pudra.com 11.04.2011

Nardis Jazz Club'te Mayıs 2011 Konserleri

Nardis Jazz Club Mayıs ayında da cazseverlere keyifli anlar yaşatmaya devam ediyor. Mayıs ayında, kaliteli müzik için Nardis'e mutlaka uğrayın...

02 Mayıs 2011 P.tesi (21:30-00:30)

Nardis Jazz Club'te Mayıs 2011 Konserleri
Önder Focan & Kağan Yıldız ve Konukları
Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b).

Gitarist Önder Focan ile uzun yıllardır pek çok konserde birlikte çalan Kağan Yıldız Mimar Sinan Üniversitesi Kontrabas bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Pekçok konser ve uluslararası festivallerde sahne alan sanatçı albümlerin de aranan bascısıdır. İkili bu gece davet edecekleri konukları ile birlikte keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

03 Mayıs 2011 Salı (21:30-00:30)
Brezilya ve Arjantin Gitar Müziği Milongalar ve Tangolar
Hüsrev İsfendiyaroğlu (g), Melin Yuna (danscı), Selim Yuna (danscı)

Gitarist Hüsrev İsfendiyaroğlu Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’nü bitirdi, İstanbul’da Carlo Domeniconi’nin öğrencisi oldu. 1986’da İspanya’da Santiago de Compostela Ustalık Sınıfı’nı bitirdi. İspanya’da Andrés Segovia’nın master sınıfında José Luis Rodrigo ile çalıştı. Avrupa’da çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. Arjantin’de Guitarras del Mundo Dünya Gitar Günleri’ne katıldı. Festival CD’sinde sanatçının Carlo Domeniconi’nin Orient Express yorumu yer almaktadır. Arjantinli gitarist ve besteci Jorge Cardoso ile Latin Amerika ve Arjantin ‘form’lari çalıştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde 1997-2000 yılları arasında öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Vakfı Gitar Bölüm Başkanı’dır. Ülkemizde 10 yıldır uluslararası gitar günleri, atölyeler ve ustalık sınıfları düzenlemektedir. 2007’den beri Fethiye Kayaköy’de workshoplar ve konserler vermektedir. İsfendiyaroğlu, solo konserlerinde milongalar ve tangolar başta olmak üzere, eski ve yeni Latin Amerikan repertuarına yer verecek ve sanatçıya bu gece çok değerli iki danscı eşlik edecektir.
Melin ve Selim Yuna; Kendi mesleklerinin yanı sıra, tangoda kendi stillerini olusturmak, dans tekniklerini ve duyarlılıklarını geliştirmek üzere, Avrupa’nin pek çok kentine ve Buenos Aires’e yolculuk yaptılar, oranın en köklü dansçıları ve eğitmenleri tarafından tanınırlık kazandılar ve dünyanın değişik yerlerinde festivallere katıldılar. Tango eğitimi vermek ve demo yapmak üzere İtalya, Guney Fransa, Paris, Belçika, Hollanda, Izmir, Ankara ve Eskişehir’de bulundular. Çin’den davet aldılar. İstanbul tango ritual Dans ve Müzik Festivali’nin kurucularından olan Melin ve Selim Yuna çifti 2002 yılından beri Tangotours'un (Almanya) organizasyonunda kast üyesi olarak yer almaktadırlar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

04 Mayıs 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Joost Zoeteman Trio
Joost Zoeteman (g), Bas Rietmeijer (b), Wim de Vries (d)

Özellikle “gypsy jazz” (manuk) konusunda usta olan olan Hollandalı gitarist Joost Zoeteman tüm Avrupa'nın yanısıra Hindistan ve Vietnam'da da konserler verdi. Gypsy jazz'ın önemli isimlerinden olan Tchavolo Schmitt'le çaldı, ayrıca Roni Ben Huur ve Basily gibi müzisyenler ile de aynı sahneyi paylaştı.İstanbul’daki Hıdırellez Şenlikleri’nde de açıkhava konserleri verecek olan üçlü Nardis dinleyicilerine çok özel ve bambaşka bir dünyadan güzel müzikler dinletecekler.
http://www.youtube.com/watch?v=lssn3Vs4FMk&feature=related
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

05 Mayıs 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Yaz Baltacıgil Trio
Neşet Ruacan (g), Yaz Baltacıgil (b), Meriç Demirkol (as)

Yaz Baltacıgil uzun yıllar İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın, daha sonra Borusan Filarmoni’nin kontrabasçılığını yaptı. Caza ilgisi kadar diğer komşu müziklere de olan ilgisi ile bilinir. Daha önce Nardis’te, gitarcı Ricardo Moyano ile unutulmaz konserler verdi. Dahası çellist Efe Baltacıgil ve kontrbasçı Fora Baltacıgil gibi iki usta müzikçi yetiştirdi. Bu gece gitarda Neşet Ruacan ve alto saksofonda Meriç Demirkol ile birlikte yine bizlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

06 Mayıs 2011 Cuma (22:30-01:30)
Nilgün Gencer ve Konukları
Nilgün Gencer Arıkan (vo), Yahya Dai (ts), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d), konuk sanatçılar

Nilgün Gençer Arıkan, baba mirası olan sıkı bir caz tutkunu. Sürekli caz dinlenen bir evde doğmuş ve kendi deyimiyle, neredeyse ninni niyetine caz dinleyerek büyümüş. İstanbul Radyo'sunun ilk caz
programcılarından olan babasının arşivini hatmettikten sonra, gençlik yıllarında kendi arşivini oluşturmaya başlamış. Robert Kolej'deki eğitimini tamamladıktan sonra, reklamcılık, işletmecilik ve çevirmenlik yapmış. Dört yıldır Sibel Köse Caz Vokal atölyesine devam eden Arıkan, icra etmenin de dinlemek kadar keyifli
ama bir o kadar da zor olduğunu söylüyor. Bu akşam, bol swingli standardlardan oluşan keyifli bir repertuarla konuklarıyla birlikte karşınızda olacak.
Giriş: 30 TL

07 Mayıs 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Cem Aksel (d)

Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece grubuyla sizlere caz standartlarının yorumuya keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 30 TL

09 Mayıs 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Ulrich Drechsler Cello Quartet
Ulrich Drechsler (bas clarinet), Rina Kaçinari (cello), Christof Unterberger (cello), Jörg Mikula (d)

“Müzik kelimelerle tarif edilemeyen, belli bir güce sahip ifade şeklidir, çalan kişinin kişinin ruh ve kalbinin aynasıdır” diyen Ulrich Drechsler Stuttgart doğumlu bir sanatçı. Saksofon ile başlayan müzikal kariyeri klarinete geçerek devam etmiştir. Avusturya’da yaşan sanaçı Avrupa’nın en ilginç müzisyenlerinden biri kabul ediliyor. Nu Jazz Trio adlı üçlüsüyle 2005 yılında Avusturya Amadeus Müzik Ödülü’nü kazandı. 2006’da Tord Gustavsen ile Humans and Places, 2007’de Daily Mysteries adlı albümleri yapmıştır. Son dönem ise film müzikleri de yapmıştır. Nardis’teki konserinde yer vereceği 2010’da kaydettiği son çalışması “Concinnity”de ise zerafet ve zekaya ilaveten duygu yoğunluğu albümün temelini oluşturuyor. Grupta yer alan çellist Rina Kaçinari Kosovalı, diğer çellist Christof Unterberger ve davulcu Jörg Mikula ile sizlere özel bir gece geçirtecekler.
http://www.ulrichdrechsler.com/
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

10 Mayıs 2011 Salı (21:30-00:30)
ODTU Gecesi
Önder Focan Trio feat. Ferhat öz
Ferhat Öz (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d)

Ülkemizin önde gelen gitaristlerinden Önder Focan ve üçlüsü bu gece düzenlemeler ve bestelerden oluşan bir repertuarı seslendirecekler. Grubun özel konuğu ise vokalist Ferhat Öz. Sanatçı İstanbul Bilgi Üniversitesi müzik/performans bölümü mezunu. Burada Nükhet Ruacan ile vokal teknikleri ve repertuvar; Donovan Mixon ile ear training ve ensemble, Selen Gülün, Onur Türkmen ve Dirk Stromberg ile armoni, İmer Demirer, Ricky Ford ve Cengiz Baysal gibi isimlerle yine ensemble alanlarında çalıştı. Yurtdışında katıldığı atölyelerde Fay Claassen ve Cecil Bridgewater gibi önemli isimlerle de birebir çalışma fırsatı buldu. 2006 yılında katıldığı 2. Nardis Caz Vokal Yarışması’nda birinci oldu ve Estonya’da “Nömme Jazz Festival” kapsamında düzenlenen geleneksel “International Young Jazz Singers Contest”de Türkiye’yi temsil ederek halk birincisi seçildi. Ardından Amerikalı usta trompetçi Ted Curson tarafından Paris’te 2007 Nisan ayında piyasaya çıkan albüm kayıtlarına davet edilen sanatçı 2006 Ağustos ayında Paris’te Evrim Özşuca ile birlikte Ted Curson, Alain Jean-Marie, Gilles Naturel, Philippe Soirat, Julie Saury, Guillaume Naturel gibi isimlerle canlı konser albümünde yer aldı. Ted Curson ile Paris ve New York gibi şehirlerde konserler verdi.Bu gece ise sizlere standartlardan oluşan çok keyifli bir repertuar sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

11 Mayıs 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Beth Trollan
Beth Trollan (vo, g), Eren Gümrükçüoğlu (g), Ozan Musluoglu (b), Ediz Hafizoğlu (d)

Beth Trollan New York sokaklarından seslenen ateşli bir şarkıcı-şarkı sözü yazarı aynı zamanda! Modern ritimler ve blues melodileriyle yapılandırdığı caz, soul ve groove tınılarında bir tarzı olan şarkıcının sesindeki çiğlik şarkılarını yumuşatıyor! Uluslararası alanda caz ve blues müzisyenleriyle performanslar yapan şarkıcı, son olarak Ricky Ford ve Tony Jones ile çalıştı. Solo şarkıcı olmasının yanında aynı zamanda başka projelerde de şarkı yazarı ve vokalist olarak yeralan ve High Jon Pocket’ın da üyesi olan Beth Trollan, kendine has sound’u ve duygulu tarzıyla yükselen bir sanatçı! Uzun zamandır değişik ülkelerde çalışan sanatçı sizler için Nardis’te!
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

12 Mayıs 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Lloyd Chisholm Quartet
Lloyd Chisholm (tp), Burak Bedikyan (p), Matt Hall (b), Deniz Dündar (d)

Lloyd Chisholm günümüz caz trompetin ilginç isimlerinden birisi ve müzik hayatı kırk yılı aşan ve dört kıtaya uzanan bir müzik adamı.Doğduğu kent olan Washington DC yakınlarındaki Baltimore'da başlayan müzikal serüveni zaman içerisinde onu dünyanın bir çok köşesindeki konserlere ve festivallere taşımış. Bu görkemli yolculuk sırasında Lloyd dünya caz tarihinin Art Farmer, Barry Harris, Dizzy Gillespie gibi bir çok önemli yıldızıyla çalışma firsatı bulmuş ve bu ustalardan öğrenerek daima müzik ufkunu genisletmiş. Asıl köklerini oluşturan "Hard-Bop" stilini ise daha sonra Nat Adderley, Stanley Turrentine, Kenny Drew Jr., Curtis Fuller ve Idris Sulieman gibi başka yıldızların çaldığı bir çok grupta 30 yıldan beri çalışarak geliştirmiş. Lloyd'un New York caz müzisyenleriyle yapmış olduğu DMC’den geçtiğimiz yıllarda yayınlanmış olan "From The Moon" albümünde efsanevi tromboncu Curtis Fuller da eşlik etti.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

13 Mayıs 2011 Cuma (22:30-01:30)
Danny Lerman Quartet
Danny Lerman (s), Önder Focan (g), Evren Karakul (p, keyb), (b), Ediz Hafızoğlu (d)

Chicagolu saksofoncu Danny Lerman daha önce 2006, sonra 2010’da Nardis’te sahne almıştı. Gördüğü yoğun ilgi ile tadı damaklarımızda kalan gecelerden sonra tekrar Nardis’te.
Yaşamının en önemli adımı saydığı Sergio Mendez ve Herbie Hancock ile birlikte çalmanın dışında yine caz dünyasının önemli isimlerinden Richard Elliot, Eric Marienthal ve David Benoit ile birlikte sahne almıştır. 2010 yılında yaptığı albümü “Meow Baby” ile çok övgü alan sanatçı eğlenceli sahne şovu ile de gönülleri fethediyor. Çok keyifli, gerçekten eğlenmek isteyen özellikle “smooth jazz” severleri mutlaka bekleriz.
http://dannylerman.com/music-2/
Giriş: 30 TL

14 Mayıs 2011 C.tesi (22:00-01:30)
Danny Lerman Quartet
Danny Lerman (s), Önder Focan (g), Evren Karakul (p, keyb), (b), Ediz Hafızoğlu (d)

Chicagolu saksofoncu Danny Lerman daha önce 2006, sonra 2010’da Nardis’te sahne almıştı. Gördüğü yoğun ilgi ile tadı damaklarımızda kalan gecelerden sonra tekrar Nardis’te.
Yaşamının en önemli adımı saydığı Sergio Mendez ve Herbie Hancock ile birlikte çalmanın dışında yine caz dünyasının önemli isimlerinden Richard Elliot, Eric Marienthal ve David Benoit ile birlikte sahne almıştır. 2010 yılında yaptığı albümü “Meow Baby” ile çok övgü alan sanatçı eğlenceli sahne şovu ile de gönülleri fethediyor. Çok keyifli, gerçekten eğlenmek isteyen özellikle “smooth jazz” severleri mutlaka bekleriz.
http://dannylerman.com/music-2/
Giriş: 30 TL

16 Mayıs 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Yeşim Pekiner Quintet
Yeşim Pekiner (vo), Kürşad Deniz (p), Siney Yılmaz (ts), Volkan Topakoğlu (b), Onur Alatan (d)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi yüksek lisans mezunu olan Yeşim Pekiner, müzik çalışmalarına lise ve üniversite yıllarında Prof.Yıldız Dağdelen eğitiminde klasik şan ile başladı. İlerleyen yıllarda, Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korosu ve Ladies and Gentlemen Müzikal Korosu’nda solist ve korist olarak yeraldı. Caz söylemeye, 4 yıl önce başlayan Yeşim, Sibel Köse ve Randy Esen gibi ustalarla çalışmalarına devam ediyor. Sheila Jordan, Amy London ve Kevin Mahogany gibi değerli caz müzisyenlerinin atölye çalışmalarına katılmıştır. Bu gece sizlere müzisyen arkadaşları ile birlikte sevilen caz standartlarında oluşan bir repertuar sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

17 Mayıs 2011 Salı (21:30-00:30)
Sanat Deliorman Band – Nardis Jazz Club özel ödül konseri-
Sanat Deliorman (vo), Duru Tuna (as), Adem Gülşen (p), Baran Say (b), Erdem Göymen (d)

Caz söylemeye 7 sene önce mütercim tercümanlık okuduğu Boğaziçi Üniversitesi’nin a cappella caz korosunda başlayan Sanat Deliorman, çeşitli caz gruplarında bir süre vokallik yaptıktan sonra, cazın usta sesi Sibel Köse ile çalışmaya başladı. Geçtiğimiz yıldan beri değerli eğitmen Randy Esen ile özel derslere devam eden genç vokal, mart ayında 7.’si düzenlenen Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında derece kazandı. Adem Gülşen ile repertuvar çalışmalarını devam ettiren Deliorman, uzun yıllardır pop ve caz türünde besteler yapmakta ve bu besteleri yakın gelecekte caz dinleyicisiyle paylaşmayı hedeflemektedir. Deliorman’a Adem Gülşen, Baran Say, Erdem Göymen ve Duru Tuna’nın eşlik edeceği bu gecede standart ötesi standartların en keyiflilerinden bir ruh ziyafeti sunulacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

18 Mayıs 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Spooky & Ferhat Öz
Ferhat Öz (vo), Koray Üsgülen (keyb), Uluç Büyükbeşe (g), Dünyacan Yılmaz (b), Alpar Lü (d)

İlk kez 2010 IKSV Genç Caz seçmelerinden dinleyip tanıdığımız Spooky 4 başarılı üniversite öğrencisinden kurulmuş genç bir grup. Kısaca kendilerini tanıtmak gerekirse; Alpar Lü; 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Caz Davul bölümü kazandı. Yine 2009 yılında caz/füzyon türlerini icra eden Spooky ve Fleur O. Van Wijck önderliğinde kurulan Odylle grubuna katıldı. Şu anda İstanbul12 orkestrası, Odylle ve Spooky ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bascı Dünyacan Yılmaz İstanbul Bilgi Üniversitesi bilgisayar bilimlerinde okuyor. Koray Üsgülen 2000 yılında Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde yapılan Avrupa Müzik Okulları Birliği Festivali’ne okul orkestrası üyesi olarak katıldı. Gitarist Uluç Büyükbeşe ise Robert Kolej 2005 mezunu, şu anda Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde akademik eğitimine devam etmekte. Bu gece 2006 yılındaki Nardis Genç Caz’ın başarılı vokalistlerinden Ferhat Öz ile standartlar ve düzenlemelerden oluşan keyifli bir repertuar seslendirecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

19 Mayıs 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Can Çankaya (p), Ozan Musluoğlu (b), Cem Aksel (d)

Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. Okulunu da başarıyla bitiren sanatçı bu gece sizlere keyifli bir repertuarla keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 30 TL

20 Mayıs 2011 Cuma (22:00-01:30)
Bora Çeliker Quartet “Let’s Misbehave – Cole Porter Şarkıları”
Bora Çeliker (g, vo), Mehmet Kütükçüoğlu (ts), Kağan Yıldız (b), Ateş Tezer (d)

"Cinsel kimliği, şatafatlı hayatı, kelime ve seslerle oynamada gösterdiği ustalık, mizah becerisi ve basit bir aşk şarkısında beliriveren tarihsel ve kültürel göndermeleriyle Cole Porter şarkı yazarları içerisinde ayrı bir yere sahip. Hem Billie Holiday, Bing Crosby, Fred Astaire, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald ve Tony Bennet gibi klasik şarkıcıların, hem de Charlie Parker, Miles Davis, John Coltrane, Oscar Peterson, Bill Evans, Paul Motian, Keith Jarrett, Dave Liebman, Brad Mehldau gibi farklı kuşak ve stilde müzisyenlerin repertuarlarını süsleyen bu şarkıları 2005 senesinde Nardis'te “quintet” olarak çalmışlardı. O grupta Ankara'dan tenor saksofoncu Mehmet Kütükçüoğlu ile çalan Bora Çeliker bu kez yanlarına Ateş Tezer ve Kağan'ı da alarak bize çok keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

21 Mayıs 2011 C.tesi (22:00-01:30
Meltem Ege “Gershwin Gecesi”
Meltem Ege (vo), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d)

Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu. Sanatçı bu gece sizlere caz tarihinin en önemli bestecilerinden biri olan Gershwin repertuarından seçeceği parçalarla unutulmaz bir gece geçirtecek.
Giriş: 30 TL

23 Mayıs 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Jef Giansily Trio
Jef Giansily (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d)

Jef Giansily, Parisli bir piyanist. İstanbul’a yerleşti, evlendi bir de oğlu oldu. Jef Giansily Bill Evans Jazz Akademisi mezunu. Bu gece trio, Jef’in besteleri ve çağdaş caz repertuarından oluşan seçkileri çalacak. Ayrıca piyasadaki albümü Sketches’den de parçalara yer verecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

24 Mayıs 2011 Salı (21:30-00:30)
Önder Focan & Kağan Yıldız ve Konukları
Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b)

Gitarist Önder Focan ile uzun yıllardır pek çok konserde birlikte çalan Kağan Yıldız Mimar Sinan Üniversitesi Kontrabas bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Pekçok konser ve uluslararası festivallerde sahne alan sanatçı albümlerin de aranan bascısıdır. İkili bu gece davet edecekleri konukları ile birlikte keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

25 Mayıs 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
John D’Eart & Bob Hallahan & Francesco Anguili & Emre Kartarı Quartet
John D’Eart (tp), Bob Hallahan (p), Francesco Anguili (b), Emre Kartarı (d)

Emre Kartarı’nın caz dünyasındaki öyküsü Amerika‘daki öğrencilik yıllarından bugünlere kadar uzanan uzun bir yolculuğu anlatır. Emre’nin bu yolculuğu Ankara ve İstanbul’da devam ederken, etkilendiği, ilham aldığı öğretmenlerinin, arkadaşlarının yolu, Emre’nin üstün gayretleri ile İstanbul’dan da geçiyor. Bunlardan unutamadığımız tenor saksofoncu Skip Gailes önde geliyor. Şimdi onların içinden bir usta daha, Bob Hallahan ve arkadaşı yine bir usta, post bop / hard bop temsilcilerinden sayılan John D’Earth Nardis Jazz Club’da sizlere unutulmaz bir gece için geliyorlar.
30 TL, Öğrenci: 15 TL

26 Mayıs 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Buket Çoşkuner – Nardis Jazz Club özel ödül konseri-
Buket Coşkuner (vo), Koray Üsgülen (p), Dünyacan Yılmaz (b), Alpar Lu (d)

Kayseri’de doğan Buket Coşkuner, liseyi Robert Kolej’de okurken Deniz Baysal şefliğindeki orkestrada solistlik ve başkanlık yaptı. Okul içinde ve dışında müzikallerde ve konserlerde sahne alan Buket, üniversiteyi başarı bursuyla New York’ta, Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler üzerine okudu. Aynı zamanda 2007’de yayınlanan ‘Sibirya’dan Nazi Kamplarına’ adlı kitabıyla yazarlığa ilk adımını attı. New York’ta bir sene boyunca üniversitenin caz departmanında ünlü avangard caz sanatçılarından Christine Correa’dan vokal dersleri aldı. Çalışmalarına İstanbul'da Elif Çağlar’la devam ediyor. Son olarak, 2011 Nardis Caz Vokal yarışmasında Nardis özel ödülünü aldı. Keyifli bir gece olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

27 Mayıs 2011 Cuma (22:00-01:30)
Hande Okal
Hande Okal (vo), Önder Focan (g), (b), (d) TBA

Bursa doğumlu, 11 yaşında yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet konservatuarında keman eğitimi ile müzikal kariyerine başlayan sanatçı 6 yıl boyunca bir yandan konservatuar, diğer yandan lise eğitimimi sürdürdü. Daha sonra Gazi Üniversitesi Müzik Bölümüne girdi, keman eğitimininin yanı sıra üniversite yıllarında tutkusu olan caz vokal alanında kendini geliştirmeye çalıştı; ilk sahne deneyimi olarak 2005 Nardis Jazz Kulüp Genç Caz Vokal yarışmasına finalist olarak katıldı. Devamında üniversite bünyesindeki caz gruplarıyla; üniversite ve festival konserlerine, yurt içi ve yurt dışından gelen pek çok müzisyenlerin workshoplarına katıldı. Keman ve piyano eğitmenliğimin yanı sıra çeşitli caz müzik gruplarıyla çalışmalarımı sürdürmekte. Bu gece standatlardan oluşan bir repertuar seslendirecekler.
Giriş: 30 TL

28 Mayıs 2011 C.tesi (22:00-01:30)
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız Ferit Odman (d)

1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 30 TL

30 Mayıs 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Jehan Barbur
Jehan Barbur (vo), Evrim Tüzün (p), Berkant Çelen (g), Murat Çopur (b), Onur Başkurt (d)

Jehan Barbur, 2009 yılında ‘Uyan’ isimli Ada Müzik’ten çıkan ilk albümüyle Türkiye müzik piyasasında kendine özgü bir alan açtığını müjdelemişti. Genç sanatçı şimdi, yine Ada Müzik’ten çıkan ikinci albümü ‘HAYAT’ ile müziğe hız kesmeden devam ediyor. Jehan Barbur’un prodüktörlüğünü üstlendiği bu albümde sanatçı masalsı bir akustik soundu paylaşıyor müzikseverlerle. Kısacası Barbur’un şarkıları sanatçının özel yorumuyla ‘Hayat’ buluyor.Albümde Sarp Maden ile beraber yaptıkları ortak bir beste dışında diğer tüm şarkıların söz ve müzikleri yine Jehan Barbur’a ait. Yine Kemal Evrim Aslan, Cenk Erdoğan, Murat Çopur, Mert Önal, Kürşad Deniz, Erdal Akyol, Ferit Odman, Derin Bayhan, Sarp Maden, Ozan Musluoğlu, Uğur Akyürek gibi pek çok başarılı isim bu albümde yer alıyor. ‘Uyan’ ile iyi bir çıkış yakalayan Barbur, alternatif müzik kanallarında ‘Gidersen’, ‘Leyla’ ve ‘Neden’ parçalarıyla birkaç hafta üst üste Top 10 listelerinde birinciliği yakalamıştı. Jehan Barbur, ‘Hayat’ ile devam diyor…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

31 Mayıs 2011 Salı (21:30-00:30)
Hüseyin Badıllı Band
Hüseyin Badıllı (vo), Kaan Bıyıkoğlu (p), Sandor Kem (b), Miguel H.Garcia (perc), Michalis Cholevas (tarhu, ney)

Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü Şan Anabilim dalı’nda lisans ve yüksek lisans eğitimini sürdürürken bir yandan da Nükhet Ruacan ile caz vokal ve Neşet Ruacan ile armoni çalıştı. Sonrasında Hollanda’ya yerleşen Hüseyin Badıllı Rotterdam Konservatuarı’nda Türk müziği ve caz vokal üzerine master derecesi aldı. VSB Fonds Music Matters Awards 2010, Zommerterras World Music Competition ve Netherlands Jazz Vocal Concours 2011 yarışmalarında finalist olan Hüseyin Badıllı North Sea Jazz Around Town, Den Haag Intercultural Jazz Festival, Turkey Now 2010” Enschede Jazz Festival ve Hollanda’daki birçok konser salonlarında Kudsi Ergüner tarafından “Başarılı bir caz fusion projesi” olarak nitelendiren beşlisi ile sahne almıştır. Bu gece Nardis’te sizlere keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL


NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327

www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER