pudra.com 11.11.2010

Nardis Jazz Club'te Aralık Konserleri

Nardis Jazz Club'te konserler Aralık'ta da son sürat devam ediyor. Tüm konserler hakkında detaylı bilgi pudra.com'da...

01 Aralık 2010 Çarşamba (21:30-00:30)

Nardis Jazz Club'te Aralık Konserleri
Oğuz Büyükberber Trio
Oğuz Büyükberber (bclt), Demirhan Baylan (b), Cem Aksel (d).

Klasik batı müziğini, Türk müziği ve caz tınılarıyla harmanlayarak kendine has üslubunu yaratan bas klarnetçisi Oğuz Büyükberber, aynı zamanda çocukluğundan bu yana görsel sanatlarla ilgilenen çok yönlü bir sanatçı. Müzik kariyeri boyunca Kaçan Keçi, A Z, Lodos, Velvele, Turqumstances ve Trio Koan gibi projelerde çalışan ve Avrupa’da birçok festivalde yer alan sanatçının 4 solo albümü bulunuyor. 1990 yılında Amsterdam’a taşınıp, konservatuarda saksofon ve basklarnet eğitimi alan Klein ise doğaçlama müzik üzerine yoğunlaşan ancak aynı zamanda Doğu Avrupa ve Asya müzikleri hakkında da kendini geliştiren bir sanatçı. Şimdiye kadar Tobias John Zorn, Chris Speed, Benoit Delbecq ile sahne alan sanatçı, Man Bites Dog, Full Fathom Five ve Spinifex Orkestrası için şarkı besteliyor. Bu gece besteler ve düzenlemelerden oluşan bir repertuarı seslendirecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

02 Aralık 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Benny Lackner Trio
Benny Lackner (p), Phil Donkin (b), Matthieu Chazarenc (d).

Öncü Alman piyanist Benny Lackner’in liderliğinde kurulmuş olan grup Brooklyn’den geliyor. ABD ve Avrupa’da caz çevrelerince beğeni toplayan piyanist, Billy Higgins, Marc Ribot, Brad Shepick ve Pheeroan Aklaff gibi isimlerle çalıştı. Grubun Fransız müzisyenleri Phil Donkin ve Matthieu Chazarenc de özellikle Avrupa’da çok başarılı projelerde yer aldılar. Çok geniş bir repertuvara sahip olan trio daha önce New York’ta Smalls’da ve Blue Note’ta, Paris’te Sunset’te, North Sea Festival’da ve Avrupa’da bir çok caz kulübünde sahne aldı. Grup sadece 2 gece için Nardis’te…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

03 Aralık 2010 Cuma (22:30-01:30)
Benny Lackner Trio
Benny Lackner (p), Phil Donkin (b), Matthieu Chazarenc (d).

Öncü Alman piyanist Benny Lackner’in liderliğinde kurulmuş olan grup Brooklyn’den geliyor. ABD ve Avrupa’da caz çevrelerince beğeni toplayan piyanist, Billy Higgins, Marc Ribot, Brad Shepick ve Pheeroan Aklaff gibi isimlerle çalıştı. Grubun Fransız müzisyenleri Phil Donkin ve Matthieu Chazarenc de özellikle Avrupa’da çok başarılı projelerde yer aldılar. Çok geniş bir repertuvara sahip olan trio daha önce New York’ta Smalls’da ve Blue Note’ta, Paris’te Sunset’te, North Sea Festival’da ve Avrupa’da bir çok caz kulübünde sahne aldı. Grup sadece 2 gece için Nardis’te…
Giriş: 30 TL

04 Aralık 2010 Cumartesi (22:30-01:30)
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Ahmet Türkmenoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).

1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 30 TL

06 Aralık 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Nardis – Godin Genç Jazz Gitaristi Yarışması -2
House Band: Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).

6 yıldır genç caz müzisyenlerini yurtdışı festivallere götüren başarılı organizasyonlara sahne olan Nardis Jazz Club bu kez çok kıymetli Godin 5th Ave. King PinModel Caz gitarını bir yarışma ile hediye edecek. Godin - Dore Müzik – Nardis Jazz Club işbirliği ile bu gece yarışmaya katılacak müzisyenlerin arasından seçilecek bir kişi kazanacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

07 Aralık 2010 Salı (21:30-00:30)
Ülkü Aybala Sunat & Önder Focan Quartet
Ülkü Aybala Sunat (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

İzmir doğumlu olan Ülkü Aybala Sunat, Konya Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor ve Yüksekokulu mezunudur. Nardis Jazz Club Uluslararası Jazz Vokal Yarışması’nda 2006,ve 2007 de finalist oldu. Sibel Köse’den workshop ödülü aldı. 2007’de Carslberg sponsorluğu ile Polonya Pulawy Jazz Workshop’una katıldı. Önder Focan, Kamil Erdem, Cem Aksel, Erdal Akyol, Ediz Hafızoğlu, Kürşat Deniz, Janusz Szprot, Janusz Szrom, Bogdan Holownia, Sebastian Frankiewicz, Mariusz Bogdanowicz gibi müzisyenler ile çalışma firsatı buldu. Loras Prodüksiyon’dan 2010 yılında çıkan ‘Loras’ adlı albümde vokal olarak yer aldı. Sibel Köse jazz vokal atölyesine devam ederek İstanbul’da müzik yaşamını sürdürüyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

08 Aralık 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Ece Göksu “Broadway Müzikalleri Gecesi”
Ece Göksu (vo), Tuluğ Tırpan (p), ve konuk müzisyenler…

Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. Okulunu da başarıyla bitiren sanatçı Nardis’te çok özel bir proje ile; Broadway Müzikallerini seslendireceği bir repertuarla sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

09 Aralık 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Can Bora Genç & Burak Bedikyan Quintet
Can Bora Genç (vo), Şenova Ulker (tp), Serhan Erkol (as), Burak Bedikyan (p), Erdal Akyol (b), Ferit Odman (d).

Can Bora Genç 1975 yılında Ankara'da doğdu. YTÜ Bilgisayar Muhendisliği Bölümü'nde öğrenimini sürdürdüğü yıllarda amatör Rock topluluğu "Mavi Topluluk"ta korist ve solist olarak yer aldı. Bu vesileyle aynı dönem topluluğun müzikal yönetimini üstlenmiş olan Burak Bedikyan'la tanıştı. Burak Bedikyan'ın cesaretlendirmesi ve yönlendirmesiyle müzikle olan bağını kuvvetlendirmeye karar verdi. Belirli aralıklarla kendisiyle armoni, genel muzik teorisi ve dinleme analizi üzerine çalışan Can Bora Genç, akabinde Murat Ilkan'dan düzenli olarak şan dersleri almaya başladı. Daha sonra İstanbul Devlet Konservatuarı Opera ve Şan Bölümü'nde başladığı yarı zamanlı müzik eğitiminin yanısıra Galatasaray ITM'nin Müzik Teknolojisi programlarına katıldı. Alanının saygın eğitmenlerinden Donovan Mixon'dan da "caz gitar" ve "kulak eğitimi" üzerine dersler alan şarkıcı halen Ankara Devlet Opera ve Balesi eski sanatçılarından Yıldız Tunbul ile vokal çalışmalarına devam etmektedir. 2005 yılından itibaren profesyonel olarak pop-rock grubu Galactica'nın solistliğini yaparken, "Avenue Q", "Rock Muzikalleri", "Ladies & Gentlemen Müzikal Topluluğu", "Avrupa Korosu" gibi bir çok farklı müzikal oluşumda da korist ve/veya solist olarak yer almıştır.
Can Bora Genç, Nardis'te ilk olarak Önder Focan'ın "Vocalists 2006" projesi ile sahne almış ve performansıyla büyük beğeni toplamıştı. Uzun bir aradan sonra bir araya getirdikleri bu yeni oluşum ve farklı reperturla (Stevie Wonder, George Benson, Al Jarreau vb.) Nardis'in Aralık ayı programına renk katan toplulugun bu geceki performansını kaçırmamanızı öneririz.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

10 Aralık 2010 Cuma (22:30-01:30)
Hoş Beş Feat. Skip Gailes
Skip Gailes (as), Engin Recepoğulları (ts), Sarp Maden (g), Jef Giansily (p), Matt Hall (b), Emre Kartarı (d).

Hoş Beş İstanbul’da yaşayan Fransız piyanist Jef Giansily’nin oluşturduğu bir grup. Kentimize gelen müzisyenlerin konuk olarak yer aldıkları bu grupta jam session’dan çok birlikte çalışılmış bir müzik ortaya konuyor. Ankara Hacettepe Caz Anabilim Dalı kurucuları Skip Gailes ve Emre Kartarı bu kez konuk oldukları Hoş Beş’te, Nardis’in keyifli ortamında sizlerle müziklerini paylaşacaklar.
Giriş: 30 TL

11 Aralık 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Melis Sökmen
Melis Sökmen (vo), Aysun Sökmen (vo, flt), Hakan Çimenot (tb), Burak Erkul (keyb), Cem Tuncer (g), Cudi Genç (b), Serkan Ayman (d).

Ankara doğumlu Sökmen çocukluğunu Almanya’da geçirdi. Bale, caz dans, modern dans ve klasik gitar eğitimi aldı. 1986 yılında Grup Lokomotif’te solisti oldu. Aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı. 1990 yılında ilk albümü "O Zaman"ı çıkardı. 1995 yılında ikinci albümü "Öze Dönelim” ile müzik hayatına devam etti. 2001 yılında Journalist Jury-Universetalent Prag birincilik ödülünü kazandı.
Pop jazz’ın ülkemizdeki en sevilen ve en önemli temsilcisi Melis Sökmen ile R&B ve soul dolu, keyifli bir
hafta sonu için bekliyoruz.
Giriş: 35 TL

13 Aralık 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Murat Usanmaz (g), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).

Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra "Yansımalar", "Bab-ı Esrar", “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. "Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız" diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

14 Aralık 2010 Salı (21:30-00:30)
Ozan Musluoğlu Acous-tet
Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).

2008 yılında Ozan Musluoğlu’nun Coincidence adlı albümü için bir araya gelen grup albüm sonrasında Acous-tet adı altında performanslarına devam etti, ayrıca henüz piyasaya çıkmaış bir de albüm kaydettiler. Bu gece tenor saksofonda Engin Recepoğulları, piyanoda Burak Bedikyan kontrabasta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman yer alıyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

15 Aralık 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Ülkem Özsezen Quartet
Ülkem Özsezen (p, keyb), Engin Recepoğulları (ts), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).

Piyanist Ülkem Özsezen, 9 sene klasik piyano ve geleneksel armoni çalıştıktan sonra 1997 yılında İtalya’da Berklee Umbria Jazz Clinics’e katıldı. Türkiye’de Ali Perret ile caz piyano ve armoni çalıştı. 1999 yılında Berklee College of Music’in Performance bölümüne kabul edildi. Burada piyanist Joenna Brackeen ile çalıştı. 2000 yılında kendi bestesi ile katıldığı Boston Music Expo’da birinci olarak Berklee College of Music’i plak şirketlerinin önünde temsil etti. 2002 yılında mezun oldu. Ozan Musluoğlu’ nun Coincidence isimli albümünde piyano çaldı ve albümün prodüktörlüğünü yaptı. Aynı yıl Önder Focan’ın 36 mm. Biyometrik albümünün ise co-prodüktörlüğünü üstlendi. Akustet grubu ile İstanbul Jazz Center ve CKM gibi mekanlarda konserler verdi.Ülkem Özsezen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programında yeralan müzik direktörlüğünü Dr. MehmetAli Sanlıkol’un yaptığı “Bir Şehir Hikayesi, Konstantiniyye-İstanbul” isimli konser projesinin proje koordinatörlüğünü yürütmektedir . Ülkem Özsezen bu yıl Jazz Dergisinin “Körleme” sayfasını da hazırlamaktadır. Ünlü sanatçı Mengü Ertel’in kurmuş olduğu San Grafik A.Ş’nin yönetim kurulu üyesidir. Bu gece sizlere kendi bestelerinden ve caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

16 Aralık 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Kamil Erdem Quartet
Şenova Ülker (tp), Kürşad Deniz (p), Kamil Erdem (b), Cem Aksel (d).

Kamil Erdem 1990'da kurduğu Asiaminor ile tanındı. 10 yıldan uzun bir süre gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında kalıcı bir yer edindi. Birçok kez Avrupa (1990-2002), üç kez de Amerika (1996,1998,2003) turnesi gerçekleştiren Asiaminor'ün beste ve düzenlemeleri tümüyle Erdem'e ait olan üç albümü yayınlandı: "Sokak Boyunca" (1991), "Longa Nova" (1996) ve "Kedi Rüyası" (1997).
2001'de solo bas gitar albümü "Bir Bas Masalı" yayınlandı. Çok yönlü müzikal kimliği Kâmil Erdem'in birçok uluslararası projede çeşitli ülkelerden farklı müzik türlerinden müzisyenlerle buluşmasını sağladı. 2008'de Türk ve Avrupalı müzisyenlerin oluşturduğu dörtlüsüyle çıktığı Hollanda turnesi sonunda kaydedilen "Odd Tango" albümü aynı yıl içinde yayınlandı.
Müzisyenliğinin yanısıra eğitmen olarak da uluslararası kariyeri olan Kâmil Erdem, 1998'den bu yana Polonya, Amerika, Avusturya, Hollanda ve Güney Afrika'nın tanınmış eğitim kurumlarında konuk olarak dersler verdi, atölye, seminer ve masterclass çalışmaları düzenledi. Kâmil Erdem halen Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü'nde öğretim görevlisidir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

17 Aralık 2010 Cuma (22:30-01:30)
Yaşam Hancılar
Yaşam Hancılar (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Yaşam Hancılar şarkı söylemeye ve gitar çalmaya 15 yaşında başladı ve bugüne kadar pek çok farklı grupta ve projede vokalist ve gitarist olarak yer aldı. Üniversite yıllarında tanıştığı caz müziğini icra etmek amaciyla 2007 yılı başında ‘Jazzmates’ isimli kendi grubunu kurdu. Bu grupla aralarında ‘14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’ ve ülkemizin en prestijli caz kulübü ‘Nardis Caz Club’in da yer aldığı kulüp ve organizasyonlarda sahne aldı. 2008 yılında düzenlenen ‘4. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’na katıldı ve derece alarak Estonya’da düzenlenen ‘8th Nomme International Young Jazz Artists Competition, 2008’ yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Sibel Köse ve Randy Esen ile çalıştı. Halen Amsterdam Konservatuarı'nda caz vokal eğitimini sürdürmektedir.
Giriş: 30 TL

18 Aralık 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet feat. Dante Luciani
Sibel Köse (vo), Dante Luciani (tb), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).

Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece konuk tromboncu Miami Üniversitesinde eğitimci de olan Dante Luciani ve grubuyla sizlere caz standartlarının yorumuya keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 30 TL

20 Aralık 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Hiç Kimseler
Serdar Barçın (as, ss), Çağrı Sertel (p, keyb), Alp Ersönmez (b).

Son dönem sanatçılarımız oldukça heyecanlı ve yeni yeni projelerle albümleri tek tek piyasaya çıkıyor. Bunlardan Serdar Barçın’ın "Barbun", Çağrı Sertel'in "NewBorn" ve Alp Ersönmez'in "Yazısız" albümleri en merak edilenlerden. İşte bugece bu üç değerli sanatçı, birarada albümlerinden parçaları birlikte çalacaklar. Gördükleri ilgiden sonra bir konser daha isteyen grup repertuarlarına yeni katacakları parçalarla sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

21 Aralık 2010 Salı (21:30-00:30)
Amir El-Saffar Quartet
Amir El-Saffar (tp), Hakan Ali Toker (p), Kaan Mete (ud, keman), Nezih Yeşilnil (b), Ferit Odman (d).

Irak asıllı Amerikalı trompetçi Amil ElSaffar bugüne kadar Cecil Taylor, Rudresh Mahanthappa, Vijay Iyer ve Daniel Barenboim gibi müzisyenlerle çalıştı ve de 2001 yılında katıldığı Carmine Caruse Uluslararası Jazz Trompet yarışmasını kazandı. 2002 yılında ise New York'taki müzisyenlik kariyerini bir kenara bırakarak atalarının müziğini öğrenmek üzere Irak, Orta Doğu ve Avrupa'yı gezdi. Gezisinde kökeni yüzyıllara dayanan sözlü gelenekleri öğrenerek Irak müziğine özgü olan makamları ve santur çalmayı öğrendi. Amerika'ya döndükten sonra Safaafir isimli Irak müziği ve makamlarını bolca kullandığı grubunu kurdu. Grubuyla yaptığı müzikte aslında trompette olmayan, ancak ElSaffar'ın kendi geliştirdiği bir teknikle çıkardığı ara sesleri, mikrotonları kullanarak büyük ilgi çekti.
2006 yılında, Painted Bride Arts Center ve Festival of New Trumpet Music (FONT) katkılarıyla Two Rivers isimli suiti yazdı. Bu eserde geleneksel Irak müziğini ve modern cazı harmanladı. Pi Records'dan 2007 yılında çıkan Two Rivers, All About Jazz dergisi tarafından '20. yüzyıl uluslararası cazının en ilgi çekici örneği' olarak tanıtıldı. 2008 yılında Made in Chicago festivalinden Two Rivers Suite'in 17 kişiden oluşa bir grup için tekrar düzenlenmesi teklifini aldı ve düzenlemesini Millenium Park'ta 5000'den fazla kişi dinledi. Daha sonra ise Vijay Iver ile bir dörtlü kurdu.
ElSaffar ayrıca tiyatral projelerde de yer aldı. Heather Raffo'nun Nine Parts of Desire ve Wajdi Mouawad'in Scorched isimli oyunlarına müzikler yazdı ayrıca Jonathan Demme'nin Oscar adayı olan Rachel Getting Married filminin bazı müziklerini de yaptı. Bu önemli ve ilginç müzik adamı bu gece çok özel bir repertuar seslendirecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

22 Aralık 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Sanem Kalfa & Kaja Draksler Duo feat. Kağan Yıldız & Ferit Odman
Sanem Kalfa (vo), Kaja Draksler (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Trabzonlu Sanem Kalfa Ankara’da 12 yıl cello çaldıktan sonra 2007’de caz okumak, söylemek için Hollanda’ya gitti. Dena de Rose, Jd Walter, Gretchen Parlato, Sheila Jordan, Roberta Gambarini, Judy Niemack ile çalıştı. Bu arada Avrupa’nın pekçok yerinde kendi projelerini de üretmeye devam etti, konserler verdi, festivallerde yer aldı. Peter Herbolzheimer ve Judy Niemack ile European Jazz Academy Yamaha Bigband Workshop’una katıldı. Theater De Spieghel’de 2009 yılında düzenlenen Nederlands Jazz Vocal Concour’da 2.lik ödülü aldı. Bu yıl ise Montreux Caz Festivalindeki vokal yarışmasında birincilik ödülü aldı. Bu başarılı şarkıcı bu kez Slovenyalı piyanist Kaja Draksler ve çok özel repertuarları ile Nardis’te sahne alacaklar. İlk set ikili olacak konser ikici yarıda ise dörtlü olarak devam edecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

23 Aralık 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Burak Bedikyan Sextet - Bob Nation
Şenova Ülker (tp), Serhan Erkol (as), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Aydın Esen, Tuna Ötenel, Kerem Görsev, Önder Focan gibi ülkemizin önde gelen caz müzisyenleri tarafından neslinin en önemli caz piyanistlerinden biri olarak gösterilen Burak Bedikyan, kulübümüzün açıldığı ilk günden beri sayısız prestijli konserde enstrümanının başında yerini aldı. "Bop Nation" projesi, müzisyenin aralarında kendi bestelerinin de bulunduğu farklı dönem ve stillere ait karma bir modern caz repertuarını altı kişilik bir "combo" ile seslendirme hayaliyle oluşturuldu.
Burak Bedikyan Sextet "Bop Nation, Bud Powell'dan Benny Golson'a, Horace Silver'dan Joe Henderson'a, Art Blakey's Jazz Messengers'dan Kenny Barron'a uzanan etkileyici bir repertuarla bu ayın merak uyandıran konserlerinde başı çekiyor!
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

24 Aralık 2010 Cuma (22:30-01:30)
Özge Pınar +5
Özge Pınar (vo), Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

2007 yılı "Nardis Genç Caz Vokal" yarışması birincisi Özge Pınar, "International Talent Grant" adı altında kazandığı bursla gittigi Rotterdam Konservatuarı'ndan Noel/yılbaşı tatili dolayısıyla İstanbul'a dönüyor. Hazır kendisini burada yakalamışken bu güzel sesten kendinizi mahrum etmeyin ve Burak Bedikyan'ın önderliğindeki beşliyle caz standartlarından oluşan zevkli bir seçki eşliğinde Cuma gecenizi cazla dolu geçirin!
Giriş: 30 TL

25 Aralık 2010 C.tesi (22:00-01:30)
Elif Çağlar Muslu Quartet
Elif Çağlar (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Mert Önal (d).

New York’ta caz performansı yüksek lisansını onur ödülüyle tamamlayan ve şehrin çeşitli caz kulüplerinde (55 Bar, Nublu, The C-Note, Knitting Factory...) konserler verdikten sonra İstanbul’a dönen ,7 Uluslarası İstanbul Caz Festivali, 17. Uluslarası İstanbul Caz Festivali Tünel Şenliği, 6. Alanya Caz Günleri, 16.Adana Altın Koza Film Festivali gibi festivallerden de tanınan caz vokalisti Elif Çağlar-Muslu, bu defa Türkiye’nin önemli genç nesil caz müzisyenlerinden oluşan dörtlüsüyle, cazdan soul’a, bir çok parçayı, kendine özgü stiliyle doğaçlayarak yorumluyor.
Giriş: 30 TL

27 Aralık 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Selçuk Sun Quartet
Sibel Köse (vo), Selçuk Sun (b), Kürşad Deniz (p), Cem Aksel (d).

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biri olan Selçuk Sun Ankara Devlet Konservatuarı kontrabas bölümünden mezundur. Dizzy Gillespie, Phil Woods, Joe Gordan, Frank Rehak, Ernie Wilkens ve Quincy Jones ile çaldı. Dave Brubeck ile de konser verdi. Avrupa’nın değişik şehirlerinde çalıştı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına girdi, 1980’de buradan emekli oldu. Sanatçıya bu gece vokalde Sibel Köse şarkıları ile eşlik edecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

28 Aralık 2010 Salı (21:30-00:30)
Önder Focan & Kağan Yıldız & Ediz Hafızoğlu
Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu

Uzun zamandır birlikte ve değişik gruplarda çalan müzisyenler standartlar ve düzenlemelerden oluşan çok keyifli bir repertuarla sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

29 Aralık 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Nezih Yeşilnil - No Chord Project
Yahya Dai (ts), Nezih Yeşilnil (b), Deniz Dündar (d).

Nezih Yeşilnil, 6 yaşında mandolin, 13 yaşında gitar çalmaya başladı. 17 yaşında İzmir’de Maça Beşi Topluluğu’nda bas gitar çalmaya başladı. Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi bölümünden mezun olan Yeşilnil, 1974’te Grup Doğuş’un kurulmasına öncülük etti. 1986’dan bu yana pekçok değerli müzisyenle birlikte yurtiçi ve yurtdışında konserler ve festivallerde sahne aldı. Halen kendi trio’sunun yanısıra caz ve etnik müzik yapan çeşitli gruplarla da müzisyenlik hayatını sürdüren Nezih Yeşilnil, Pera Müzik Okulu’nda, Modern Müzik Akademisinde özel olarak bas dersleri veriyor ve müzik stüdyolarında düzenlemeler yapıyor. Bugece sizlere özel bir proje sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

30 Aralık 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Lloyd Chisholm Quartet
Lloyd Chisholm (tp), Neşet Ruacan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Lloyd Chisholm günümüz caz trompetin ilginç isimlerinden birisi ve müzik hayatı kırk yılı aşan ve dört kıtaya uzanan bir müzik adamı.Doğduğu kent olan Washington DC yakınlarındaki Baltimore'da başlayan müzikal serüveni zaman içerisinde onu dünyanın bir çok köşesindeki konserlere ve festivallere taşımış. Bu görkemli yolculuk sırasında Lloyd dünya caz tarihinin Art Farmer, Barry Harris, Dizzy Gillespie gibi bir çok önemli yıldızıyla çalışma firsatı bulmuş ve bu ustalardan öğrenerek daima müzik ufkunu genisletmiş. Asıl köklerini oluşturan "Hard-Bop" stilini ise daha sonra Nat Adderley, Stanley Turrentine, Kenny Drew Jr., Curtis Fuller ve Idris Sulieman gibi başka yıldızların çaldığı bir çok grupta 30 yıldan beri çalışarak geliştirmiş. Lloyd'un New York caz müzisyenleriyle yapmış olduğu DMC’den geçtiğimiz yıllarda yayınlanmış olan "From The Moon" albümünde efsanevi tromboncu Curtis Fuller da eşlik etti.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

31 Aralık 2010 Cuma (23:00-03:30)
YENİ YIL ÖZEL KONSERİ
Meltem Ege Quintet
Meltem Ege (vo), Engin Recepoğulları (ts), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Derin Bayhan (d).

Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi’ne kabul edildi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne devam ederek Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda temsil etmek üzere seçildi. Lady Summertime’da jürinin oylarıyla yarışmanın birincisi, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Bu ödüllerin sonucunda ertesi yıl Litvanya’da düzenlenecek olan 2008 Jazz Voices yarışmasına davetli yarışmacı olarak katılma hakkı kazandı, ve orada da birincilik aldı. Daha sonra Kaunas Jazz Festivali’ne de davet edildi. Meltem Ege 2007′de Berklee College of Music’in caz vokal (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Vokal Bölümü Üstün Başarı Ödülü (Voice Department Achievement Award ), öğrenci elçi (Student Ambassador) olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme gorevi, ve akran danışman (Peer Advisor) unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu.

Bu yıl da geçen yılbaşında olduğu gibi sizleri Nardis’e yer ayırtmadan, rezervasyonsuz bekliyoruz. Geliş sırası ile arzu ettiğiniz masalarda keyifli ve mutlu bir yılbaşı gecesi geçirmenizi diliyoruz. Hepinize sağlıklı ve mutlu bir yeni yıl dileriz. Yemek servisimiz vardır.
Giriş: 60 TL


NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327
www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER