Pudra.com 06.02.2012

Nardis Jazz Club'da Garanti Caz Yeşili Konserleri

Nardis Jazz Club’da önümüzdeki sezonda Garanti Caz Yeşili Konserlerinin 15. yılı nedeniyle izlenecek konserler çok heyecan verici!

13-14 Mart 2012 Jeff Hamilton Trio

Nardis Jazz Club'da Garanti Caz Yeşili Konserleri
Jeff Hamilton Trio

13-14 Nisan 2012 Roy Hargrove Quintet

6-7 Haziran 2012 Benny Golson Quartet



Jeff Hamilton Trio
Kariyerinin başlarında Tommy Dorsey, Lionel Hampton, Ray Brown, Oscar Peterson, Count Basie Orkestrası, Ella Fitzgerald, Rosemary Clooney gibi ustalarla çalışmış, bugün caz severlerin ağırlıkla Diana Krall ile olan çalışmalarından, konser kayıtlarından tanıdığı bildiği, Amerikan caz sahnesinin yetkin davulcularından biridir Jeff Hamilton. Ailesinin big band albümlerini dinleyip 8 yaşında Oscar Peterson plaklarına davulla eşlik ederek başlayan kariyerinde 70’li yılların sonlarından günümüze kadar 100’e yakın albümde imzası bulunuyor müzisyenin. Aynı zamanda hocalık ve bestecilik de yapan davulcuyu iki gece kendi triosu “The Jeff Hamilton Trio” ile izleyeceğiz. Müzisyenin 25 yılı aşkın süredir devam eden “The Clayton – Hamilton Jazz Orchestra”nın yanındaki diğer vazgeçilmez grubu olan “The Jeff Hamilton Trio” da 10 yılı aşkın süredir caz sahnesine hatırı sayılır bir yer edinmiş durumda. Ekip piyanoda “The Clayton – Hamilton Jazz Orchestra”nın da piyanistliğini yapan ödüllü piyanist Tamir Hendelman ve lirik soloları ve melodik bas cümleleriyle tanınan usta basçı Christoph Luty’den oluşuyor. Trio’nun ilk albümü 1994 çıkışlı “It’s Hamilton Time” listelerde üst sıralara çıkarken ikinci albümleri “Jeff Hamilton Trio Live”’ 1997 senesinde Almanya’daki en iyi caz albümüne aday gösterildi. “Hands On”dan sonra 2000 yılında trio yine bir canlı kayıt olan “Hamilton House Live at Steamers”ı yayınladı. 2004’de “Best Things Happen”ı ve 2009’da “Symbiosis”i yayınlayan trionun Şubat 2012’de de son albümleri “Red Sparkle” raflardaki yerini aldı. 13, 14 Mart’da bu muhteşem Jeff Hamilton Trio’yu Nardis sahnesinde Garanti Caz Yeşili kapsamında dinlemekten büyük keyif alacaksınız.


Roy Hargrove Quintet
İki Grammy’li usta trompetçi Roy Hargrove, 1989 senesinden beri caz sahnesinde aktif olarak yer almaktadır. Berklee’de bir sene okuduktan sonra New York’taki jam sessionlardan uzak duramadığından kayıdını New School’a aldırır ve o gün bugündür kariyerine New York’da devam eder. 1989’da, Hard Bop etkisindeki ilk albümü “Diamonds On The Rough”ı çıkarır. İlk albümünde 3 tane de kendi bestesine yer veren genç müzisyen daha o zamandan müzik eleştirmenlerinin dikkatini çekmeye başlar. İlk albümün ardından günümüze kadar neredeyse her sene bir albüm çıkaracak kadar üretken olan Hargrove yola 1990 senesinde ikinci albümü olan “Public Eye” ile devam eder. 1991’de saksofoncu Antonio Hart’la birlikte, Uzak Doğulu müzisyenlerle “Tokyo Sessions”ı kayderler. 1992 yılında yine kalabalık bir ekiple kaydedilen “The Vibe” ve 1993 yılındaki canlı kayıt “Of Kindred Souls” sanatçının Novus’dan çıkan son albümleri olur, Hargrove Verve ile çalışmaya başlar ve bu birlikteliğin ilk meyvesi, zamanın tenor saksofoncularıyla yapılmış bir Post Bop albümü olan “With The Tenors Of Our Time” 1994 yılında çıkar. Aynı sene sadece caz standartlarından oluşan “Approaching Standarts”ı çıkarır usta müzisyen. 1995 yılında “Family”nin ardından yine aynı sene basta Christian McBride, piyanoda Stephen Scott’dan oluşan sade ekibiyle çoğunluğu Charlie Parker bestelerinden oluşan “Parker’s Mood”u yayınlar. 1997’de Latin Caz albümü “Habana” ve 2000 senesinde yaylılarla yapılan düzenlemelerden oluşan “Moment to Moment”ın ardından 2003 senesinde caz, funk, hip-hop, soul ve kilise müziğini birleştiren bir müzik yapmak üzere kurduğu “RH Factor”ın ilk albümü olan “Hard Groove”u ardından da “Strength” ve “Distractions”ı çıkarır.”Nothing Serious”, “Ear Food” ve “Emergence” trompetçinin son dönem albümleridir. Shirley Horn, Jimmy Smith, Christian McBride, Erykah Badu, John Mayer gibi birçok farklı müzik türüne ait müzisyenle çalışan modern caz sahnesinin en önemli trompetçilerinden biri olan müzisyeni 13, 14 Nisan’da alto saksofonda Justin Robinson, piyanoda Sullivan Fortner, basta Ameen Saleem ve davulda Quincy Philips’den oluşan ekibiyle Nardis sahnesinde Garanti Caz Yeşili kapsamında dinlemekten büyük keyif alacaksınız.


Benny Golson Quartet
Bebop ve Hard Bop tenor saksofoncusu, besteci, söz yazarı, eğitmen, prodüktör, aranjör Benny Golson, caz standartları repertuarına 8 parça kazandırmış hala yaşayan tek efsanedir. John Coltrane, Jimmy Heath, Art Farmer, Red Garland, Percy Heath, Philly Joe Jones, Mel Torme, Johnny Hodges, Lionel Hampton, Dizzy Gillespie, Art Blakey, Anita O’Day, Shirley Horn, Carmen McRae, George Shearing, Miles Davis, Quincy Jones birlikte çaldığı, parçalarının düzenlemelerini yaptığı devlerden sadece birkaçıdır. 55 yılı aşkın süredir 300’den fazla bestesi bulunan üretken müzisyenin en bilinen eserleri arasında, gelmiş geçmiş en önemli caz standartlarından olan, Clifford Brown’ın ölümü üzerine bestelediği “I Remember Clifford”, birçok caz müzisyeni tarafından defalarca çalınmış ve çalınmakta olan “Whisper Not”, “Along Came Betty”, “Five Spot After Dark”, “Are You Real”, “Killer Joe”, “Blues March” sayılabilir. Sadece caz standardı değil film ve “M.A.S.H”, “Mission: Impossible” gibi televizyon dizisi müzikleri de bestelemiş olan bu üretken usta müzisyen bugün 83 yaşında ve hala hem ülke çapında hem uluslararası turnelerine devam ediyor. Bugüne kadar kendi adı altında 30’dan fazla albüm yayınlamış olan Golson’ı daha önce de Nardis sahnesinde izledik. Bu defa da bu yaşayan efsaneyi yazın ilk günleri olan 6, 7 Haziran’da Garanti Caz Yeşili kapsamında piyanoda Burak Bedikyan, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman’dan oluşan şık ve dinamik trioyla dinlemekten büyük keyif alacaksınız.


NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327

www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER