Pudra.com 10.02.2011

Nardis Jazz Club'te Mart 2011 Konserleri

Nardis Jazz Club Mart ayında Genç Caz Vokal yarışmasına sahne olacak. Ayrıca, caz konserleri de İlham Gencer, Cihan Terlan, Ece Göksu, Önder Focan ve Sibel Köse gibi isimlerle devam ediyor...

01 Mart 2011 Salı (21:30-00:30)

Nardis Jazz Club'te Mart 2011 Konserleri
7. Nardis Jazz Club Genç Caz Vokal Yarışması - 2011
House Band: Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Berke Özgümüş (d).

Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nın amacı, Türkiye'de amatör veya profesyonel olarak müzikle uğraşan genç vokalistlerin seslerini yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da duyurmalarına destek olmaktır. Ülkemizin renkli kimliğini sanatçılarıyla festivallerde yansıttığı gibi, genç yetenekler aracılığıyla yarışmalarda sergilemesine önem veriyoruz. Tüm sanat dallarında olduğu gibi müzikte de gerçek anlamda bir yarışmanın olmadığına inanıyoruz. Yarışmalarda derece alanlar bu işi en iyi yapanlar olmadığı gibi, diğerleri de kötü olarak nitelendirilemez. Ancak bazı durumlarda bir kişinin diğerlerini de temsil etmek üzere seçilmesi gerekir. Bu heyecanlı gecede sizleri de aramızda görmek isteriz.
Giriş: 30 TL

02 Mart 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
İlham Gencer
İlham Gencer (vo, p).

İlham Gencer piyanist bir annenin çocuğu. 1925 doğumlu. Halkevlerinde amatörce başladığı müzik yaşamı 1944 yılında Beyoğlu’ndaki Miami’de profesyonel olarak devam etti. Dönemin ilk yerli caz grubunda İlham Gencer piyanoda, trompette Badi Kemal, Mehmet Akter klarinet, vokalde Türkan Pasiner yer alıyordu. Beyoğlu Erkek Lisesinden mezun oldu. Dario Moreno, Arif Mardin, Cüneyt Sermet, Turhan Taner, Hasan Kocamaz, kontrabascı Aydemir Mete, Ayten Alpman, birlikte çalıştığı o dönemin müzisyenleridir. 1960’da Çatı adlı bir kulüp açtı. Pekçok müzisyen sahne aldı. 1967’de kapandı. 1977’de 50. sanat jübilesi yapıldı. Ayten Alpman ve Nejla hanımlarla evlilik yaptı. Ayşe Gencer, İlhan Gencer ve Bora Gencer’in babası, trompetçimiz İmer Demirer’in kayınpederidir. Hala aktif olarak müzik yaşamına devam eden İlham Gencer bu gece çok özel bir programla sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

03 Mart 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Cihan Terlan “Bossa Nova Project”
Cihan Terlan (g, vo), Koray Üsgülen (keyb), Deniz Kançelik (bg), Mert Dipevliler (d).

"Jobim Project - Cihan Terlan Bossanova 5'lisi", Brezilya'nın yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden, besteci, piyanist Antonio Carlos Jobim'in müziğini seslendirmek üzere yola çıkmıştır. Bu işi yaparken de, eserlerin orijinal diline (Portekizce) ve bossanova ritminin akıcılığına sadık kalmayı bir hedef olarak benimsemiştir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

04 Mart 2011 Cuma (22:30-01:30)
Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Can Çankaya (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. Okulunu da başarıyla bitiren sanatçı Nardis’te caz standartlarından oluşan repertuarıyla sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL

05 Mart 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Ercüment Vural Band - Jelatin
Ercüment Vural (vo), Genco Arı (p), Emre Can (b), Erhan Seçkin (d), Güney Meinl (perc).

Samsun`da doğan Ercüment Vural, ailesinde hiç müzisyen olmamasına rağmen, dört yaşında twist söyleyip dans etmeye başlayarak müziği çok küçük yaşta keşfetti. Üç yıl sonra Dr. Jivago filminin müziğinin notalarını çıkararak bütün mandolin sınıfıyla paylaşabilecek düzeye ulaşmıştı…
İlkokul üçüncü sınıfta tuşlu çalgılara geçti, 15 yaşında da ilk grubunu kurdu. Bir yıl sonra, ağırlıkla nefesli çalgılardan oluşan bir grubun solistliğini yapıyordu. Yirmili yaşlarında Avusturya`ya yerleşen Ercüment Vural, İstanbul`a döndükten sonra Onno Tunç`la birlikte birçok başarılı pop albümünde çalıştı. 1994 yılında Passaporte Latino`yu kurdu. Ercüment Vural, Önder Focan`la kurduğu Ercüment Vural-Önder Focan Project`in çalışmalarını başarılı bir albümde topladı, ama Latin müziğinden de asla vazgeçemedi. Uzun bir aradan sonra Nardis’teler…
Giriş: 30 TL

07 Mart 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Oğuz Büyükberber Trio
Oğuz Büyükberber (bclt), Demirhan Baylan (b), Cem Aksel (d).

Klasik batı müziğini, Türk müziği ve caz tınılarıyla harmanlayarak kendine has üslubunu yaratan bas klarnetçisi Oğuz Büyükberber, aynı zamanda çocukluğundan bu yana görsel sanatlarla ilgilenen çok yönlü bir sanatçı. Müzik kariyeri boyunca Kaçan Keçi, A Z, Lodos, Velvele, Turqumstances ve Trio Koan gibi projelerde çalışan ve Avrupa’da birçok festivalde yer alan sanatçının 4 solo albümü bulunuyor. Bu gece besteler ve düzenlemelerden oluşan bir repertuarı seslendirecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

08 Mart 2011 Salı (21:30-00:30)
İstanbul Saksofon Quartet
Ergüven Başaran (as, bs), Günay Erken (ts), Barış Öztürk (as, bs), Aykut Demirel (ts, as, ss).

Grubun kurucusu Ergüven Başaran TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası nın emekli saksofoncularındandır. 1974 yılında Belediye Konservatuvarı Şehir Armoni Orkestrası na en yüksek puanı alarak girmeye hak kazandı. Aranjör Emin Fındıkoğlu ndan caz dersleri alan Başaran, 1976 yılında düzenlenen 1. Uluslararası Müzik Festivali ne 70 kişilik bir orkestra ile katıldı. Festivalde dünyaca ünlü aranjör Şerif Mardin in dikkatini çekti ve tanıştılar. 1982 de Süheyl Denizci nin çabaları ile kurulan TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası nda saksofon çaldı. 1993 yılında Türkiye-Polonya Karma Caz Orkestrası ile 4 konser verdi. 2001 yılında TRT den emekli oldu. Türkiye de bir ilk olan İstanbul Saksofon Quartet i kurdu. 11 konser ve birçok televizyon programına katılan Başaran, ülkenin saygın solistlerine eşlik etti. Grup son olarak İstanbul Caz Festivalinin Vapur etkinliklerinde yer aldı. Bu gece sizlere caz standartlarından ünlü müzikallere uzanan çok keyfili bir repertuar sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

09 Mart 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
EGG Sextet feat. Alessandro Giachero & Mirco Rubegni
Mirco Mariottini (clt), Mirco Rubegni (tp), Alessandro Giachero (p), Roberto Nannetti (g), Franco Fabbrini (b), Francesco Petreni (d).

EGG projesi esas olarak Siena ve çevresinden gelen müzisyenlerden kurulu. Daha önce Siena Jazz Foundation’da dersler de veren grup elemanlarının farklı geçmişleri ve ilgileri müziklerine Brezilya ritmleri, İtalyan melodileri gibi bir çok farklı ögenin bestelerine ve emprovizasyonlarına yansımasını sağlıyor.
Grubun Türkiye’ye 2009’daki ilk ziyaretinden sonra çıkardıkları ‘URLA’ isimli CD adından da anlaşılacağı gibi grubun İzmir ve Urla’ya ziyaretinden ve yaşadıklarından esinleniyor. ‘Urla’ kelimesinin İtalyanca’da Urla’nın ruhuna son derece ters düşen ‘bağırmak, çığlık atmak’ gibi bir anlama gelmesi de müzisyenler için ilginç bir detay olmuş.
İzmir Caz Günleri için ülkemize gelen ve İzmir’den sonra İstanbul ayağında Nardis’te sahne alacak olan EGG’nin dört üyesine trompetçi Mirco Rubegni ve piyanist Alessandro Giachero da katılacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

10 Mart 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Bilal Karaman Quartet
Bilal Karaman (g), Çağrı Sertel (p), Kağan Yıldız (b), Riccardo Marenghi (d).

Geçtiğimiz aylarda kaydettiği ve henüz yayınlanmamış albümünden parçalar çalacağı bu konserde gitarist Bilal Karaman geleneksel caz kalıplarının dışına çıkarak kendi kompozisyonlarını ve Anadolu ezgilerini yorumlayacak. Müziğini belli kalıplara sokmaktansa özgün bir şekilde doğaçlayarak oluşturan gitariste bu konserinde basta Kağan Yıldız davulda Riccardo Marenghi eşlik edecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

11 Mart 2011 Cuma (22:30-01:30)
Önder Focan Trio, feat. Engin Recepoğulları
Engin Recepoğulları (ts), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Uzun zamandır birlikte ve değişik gruplarda çalan müzisyenler caz standartları ve bazı düzenlemelerden oluşan çok keyifli bir repertuarla sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

12 Mart 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Cem Aksel (d).

Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece grubuyla sizlere caz standartlarının yorumuya keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 30 TL

14 Mart 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Murat Usanmaz (g), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).

Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra "Yansımalar", "Bab-ı Esrar", “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. Birol Yayla'nın eserlerinden oluşan bir repertuar oluşturan ve "Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız" diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

15 Mart 2011 Salı (21:30-00:30)
Burak Bedikyan Trio
Burak Bedikyan (p), Erdal Akyol (b), Deniz Dündar (d).

İstanbul doğumlu olan Burak Bedikyan ailesinin teşvikiyle küçük yaşta hobi olarak başladığı müziğe, lise yıllarında profesyonel olarak devam etme kararı aldı. 1996 yılında Aydın Esen’in düzenlediği workshop’a katılarak bu yolda ilk adımını attı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İİBF’yi kazandı. Eğitimini sürdürdüğü yıllar boyunca kendini geliştirmeye devam etti ve 2002 yılımda Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümüne burslu olarak kabul edildi. Burada Can Kozlu, İmer Demirer ve Tuna Ötenel gibi değerli isimlerle çalışma imkanı buldu. Halen gerek kendi liderliğinde gerekse yerli yabancı önemli ustaların yanında klasik cazdan fusiona kadar çeşitlilik gösteren bir çok stilde aktif olarak performans göstermektedir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

16 Mart 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Jef Giansily Trio
Jef Giansily (p), Ahmet Türkmenoğlu (b), Ferit Odman (d).

Jef Giansily, Parisli bir piyanist. İstanbul’a yerleşti, evlendi bir de oğlu oldu. Jef Giansily Bill Evans Jazz Akademisi mezunu. Bu gece trio, Jef’in besteleri ve çağdaş caz repertuarından oluşan seçkileri çalacak. Ayrıca piyasadaki albümü Sketches’den de parçalara yer verecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

17 Mart 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Ülkü Sunat Quartet
Ülkü Sunat (vo), Uraz Kıvaner (p), Erdal Akyol (b), Cem Aksel (d).

İzmir doğumlu olan Ülkü Aybala Sunat, Konya Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor ve Yüksekokulu mezunudur. Nardis Jazz Club Uluslararası Jazz Vokal Yarışması’nda 2006,ve 2007 de finalist oldu. Sibel Köse’den workshop ödülü aldı. 2007’de Carslberg sponsorluğu ile Polonya Pulawy Jazz Workshop’una katıldı. Önder Focan, Kamil Erdem, Cem Aksel, Erdal Akyol, Ediz Hafızoğlu, Kürşat Deniz, Janusz Szprot, Janusz Szrom, Bogdan Holownia, Sebastian Frankiewicz, Mariusz Bogdanowicz gibi müzisyenler ile çalışma firsatı buldu. Loras Prodüksiyon’dan 2010 yılında çıkan ‘Loras’ adlı albümde vokal olarak yer aldı. Sibel Köse caz vokal atölyesine devam ederek İstanbul’da müzik yaşamını sürdürüyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

18 Mart 2011 Cuma (22:30-01:30)
“Skip” Gailes & Emre Kartarı Quartet
George “Skip” Gailes (ts, p), Önder Focan (g), Matt Hall (b), Emre Kartarı (d).

Hacettepe Üniversitesi Caz Anadalı bölümü hocalarından kurulu gruba İstanbullu müzisyenler de dahil oluyorlar. Standartlardan oluşan keyifli bir repertuarla sizlerle olacaklar.
Ankara’da sanatçı bir ailede dünyaya gelen Emre Kartarı on yaşında taşındığı Amerika Birleşik Devletlerinde de müzik derslerine ara vermeden devam etti. Caz müziğinde sergilediği üstün yetenekle lisede The Louis Armstrong Jazz Ödülünü kazandı. Caz perküsyon eğitimini Virginia Commonwealth Üniversitesinde T. Howard Curtis rehberliğinde sürdürürken bir yandan da hip-hop grubu Jazz Poets Society ile turlara katıldı. Emre Virginia Commonwealth Üniversitesinden mezun olduktan sonra New York Üniversitesinde caz performans ve kompozisyon dalında master yaptı. New York’tayken Adam Nussbaum, John Riley, Tony Moreno, Billy Hart ve Jamey Haddad’tan ders aldı ve Charlie Byrd, Jim McNeely, Ralph Lalama, Vic Juris, Ron McClure, Mike Richmond ve David Liebman gibi cazın büyük isimleriyle konserler verdi. 2003’te Barney Josephson Performans ödülüne layık görülen Emre Kartarı müzik eğitimcisi olarak Birleşik Devletlerin saygın müzisyenlerinin yer aldığı New York Pops-Mentors müzik programına katıldı. New York'un Blue Note, Birdland, TheKnitting Factory, Apollo Theatre ve Carnegie Hall gibi tanınmış müzik merkezlerinde konserler verdi.
İlk kişisel albümü, Perpetual Anxiety, 2005’te Türkiyede Doğan Müzik tarafından yayınlandı. Aynı yıl rock grubu Brindley Brothers ve elektrik caz grubu Signals, 2006’da Darius Jones ve Trevor Dunn’ı da içeren (John Zorn and Fantomasgrubundan) Big Girl üçlüsü ile, albüm yaptı. Emre'nin ikinci albümü Origin, Amerika'da SonicMass Records tarafından yayınlandı.
2010'da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Caz Bölümünü kurmak için Ankara'ya taşındı.
George "Skip" Gailes - Saksofon, piyano ve flütün usta doğacısı Skip Gailes Berklee School of Music mezunudur. Hemen hemen her bölgesel caz kulübünde orkestra liderliği yapmış, 1973’ten beri başkent Washington D.C, New York ve Boston'da çok sayıda konser vermiştir. Meslek hayatının önemli çalışmalarına eyalet çapında konser ve eğitim atölyeleri vermek için sürekli bağış fonu verilmiş olan VCU Jazz Masters Sextet’in (Virginia Commonwealth Üniversitesi Usta Caz Altılısı) kurucu üyeliği, Washington D.C.'de Kennedy Center for the Performing Arts’ın Terrace Tiyatrosunda sekiz yıl boyunca sürekli konser veren caz orkestrası Great American Music Topluluğu’nun kurucu üyeliği, Branford Marsalis, Jimmy Heath, Frank Foster, Milt Hinton, Benny Carter, Barry Harris, Christian McBride ve dünyaca ünlü birçok diğer caz ustasıyla konserleri dahildir. Virginia Commonwealth Üniversitesinin geniş kitleler tarafından beğenilen caz programın kurucularından olan Skip Gailes 1979'dan beri aynı üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Giriş: 30 TL

19 Mart 2011 C.tesi (22:00-01:30)
“Skip” Gailes & Emre Kartarı Quartet feat. Meltem Ege
Meltem Ege (vo), George “Skip” Gailes (ts, p), Önder Focan (g), Matt Hall (b), Emre Kartarı (d).

Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu.
Giriş: 30 TL

21 Mart 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Alp Ersönmez “Yazısız”
Engin Recepoğulları (ts), Can Çankaya (p), Alp Ersönmez (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme, Bilgi Üniversitesi Caz Kompozisyon Bölümü’nü bitirdi. Aydın Esen ile çalıştı. Mert Önal, Bora Uzer ve Can Çankaya ile Kangroove’u kuruncaya dek İzmir’de pek çok değişik grupla müzik yaptı. Halen Kangroove dışında Quartet Muartet, Wax Poetic, Telvin, İstanbul Sessions, Anadolu’nun Kayıp Şarkıları gibi grupların ve Türk pop müziğinin dünyada en çok tanınan ismi Tarkan’ın ve Nil Karaibrahimgil'in de bas gitaristliğini yapan Ersönmez, Erik Truffaz, Alexandre Tassel, Ercüment Vural & Önder Focan Project, Akın Eldes, Cahit Berkay Film Müzikleri Projesi, Karina Zeviani (Thievery Corporation), Clark Gayton (Sting, Bette Middler), Emin Fındıkoğlu, Donovan Mixon, Jazzistance, Sertab Erener, Melis Sökmen gibi isimlerle de sahne ve albüm çalışmaları yaptı. Pek çok pop albümünde, film ve belgesel müziklerinde ve single’da yer aldı. Solo albümü “Yazısız”ı yakında çıkacak olan Alp Ersönmez’in bestelerinin genel havası, birbirinden ayrı ve bağımsız gibi görünen tarzların, günümüz armoni anlayışlarının sunduğu olanaklarla yorumlanması olarak tanımlanabilir. Albümde Alp Ersönmez, Turgut Alp Bekoğlu ve Genco Arı’dan oluşan trioya, Erik Truffaz, Erkan Oğur, İmer Demirer, Sibel Köse, Akın Eldes gibi usta isimler birer parçada konuk oldular. Bu gece albümden parçaları yukarıdaki kadro ile dinleyeceğiz.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

22 Mart 2011 Salı (21:30-00:30)
ODTÜ Gecesi
Önder Focan - Swing A La Turc
Şenol Filiz (ney), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Tüm diğer sanat dalları gibi caz müziği de bir ifade aracıdır. Bu bağlamda öznellik içerdiği caz sadece "standartlar" gibi belirli repertuar içinde düşünülecek bir müzik türü değildir. Repertuar herhangi bir kaynak olabilir; besteler gibi veya başka türden parçaların caz ifade tarzında yorumlanması gibi. Zaten caz standartlarının da orijinal halleri popüler müzik değil midir?
Daha önceki çalışmalarımızda Türk bestelerini caz disiplininde yorumlamıştık. Buradaki ana yaklaşım melodinin yerel olmasına karşın armonizasyon ve form üzerine doğaçlama ile caz disiplinine sadık yorumlar olmuştur. Swing a la Turc projesinde de aynı yaklaşımda bulunmaktayız. Bu projenin farkı, otantik Türk müziği enstrümanı olan “ney”in de yer alması olmuştur.
Projede parçaların çoğu Türk Sanat Müziği kökenlidir. Türk Sanat Müziği kaynaklı olmayan parçalar ise "Lal", "Karlı Kayın Ormanı", “Sen” gibi her zaman beğendiğimiz, huzur ve derin müzikal keyif aldığımız, yıllardır genel beğeni de bulmuş, ünlü ve güzel eserlerdir".
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

23 Mart 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Lloyd Chisholm Quartet
Lloyd Chisholm (tp), Neşet Ruacan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Lloyd Chisholm günümüz caz trompetin ilginç isimlerinden birisi ve müzik hayatı kırk yılı aşan ve dört kıtaya uzanan bir müzik adamı.Doğduğu kent olan Washington DC yakınlarındaki Baltimore'da başlayan müzikal serüveni zaman içerisinde onu dünyanın bir çok köşesindeki konserlere ve festivallere taşımış. Bu görkemli yolculuk sırasında Lloyd dünya caz tarihinin Art Farmer, Barry Harris, Dizzy Gillespie gibi bir çok önemli yıldızıyla çalışma firsatı bulmuş ve bu ustalardan öğrenerek daima müzik ufkunu genisletmiş. Asıl köklerini oluşturan "Hard-Bop" stilini ise daha sonra Nat Adderley, Stanley Turrentine, Kenny Drew Jr., Curtis Fuller ve Idris Sulieman gibi başka yıldızların çaldığı bir çok grupta 30 yıldan beri çalışarak geliştirmiş. Lloyd'un New York caz müzisyenleriyle yapmış olduğu DMC’den geçtiğimiz yıllarda yayınlanmış olan "From The Moon" albümünde efsanevi tromboncu Curtis Fuller da eşlik etti.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

24 Mart 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü
Meltem Ünel (vo), Emin Fındıkoğlu (p), Derya Davulcu (b), Chris Hokamp (d).

Eşlik edeceği şarkıcıları özenle belirleyen Emin Fındıkoğlu'nun son yıllardaki gruplarında Dolunay Obruk ve Berrak Bahar söylüyorlardı. Bu gece dinleyeceğiniz Meltem Ünel geçen yıl Galatasaray Lisesini bitirdiğinden standardların aralarına Fransızca şarkılar da katıyor. Viyolonselden kontrbasa yatay geçiş yapan Derya Davulcu ile Amerikalı perküsyonist Chris Hokamp dörtlüyü tamamlıyorlar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

25 Mart 2011 Cuma (22:00-01:30)
EMIRATES İLE JAZZ GECESİ
Melis Sökmen
Melis Sökmen (vo), Aysun Sökmen (vo, flt), Serkan Sökmen (tp), H.İbrahim Işık (keyb), Cem Tuncer (g), Cudi Genç (b), Alpdoğan Türeci (d).

Ankara doğumlu Sökmen çocukluğunu Almanya’da geçirdi. Bale, caz dans, modern dans ve klasik gitar eğitimi aldı. 1986 yılında Grup Lokomotif’te solisti oldu. Aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı. 1990 yılında ilk albümü "O Zaman"ı çıkardı. 1995 yılında ikinci albümü "Öze Dönelim” ile müzik hayatına devam etti. 2001 yılında Journalist Jury-Universetalent Prag birincilik ödülünü kazandı.
Pop jazz’ın ülkemizdeki en sevilen ve en önemli temsilcisi Melis Sökmen ile R&B ve soul dolu, keyifli bir
hafta sonu için bekliyoruz.
Giriş: 35 TL

26 Mart 2011 C.tesi (22:00-01:30)
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız Ferit Odman (d).

1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 30 TL

28 Mart 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Sercan Halili & Erman Türkeli – İstanbul Duo
Erman Türkeli (p), Sercan Halili (klasik kemençe).

İstanbul Düo, Avrupa ve Asya kıtalarındaki müziklerin, bir sentezden geçerek, ortada yani İstanbul’da olan buluşma noktasıdır. Avrupa kıtasındaki ülkelerin melodik yapısını, Asya kıtasındaki melodik yapılarla zenginleştirerek oluşturulan müzikler sıkı çalışmalar sonunda dinleyiciye sunulmaktadır. Batının en önemli sazı diyebileceğimiz piyanoyu Erman Türkeli, hemen hemen Doğunun sayılabilecek kadar büyük yeri olan, ayrıca en geleneksel ve önemli sazlarından biri olarak kabul edilen klasik kemençeyi de Sercan Halili icra etmektedir. Piyano ve Klasik Kemençe ikilisinin oluşturduğu bu müzik ile Klasik Türk Müziğinin çok önemli bestecilerinin yanı sıra birçok yabancı bestecilerin müzikleri de icra edilmektedir. İkilinin kendi besteleri repertuara renk katmıştır. Bazen piyanonun, bazen de klasik kemençenin eşlik görevini üstlendiği bu müzikte esas olan, ikilinin karşılıklı yaptıkları meşke, müzikleri arasında gizlenmiş sohbete ve icra sırasında birbirleri ile kurdukları iletişime dinleyicileri de katmaktır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

29 Mart 2011 Salı (21:30-00:30)
Jehan Barbur
Jehan Barbur (vo), Evrim Tüzün (p), Berkant Çelen (g), Murat Çopur (b), Onur Başkurt (d).

Jehan Barbur, 2009 yılında ‘Uyan’ isimli Ada Müzik’ten çıkan ilk albümüyle Türkiye müzik piyasasında kendine özgü bir alan açtığını müjdelemişti. Genç sanatçı şimdi, yine Ada Müzik’ten çıkan ikinci albümü ‘HAYAT’ ile müziğe hız kesmeden devam ediyor. Jehan Barbur’un prodüktörlüğünü üstlendiği bu albümde sanatçı masalsı bir akustik soundu paylaşıyor müzikseverlerle. Kısacası Barbur’un şarkıları sanatçının özel yorumuyla ‘Hayat’ buluyor.Albümde Sarp Maden ile beraber yaptıkları ortak bir beste dışında diğer tüm şarkıların söz ve müzikleri yine Jehan Barbur’a ait. Yine Kemal Evrim Aslan, Cenk Erdoğan, Murat Çopur, Mert Önal, Kürşad Deniz, Erdal Akyol, Ferit Odman, Derin Bayhan, Sarp Maden, Ozan Musluoğlu, Uğur Akyürek gibi pek çok başarılı isim bu albümde yer alıyor. ‘Uyan’ ile iyi bir çıkış yakalayan Barbur, alternatif müzik kanallarında ‘Gidersen’, ‘Leyla’ ve ‘Neden’ parçalarıyla birkaç hafta üst üste Top 10 listelerinde birinciliği yakalamıştı. Jehan Barbur, ‘Hayat’ ile devam diyor…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

30 Mart 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Ali Erdoğan Ağca Group
Ali Erdoğan Ağca (g), İrfan Keçebaşoğlu (b), Rob Hanrath (d).

Ali Erdoğan Ağca 1970'li yıllardaki rock müzik çalışmalarıyla ve Türkiye'de Blues müziğin öncülerinden olarak biliniyor. Ali, Berklee College of Music'te Jazz Composition ve Performance okuyup profesyonel müzik dalında diploma aldı. Pat Martino, Mike Stern, Kurt Rosenwinkel, Joe Lovano, Dave Holland, Joe Beck, Howard Alden, Bucky Pizzarelli, Brent Mason, Dick Hyman gibi caz ustalarının çeşitli klinik çalışmalarına katıldı. San Francisco, Big Sur, Boston, Santiago, Şili, Puerto Vallarta, Italya Perugia'da ve Almanya'nın birçok yerinde müzik yaparak deneyim kazandı. Kısa bir süre önce, Karayipler'deki 2010 Floating Jazz Festival'de çaldı.
Geleneksel caz, blues, fusion tavrıyla Ali, etnik müzik çalışmaları da yapıyor. Bu gece caz standartları ve bazı orijinal parçalarını seslendirecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

31 Mart 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Serkan Çakıt Quintet
Serkan Çakıt (vo), Kürşad Deniz (p), Barış Arslan (g), Volkan Topakoğlu (b), Berke Özgümüş (d).

2008 Ağustos’ta Polonya’da düzenlenen Uluslararası Voicingers Zory 2008 Yarışması’nda ülkemizi başarıyla temsil edip, Jüri Özel Ödülü’ne seçilen Serkan Çakıt, Nardis Genç Caz Vokal 2007 yarışmasında Polonya Pulawy Workshop Ödülü’nü, 2008'de de NTV Özel Ödülü'nü kazanmıştır. 2004 yılında Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Şan Bölümü'nü ve 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitirmiştir. Çalışmalarını 2006 eylül ayından beri Sibel Köse'yle Caz Vokal Atölyesi'nde devam ettiren Serkan Çakıt, bu gece caz standartları ve vocalese örneklerinden oluşan bir repertuar ile sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL


NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327

www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER