@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.11.2009

İş Sanat'ta Kasım'da Pink Martini var!

İş Sanat 10. yıl programına dünyanın en önemli virtüözleriyle başladı.

İş Sanat, yeni sezonun açılışını 8 Kasım Pazar akşamı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın verdiği konserle yaptı. Orkestranın şefliğini dünyanın yaşayan en mükemmel keman virtüözlerinden biri olarak nitelenen Maxim Vengerov yaptı.

İş Sanat'ta Kasım'da Pink Martini var!

Londra Kraliyet Müzik Akademisi’nde profesörlük yapan Vengerov, keman virtüözü olarak kariyerinde en üst noktaya ulaştığı sıralarda kolundan bir rahatsızlık geçirince kemancılığa ara veren ve daha sonra akıl hocası Rostropovich gibi kariyerine şef olarak devam eden bir müzisyen. Beethoven’ın Egmont Uvertürü, 5 numaralı piyano konçertosu ve 5. Senfonisinin seslendirileceği konserde orkestranın eşlik edeceği solist, piyano virtüözü ve Brüksel Kraliyet Konservatuarı’nda profesörlük yapan Türk sanatçı Muhiddin Dürrüoğlu. 11 yaşındayken Ankara Devlet Konservatuarı’na giren Dürrüoğlu, henüz 14 yaşındayken üstün yetenekli çocuklarla ilgili özel statüde eğitim almaya başlamıştı.

91’lik caz efsanesi “Bad Henry”
Açılış konserinin hemen arkasından 9 Kasım Pazartesi günü ise İş Sanat’ın “Cazın Ustaları” programının ilk konuğu Hank Jones Trio oldu. Efsane caz piyanisti Jones, 1918 Missisipi doğumlu. 91 yaşında olan cazın yürüyen tarihi Jones, çalış stili ve besteciliği ile caz dünyasının yol göstericileri arasında bulunuyor. Usta cazcı, “Bad Henry” takma ismiyle de biliniyor.

Ella Fitzgerald, Charlie Parker, Charlie Haden gibi isimlerle çalışmış, Marilyn Monroe’ya J. F. Kennedy için ‘İyi ki Doğdun Başkan’ı söylerken eşlik etmiş, 70 yıllık kariyerinde prestijli ödüller sahibi olmuş, yaşayan caz efsanelerinin belki de sonuncusu 91 yaşındaki Hank Jones...

Moskova Solistleri ile unutulmaz bir akşam
17 Kasım Salı akşamı ise İş Sanat Sahnesi’nde Moskova Solistleri’ne solist olarak keman sanatçısı Shlomo Mintz eşlik etti. Orkestranın kurucusu ve şefi Yuri Bashmet aynı zamanda bir viyola ustası. Aralarında jenarasyon farkı olmasına rağmen ortak bir müzik görüşüne sahip olduğu efsane müzisyenler Sviatoslav Richter ve Msitslav Rostropovich ile gerçekleştirdiği çalışmalar takdirle karşılanmıştır.

Yuri Bashmet’in 1992’de Rusya’nın en yetenekli genç müzisyenlerini, Moskova Konservatuarının mezunlarını ve yüksek lisans öğrencilerini bir araya getirerek yarattığı Moskova Solistleri, kısa zamanda uluslararası bir üne ulaştı. Performansları BBC, Bayerischer Rundfunk, Radio France, Radio Luxembourg gibi en büyük radyo kuruluşları tarafından kaydedildi. Topluluk yaptığı kayıtlarla pek çok Grammy ödülüne aday gösterildi. 2007’de ise Stravinsky ve Prokofiev’in müziğiyle yapılan bir kayıt için Grammy ödülünü kazandı.

Yepyeni dörtlü Overtone Quartet dünya turunda
21 Kasım Cumartesi akşamı, İş Sanat sahnesine yepyeni bir dörtlü geliyor. Uzun yıllardır caz müziği alanında çalışan müzisyenler Overtone adını verdikleri gruplarıyla dünya turnesine çıktılar ve büyük övgüler aldılar. Türk cazseverlerin birçok kez izleme fırsatını bulduğu sahneye çıktığında bir rock yıldızı gibi çığlık ve ıslıklarla karşılanan Dave Holland’ın liderliğindeki dörtlü unutulmayacak bir konsere imza atacak. Grammy ödüllerine doymayan Holland’ın konserlerinde görmeye alıştığımız saksofoncu Chris Potter dışında piyanist Jason Moran ve davul ustası Eric Harland’ın meydana getirdiği yıldız dörtlünün aybaşında New York Blue Note’ta verdikler konser büyük övgüler aldı. İş Sanat’ın da parçası olduğu özel turun diğer ayakları ise Londra, Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, Portekiz ve İsviçre…

Pink Martini yeni albümüyle İş Sanat’ta
24 Kasım Salı günü Türk izleyicilerin sevgilisi Pink Martini İş Sanat’a yeni albümleri “Splendor in the Grass” ile konuk oluyor. Samurayların aşk şarkılarından, 1930’ların Küba müziğine Fransızca şansonlardan Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlenmesi en keyifli şarkıları tozlu raflardan bulup çıkartan topluluk, China Forbes’un kulak pası silen sıcak vokaliyle ve yepyeni şarkılarıyla yine unutulmayacak bir konsere imza atacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER