pudra.com 29.09.2010

İstanbul, İş Sanat’la müziğe doyacak!

İş Sanat, 11. sezonunda İstanbul’u dünyaca ünlü yıldızlarla buluşturmaya devam ediyor. 11. sezonunu 3 Kasım Çarşamba günü açacak olan İş Sanat’ın 2010-2011 sezon programı yine dopdolu!

İş Sanat bu sezon, 16 klasik müzik, 6 caz, 7 dünya müziği ve 6 geleneksel müzik konseriyle, 6 çocuk etkinliği, 3 dans gösterisi ve 5 şiir dinletisi olmak üzere 49 etkinlikte seyirciyle buluşacak.

İstanbul, İş Sanat’la müziğe doyacak!

İş Sanat’tan Fazıl Say’la görkemli açılış
Piyanistliğinin yanı sıra çok yönlü sanatsal projeleri, besteciliği ve doğu ile batı kültürleri arasında kurduğu yeni köprülerle de günümüzün en üretken sanatçılarından kabul edilen Fazıl Say, konserde Ravel'in piyano konçertosunu yorumlayacak. Ayrıca gecede Rus romantizminin en büyük temsilcilerinden Tchaikovsky’nin 4. senfonisini de seslendirecek.

Programınızı hemen yapın, yüzde 25’e varan indirimler kazanın!
Tüm sezon klasik, caz ve dans etkinlikleri arasından istedikleri 5’ine bilet alan İş Sanat seyircilerinin yüzde 10, 10’una bilet alanların yüzde 15, 15’ine alanların yüzde 20 ve 20’sine alanların yüzde 25 indirim kazanacaklar. Böylece biletlerini önceden alan izleyiciler hem etkinlikleri en iyi koltuklarda izleyecekler hem de indirimden faydalanacaklar.

İş Sanat’ın gelenekselleşen Virtuoso serisi bu sezon, 20. yüzyılın en büyük piyanistlerinden kabul edilen Vladimir Ashkenazy, oğlu Vovka Ashkenazy ile bir araya geleceği konserle başlıyor.

Mart ayında ise coşku dolu tutkusuyla birleşen kusursuz tekniği ve şiirselliğiyle Rus kemancı Vadim Repin’e 1994 Tchaikovsky yarışması birincisi ve Diaposon d’Or ve Echo Klassik ödüllü piyanist Nikolai Lugansky eşlik edecek. Doğuştan gelen müzikaliteye ve muazzam teknik akıcılığa sahip olan Repin ve Lugansky ikilisi izleyenlere unutulmaz bir konser yaşatacak.

Yaşayan en büyük piyanistlerden kabul edilen, her konseri ayrı bir sansasyon yaratan Arcadi Volodos piyano repertuarının en seçkin örneklerinden eserler seslendireceği bir konserle bu sezonun Virtuoso serisinin son konuğu olacak.

Yeni yılda Strauss Coşkusu
İş Sanat’ın klasikleşen “Yeni Yıl Konserleri” bu yıl da tüm coşkusuyla devam ediyor. Bu yılın konukları valsin anavatanı Viyana’dan Strauss Festival Orchestra Vienna. Geleneksel Viyana müziğinin otantik yorumcusu olarak benimsenen topluluk İş Sanat’taki konserlerinde Peter Guth yönetiminde tenor Daniel Serafin ve genç soprano Mara Mastalir’in de katılımıyla unutulmaz iki konsere imza atacak; Strauss, Lehar ve Kalman’ın birbirinden güzel operet ve bale müziklerinden bir seçki sunacak.

Klasik müzik sahnesinin devleri İş Sanat’ta buluşuyor!
İş Sanat 11. sezonunda dünyaca ünlü orkestraları ve karizmatik şeflerini İstanbullu müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Yetmiş sekiz yıllık geçmişinde, çalıştığı saygın şef ve solistlerle ve kaydını gerçekleştirdiği “Yüzüklerin Efendisi” filminin Oscar ödüllü müziğiyle uluslararası platformda en çok tanınan ve en seçkin orkestralardan kabul edilen Londra Filarmoni Orkestrası, daimi şefleri Vladimir Jurowsky yönetiminde Aralık ayında İş Sanat’a konuk oluyor. Konser, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Konserin solisti otuz yıllık kariyeri boyunca rafineleşen geniş repertuarıyla sanatının doruğunda olan Hüseyin Sermet.

Ocak ayında Deutsche Gramophone’dan çıkan 100’den fazla kaydıyla haklı bir üne sahip oda orkestrası The English Concert’ın, Gramophone ve Grammy ödüllü tenor Ian Bostridge’a eşlik edeceği konserde, Händel’in favori tenorları olarak bilinen John Beard, Francesco Borosini ve Annibale Pio Fabri için yazılmış aryaları seslendirilecek. Dünya sahnelerinin aranan yıldızı Bostridge, Türkiye’ye ilk kez İş Sanat’taki konseri için geliyor.

Şubat ayında klasik ve çağdaş eserler arasında müthiş bir denge kurarak oluşturduğu eşsiz konser programlarına bir yenisini ekleyen Münih Oda Orkestrası şef Alexander Liebreich yönetiminde İş Sanat’a konuk oluyor. Gelenekseli olduğu kadar yeniyi de onurlandıran bir felsefeye sahip topluluk, gecede yeni müziğe ilgisiyle az bilinen eserleri repertuarına katan, Gramophone dergisinin en seçkin genç virtüöz çellistler arasında gördüğü Johannes Moser’e eşlik ediyor. Şubat’ta sanatseverleri bekleyen heyecan verici performanslardan bir diğeri ise hem olağanüstü virtüözitesi, hem de klasik repertuarın yanı sıra yeni trompet eserlerinin icrasındaki öncülüğü ile de ilgi uyandıran Håkan Hardenberger’in dünyanın en prestijli orkestralarından Deutsche Kammerphilharmonie Bremen ile vereceği konser olacak. Finli şef John Storgårds yönetimindeki topluluk, Nina Rota’dan Haydn’a, Piazzola’dan Mozart’a çok farklı dönem ve bestecilerden oluşan renkli bir program sunacak.

Mart ayında İş Sanat izleyicisinin yakından tanıdığı Academy of St Martin in the Fields ayrı programa sahip peş peşe iki konserle İş Sanat’a konuk oluyor. Topluluk “klasik müziğin süper starı” unvanına sahip, kemanın usta sesi Joshua Bell ile aynı sahneyi paylaşıyor. Üstelik bu güçlü kadroya bir de Gramophone dergisinin hakkında “müzik ve müzik dünyasını varlığıyla zenginleştiriyor” yorumunu yaptığı çellist Steven Isserlis ve piyanist Ian Brown ekleniyor.

İlkbaharın müjdecisi Mart ayında Quasthoff ilk kez İstanbul’da
İş Sanat’ta sezonun en ses getirecek konserlerinden biri ses aralığı Bach’ın barok kantatlarından solo caz emprovizelere kadar uzanan, kuşağının en çok dikkat çeken şancılarından Alman bas bariton Thomas Quasthoff olacak. Mozart’ın aryalarını seslendirmek için ilk kez İstanbul’a ve İş Sanat’a konuk olan Quasthoff’a “mükemmellik arayışında” sloganıyla tam anlamıyla uyumluluk gösteren Camerata Salzburg eşlik edecek.

Mozart’ı bir de Mullova’dan dinleyin
The Guardian’ın “onun Bach çalışını dinlemek, gerçekten deneyimleyeceğiniz en harika şeylerden biri” ifadesini kullandığı Viktoria Mullova bu sezon İş Sanat’ın konuklarından. Sanatçıya Avrupa’nın en gözde oda orkestralarından biri olan Basel Oda Orkestrası eşlik edecek.



Jordi Savall, bu kez dünyanın ninnileriyle geliyor
Geçtiğimiz senelerde İstanbul’da konserler veren ve Türk müzikseverler tarafından ilgi ve beğeniyle takip edilen Jordi Savall ile topluluğu Hesperion XXI, bu kez farklı kültür, coğrafya ve dillere ait ninnilerden derlediği Ninna Nanna adlı projesiyle İş Sanat’a konuk olacak. Jordi Savall’in viola da gambasından çıkardığı ezgilere Montserrat Figueras’ın büyüleyici sesiyle yaşam vereceği konser dinleyenleri aynı ortak rüyaya götürecek.

Vengerov, bagetini Varşova Senfoni için sallayacak
Keman kariyerini zirvede şefliğe çevirerek duyarlı ve ince müzisyenliğini podyumlara taşıyan Maxim Vengerov, bagetini bu kez Polonya’nın uluslararası üne sahip köklü orkestrası Varşova Senfoni için sallıyor. Konserin solisti kemanın bir başka virtüözü Fransız Renaud Capuçon. Capoçon’un Tchaikovsky’nin meşhur keman konçertosunu seslendireceği gecede, bestecinin “Pathétique” senfonisi Vengerov’un yorumuyla dinleyenleri büyüleyecek.

Cazın kalbi İş Sanat’ta atacak!
İş Sanat, bu sezon da caz konserlerindeki iddiasını sürdürüyor. 4 Grammy ve 3 Latin Grammy ödüllü piyanist, besteci, aranjör ve müzik profesörü Chucho Valdes, 18 ödüllü kaydın sahibi Michel Camilo ile aynı sahnede buluşacak; caz efsanesi Omara Portuondo, Nat King Cole Şarkılarını David Murray Cuban Ensemble eşliğinde İş Sanat sahnesinde söyleyecek.

Yorumlarıyla caz ve kabare dünyasının en beğenilen isimlerden biri haline gelen Jane Monheit, saksafonun simgeleşen ikonu David Sanborn, sesi, vokal yorumculuğu ve piyanodaki virtüözitesiyle türünün zirvesinde bulunan Brezilyalı şarkıcı Eliane Elias ve üst üste 3 defa “En İyi Caz Vokal Performansı” dalında Grammy ödülüne layık görülen Dianne Reeves İş Sanat’ın heyecanla beklenen konukları…

Dünyanın müziğinin seçkin örnekleri İş Sanat’ta yankılanacak
İş Sanat bu sezon da dünya müziğinin dünyaca ünlü sanatçı ve topluluklarını ağırlamaya devam edecek. Kasım ayında, Cabo Verde’nin Cesaria Evora’dan sonra yetiştirdiği en parlak yetenek olan Mayra, dünya müziğinin ilk konuğu olacak. Evora’nın varisi olarak görülen Mayra, izleyicileri sahne performansı kadar ve güzelliğiyle de büyüleyecek.

Türk müzikseverlerin yakından tanıdığı ve Türkiye’de pek çok hayrana sahip Viktor Lazlo ve buğulu sesi, gizemli güzelliği, karizması ve başarısı tartışmasız çalışmalarıyla yaşayan bir efsane haline gelen Ute Lemper İş Sanat’ın diğer dünya müziği konuklarından.

Yılbaşı Konseri’nin konuğu Soweto Gospel Choir olacak
2010 Güney Afrika Dünya Kupası açılışında muhteşem performanslarıyla milyarlarca insanı kendilerine hayran bırakan Soweto Gospel Choir, Aralık ayında İş Sanat’ın geleneksel yılbaşı konserinde İstanbullular ile buluşacak. Dünyanın dört bir yanında sayısız konser veren koro, birbirinden renkli kıyafetleri ve muhteşem sahne performanslarıyla İş Sanat’ta sezonun ses getirecek konserlerden birine imza atacaklar.

Paco Pena geliyor
Flamenko gitarın büyük ustası Paco Pena bir aradan sonra tekrar İstanbullu dinleyicileriyle buluşacak. Flamenco sin Fronteras adlı gösterisinde muazzam yetenekli dansçıları, olağanüstü seslere sahip şarkıcıları ve virtüöz müzisyenleri bir araya getiren sanatçı, nefesleri kesen gösterisiyle İş Sanat sahnesinde olacak.

Buenos Aires’in tango ateşi sahnede yanacak
İş Sanat’ın çarpıcı dans gösterilerine bu yıl tangonun anavatanından gelen ve New York, Londra, Barcelona, Şanghay ve Capetown’daki tüm sezon biletleri tükenen, göz kamaştıran performanslarıyla dünyanın en çok alkışlanan tango topluluklarından Tango Fire Company of Buenos Aires eklenecek. Tangonun tüm ihtiras ve baştan çıkarıcılığına sahip Tango Fire izleyenlerin nefesini kesecek.

Türk müziğinin seçkin örnekleri bu sezon yine İş Sanat’ta
Billur sesiyle sahnelerin aranan solistlerinden olan Şevval Sam, İş Sanat’ta vereceği konserde Türk Sanat Müziğinin unutulmaz şarkılarından bir seçki sunacak. Enstrümental müziği tasavvuf öğretisiyle birleştiren Yansımalar grubu, senfonik orkestra ile bir araya geleceği konserde dinleyenlere enfes bir müzik şöleni sunacak. Dünyaca ünlü arp sanatçımız Şirin Pancaroğlu dünya prömiyerini gerçekleştireceği, tangoyu Arjantin ve Türkiye kollarıyla kucaklayacağı Cafe Tango projesi ile İş Sanat programında yer alacak. Ülkemizden ve Romanya’dan müzisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek Balkan Gecesi’nde ise izleyiciler çok hareketli ve capcanlı bir konsere ve sahne şovuna tanıklık edecekler.

Çocuklar bu sezon Peer Gynt’le Ibsen’in dünyasını keşfedecek, Notada Yazmayanlar’ı eğlenerek öğrenecek
Oyuncu Memet Ali Alabora ve piyanist Emir Gamsızoğlu bu sezon da çocuklara klasik müzik sevgisi aşılamaya devam edecekler. İkiliye her Çocuklar için Notada Yazmayanlar gösterisinde sürpriz bir konuk eşlik edecek. Prömiyerini geçtiğimiz sezon yapan, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği bir Ibsen klasiği olan Ben Kimim? Peer Gynt (Per Günt)de bu sezon minik izleyicilerle buluşmaya devam edecek.

Biletler 4 Ekim’de satışta
Sezonun klasik müzik ve caz konserleri ile dans gösterilerinin biletleri ve Kasım ayı etkinlikleri 4 Ekim Pazartesi sabah saat 10’dan itibaren Biletix çağrı merkezi, satış noktaları ile web sitesi ve İş Sanat Ana Gişesi’nden satışa sunulacak. İş Sanat’ın biletlerini öncelikli olarak izleyicilere sunacağı etkinlikler dışındaki diğer etkinlikler ise gerçekleşme tarihinden bir ay önce sanatseverlere duyurulacak ve biletleri izleyicilere sunulacak.


www.issanat.com.tr

Satış noktaları
İş Sanat Ana Gişe - 0212 316 10 83
Biletix – 0216 556 98 00

www.biletix.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER