pudra.com 06.07.2010

Monk Babylon konser programı

Çeşme Marina'daki Monk by Babylon'un konser programında İlhan Erşahin, Bebel Gilberto, Ayhan Sicimoğlu, Maria Castro, Willie Gonzalez var. Caz, pop, latin, samba, lounge Monk'ta...

Çeşme gecelerinin müzik durağı olacak Monk'un yaz konser programı pudra.com'da...

Monk Babylon konser programı

Aşkın Arsunan “Blue Print Project” Jazz
(7,8,9,10 Temmuz)


2000 yılında İstanbul Caz Festivali kapsamındaki performansı ve ardından Babylon’da verdiği “Ethno Karma Project” konserleri ile Türk dinleyicisiyle giderek yakınlaşan Aşkın Arsunan, 2004 tarihli ilk solo albümü “One A Day” standart cazdan avant-garde caza uzanan müziğini daha geniş kitlelerle paylaşmak fırsatını yakaladı. Aşkın Arsunan, “Blue Print Project” adlı projesiyle Monk by Babylon’da Temmuz ayının ikinci haftası boyunca ciddi ciddi caz yapacak.

MARCIA CASTRO
(14,15,16,17 ve 21,22,23,24 Temmuz)


Brezilyalı vokal Marcia Castro 16 yaşından beri şarkı söylüyor. 2007 Temmuz’unda piyasaya sürülen Castro’nun çıkış albümü “Pecadinho”, oldukça ses getirdi. 2008 yılında en iyi pop-rock albümü kategorisinde albümüyle aday gösterilen Marcia Castro, ilk albümünün büyük başarısının ardından Brezilya’da oldukça aranan bir sanatçı oldu. Marcia Castro, Ege’ye Brezilya’nın en renkli tonları getirmeye hazırlanıyor.

İLHAN ERŞAHİN with special guest BEBEL GILBERTO plays Bossa Nova
(29,30,31 Temmuz)


İlhan Erşahin ve Bebel Gilberto… Bu onların aynı satırlarda ilk buluşması değil. Brezilya’nın dünyaya kazandırdığı en önemli seslerden biri olarak tanınan Bebel Gilberto, uzun süredir İlhan Erşahin’in New York’taki kulübü Nublu’dan çıkan pek çok gruba destek veriyor. Ve bu destek, Brezilyalı sanatçının son olarak Forro in the Dark, Nublu Orchestra ve Wax Poetic albümlerinde yer alması ile kayıtlara da geçti.

Buna karşılık İlhan Erşahin de yıllardır bestelerini Bebel Gilberto ile paylaşıyor. 2000 tarihli ilk albümü Tanto Tempo ile Brezilya müziğini dünya müziği ile buluşturmaya başlayan Bebel Gilberto, o günden beri adını Bossa Nova ile özdeşleştirmenin yanı sıra, David Byrne, Caetano Veloso, Towa Tei ve Thievery Corporation gibi isimlerle yaptığı işbirlikleri ile de müzikal kapsama alanını geniş tutuyor.

Şimdi sıra, iyi haberde: 29, 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde İlhan Erşahin, Monk by Babylon sahnesinde, yakın arkadaşı Bebel Gilberto’yu ağırlıyor! Bu yazın, en azından birini mutlaka yakalamanız gereken, en özel üç gecesi.

Ayhan Sicimoglu & Friends "Buena Vista Revisited" featuring Cesar Correa (Peru), Armando Miranda (Cuba) & Rodrigo Rodriguez (Columbia) Latin
(5,6,7 Ağustos)


Türkçe sözlüklerde perküsyon kelimesinin karşılığında Ayhan Sicimoğlu yazıyor. Bir zamanlar Afrikalı bir davulcu ona“Ritm yoksa zaman yoktur. Zaman yoksa zaten hiçbir şey yoktur” demiş. Ve aslında Ayhan Sicimoğlu’nun hayatın temposunu perküsyon vuruşlarıyla bir tutmaya dayanan yaşam felsefesini iki cümlede özetlemiş.

2006 yılında Doublemoon etiketiyle çıkan ve ünlü DJ Claude Challe’in “muhteşem bir Latin füzyon” olarak yorumladığı “Friends & Family” albümüyle Küba müziğini geniş kitlelere sevdiren Ayhan Sicimoğlu, çoğunluğunu bu albümde kendisine eşlik eden yol arkadaşlarının oluşturduğu bir uluslararası müzisyen karması ile birlikte, Buena Vista şarkılarını eski Havana’nın renkli hayatlarla dolu sokaklarından Ege akşamlarına taşıyor. Bu yaz, Monk by Babylon’da…

İlhan Erşahin’s Wonderland Featuring Hüsnü Şenlendirici Jazz
(11,12,13,14 Ağustos)


New York basını tarafından "küresel bir müzik kaşifi" olarak tanımlanan saksofon virtüözü İlhan Ersahin, 8 yıldır New York'taki kulübü Nublu’da farklı müzikal buluşmalara ev sahipliği yapıyor.

Bugüne kadar Wax Poetic, Brazilian Girls, Forro in the Dark, Kudu, Nublu Orchestra, Love Trio, I led 3 lives gibi projeler, İlhan Erşahin keşifleri olarak, hep oradan çıktı. Trip-hop, caz, electronika, lounge, forro, reggae, hip-hop, samba ve house gibi türler arası gezintiler yapmayı alışkanlık edinen İlhan Erşahin, Wonderland projesiyle ise Türk müziğini, caz ve elektronika ile buluşturarak, yepyeni bir yorum getiriyor. Bu yaz Wonderland projesini yanına alıp, bir süreliğine Monk by Babylon’a gelen İlhan Erşahin’e, sahnede klarnetiyle Hüsnü Şenlendirici eşlik ediyor.

Willie Gonzalez Y Su Banda Latin / Salsa
(18,19,20,21 ve 25,26,27,28 Ağustos)


Kendine özgü sesi ve duygusal melodilerin yön verdiği müziği ile Willie Gonzalez, tüm dünyada romantik salsa müziğinin en iyi temsilcilerinden biri olarak tanınıyor.
Müziğe 80’li yıllarda çok genç yaşta farklı orkestralarda çalarak başlayan Willie Gonzalez, 90’larda solo devam etmek kararı aldığı kariyerinde, müzikaliesi ile öne çıkan sayısız albüme imzasını attı. Bu özelliği ile ününü kendi ülkesi Küba ve Latin Amerika sınırlarının dışına ihraç eden Willie Gonzalez, faklı yorumuyla salsa soslu sıcak dans müziklerini bu yaz Monk by Babylon’a getiriyor. Dans ayakkabılarınızı giymeyi unutmayın!

IN & OUT QUARTET
(28-29 Haziran ile 6,7 Eylül arası her Pazartesi-Salı)


2009 yılında İzmir’de kurulan “In &Out “ geleneksel cazdan modern caza kadar genişleyen bir çizgiye sahip. Özellikle Amerika çıkışlı caz parçalarını yorumlamakta ustalaşmış grup, konserlerinde kendi bestelerine de yer veriyor.

Grup üyeleri Kürşat And, Ayhan Öztoplu, Yavuz Daridere ve Alpay Çiftçi’nin birlikteliğiyle, grubun performanslarında dinleyiciler doğaçlama cazın içinde özgürce gezme imkânını yakalıyor. Temmuz ayı boyunca her Pazartesi ve Salı Monk’ta sahne alacak In &Out Quartet ile yaz boyunca doyasıya caz Çeşme Marina’da.

Havana Salsa Akustik
(Her Pazar, 22:00)

Latin müziği kıta değiştiriyor! Kübalı dörtlü Havana Salsa Akustik, ateşli ritimler eşliğinde Pazar akşamları Monk by Babylon’da.

Monk by Babylon
Çeşme Marina
Çeşme / İzmir
Tel: (232) 712 9331


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER