pudra.com 12.05.2010

Nardis Jazz Club'te Haziran Konserleri

Nardis Jazz Club'te konserler Haziran'da da son sürat devam ediyor. Tüm konserler hakkındaki bilgiler burada...

01 Haziran 2010 Salı (21:30-00:30)

Nardis Jazz Club'te Haziran Konserleri
Lloyd Chisholm Quartet
Lloyd Chisholm (tp), Neşet Ruacan (g), Erdal Akyol (b), Ferit Odman (d).

Lloyd Chisholm günümüz caz trompetin ilginç isimlerinden birisi ve müzik hayatı kırk yılı aşan ve dört kıtaya uzanan bir müzik adamı.Doğduğu kent olan Washington DC yakınlarındaki Baltimore'da başlayan müzikal serüveni zaman içerisinde onu dünyanın bir çok köşesindeki konserlere ve festivallere taşımış. Bu görkemli yolculuk sırasında Lloyd dünya caz tarihinin Art Farmer, Barry Harris, Dizzy Gillespie gibi bir çok önemli yıldızıyla çalışma firsatı bulmuş ve bu ustalardan öğrenerek daima müzik ufkunu genisletmiş. Asıl köklerini oluşturan "Hard-Bop" stilini ise daha sonra Nat Adderley, Stanley Turrentine, Kenny Drew Jr., Curtis Fuller ve Idris Sulieman gibi başka yıldızların çaldığı bir çok grupta 30 yıldan beri çalışarak geliştirmiş. Lloyd'un New York caz müzisyenleriyle yapmış olduğu DMC’den geçtiğimiz yıllarda yayınlanmış olan "From The Moon" albümünde efsanevi tromboncu Curtis Fuller da eşlik etti. Uzun bir aradan sonra sanatçı Nardis’te…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

02 Haziran 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Neşet Ruacan Quartet
Neşet Ruacan (g), Yahya Dai (ts), Erdal Akyol (b), Deniz Dündar (d).

Neşet Ruacan İstanbul'da doğdu. 10 yaşında klasik gitar ile müziğe başladı. İlk gitar dersini Rıza Başikoğlu'ndan aldı. Daha sonra Dr.Metin Bulut ile caz gitarı çalıştı. 1963 yılında Vahşi Kediler Grubu ile pop müziği çaldı. İktisat Fakültesini terk ederek profesyonel müzisyenliği seçti. Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası onun profesyonel müziğe girişinde en önemli etken oldu. Daha sonra Erol Büyükburç, Süheyl Denizci, Yalçın Ateş Orkestralarında yer aldı. Daha sonra sırasıyla İngiltere'de Leeds College of Music ve Amerika'da Berklee College of Music, Brooklyn School of Music, Julliard School of Music gibi çeşitli kurslara devam etti. Ernest Wiehe, Alex Ulanowski, Jerry Bergonzi ile özel olarak çalıştı. Türkiye'ye dönünce TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'na katıldı. Helen şef olarak çalışıyor ve konserler veriyor. Standarlardan oluşan bir repertuar ile sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

03 Haziran 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Bilge Susar Quartet
Bilge Susar (vo), Kürşad Deniz (p), Kamil Erdem (b), Cem Aksel (d).

Denizlili Bilger Susar Eskişehir Anadolu Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden ve Bilgi Üniversitesi Caz Vokal bölümü, Nükhet Ruacan’ın başarılı öğrencilerinden biri olarak muzun oldu. Mustafa Yurdakul'dan klasik şan, Janusz Szprot'tan caz teorisi ve vokal performans dersleri aldı. 2000'de Polonya Pulawy uluslararası jazz workshop'una katıldı. Burada Janusz Szrom, Laura Szafran ve Joe Lee Wilson ile vokal performans çalışmaları yaptı. Polonyalı profesyonel müzisyenlerle ilk sahne performansını gerçekleştirdi. 2002'de Eskişehir Amatör Caz festivali’ne, 2004 'te Samsun Caz Festivaline katıldı. 2005 “Nardis Genç Vokal Yarışmasının” finalistlerinden olan, Denizli’de müzik öğretmenliği yapan sanatçı zaman zaman sahne çalışmalarını da sürdürmekte. Bilge Susar standartlardan oluşan bir repertuarla sizlerle birlikte olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

04 Haziran 2010 Cuma (22:30-01:30)
Janusz Szprot “Young @ Hearts”
Janusz Szprot (p), Yahya Dai (ts), Önder Focan (g), Kamil Erdem (b), Cem Aksel (d).

Janusz Szprot, piyanist, besteci, aranjör, eğitimci ve müzikolog olarak zengin bir müzik geçmişine sahip. Profesyonel müzik yaşamına başladığı 1971 yılından bu yana Polonyalı ve yabancı pek çok ünlü caz sanatçısı ile çalışan Szprot, 1983 yılında, yetenekli Polonyalı ve Türk caz sanatçılarını biraraya getirerek kurduğu 'Polonya-Türk Caz Topluluğu' adını verdiği grupla Ankara’da ve 21'inci Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde konserler verdi. Piyanist olarak, cazın her tarzına hakim olan Janusz Szprot’un bu alandaki esnekliği ve çeşitliliği, 15’den fazla albüm içeren diskografisinde de açıkça görülüyor. Szprot, daha önceleri Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyordu. Erzurum’da göreve başlayan sanatçı ve grubu bu özel gece için sizlere caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacaklar.
Giriş: 30 TL

05 Haziran 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Merve Erdal Quartet
Merve Erdal (vo), Janusz Szprot (p), Kamil Erdem (b), Burak Yavaş (d).

ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu Ankara’lı müzisyen Merve Erdal, müziğe ilkokul yıllarında gitar çalarak başladı. Üniversite yıllarında arkadaşları Sibel Köse, Tevfik Bultan ve Mehmet Kütükçüoğlu ile birlikte caza ilgi duydu. Metin Paksoy ve Tuna Ötenel’den caz öğrenmeye başladı. Caz söylemeye bu yıllarda, Ankara Mimarlar Derneği’nde, Tuna Ötenel trio’sunda solistlik yaparak başladı. Eğitimi için gittiği ABD’de bulunduğu yıllarda çeşitli klasik müzik ve caz korolarında söyledi, aralıklarla küçük ve büyük caz gruplarında solistlik yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra uzun yıllar ara verdiği müzisyenlik yaşantısına, 2008 yılında Ankara’da, piyanist Janusz Szprot’la döndü. 2009’da Polonya-Pulawy Caz Çalıştayı’na katılan Merve, Encore Caz Vokal Grubu’nun da kurucusu ve üyesidir. Merve halen Ankara’da çeşitli kulüplerde caz söylemekte, aynı zamanda ODTÜ’de hocalık yapmaktadır. Bu gece, sevilen caz standartlarını seslendirecek Merve’ye usta müzisyenler Janusz Szprot (piyano), Kamil Erdem (bas) ve Burak Yavaş (davul) eşlik edecektir.
Giriş: 30 TL

07 Haziran 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Erdal Akyol Trio
Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).

Müzisyen bir aileden gelen Erdal Akyol 1983 yılında MSÜ Devlet konservatuarı kontrabas bölümüne girdi. Çalışmalarını Melih Balçık’la sürdürdü. 1993 yılında mezun oldu. Öğrenciliği sürerken 1990 yılında İDOB orkestrasına katıldı, halen bu orkestradaki görevini sürdürmektedir. Ülkemizin yetiştirdiği birçok değerli müzisyenle ve pekçok uluslararası isimle aynı sahneyi paylaştı. Halen değişik grup ve müzisyenlerle kulüp ve konser çalışmalarını sürdürmektedir.
Uzun zamandır birlikte çalan bu üçlü sizlere renkli bir repertuar sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

08 Haziran 2010 Salı (21:30-00:30)
Saadet Türköz & Okay Temiz
Saadet Türköz (vo), Nedim Nalbantoğlu (keman), Okay Temiz (perc).

Saadet Türköz; İstanbul doğumlu Kazak bir vokalist. Şu anda yaşamını Zürih'te sürdürüyor. Müzik yapmaya da orada karar vermiş. Başlangıçta çok da bilinçli bir karar değilmiş bu ama artık nasıl müzik yapmak istediğini gayet net biliyor Saadet Türköz. Tercihi özgür doğaçlama yapmak ve bunu olabildiğince farklı alanlarda sergilemek. Dolayısıyla sadece farklı müzisyenlerle değil, farklı sanat disiplinlerinden -video-art, dans, tiyatro gibi- sanatçılarla da çalışmayı seviyor. Sanatçı bu gece kemanda Nedim Nalbantoğlu ve perküsyonlarda Okay Temiz ile oldukça yüksek, sürprizlere açık bir performans sahneleyecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

09 Haziran 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Ülkem Özsezen Quartet
Ülkem Özsezen (p, keyb), Engin Recepoğulları (ts), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).

Piyanist Ülkem Özsezen, 9 sene klasik piyano ve geleneksel armoni çalıştıktan sonra 1997 yılında İtalya’da Berklee Umbria Jazz Clinics’e katıldı. Türkiye’de Ali Perret ile caz piyano ve armoni çalıştı. 1999 yılında Berklee College of Music’in Performance bölümüne kabul edildi. Burada piyanist Joenna Brackeen ile çalıştı. 2000 yılında kendi bestesi ile katıldığı Boston Music Expo’da birinci olarak Berklee College of Music’i plak şirketlerinin önünde temsil etti. 2002 yılında mezun oldu. Ozan Musluoğlu’ nun Coincidence isimli albümünde piyano çaldı ve albümün prodüktörlüğünü yaptı. Aynı yıl Önder Focan’ın 36 mm. Biyometrik albümünün ise co-prodüktörlüğünü üstlendi. Akustet grubu ile İstanbul Jazz Center ve CKM gibi mekanlarda konserler verdi.Ülkem Özsezen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programında yeralan müzik direktörlüğünü Dr. MehmetAli Sanlıkol’un yaptığı “Bir Şehir Hikayesi, Konstantiniyye-İstanbul” isimli konser projesinin proje koordinatörlüğünü yürütmektedir . Ülkem Özsezen bu yıl Jazz Dergisinin “Körleme” sayfasını da hazırlamaktadır. Ünlü sanatçı Mengü Ertel’in kurmuş olduğu San Grafik A.Ş’nin yönetim kurulu üyesidir. Bu gece sizlere kendi bestelerinden ve caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

10 Haziran 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Funkbones
Hakan Çimenot (tb), Emre Kayhan (tb), Cem Tuncer (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Grup 2002 yılında Emre Kayhan tarafından kuruldu. İlk performansları Nardis'te olurken grubun isim babası da gitarist Önder Focan oldu. Aranjmanlarını Emre Kayhan'ın yaptığı, kuzey caz dünyasından bestecilerin eserlerini ve standart parçaları iki trombonun enerjik, funky ama aynı zamanda cazdan çok uzaklaşmadan yorumlayan grup, yavaş yavaş kendi bestelerini de repertuarlarına eklemekte. Bu güne beğeni ve ilgi çekmeyi başarmış Funkbones, trombonlarda Emre Kayhan ve Hakan Çimenot, gitarda Cem Tuncer, basda Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman’dan oluşuyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

11 Haziran 2010 Cuma (22:30-01:30)
Danny Lerman
Danny Lerman (s), Selim Benba (p), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Chicagolu saksofoncu Danny Lerman daha önce 2006’da da Nardis’te sahne almıştı. Gördüğü yoğun ilgi ile tadı damaklarımızda kalan gecelerden sonra tekrar Nardis’te.
Yaşamının en önemli adımı saydığı Sergio Mendez ve Herbie Hancock ile birlikte çalmanın dışında yine caz dünyasının önemli isimlerinden Richard Elliot, Eric Marienthal ve David Benoit ile birlikte sahne almıştır.
Çok keyifli, gerçekten eğlenmek isteyen özellikle “smooth jazz” severleri mutlaka bekleriz.
Giriş: 30 TL

12 Haziran 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Danny Lerman
Danny Lerman (s), Selim Benba (p), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Chicagolu saksofoncu Danny Lerman daha önce 2006’da da Nardis’te sahne almıştı. Gördüğü yoğun ilgi ile tadı damaklarımızda kalan gecelerden sonra tekrar Nardis’te.
Yaşamının en önemli adımı saydığı Sergio Mendez ve Herbie Hancock ile birlikte çalmanın dışında yine caz dünyasının önemli isimlerinden Richard Elliot, Eric Marienthal ve David Benoit ile birlikte sahne almıştır.
Çok keyifli, gerçekten eğlenmek isteyen özellikle “smooth jazz” severleri mutlaka bekleriz.
Giriş: 30 TL

14 Haziran 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Grup Alcala
Ali Fuat Yılmazoğlu (vo), Asena Akan (vo), Rene Macaroğlu (g), Bora Çeliker (g), Mehmet Bahadır (Cajun), Zarife Doğan (flt).

Grup Alcala; 2000'li yılların başlarında, Flamenko Gitarist Ali Fuat Yılmazoğlu tarafından kuruldu. Önceleri Flamenko tarzında müzik yapıp, daha sonra eleman değişikliği ile Latin, Caz, Flamenko tarzında müzik icra etmeye başladılar. Ali Fuat Yılmazoğlu, 1954 yılında Sakarya'da doğdu. Gitar ile on yaşında tanıştı. Küçük yaşlarda Rock müziğine ilgi duydu. Daha sonra kendisini Flamenko müziği içerisinde buldu. Çalışmalarını bu yönde sürdürdü, Prof. Jirair Arslan'dan armoni dersleri aldı. İspanya'nın Seville şehrine yakın Alcalá de Guadaíra kasabasında Juan Manuel ile çalıştı. Şu an halen grubu Alcala ile çalışmalarını sürdürmektedir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

15 Haziran 2010 Salı (21:30-00:30)
Sibel Köse & Önder Focan Duo
Sibel Köse (vo), Önder Focan (g).

Nardis’te Ekim 2006’da ilk kez sahnelenen bu duo projesi sizlerden yoğun ilgi görmüştü. Yıllardır birlikte müzik yapan Sibel Köse ve Önder Focan “ikili” olarak sizlere standartlardan oluşan bir repertuarı Nardis'in sıcak atmosferinde sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

16 Haziran 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Alper Yılmaz ve Arkadaşları
Yahya Dai (ts, as, ss), Ercüment Orkut (p), Alper Yılmaz (b), Ediz Hafızoğlu (d)

11 yaşında gitar çalmaya başlayan basçı ve besteci Alper Yılmaz, 1993 yılında ana enstrümanı olarak bas gitara geçti. Tuna Ötenel’in 1995 yılı albümü Sometimes’da yer alan Alper, aynı yıl ABD’ye taşındı. Bill Milkowski (Jazz Times), Bob Weinberg (Jazziz), Jonathan Herrera (Bass Player) gibi kritiklerden son derece olumlu eleştiriler alan ve New York Village Voice tarafından “Yılın En İyi İlk (Debut) Albümü” ödülüne aday gösterilen albümü Clashes’i 2007 yılında kendi firması Kayique Records’dan yayımladı. Dan Moses’ın Sailors Gone adlı albümünde ve Brian Adler’ın 2010 yılı sonunda çıkacak olan çalışmasında yer alan Alper, kendi adına ikinci albümü olan Over the Clouds’u 2010 Nisan’ında Kayique Records’dan piyasaya sürdü. David Binney, Nir Felder, Bodek Janke, Volkan Öktem, Aslıhan Demirtaş, Tolga Tüzün gibi müzisyenlerin yer aldığı albümün 2010 yılı sonbaharında Türkiye’de de piyasaya sürülmesi planlanıyor. Alper Yılmaz ve Arkadaşları, bu akşam Yahya Dai, Ercüment Orkut ve Ediz Hafızoğlu’ndan oluşuyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

17 Haziran 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Jef Giansily feat. Hamza Turre
Jef Giansily (p), Hamza Turre (ts), Sarp Maden (g), Matt Hall (b), Emre Kartarı (d).

Jef Giansily, Parisli bir piyanist. Yerli müzisyenlerle beraber çaldığı İstanbul’a yerleşeli 5 sene oldu. Grup, Jef’in besteleri ve çağdaş caz repertuarından oluşan seçkileri çalacak. Bu gece ayrıca piyasaya geçtiğimiz günlerde çıkan yeni albümü Sketches’den de parçalara yer verecek. Gecenin konuğu ise Fransız saksofoncu Hamza Turre…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

18 Haziran 2010 Cuma (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).

Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece grubuyla sizlere caz standartlarının yeniden yorumuyla keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 30 TL

19 Haziran 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Melis Sökmen
Melis Sökmen (vo), Aysun Sökmen (vo, flt), Hakan Çimenot (tb), Burak Erkul (keyb), Cem Tuncer (g), Cudi Genç (b), Serkan Ayman (d).

Ankara doğumlu Sökmen çocukluğunu Almanya’da geçirdi. Bale, caz dans, modern dans ve klasik gitar eğitimi aldı. 1986 yılında Grup Lokomotif’te solisti oldu. Aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı. 1990 yılında ilk albümü "O Zaman"ı çıkardı. 1995 yılında ikinci albümü "Öze Dönelim” ile müzik hayatına devam etti. 2001 yılında Journalist Jury-Universetalent Prag birincilik ödülünü kazandı.
Pop jazz’ın ülkemizdeki en sevilen ve en önemli temsilcisi Melis Sökmen ile R&B ve soul dolu, keyifli bir
hafta sonu için bekliyoruz.
www.melissokmen.com.tr
Giriş: 35 TL

21 Haziran 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Sibel Köse Vokal Atölyesi- Şakıma Bayramı -1
House Band: Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Derin Bayhan (d).

Sibel Köse caz ve caz vokale ilgili duyan her yaştan caz severin katıldığı atölyesindeki vokalistlerini siz dinleyicilerin karşısına çıkarıyor. Çok yoğun katılımdan dolayı iki ayrı hafta olacak olan bu çok eğlenceli geceden sizler de çok keyif alacaksınız.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

22 Haziran 2010 Salı (21:30-00:30)
Jehan Barbur
Jehan Barbur (vo), Engin Recepoğulları (ts), Berkant Çelen (g), Ozan Musluoğlu (b), Emre Günaydın (d).

Uyanma zamanı artık. Uzun bir gündüz sefası. Sakin, dingin anlar yolculuğu. İçimizi temizlemek, içimizi yenilemek için her şarkı, şarkıdaki her söz, kulaklara kendini hatırlatan unutulmuş her nota. Dinleme, dinlenme, kendini dinletebilme zamanı. Biraz reçel, biraz tuzlu peynir kardeşliği. Jehan Barbur’ün “Uyan” albümü saklı kaldığı yerden böyle anlatıyor kendini dinleyicisine. Bir çok dizi müziğine ve sinema filmi müziklerine sesiyle ve sözleriyle hayat veren Jehan Barbur’un yine kendi söz ve bestelerinden oluşturduğu “Uyan” çok uzaklardan, bir gezginin bohçasından düşüyor aramıza.
Lübnan, Beyrut doğumlu sanatçı Bilkent Üni. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Birçok projede farklı müzisyenlerle vokalist ve söz yazarı olarak çalıştı. Halen albüm grubu ve "Mellow Trip Trio" ile konserlerine devam ediyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

23 Haziran 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Akın Eldes Quartet
Burak Bedikyan (p), Akın Eldes (g), Ozan Musluoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Akın Eldes, Frankfurt (Almanya) da doğdu. Müziğe ilk adımları herkes gibi mandolin ve flüt ile attı. Sağ-sol olaylarına karışmasına istemeyen ailesinin gitar almaması nedeniyle anca lisede gitar çalmaya başladı. E-5, Painted Bird, Asım Can Gündüz ve Çapkınlar gruplarından sonra 1986 ile 2000 yılları arasında Bulutsuzluk Özlemi’nde yer aldı. 2000 yılından sonra çeşitli gruplarla sahneye çıktı ve albüm kayıtlarında bulundu. Tüm bu koşuşturmanın arasında boş durmayan Akın Eldes, kendi müzikal bakışını anlatan iki de albüm yayınladı ve bir üçüncüsü de sizlere ulaşmak için gün saymakta.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

24 Haziran 2010 Perşembe (21:30-00:30)
3GitarİSTanbul
Önder Focan (g), Cem Tuncer (g), Murat Usanmaz (g).

Doğunun en batısı, batının en doğusu İstanbul'dan 3 gitarist, 3 müzikal bakış, 3 farklı anlayış yerelde birleşiyor.
İstanbullu 3 gitarist, medeniyetler beşiği Anadolu'dan dünyaya bir kültür köprüsü kuruyor. Yerelden evrensele, evrenselden yerele çok sesli, çok kültürlü bir gitar yolculuğu 3Gitarİstanbul projesiyle Türkiye'nin müziğini dünyaya taşıyorlar. Bu yeni proje ilk kez Nardis’te…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

25 Haziran 2010 Cuma (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan “Deformation Turc Project”
Dilek Sert Erdoğan (vo), Şenova Ülker (tp), Önder Focan (g), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).

Jazzeeba On Air adlı projesiyle Nardis sahnesinde pekçok kereler misafir ettiği, son dönemin güçlü kadın seslerinden biri olarak nitelendirilen Dilek Sert Erdoğan, usta Önder Focan ile birlikte bambaşka ve heyecan verici bir proje için biraraya geliyor. Geçmişten günümüze hepimizin kalbine yer etmiş olan, Ajda Pekkan'dan Orhan Gencebay'a; Erol Evgin'den MFÖ'ye ve hatta Kibariye'ye kadar sevilen ve bizden olan şarkıları Önder Focan'ın düzenlemeleriyle bambaşka bir şekilde 'Deformation Turc Project' olarak Nardis dinleyicileriyle buluşturuyorlar.
Giriş: 30 TL

26 Haziran 2010 C.tesi (22:30-01:30)
İpek Dinç Group
İpek Dinç (vo), Kürşad Deniz (p), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).

İÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu İpek Dinç 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. 2006’da Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında finale kaldı, İstanbul Caz Festivali Genç Caz Yarışmasına katıldı. Festival kapsamında konser verdi. Geçen yıl Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında gösterdiği başarı ile gittiği Estonya Nomme Jazz Festivalindeki yarışmada 3. oldu. Pekçok festivalde şarkı söyledi, önümüzdeki günlerde Latviya “Young Jazz Voices” etkinliğine de davet alan başarılı sanatçımız bu gece sevilen caz standartlarının yanısıra latin ve R&B parçalara da yer verecek.
www.myspace.com/ipekdinc
Giriş: 30 TL

28 Haziran 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Ahmet Özhan Özel
Ahmet Özhan (vo), Şenol Filiz (ney), Baki Duyarlar (p), Ediz Hafızoğlu (d).

1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamlamıştır. İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosundadır. Genç yaşta başlayan sahne performanslarıyla Ahmet Özhan 70’li ve 80’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görev üstlenmiştir. Bu zaman zarfında onlarca 45’lik plak ve longplay doldurmuş, daha sonra çok sayıda kaset, CD çalışmaları bugüne kadar süregelmiştir.
Ahmet Özhan, popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkesinde yeni bir akımın da öncüsü olmuş, bu alanda da üretim ve araştırmaları devam etmektedir.
Sanat hayatı boyunca, Türk Müziğinin popüler ve diğer alanlarında birçok ödül kazanmış, yurt içinde yüzlerce konserle ülke sanatına katkıda bulunmuş ve yine çeşitli ülkelerde katıldığı festivaller ve beş kıtada verdiği konserlerle, ulusal kültürünü başarıyla temsil etmiştir. 1998 Yılında “Devlet Sanatçısı” unvanı almıştır.
1981- 1991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosunda ses sanatçısı olarak görev yapan Ahmet Özhan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun kuruluşunda yer almış ve o tarihten beri bu topluluğun Kurucu Genel Sanat yönetmenliği görevini sürdürmektedir.
Sanatın ve sanatçının yanında olan kulübümüz bu çok özel sanat müziği gecesi için kapılarını bu kez Türk Sanat Müziği severlerine açıyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

29 Haziran 2010 Salı (21:30-00:30)
Sibel Köse Vokal Atölyesi- Şakıma Bayramı -2
House Band: Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Derin Bayhan (d).

Sibel Köse caz ve caz vokale ilgili duyan her yaştan caz severin katıldığı atölyesindeki vokalistlerini siz dinleyicilerin karşısına çıkarıyor. Bu çok eğlenceli geceden sizler de çok keyif alacaksınız.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

30 Haziran 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Meltem Ege
Meltem Ege (vo), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Meltem Ege 1981 Syracuse New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi’ne kabul edildi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne devam ederek Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve jazz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılınde Istanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda temsil etmek üzere seçildi. Jürinin oylarıyla yarışmanın birincisi, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Bu ödüllerle beraber bir de Litvanya’da düzenlenen Jazz Voices yarışmasında geçen ay birinci oldu. Kaunas Jazz Festivali’ne de davet aldı. Meltem Berklee’den aldığı yüklü bir yetenek bursu ve Ankara Caz Derneği’nden aldığı yardım bursuyla Berklee College of Music’de Jazz Vocal Performance bölümünü bu yıl birincilikle bitirerek ülkemize döndü.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL


NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327
www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER