pudra.com 26.05.2010

Efes Pilsen One Love Festival 19-20 Haziran'da

Efes Pilsen One Love Festival’de iki gün boyunca müzik hiç bitmeyecek. Konserler bittikten sonra gece, farklı arenalardaki partilerle devam edecek.

Bu sene 19-20 Haziran’da santralistanbul’da gerçekleşecek Efes Pilsen One Love Festival’de konserler bittikten sonra da müzik devam edecek. Arena, Tamirane ve Club 14.1’de düzenlenecek One Love partilerinde festivalciler gece boyunca eğlenmeye devam edecek.


Gerçekleştirdiği yeniliklerle her yıl yaza damgasını vuran Efes Pilsen One Love Festival bu sene müziğe ara vermiyor. Festivalciler, 19 Haziran Cumartesi Groove Armada, The Whitest Boy Alive, Sattas, Multitap; 20 Haziran Pazar günü ise The Ting Tings, Sophie Ellis-Bextor, Wild Beasts, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions featuring Erik Truffaz, The Revolters ve Gizli Özne’yle festival havasını yaşayacaklar. Işıklar sönünce, konserler bitince festivalciler onları bekleyen partilerde müziğe ve dansa devam edecek.

Parti Arena
Cumartesi günü bir şehir efsanesi Oldies But Goldies, Mabbas ve Murat Beşer ile saat 23.00’de start alırken, Pazar günü ise Mabbas Rock Party konseptiyle festivalcilere rock müziğin en eğlenceli parçalarını çalacak.

Tamirane
Tamirane sahnesi dans müziğinin en başarılı ve eklektik isimlerini müzikseverlere sunmaya hazırlanıyor. Cumartesi günü Köln’ün önde gelen elektronik müzik prodüktörlerinden Matias Aguayo canlı performansıyla Tamirane sahnesinde, Pazar günü ise Rainer Truby ve Yakuza ikilisi Pazar akşamına yakışır hareketli ve coşkulu bir set ile müziği devam ettirecek.

Club 14.1
14.1 festivalde gündüz boyunca Film Salonu olarak hizmet veriyor. En güzel müzik ve festival temalı film ve belgeseller burada festivalcileri bekliyor olacak. Cumartesi gecesi saatler 23.00’ü gösterdiğinde 14.1’de bir odada Fuchs vs. Cervus, diğer odada ise Dearhead çarpışıyor olacak. Pazar gecesi ise sevilen İngiliz prodüktör Just Jack hareketli bir DJ set için pikapların başında olacak.

Samsung - Senin Sahnen
Festival ana sahne ve gece partileriyle yetinmiyor. Tüm gün boyunca Samsung – Senin Sahnen platformunda, hem festivalciler hem de Türkiye’nin umut vaat eden yeni grupları yeteneklerini sergilemeye hazırlanıyor. Samsung - Senin Sahnen’de tüm gün boyunca devam edecek karaoke performansları ve merakla beklenilen Samsung Airstar yarışmasıyla tempo hiç düşmeyecek. Parmak güreşi ve dokunmatik aktivitelerin yanı sıra, Ramadan, Neşeli Milis, Soaked, Dengesiz Herifler, Ars Longa, Model ve Kung-Fu gibi Türk grupların konserleriyle Samsung - Senin Sahnen’de eğlence geç saatlere kadar devam edecek.

Ana Sahnede yer alacak sanatçılar

The Ting Tings
Gitar ve vokallerde Katie White, davulda ise Jules de Martino’dan oluşan pop kültürünün en önemli temsilcilerinden The Ting Tings, 2006 yılında Manchester’da kurulmuş olan bir indie dans-pop grubu. 2007 yılında çıkardıkları ve pop listelerinde zirveleri oynayan büyük hitleri “That’s Not My Name” ile bir anda üne kavuşan grup, bunu izleyen dönemde “Great DJ” ve “Shut Up and Let Me Go “ parçalarıyla da aynı başarıyı yakalayarak, Columbia Records’tan yayınladıkları “We Started Nothing” isimli albümleriyle Billboard listelerinde büyük başarı yakaladılar. 2008 MTV Video müzik ödüllerinde “ Shut Up And Let Me Go” parçasıyla en iyi parça ödülünü kazanan The Ting Tings, modern zamanların en iyi pop albümlerinden de birine imza atmayı başardı. Performansları ve müzikal altyapılarıyla sık sık Gwen Stefani’ye eş tutulan İngiliz ikili, günümüz gençliğinin o ele avuca sığmaz ruhunu da en eğlenceli şekilde müziklerine yansıtıyor. Bu yaz yeni albümünü yayınlamaya hazırlanan ikili, bu sefer Jay-z ve Rihanna gibi yıldızlarla da ortak çalışma içine girdi. Konserde yepyeni parçalarını da seslendirecek olan grup eski büyük hitlerini de hayranlarından kesinlikle esirgemeyecekler.
www.thetingtings.com

Groove Armada
“I See You Baby”, “My Friend”, “Easy” ve “Get Down” parçalarıyla dans müzik piyasalarını alt üst eden, Andy Cato ve Tom Findlay’den oluşan Groove Armada İngiliz dans müzik oluşumu. Groove Armada, Londra dans müzik sahnesinin en önemli figürlerinden biri olan ve şimdiye kadar vokallerde Neneh Cherry, Nappy Roots ve Richie Havens gibi müzisyenlerle çalıştı. İlk olarak 90’lı yılların ortasında ikilinin ortaklaşa kurdukları bir kulüp olan Groove Armada’nın hayata geçmesiyle güçlendi ve müzik çalışmalarına başladı. Bu birleşimin ilk sonucu olarak “At The River” single’ını çıkaran ve bir anda İngiltere’de büyük liste başarısı elde eden grup, 1998 yılında ilk albümleri Northern Star’ı yayınladı. Bunu 99’daki efsanevi Vertigo albümü izledi. Onlara dünya çapında ün kazandıran dans müzik manifestolarını müzik ile tüm dünyaya ileten İngiliz dans müzik duayenleri, 2001’de yayınlanan üçüncü albümleri Goodbye Country, Hello Nightclub içinde yer alan “Superstylin’” ile Grammy ödülüne aday gösterildi. Son albümleri Black Light ve albümden çıkan ikinci single’ları Paper Romance ile dans ve pop müzik sahnesine yön veren en büyük mucizelerden biri olduklarını bir kez daha kanıtlayan grup, bu albümün İngiltere listelerine iki numaradan girmesiyle müzik sahnesine tekrardan büyük bir ivme kazandırdı. Albümde hem dans müziğin köklerine inip hem de 80’lerin müziklerine doğru bir bakış var. Son albüme vokalleriyle Bryan Ferry ve Empire of The Sun’dan tanıdığımız Nick Little More gibi önemli isimler katkıda bulundu.
www.groovearmada.com

Sophie Ellis – Bextor
Pop müziğin İngiltere’deki medar-ı iftiharı, vokal, söz yazarı ve manken Sophie Ellis-Bextor, ilk olarak ismini 2000 yılında Spiller-Groovejet parçasındaki büyüleyici vokalleriyle duyurmuş ve hem sesi hem de büyüleyici güzelliğiyle, büyük çıkışını yakalamıştı. “Groovejet”, 2000’de “Yılın Parçası” seçilmişti ve büyük liste başarısı kazanmıştı. Sophie, ilk olarak solistlik kariyerine theaudience isimli bir indie rock grubunda başladı, grubun dağılmasından sonra 2000’lerin başında solo kariyerine ise büyük bir sıçrayışla devam eden İngiliz şarkıcı, müziğinde pop, disko ve 80’lerin öğelerine sıkça yer verdi ve şimdiye kadar peşpeşe 3 solo albüm yayınladı. Sırasıyla Read My Lips, Shoot From The Hip ve Trip The Light Fantastic albümlerini çıkaran Sophie Ellis-Bextor, Temmuz ayında dördüncü solo albümü Straight to The Heart’ı çıkarmaya hazırlanıyor. Duru güzelliği, baştan çıkarıcı sesi ve danslarıyla sahnede nefes kesecek olan İngiliz güzel, hem müzik kariyerini hem de aile hayatını başarıyla devam ettiren bir süperkadın. Pop müzikte bu sene 10. senesini dolduran Sophie, ona şöhretin kapılarını açan Groovejet dışında, kendi solo hitleri “Murder On The Dancefloor” ve “Music Gets The Best Of Me” ile de dans listelerinde yüksek sıralara oynadı. 2007 yılında Geroge Michael ‘a turnesinde eşlik eden ve müzik piyasasında şimdiye kadar Groove Armada, Sneaker Pimps ve Freemasons gibi gruplarla da çalışmalar yapan Sophie Ellis-Bextor, Efes Pilsen One Love Festival’inde tüm izleyenleri büyülemeye geliyor.
www.sophieellisbextor.net

The Whitest Boy Alive
Royksopp-Poor Leno parçası vokallerinden ve Kings of Convenience’dan tanıdığımız muhteşem ses ve sıra dışı kişilik Erlend Oye’nin Berlin merkezli indie-pop grubu The Whitest Boy Alive, bundan birkaç sene evvel Babylon’da unutulmayacak bir performansa imza atmıştı. O günden bu yana özlemle beklenen grup, şimdi de yazın ilk festivali Efes One Love Festival’in ana sahnesine konuk oluyor. 2003 yılında tohumları atılan grup, tamamen tesadüfî şekilde oluşan bir topluluk, tüm elemanların aynı çizgide ilerleyen müzikal anlayışları onları bir araya getirdi ve sağlam temellerle The Whitest Boy Alive’ı oluşturdu. Çıkış albümleri “Dreams” Alman plak şirketi Bubbles’tan 2006 yılında yayınlandı ve anında Avrupa’da tüm indie pop severler için vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Bu albüm özellikle bir anlamda giderek yükselen dream-pop türünün de önayaklarından biri oldu. Özellikle albümden hafızalara kazınan “Burning” parçası ile tüm Avrupa ve İngiltere’yi etkisi altına alan, Türkiye’de çok sağlam bir dinleyici kitlesi bulunan The Whitest Boy Alive, grubun lideri Erlend Oye’nin kuzeyden getirdiği müzik dalgalarını Avrupa’ya özgü elektronik melodilerle ve yumuşak gitarlarla tamamlayan farklı bir yapıya sahip. 2009 yılında ise Meksika’da kaydettikleri ikinci albümleri “Rules”’u yayınlayan grup, dinamik ve eğlenceli sahne şovlarını yazın ilk festivalinde bir kez daha tekrarlamaya hazırlanıyor.
www.whitestboyalive.com

Wild Beasts
İngiltere’nin Kendal şehrinin alternatif müzik sahnesine armağanı Wild Beasts, 2006 yılında çıkardıkları “Brave Bulging Buoyant Clairvoyants” parçasının duyulmasının ardından hemen alternatif müziğin en önemli plak şirketlerinden Domino ile anlaştı. 2008’de “Limbo” albümünü yayınlayan grup, esas 2009’un en iyi albümleri listelerinde ilk 10’da yer alan ve farklı çizgisiyle herkesi etkileyen “Two Dancers” albümünü yayınladıktan sonra müzik dünyasında kıyameti koparmayı başardı. Solist Hayden Thorpe, ona bambaşka bir hava veren yüksek perdeli tenor sesiyle Wild Beasts’in parçalarına görkemli ve provokatif bir hava kazandırırken, grup yenilikçi gitar tarzları ve derin altyapılarıyla da alternatif rock müzik sahnesini devrimselleştiren bir hareketi de başlatmış oldu. Thorpe’un bu sıra dışı sesi grubun kendine özgü hipnotik gitarlarıyla birleşince ortaya çıkan rock senfonisi kesinlikle dinlemeye değer. Grubun basçısı Tom Fleming’in de zaman zaman güçlü vokalleriyle Thorpe’a eşlik etmesiyle grubun müziği çoklu bir boyut kazanıyor. Time Out Londra ve The Guardian gibi önemli İngiliz müzik otoritelerince Wild Beasts konserleri her zaman “haftanın konseri” olarak konumlandırılıyor. Hem müzikal anlayışlarında hem de sözlerinde radikal bir duruşa sahip Wild Beasts, gittikçe birbiriyle benzeşen alternatif müzik sahnesine taptaze bir doku getirerek yarının indie müziğinin ipuçlarını da veriyor. “Two Dancers” albümünün dünya çapındaki başarısı ve müzik eleştirmenlerinden aldığı tam notlarla bir anda üne kavuşan ve aralıksız turne programını sürdüren grup, albümün çıkış tarihinde The Sunday Times tarafından haftanın albümü statüsünü de kazanmıştı. Canlı performanslarında da aynı ihtişamlı havayı ve dinamizmi sürdüren grup, birçok otorite tarafından geleceğin Radiohead’i olarak konumlandırılıyor. Wild Beasts, Efes One Love Festival’in bu seneki ana sahnesinin en güçlü ve akılda kalır konserlerinden birine imza atacak.
www.wild-beasts.co.uk

Multitap
2006 yılında dönemin rock ve indie parçalarını coverlamak amacıyla kurulan MULTITAP, davulda Ali Cihan, basgitarda Tackin Bilal, klavyelerde Sertaç Özgümüş, gitar ve vokalde Selim Sümer’den oluşuyor. O dönemden günümüze repertuarlarını tamamen kendi tercihleriyle düzenleyen, sahne donanımlarını bir cover grubunun çok ötesine taşıyan grup, solist Selim Sümer’in 2009 Miller Music Factory Dans Prodüksiyon Kategorisinde birincilik ödülünü almasından sonra albüm çalışmalarını hızlandırdı. MULTITAP, geçtiğimiz seneki Miller Freshtival'de ilk kez dinleyici karşısına çıktı ve sahne performansıyla göz doldurdu. Grup TAKIM OYUNU adlı ilk albümlerini Demet Evgar’ın yapımcılığında geçtiğimiz Nisan ayı çıkardı.

The Revolters
2006 yılının sonlarına doğru Serhat Erman (vokal-gitar), Berkan Tomay (gitar-synths), İbrahim Kent(bass), Murat Şahin(davul) tarafından İstanbul’da kurulan The Revolters, 2007 tarihli ilk albümleri It’s Gonna Hurt A Little Ep’siyle dikkatleri çekti. Bu EP, Myspace üzerinden 250.000’nin üzerinde dinlenerek büyük bir başarıya imza attı. Bu albümden çıkan ilk single olan Step by Step, Avrupa ve Amerika’daki birçok yerel ve ülke çapında yayın yapan radyolarda yayınlandı ve büyük ilgi topladı. İngiliz müzik dergisi NME tarafından “The Revolters: Turkish indie rockers! Best grass-roots talent around” başlığıyla tanıtılan grup, bu ülkenin müzik çevrelerince dikkat ve takdirle karşılandı. Türkiye’de ise MTV Alternative Nation, Masstival gibi birçok büyük çaplı festivalde sahne alan grup, IAMX, The Do, The Subways gibi dünyaca ünlü grupların konserlerinde de ön grup olarak yer aldı. 2009 yılında “Future Obscure” albümünü çıkaran ve büyük başarı elde eden grup, 2010 sonbaharında bir sonraki albümleri için tekrar stüdyoya girmeye hazırlanıyor.

Gizli Özne
Gizli Özne 2002'de lise yıllarında kurulan arkadaşlıkların yani sıra ilk müzik, konser ve sahne heyecanlarını yaşadıkları ‘Skylight’ grubunun devamıdır. Grup elemanlarının tanışmalarında ve bir araya gelip müzik yapmalarındaki ortak nokta aslında 1998 yılında farklı şehirlerden okul amaçlı Antalya'ya gelmeleridir. 2002'de lise eğitimlerini tamamlayan grup elemanları Alper, Burçin ve Muhittin hayatlarına yön veren karar ile müzik yapmayı tercih ederler. 2003'te kaydettikleri ilk şarkı olan Özür Dilerim internet ortamında ciddi tepkiler alır ve çok beğenilir. Grup 2009 yılında katıldığı Rock'n Dark 2009’da Antalya bölgesi birincisi olur. Yarışmaya "Serseri, Yeniden ve Farketmez" isimli kendi şarkıları ile katılan grup İstanbul’da yapılan ön elemeyi de geçerek büyük finalde Türkiye birincisi olur.

Sattas
Yaz partilerinin vazgeçilmezi, Türkiye’den çıkma en eğlenceli reggae/roots gruplarından Sattas, 2005 yılında Orçun Sünear ve Derya Eke tarafından kuruldu. Sevdikleri müzikleri çalma gayesiyle yola çıkan grup, özellikle Gregory Isaacs, Michael Prophet, ve Bob Marley gibi bu müziğin efsane isimlerinden etkilenip onların hit parçalarını coverlayarak sahne almaya başladılar. O günden bugüne bir çok müzik festivalinde ve İstanbul’da Babylon, Nayah, Balans, Peyote ve Jazzstop gibi bir çok mekanda başarılı konserlere imza atan grup, klasik reggae hitlerinin yanı sıra kendi bestelerine de performanslarında bolca yer veriyor. Hem Türkçe hem İngilizce olarak reggae ve dub türünün en güzel parçalarını seslendiren ve sıcak performanslarıyla asla hayal kırıklığına uğratmayan Sattas, Efes Pilsen One Love festivalinde, festival ruhuna yaraşır bir şekilde, müziğin köklerinden gelen en güzel titreşimleri müzikseverlere yaymaya hazırlanıyor.

Samsung Senin Sahnen’de yer alacak sanatçılar

Soaked
Synth pop’a yeni bakış getiren, hedefleri dünyaya hakim olmak olan 6 adam bir kadından oluşan Soaked 2003’den günümüze; yaptıkları müziğin yanısıra bir performans ve tasarım konseptiyle karşımızda. Sahne şovları, görselleri oldukça şaşırtıcı olup, besteleri ve yaptıkları cover parçalarla da hatrı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan istanbullu grup, sıradışı canlı performansı ve görsel şovlarıyla Efes One Love’da sahne almaya hazırlanıyor.

Kung Fu
İstanbul'da canlı müzik denince ilk akla gelen gruplardan biri olan Kung Fu, Mojo, Eski/Yeni Bronx, Line, Kemancı, Babylon, Hayal Kahvesi, Balans gibi İstanbul'un önde gelen mekanlarında programlar yaptı. Miller Music Factory 2008'de cover kategorisinde yarışan grup, bir Barış Manço bestesi olan "Eğri Eğri Doğru Doğru Eğri Büğrü Ama Yine de Doğru"ya yaptıkları düzenlemeyle 1. oldu.Şimdilerde albüm kayıtlarını tamamlamak üzere olan grup, Öykü Akgürgen (vokal), Murat Altınöz (gitar), Alp Okçu (bas), Osman Konuray (davul)'dan oluşuyor.

Model
İzmir’den başlayan yolculuğuna şimdilerde İstanbul’da devam eden MODEL 12. Tuborg Roxy Müzik Günleri'nden Billboard Özel Ödülü'nü ve Nokia Super Sound'07 yarismasindan ise ilk 6'ya kalarak "Arkadasinla En Iyi Giden Sarki" dalinda birincilik ödülünü aldi. Model, ilk kaydı olan "Perili Sirk" isimli E.P.'sini SONY MUSİC etiketiyle 2009'un mayıs ayında yayınladı. İstanbul'un çeşitli mekanlarında gerçekleştirdikleri canlı müzik performanslarına devam ederek müzik dünyasına yeni bir enerji getirmeye devam ediyor. Fatma Turgut: Vokal/ Okan Isik: Gitar/ Serkan Gürüzümcü: Gitar/ Can Temiz: Bas/ Askin Çolak: Davul-Perküsyon

Ars Longa
Ars Longa, 2005 yilinda Ali Sinan Çulhaoglu (vokal, gitar) ve Berat Iscioglu (bas) tarafindan kuruldu. Ikili ilk olarak Frekans Vol 1. albümünde yer alan Yarin Yarin isimli parcalariyla duyurdular isimlerini. Grubun son halini almasi ise Eser Özdenoglu (gitar) ve Eray Demirsoy'un (davul) katilimi ile 2006 sonunda gerçeklesti. Ars Longa, Peyote basta olmak üzere Roxy, Balans, Studio Live gibi mekanlarda ve Radar Live festivalinde sahne aldi. Grup bu sıralar ilk albümleri için yazim ve demo kayıtlarına son sürat devam etmektedir.

Dengesiz Herifler
Farklarını “Biz dünyanın en samimi grubuyuz ve asla ama asla dengesiz falan değiliz.” sözüyle ortaya koyan AnkaraLI ska/punk grubu Dengesiz Herifler, vokal ve gitarda Doğa Çağ Ürünay, basta Mustafa Yüksel, davulda Eren Alkan ve gitarda Emre Alptekin’den oluşmakta. Etkilendikleri müzisyenler arasında Faith No More, New Kids On The Block ve Sublime olan grup, bugüne kadar Ankara If Performance Hall, İstanbul Hayal Kahvesi, İstanbul Ghetto, Joker Live, Dogzstar, İzmir Bios ve Blue gibi pek çok mekânda canlı performans sergiledi.

Ramadan
Synth pop tarzını duruma göre romantik, bazı bazı şizofrenik, oldukça asi ve tamamı ile esprili bir tarzla sunan RAMADAN, 2005 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik Teknolojisi bölümünden mezun oldu. Ardından Londra'ya yerleşerek Thames Valley Üniversitesi Vokal Performans bölümüne giren ilk video klibini Dannii Minogue ve Shena gibi isimlerle çalışan Sam Harvey yönetmenliğinde “Aşık Olasım Var” adlı şarkısına Londra’da çekti.

Neşeli Milis
2000 Yilinda, Kadiköy'de stüdyo CASH tayfasi olarak birlikte zaman geçiren ekip, 2006 yilinda, beraber müzik yapmaya karar vererek, ilk kez soguk bir kis gecesi, Neseli Milis'in ilk tinilarini sicacik bir sobanin yanindan uzayin soguk bosluguna yayilmaya birakti. Bundan iki ay sonra, ilk 5 sarkilik ilkel ve basit melodili müziklerini bir harddisk in karmasik teknolojisine hapsetti.
6 aylik mecburi bir ara veren grup, takip eden günlerde 7 sarkilik ikinci demosunu kaydetti.Enerjisini birbirlerine karsi duyduklari saf arkadaslik ve kardeslik duygusundan alan Neseli Milis, her tür pozitif, gevsek bakis açisi ve frekansi bagrina basmis, bu tutumu yaraticiliklarinin her alaninda bas ilke olarak benimseyip müziklerini ve varoluslarinin her anini gevsek manifestoyla doldurmaya and içmistir.Yaradilisa olan saygimizi hayattan zevk alarak göstermek Neseli Milis'in var olma sebebidir.

PARTİLER

CLUB 14.1

Fuchs vs. Cervus
Ali Şahinbaş ve Göktuğ Çitçi müziğe duydukları ilgi sayesinde pekişen dostluklarını bu yolda şekillendirerek, İstanbul dans pistlerine taşıyıp bu konuda tartışmasız bir duayen haline geldiler. Tür tanımayan evrensel müzik arşivlerini harmanlayarak zirveye oturan popüler ikili, şimdiye kadar Türkiye ve Avrupa’da birçok önemli klüp ve festivalde çaldılar. Beraber çalarken yarattıkları mükemmel kimyalarıyla eğlenceli ve uzun setleriyle Türkyie’de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Fuchs ve Cervus elektronik ve dans müziğinin bu anlamdaki öncü isimlerinden. Dinamo 103.8’in kurucularından olan Fuchs radyo programı ‘fuchslabirliktesiniz’ ve yurtdışında ve yurtiçindeki performanslarıyla birlikte performanslarına tam gaz devam ederken Cervus ise bir yandan hem prodüktör hem de DJ’lik kariyerini başarıyla sürdürüyor. Cervus, bu büyük başarılarına ek olarak Beatport'da piyasaya çıkarmış olduğu 100. plağıyla da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

dearHead
Uzun yıllar farklı kulüplerde ve partilerde çalan ve isimleri kulaktan kulağa yayılan ikili, yakın çevrelerinin yoğun ısrarıyla bir araya geldi ve dearHead oluştu. Electro, tech-house ve electro-house'un biraz minimal biraz da eklektik bir karışımını sunan dearHead, performanslarında seçtikleri bol vokalli eğlenceli parçalarıyla saatler süren bir eğlence ve dans vaat ediyor. Türünün sevilen hitlerini çarpıcı remiksleriyle çalmayı tercih eden ikili, uzun performanslarıyla partinin bitiş süresini kesinlikle geciktirme taraftarı. Yaptıkları müziği "Happy Techno" olarak adlandırılan dearHead ikilisi, Efes Pilsen One Love’un bu seneki yerli katalizörlerinden.

Just Jack (DJ SET)
2006 yılında yayınladığı ve onu üne kavuşturan“Starz In Your Eyes” parçası ve “Overtones” albümüyle son dönemin en eğlenceli dans/hiphop müzisyenlerinden biri olarak gösterilen Just Jack, DJ kimliğiyle Efes Pilsen One Love’da! İngiliz hip-hop’unun dans müzikle sentezinin önde gelen isimlerden biri olan ve 14 yaşından beri DJ’lik yapan Just Jack, Madness grubu tarafından keşfedilerek çok kısa bir süre içerisinde Britanya’nın en önemli yeteneklerinden biri haline geldi. Parçalarında, prodüktör ve MC kimliklerinin ikisini de koruyarak, hip hop ve dans müziğini birleştiren Just Jack, 8 Haziran’da yayınlanacak merakla beklenen son albümü “All Night Cinema”’dan da en yeni parçalarla dans pistini hareketlendirecek. Tarzı ve enerjisiyle aynı zamanda The Streets’ten tanıdığımız Mike Skinner’a da sık sık benzetilen sanatçı, Efes Pilsen One Love’da festival kalabalığını en eğlenceli yaz müzikleriyle ağırlamaya hazırlanıyor. Son albümde hip hop ve funk ile bezeli parçalarına, reggae’nin eğlendirici öğelerini de katarak yaz mevsimi için ideal bir albüm hazırlayan Londra’lı sanatçı, hem şarkı sözleri hem de kalıplara sığmayan müzikleriyle çizgi dışı ve dinamik bir DJ sete imza atacak.

TAMİRANE

Matias Aguayo & Band (LIVE)
Köln müzik sahnesin öncü isimlerinden, Şili asıllı Matias Aguayo, efsanevi Kompakt plak şirketinin en köklü sanatçılarından biri. Daha önceleri Avrupa’da büyük ses getiren Closer Müzik projesinin de bir yarısı olan Aguayo, Buenos Aires, Paris ve Köln arasında mekik dokuyan ve Almanya’da verdiği birçok gizli partiyle müzik oluşumlarını destekleyen tipik bir müzik insanı. Kendi DJ setleri ve albüm çalışmalarının yanı sıra organizatör olarak Latin Amerika’da verdiği BumBumBox korsan partileriyle de uçlardaki müzik anlayışını daha geniş kitlelere yayan Alman prodüktör, 2005 sonunda çıkardığı “Are You Really Lost?” albümüyle, minimal müziğin melodik boyutlarını keşfederek bir çok müzisyen için de ilham kaynağı olmuştu. Aguayo’nun canlı performansları ve müziği fütüristik diskodan, latin aromalı minimal house’a kadar uzanan bir karnaval havasında. Son dönemde Kompakt ve Souljazz plak şirketlerinden çıkaracağı yeni plaklar için son rötuşlarını yapan Matias Aguayo, Efes Pilsen One Love’da 3 kişilik canlı grubuyla festival gecelerini tüm müzikseverler için daha uzun kılmaya hazırlanıyor.

Yakuza
Ülkemizde elektronik müziğin önemli temsilcilerinden Yakuza, Rainer Trüby ile beraber Efes Pilsen One Love’da retro, future jazz, Brazil, house tarzı parçalarla eklektik bir festival seti için hazırlanıyor.

Rainer Truby
A Forest Mighty Black projesiyle dünya çapında bir üne sahip olan Rainer Trüby, retro ve future jazz, brazil, house, boogie ve drum and bass'i harmanlayan eklektik tarzıyla geniş bir dinleyici kitlesine sahip. Gilles Peterson’un Top 3-DJ listesinde bulunan ve 1998 yılında dünyanın en iyi DJ’i olarak açıklanan Rainer TrUby, başta Almanya olmak üzere birçok dans pistinde eğlenceli DJ setlere imza atıyor.

PARTİ ARENA

ROCK PARTY HOSTED BY MABBAS
Oldies But Goldies partisiyle birlikte Babylon’un bir başka başarılı parti serisi “Rock Party” festivalin programına uygun özel bir setle One Love’da! Mabbas’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek partide The Smiths, The Clash, Green Day, The Cure, Joy Division, Bloc Party, The Killers, Gossip, White Stripes, U2, Oasis, Blur, Happy Mondays, James, Nirvana, Kings of Leon gibi isimlerin parçalarıyla açık havada bol danslı bir gece müzikseverleri bekliyor.

OLDIES BUT GOLDIES
Bir Babylon klasiği, bir şehir efsanesi Oldies But Goldies Efes Pilsen One Love’a taşınıyor. Mabbas ve Murat Beşer’in festival için özel olarak hazırladıkları; Depeche Mode, The Cure, Madonna, A-Ha, Chic, Duran Duran, Snap, Cyndi Lauper, ABBA, Donna Summer, James Brown, Nena, Culture Club, U2, Blondie, The Smiths, Wham!, Frankie Goes To Hollywood, Michael Jackson ve The Clash gibi hiç eskimeyen isimlerin unutulmaz şarkılarından oluşan eğlenceli DJ setleri, Engin Eraydın’ın nostaljik video ve görüntülerden oluşan etkileyici görselleri eşliğinde festivalcileri bekliyor.


Efes Pilsen One Love Festival Program

19 Haziran Cumartesi Ana Sahne
Groove Armada
The Whitest Boy Alive
Sattas
Multitap

19 Haziran Cumartesi Senin Sahnen
Ramadan
Neşeli Milis
Soaked

19 Haziran Cumartesi – Club 14.1
Fuchs&Cervus
dearHead

19 Haziran Cumartesi – Tamirane
Matias Aguavo&Band

19 Haziran Cumartesi – Parti Arena
Oldies But Goldies

20 Haziran Pazar Ana Sahne
The Ting Tings
Sophie Ellis-Bextor
Wild Beasts
İstanbul Sessions
The Revolters
Gizli Özne

20 Haziran Pazar Senin Sahnen
Dengesiz Herifler
Ars Longa
Model
Kung Fu

20 Haziran Pazar – Club 14.1
Just Jack

20 Haziran Pazar – Tamirane
Rainer Trüeby vs. Yakuza

20 Haziran Pazar – Parti Arena
Rock Party


Efes Pilsen One Love Festival web sitesi www.efespilsenonelove.com
Twitter.com/efesonelove
http://www.facebook.com/efesonelove


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER