Milliyet 02.07.2010

İstanbul Caz Festivali başladı!

2010 İstanbul Caz Festivali başladı. İKSV'nin 17.kez düzenlediği festival 1-20 Temmuz arasında. Festival programı ve kaçırılmayacak konserler pudra.com'da...

Şehrin çeşitli mekanlarına yayılacak Uluslararası İstanbul Caz Festivali konserlerine bu yıl Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nin yanı sıra Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinye Park, Salon ve Sepetçiler Kasrı ev sahipliği yapacak.

İstanbul Caz Festivali başladı!

Yabancı sanatçılar arasında ünlü piyanist Chick Corea, uzun yıllar Miles Davis’le birlikte çalan Kenny Garrett, akustik ve elektrik basın önemli ustalarından Christian McBride ve efsanevi davulcu Roy Haynes gibi isimler yer alıyor.

İstanbul Caz Festivali programındaki konserler hakkında detaylı bilgiler ve pudra.com'un tavsiyelerine bakmak için tıklayın...

Tony Bennett 15 Temmuz'da Açıkhava'da
Cazın önemli seslerinden Tony Bennett ise 15 Temmuz akşamı ilk kez İstanbul’da konser verecek. Şakir Eczacıbaşı anısına düzenlenen konserde, piyanist Kerem Görsev de sahneye çıkacak.

Grace Jones, 16 Temmuz...
“Canlı performansın kraliçesi” olarak nitelendirilen Grace Jones da diskodan rock’a, 70’lerden günümüze pek çok parça seslendirecek. Sanatçı 16 Temmuz saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde.

Seal, 19 Temmuz...
Festivalde ayrıca R&B ve soul’un güçlü sesi Seal da var. Seal’ı 19 Temmuz saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde izleyebilirsiniz.

“İsveç’in Norah Jones’u”
İstanbul Caz Festivali seyircilerinin merakla beklediği isimlerden biri de Lisa Ekdahl. “İsveç’in Norah Jones’u” olarak adlandırılan sanatçı caz, bossa nova ve folk müziğini birleştiriyor. Bu konseri 13 Temmuz gecesi The Marmara Esma Sultan’da izleyebilirsiniz.

Martha Wainwright konserini kaçırmayın!

Kanada’nın folk müzik alanındaki en ünlü isimlerinden Martha Wainwright ise 6 Temmuz saat 22.00’de Sepetçiler Kasrı’ndaki efsanevi Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın şarkılarını seslendirecek.

Imogen Heap İstanbul Modern'de
Etkileyici sesi, folk ve elektronik müziği birleştiren çalışmaları ve renkli kişiliği ile tanınan Imogen Heap festivalin bir başka önemli ismi. Sanatçı 10 Temmuz saat 21.00’de İstanbul Modern’de.

Caz Vapuru 4 Temmuz'da...
Her yıl festivalin vazgeçilmezleri arasında yer alan Caz Vapuru, yine halatlarını toplayıp bir kez daha Boğaz’a açılıyor. Caz Vapuru bu yıl yolculuğuna, 4 Temmuz Pazar günü, New Orleans’lı, enerjik bando The Panorama Jazz Band ve repertuarlarında caz standartlarından ünlü müzikallere çeşitli parçalar bulunan İstanbul Saksafon Quartet eşliğinde çıkıyor.

Tünel Şenliği bir ilk
İstanbul Caz Festivali’nin bu yılki yeniliklerinden biri bu hafta sonu, yani 3 Temmuz’da gerçekleşecek olan Tünel Şenliği. Tünel ve Galata meydanlarında kurulacak ana sahnelerin yanı sıra bölgedeki birçok farklı mekanda etkinlikler düzenlenecek, “Festival İçinde Festival” geç saatlere kadar devam edecek.

Tünel bölgesinin renkli mekanlarında gece boyunca sahneye çıkacak sanatçılar arasında ise Larry Graham&Graham Central Station, The Panorama Jazz Band, Emir Ersoy Projecto Cubano, Maffy Falay Sextet, Jungle Boldie, Timuçin Şahin Quintet ve 2010 Türkiye’de Japonya yılı kapsamında konser verecek Rika Ogawa gibi isimler yer alıyor.

CD’si de çıkacak
Bu festivale katılan sanatçıların şarkılarını “eve götürmek” isteyenler içinse özel bir CD hazırlandı. EMI Müzik Türkiye işbirliğiyle hazırlanan İstanbul Caz Festivali CD’de festivalin yabancı yıldız isimlerinin yanı sıra Türk cazcılarının özellikle en yeni albümlerinden seçilmiş parçaları yer alıyor.

Hangi konserleri tavsiye ediyorlar?



Sedat Ergin (Hürriyet yazarı)
1. Açılış konseri İstanbul Jazz Stars’a mutlaka gidilmeli.
2. Chick Corea ve Freedom Band
3. Tony Bennett
4. Stanley Clark
5. Martha Wainwright

Mehmet Tez (Milliyet yazarı)
1. Martha Wainwright Edith Piaf şarkıları seslendirecek. Bu konsere gitmeyi öneriyorum.
2. The Brand New Heavies, Acid jazz, funk ve R&B çalıyorlar.
3. Grace Jones

Kerem Görsev (Caz sanatçısı)
1. Tony Bennett, kesinlikle kaçırılmaması gereken konserlerden biri.
2. Chick Corea, mutlaka izlenmesi gereken ikinci konser. Kenny Garrett, Christian McBride ve Roy Haynes de bu konserde.
3. Stanley Clarke, Arkeoloji Müzesi’ndeki bu konserde piyanist Hiromi ile sahneye çıkacak.

Hafta sonu partilerini kaçırmayın!
Festivalde hafta sonu partileri de olacak. Bu partiler İKSV’nin yeni açılan mekanı Salon’da gerçekleştirilecek. Funk, soul, Latin ve
afro-beat tarzlarının en gözde gruplarının konser vereceği gecelerde ilk olarak bas gitarda “slap” tekniğinin yaratıcısı, Amerikalı bariton şarkıcı, müzisyen, besteci ve plak yapımcısı Larry Graham ve grubu Graham Central Station sahneye çıkacak. Konser 2 Temmuz
Cuma gecesi saat 23.00’te.

Caz Festivali biletlerinizi www.biletix.com ve İKSV binasından (Sadi Konuralp Cad. No: 5 Şişhane) alabilirsiniz.

Pudra.com’un bu yılki Caz Festivali'nden seçtiği, kaçırılmayacak konserleri görmek için tıklayın...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER