar boyunca göstermiş olduğu performansları fotoğraflayan ve kendisi de dans tiyatrosu uzmanı olan Kaufmann’ın eserlerinin sergileneceği seçki grubun en şaşırtıcı, en hareketli, en üzgün ve en mutlu anlarını izleyicilerle paylaşıyor. Istanbul 2010 Avrupa Kültür başkenti ajansının da desteklediği özel projeler arasında yer alan sergi saray’ın zemin katında 3 Eylül – 5 Ekim 2010 tarihleri arasında günün her saati ücretsiz olarak gezilebilir.

Her sergiyle birlikte yeni sohbet konuğunu ağırlayan galerinin 29 Eylül-Çırağan Sohbetleri konuğu ise Zeynep Altıok. Fusun Akatlı’nın anılacağı etkinlik Mabeyn salonunda saat 19:00’da başlayacak.
(0212 326 46 46).


Çırağan Heykel Galerisi’nde Hayal Et Yapılar Projesi
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bir otel bahçesinde Heykel Galerisi açan Çırağan Palace Kempinski yeni sezona birbirinden iddialı projelerle giriyor. Günümüzde artık var olmayan, farklı

dönemlerin izlerini taşıyan ve yıkılış hikayeleri birbirinden çok farklı olan 12 yapı üzerinden İstanbul’un yaşadığı yıkımları ve yeniden doğuşları anlatan bir proje, Hayal Et Yapılar Çırağan Heykel Galerisinde. Çırağan Sarayının yapıldığı 18. yüzyıldan buna geçen dönemin katmanlarını üst üste getirmeyi ve heykellerdeki bilgi metinleriyle tarihe ışık tutmayı amaçlayan sergi 15 Eylül’de muhteşem bir ses-ışık gösterisi ile saat 20:00 açılacak ve 19 Ekim 2010 tarihine kadar Çırağan Palace Kempinski, Doğu Bahçesi’nde ziyaret edilebilecek.


Çırağan Sarayı’nda “Gelecekten Masallar”
Çırağan Palace Kempinski 20 Eylül 2010’da Kültür Başkenti Projesi’nin en iddialı etkinliklerinden biri olan “Gelecekten Masallar”a muhteşem Boğaz manzaralı Saray terasında ev sahipliği yapıyor. Ünlü elektronik müzik bestecisi Sinan Bökesoy’un İstanbul Boğazı'nın zengin akustik potansiyeli ve yerel vurmalı çalgılar arasında metaforlar kuracağı sahnede elektronik ve doğal sesler ışıkla birleşerek muhteşem bir multi-medya deneyimi sunacak.

Sinan Bökesoy’un Kız Kulesi ve Sepetçiler Kasrı gibi özel mekanlara yerleştirdiği mikrofonlar sayesinde, 24 saat yaşayan İstanbul Boğazı’nın sesleri bestelerinin altyapısını oluşturuyor. Eserlerin belirli yerlerinde, seyir halindeki vapurlar da düdükleri ile konsere iştirak edecekler. Performans esnasında Bökesoy kollarına yerleştireceği hareket algılayıcılar sayesinde eş zamanlı olarak ses ve görsel projeksiyonları işleyebilecek, her iki yanına konumlanacak devasal robotlarını geleneksel Türk perküsyon enstrümanlarını ustalıkla çalabilen müzisyenlere dönüştürecek. Ayrıca besteciye Türkiye’ nin önde gelen müzisyenlerinden oluşan 12 kişilik grubu da eşlik edecek. Çırağan Sarayı’nın İstanbul’un kültürel mirasının ve yenilikçi sanat ruhunun “masalsı diyarına” dönüştüğü konser, İDO şehir hatları vapurundan izlenebilecek. (0212 326 46 46).


Ahmet Ümit “Çırağan Okumaları”nda
Çırağan Palace Kempinski’nin Kalem Ajans işbirliğiyle her ay düzenlediği “Çırağan Okumaları”nın Eylül konuğu ünlü yazar Ahmet Ümit. 23 Eylül 2010 Perşembe günü 19:00’da gerçekleşecek etkinlikte yazar son romanı “İstanbul Hatırası”ndan bölümler okuyacak.

Ümit okuyucularına Bizans’tan Osmanlı’ya ve günümüze uzanan başka başka dönemlerin öyküleri eşliğinde İstanbul’un geniş bir panoramasını sunuyor. İstanbul hakkında birbirinden ilginç bilgiler ve gizemler anlattığı romanından bölümler okuyacak olan Ümit sonrasında dinleyicilerle sohbet edecek ve kitaplarını imzalayacak. Bundan önce Ayşe Kulin, Oya Baydar, Selim İleri, Latife Tekin gibi değerli yazarlara ev sahipliği yapan etkinlik tüm edebiyat meraklılarına ücretsiz ancak rezervasyon yaptırmak gerekmekte.
(0212 245 44 06)


Çırağan Klasik Müzik Konserleri
“Çırağan Cumartesi Konserleri” kısa bir aranın ardından her ay olduğu gibi Eylül’ün ilk ve son Cumartesi günleri klasik müzik dinleyicileriyle buluşuyor. Mart 2009’dan bu yana düzenlenmekte olan konserlerde Chopin’den Mozart’a, Strauss’dan Beethoven’e birçok klasik müzik dehasının eseri müzikseverlerle buluştu. 4 ve 25 Eylül 2010 Cumartesi günleri 11.00’de, kahve ikramıyla başlayacak ve yine değerli klasik müzik eserinin seslendirileceği konserlere yerinizi ayırtmak için acele edin (0212 327 00 12).


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER