pudra.com 25.03.2010

Ghetto Nisan 2010 Etkinlik Programı

Ghetto, Nisan'da da müziğe ve eğlenceye doyuracak!

Cem Adrian

Ghetto Nisan 2010 Etkinlik Programı
Cem Adrian ve Hande Yener Nisan'da Ghetto'da...
1 Nisan Perşembe

Sesin sınırlarını yeniden tanımlayan, adeta nefesten ibaret mucize ses Cem Adrian; yoğun ilgi gören performanslarının bir yenisiyle 1 Nisan Perşembe akşamı Ghetto’da. Essentials/Seçkiler ve Emir isimli iki albümü bulunan sanatçı, bestelerini enstrüman taklitlerinin de eşliğinde seslendiriyor ve bizi soprano’dan başlattığı yolculuktan bas bariton’la uğurlayabiliyor. İlginç performansı ile adeta her konseri bir ayine dönüşen Adrian’ın Ghetto konserini ajandanıza not edin.


King Britt’s Sun-Ra Tribute: Saturn Never Sleeps + King Britt DJ Set (USA)
2 Nisan Cuma

10 seneyi geçen profesyonel kariyerinde kendi dengi bir çok prodüktör tarafından ‘’pro’’ olarak tanımlanan King Britt, 1998 senesinde Sylk 130 adı altında çıkardığı ‘’When The Funk Hits The Fan’’ albümü ile dikkat çekti. Bu albümde Ursula Rucker gibi isimlerle çalışan King Britt, sonraki yıllarda kendi adıyla çıkardığı toplama albümler ve remix projeleriyle gündemde kaldı. Müzik dünyasının köklü değişim yaşadığı günümüzdeyse kendisine ‘’müzik fenomeni’’ yakıştırmasını gönül rahatlığıyla yapabiliriz. Miami Vice, True Blood dizilerinin yanı sıra Rolex için yaptığı çalışmalar ona ‘’dahi’’ lakabını kazandırırken, doğup büyüdüğü Philedelphia halkı Britt’i ‘Kültür Elçisi’ ilan etti. Bu eşsiz müzik adamı yeni projesi ‘’Saturn Never Sleeps’’ ile bir kez daha İstanbul sınırları içinde soluk alacak. Sun-Ra sample’larının kullanıldığı tribute performansını Amerika’daki bir çok sanat merkezi ve üniversitede gerçekleştirdikten sonra, hünerlerini bu kez 2 Nisan Cuma gecesi Ghetto sahnesinde sergileyecek Britt’e; klavyede Tolga Tüzün, perküsyon ve vibrafonda Özün Usta eşlik edecek. Kaçırsanız telafisi için kimbilir ne kadar bekleyeceğiniz bu performans Britt’in DJ setiyle de sürecek.


Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars
3 Nisan Cumartesi

Ayhan Sicimoğlu ve grubu Latin All Stars, her ay bir öncekinden daha da eğlenceli geçen ve merak uyandıran performansları ile Nisan ayında da tüm Latin müzik ve dans severleri Ghetto’da bir araya toplayacak. Ayhan Sicimoğlu müzisyenliğinin yanı sıra renkli ve eğlenceli kişiliğiyle tüm Ghetto programlarını hıncahınç dolduruyor. Son albümü “Friends & Family” de yer alan söz ve müziği kendine ait olan “Ahi Na Ma Kaynana” gibi şarkıları, “Palavra” ve Jimmy Kenedy’nin unutulmaz şarkısı “İstanbul Pas Constantinople” gibi şarkılara getirdiği yorumlar ile Latin müzik ufkumuzu genişleten Ayhan Sicimoğlu&Latin All Stars dans ve müzik dolu sıcacık bir performans ile bizlerle olacak.


Manuel Reina
7 Nisan Çarşamba

Küçük yaşlarda doğum yeri olan Sevilla’da dans dersleri alan Manuel Reina, 18 yaşında dünyaca ünlü Jose Galva Flamenko dans grubuna katılarak diyar diyar gezmeye başladı. Uzun süredir çeşitli dans ekipleriyle çalışan ve eğitmenlik yapan Reina; kısa süre önce taşındığı İstanbul’da flamenkonun tescilli şubesi haline geldi. Ghetto sahnesinin sevilen misafirlerinden Manuel Reina, bu sefer yeni grubuyla birlikte gypsy müziğinin klasik haline gelmiş yerel örneklerinin yeniden yorumlarıyla ve alkışları sonuna kadar hak eden danslarıyla 7 Nisan Çarşamba tutkunun dansıyla eğlencenin buluştuğu bir gece için Ghetto’da olacak.


Sakin – Sentetik Akustik
9 Nisan Cuma

Bütün sezon Ghetto'da sürdürdüğü konser serisinin bu son ayağında, Sakin ilk defa sergileyeceği bir konser formatıyla sahne alıyor: ‘Sentetik Akustik’. Grubun ilk albümü ‘Hayat’ta yer alan şarkılarının akustik versiyonlarının yanı sıra, dinleyicileri yeni albümde yer alacak şarkılar ve yerli-yabancı sürpriz bazı cover’ların olduğu bambaşka bir konser bekliyor. Sakin'i değişik bir enstrümantasyon ve icrayla izlemeye hazır olun!


Grandmaster Flash
10 Nisan Cumartesi

Hip-hop kültürünün doğması, yayılması ve müzik dünyasının en popüler akımı olmasında Afrika Bambaataa ile birlikte en büyük rolü üstlenen Grandmaster Flash, scratch tekniğinin dünyada tanınmasını sağlayan çok önemli bir müzik adamı. 80’li yıllarda Furious Five isimli grubuyla fırtına gibi esen ve müzik dünyası fenomenleri arasına giren Grandmaster Flash, 90’lı yıllarda hip-hop’ın yön değiştirmesiyle geriye çekildi. Son yıllarda hayatımıza geri gelen usta DJ, şimdilerde ‘’DJ Hero’’ oyunun yaratıcısı olarak da adından sıkça söz ettiriyor. Hip-hop, funk ve house müziğin kitleselleşmesinde büyük role sahip olan Flash, Rock’n Hall Of Fame’e giren İlk Hip Hop’çı olma özelliğini ise hâlâ koruyor. Önünde saygıyla eğildiğimiz efsanevi müzik adamı 10 Nisan Cumartesi gecesi Ghetto’da unutulmaz setlerinden birini daha gerçekleştirecek, ‘oradaydım’ diyebilmek için biletinizi şimdiden ayırtın.


Evin Beyaz feat. Vedat Yıldırım
14 Nisan Çarşamba

Bitlis’ten İstanbul’a göç eden bir ailenin konservatuvarda Türk Müziği eğitimi almış yetenekli kızı Evin Beyaz; Ji Te Hzedikim (Seni Seviyorum) adlı ilk albümünün tanıtım konseriyle Ghetto’da. Evin Beyaz’ın Kürt otantik müziğini temel alarak, pop, caz, hip hop, flamenko ritimleriyle birleştirdiği şarkılarında Missy Elliot esintisiyle, Suriyeli Kürt sanatçıların yanık aşk şarkılarının, Anadolu’nun tanıdık ezgileriyle cazın özgür doğasının buluşmasına tanık olacaksınız. Evin Beyaz’a Kardeş Türküler ve Bajar’ın güçlü yorumcusu Vedat Yıldırım eşlik ederek şarkılarıyla destek verecek. Çarşamba akşamı bildiğiniz Kürt müziğinde ‘açılım’ yapmak, ya da iyi bir başlangıç için Ghetto’da olun.


Meyhane’de Kıraç
16 Nisan Cuma

Müzikle ilgisi küçük yaşlarda başlayan Kıraç, Marmara Üniversitesi’nde Müzik öğretmenliği eğitimi aldı. Popüler müziğin en üretken sanatçılarından biri olan Kıraç ‘Deli Düş’, ‘Bir Garip Aşk Bestesi’, ve ‘Zaman’ albümleriyle yakaladığı çıkışı, “Kayıp Şehir”, “Benim Yolum”, Anadolu halk ezgilerinin yer aldığı özel proje albüm “Garbiyeli” ve bu yıl çıkardığı “Yolcu” ile devam ettirdi. Albümlerinin dışında, başarılı dizi müziklerine imza attı. Zerda, Beyaz Gelincik, Bir İstanbul Masalı, Binbir Gece gibi dizilerde hayran kitlesini genişleten Kıraç Anadolu pop-rock müziğin yeniden kitleselleşmesinde büyük rol oynadı. Şimdi ise Ghetto Meyhane’nin Müslüm Gürses ve Gülden Karaböcek’le başlayan Pop-Arabesk gecelerinin Nisan projesiyle karşınızda. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur ve nicelerinin klasiklerinin yorumlanacağı felekten bir gecede bambaşka lezzette bir Kıraç dinleyeceksiniz.


Reggae Playground by Sattas
17 Nisan Cumartesi

İstanbul’un % 100 canlı tek reggae grubu Sattas yüksek enerjili Reggae bir konseriyle Ghetto’da. Ciddi bir fan kitlesi bulunan Sattas, enstrümanlara hakimiyeti ve renkli sahne performansı ile bir konserden beklentinizi fazlasıyla karşılıyor. Reggae müdavimleri kadar caz, ska, dub ve rock severleri de kaliteli müzik etrafında bir arada toplamayı başaran Sattas; trompet, saksofon gibi nefesliler ve harmonika gibi reggae’nin vazgeçilmez enstrümanlarını sahnede canlı olarak icra ediyor.


Ars Longa&Yora
21 Nisan Çarşamba

Ars Longa, 2005 yılı sonu Ali Sinan Çulhaoğlu (vokal, gitar) ve Berat İşçioğlu (bas) tarafından kuruldu. İkili isimlerini ilk olarak Frekans Vol 1. albümünde yer alan ’’Yarın Yarın’’ isimli parçalarıyla duyurdu. Grubun son halini alması ise 2006’da Eser Özdenoğlu (gitar) ve Eray Demirsoy'un (davul) katılımı ile gerçekleşti. Ars Longa bu tarihten itibaren bir çok mekanda ve Radar Live festivalinde çaldı. Grup, 2007 Ekim'inde Voltaj Müzik tarafından yayınlanan toplama albümde ’’Gözyaşı Şişesi’’ isimli şarkısıyla da yer aldı.
İstanbul indie/underground sahnesinin temsilcilerinden Yora, temellerini 2003 baharında Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü bünyesindeki Taşoda çalışmalarında attı. 2005 Mayıs ayında "Karşılaşma" isimli bir demo hazırlayan Yora, bir EP niteliğindeki ikinci demo albümü “Bugün”ü 2008 Aralık ayında yayınladı ve İstanbul’daki çeşitli mekan ve etkinliklerde sahne almaya devam ediyor.


Ayhan Sicimoglu & Friends "Cuba Vieja”
22 Nisan Perşembe

Bir kısmını Wim Wenders’ın Buena Vista’sında dinlediğimiz olağanüstü güzellikteki şarkılar, Eski Havana’nın rengarenk, hayat dolu sokaklarından İstanbul’a taşınıyor. Havana-İstanbul hattındaki yolculukta, kaptan mahalinde Ayhan Sicimoğlu &Latin All Stars ve yol arkadaşları yani Küba’nın en önemli genç seslerinden Armando Miranda, Peru'dan müthiş Piyanist Cesar Correa ve Kolombiya’dan Rodrigo Rodriguez var. İki geceden oluşan Eski ve yeni Küba konser serisinin ilkinde Küba'nın derin, yavaş ve sıcacık şarkılarının şahane yorumlarını dinleyeceksiniz. Bolero, Küba klasikleri ve tabii Dos Gardenias.. Dileyenlerin Küba-Karayip mutfağından birbirinden egzotik yemeklerle başlayabilecekleri bu romantik gece için yerinizi ayırtın ve unutulmaz şarkılara teslim olmaya hazırlanın.


Fred Wesley & The New JB’s (USA)
23 Nisan Cuma

Caz Tanrısı ünvanını hakkıyla taşıyan Archie Shepp’in peşinden funk müziğin yaşayan efsanesi Fred Wesley de Ghetto sahnesinde yerini alıyor. 70’li yıllarda James Brown’ın elinden tutmasıyla yakaladığı şansı iyi değerlendiren Georgialı trombonist Fred Wesley, funk müziğin geldiği noktanın önde gelen mimarlarından biri. Dünyanın en iyi trombonisti sıfatına ulaşırken yaşadığı tecrübeleri genç müzisyenlerden oluşan The New JB’s grubuna da aktaran Wesley, özellikle ‘’The House Party’’ ve ‘’Bop to the Boogie’’ gibi hitlerle tam bir funk markası haline geldi. James Brown’ın birçok albümünün enstrümantasyonunda imzası olan usta trombonistin 2002’de ‘’Hit Me, Fred: Recollections of a Sideman’’ isimli bir de otobiyografisi yayınlandı. Funk müziğin duayenlerinden Wesley’in 23 Nisan Cuma gecesi eğlencenin üst seviyede seyredeceği sahne performansını sakın kaçırmayın!


Ayhan Sicimoğlu & Friends ‘Cuba de hoy’
24 Nisan Cumartesi

22 Nisan’da romantik balad’larla başlayan Küba çıkarması bu defa ülkenin diğer yüzüyle, kanınızı kaynatan kıpır kıpır dans şarkılarıyla sürüyor. Siciomoğlu, Latin All Stars ve arkadaşları Küba’dan genç yetenek Armando Miranda, Peru'dan müthiş Piyanist Cesar Correa ve Kolombiya’dan Rodrigo Rodriguez güncel Küba şarkıları, Salsa, Charanga, modern Latin ve Jazzy sound’larıyla Ghetto’nun altını üstüne getirecekler. Küba-Karayip mutfağının birbirinden lezzetli yemekleri gecenin havasına girmek ve enerji depolamak isteyenleri bekliyor olacak. En rahat ayakkabılarınızı giyip,eğlenceli arkadaşlarınızla buluşun, müziğin ve dansın keyfini çıkarın.


Focan & Focan Quartet
28 Nisan Çarşamba

Türkiye’de caz müziğin en önemli isimlerinden caz gitaristi Önder Focan ve Melting Point grubunda beraber çaldığı Ali Focan; ‘Focan&Focan Quartet’ projesiyle ilk defa Ghetto sahnesinde olacak. Kağan Yıldız (bass) ve Ediz Hafızoğlu (davul) gibi önemli müzisyenlerin de destek verdiği bu projenin ana hatlarını, Jimi Hendrix, Deep Purple ve The Yardbirds gibi rock tarihinin kilometre taşlarının yeniden yorumlanması oluşturuyor. Rock ve cazseverleri buluşturacak bu özel performans, Çarşamba akşamınıza keyif katmak için Ghetto’da.


Hande Yener’le Dünden Bugüne/Akustik
29 Nisan Perşembe

90’lı yılların tartışmasız en iyi çıkış yapan popçusu Hande Yener, cesur arayışları, alternatif duruşu ve popun klasikleri arasında girmiş onlarca şarkısı ile her daim gündemde kalmayı başlardı. Disko-pop akımını Türkiye’de başlattığını rahatlıkla söyleyebileceğimiz Yener bu tarzda ‘Senden İbaret’, ‘Sen Yoluna Ben Yoluma’, ‘Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor’ albümleriyle zirveye oturdu. ‘Apayrı’ albümüyle birlikte elektronik müziğe göz kırpan Yener bu girişimini ‘Hande Maxi’ adlı single’ında da sürdürdü. Son olarak ‘Hayrola’ albümünü yapan sanatçı, tüm bu müzik birikimini ilk defa Akustik olarak seslendireceği çok özel bir projeyle Ghetto’da olacak. Hande’yi ilk defa akustik dinlemek ve birlikte bir 90’lardan bugüne keyifli bir yolculuk için Perşembe akşamı siz de Ghetto’da olun.


Watcha Clan (Marseille)
30 Nisan Cuma

Akdeniz sıcaklığı taşıyan ritimleriyle kurulduğu günden bu yana ilgi toplamakta hiç zorlanmayan Watcha Clan; son çalışması ‘’Dispora Hi-Fi’’ ile elektronik müziği de soundlarıyla mükemmel şekilde birleştirmeyi başardı. İlk albümleri ‘Nomades a.k.a 2002’, 20.000 kopya sattıktan sonra stüdyoya kapanan grup, 2005 yılında ‘Le Bastion (Vai La Bott)’ albümleri ile eleştirmenlerden sayısız coşkulu yorum aldı. Son albümleri 2008 World Music Charts’ta 1 numara oldu, Dutch Mixed Magazine’de ise Avrupa Top 10 listelerinde 2008’in en iyi albümü seçildi. Watcha Clan; üyelerinin farklı etnik kökenleri ve müzik alışkanlıkları sayesinde, dünya müziği algısını dünyanın müziği algısına çevirmekte hiç zorlanmıyor. İki gitar, bir bas gitar, harmonium (küçük org), klavye, sampler, yan flüt ve vokalden oluşan dört kişilik grup; drum’n bass, jungle, gipsy, oryantal, hip hop ve reggae sularında ustaca keşifler yapıyor ve dinleyicilere küçük bir dünya turu attırıyor. Geçen sezon Ghetto’nun en çok konuşulan performanslarından birini sergileyen Watcha Clan; Fransız Kültür ve Air France’ın katkılarıyla, sempatisi, enerjisi ve dünyanın müziğiyle bir kez daha Ghetto’da.



Rezervasyon, bilgi ve her türlü sorunuz için:
Tel: 0 212 251 75 01
Adres: Kamer Hatun Caddesi 10, Beyoğlu - 34440 İstanbul
www.ghettoist.net


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER