Pudra.com 11.03.2011

Nardis Jazz Club'te Nisan 2011 Konserleri

Nardis Jazz Club Nisan ayında da cazseverlere keyifli anlar yaşatmaya devam ediyor. Ece Göksu Quartet, Sibel Köse Quartet, Cenk Erdoğan Trio, Yansımalar ve nice caz sanatçısı daha...

01 Nisan 2011 Cuma (22:30-01:30)

Nardis Jazz Club'te Nisan 2011 Konserleri
Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Can Çankaya (p), Matt Hall (b), Ferit Odman (d).

Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. Okulunu da başarıyla bitiren sanatçı Nardis’te caz standartlarından oluşan repertuarıyla sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL

02 Nisan 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Cem Aksel (d).

Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece grubuyla sizlere caz standartlarının yorumuya keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 30 TL

04 Nisan 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Fuat Tuaç Group
Fuat Tuaç (vo), Adem Gülşen (p), Cansun Küçüktürk (g), Baran Say (b), Erdem Göymen (d).

İzmir doğumlu olan Fuat Tuaç’ın müzikle gerçek tanışması lise çağlarında klasik gitar dersleri alarak gerçekleşti. Mart 2007’de Sibel Köse caz vokal atölyesine başladıktan sonra eşzamanlı olarak şan, solfej, piyano ve armoni dersleri de almaya başladı. Temmuz 2007 itibariyle Randy Esen’den de caz vokal dersleri almaya başlayan Fuat, 2006-2009 yılları arasında üç kez Polonya’nın Pulawy kentindeki uluslararası caz vokal atölyesine de katıldı. Aynı zamanda avukatlık yapan Fuat Tuaç, Yarın kutlanacak olan Avukatlar Günü'ne özel olarak sizlere Fransızca şansonlar ve hareketli caz standartlarından oluşan renkli bir repertuar sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

05 Nisan 2011 Salı (21:30-00:30)
Cenk Erdoğan Trio
Cenk Erdoğan (g), Okan Kaya (b), Gökçe Gürçay (d).

Zamanın dışında kalmak istediğimiz anlarda, gözlerimizi kapatıp dinlemek istediğimiz müzikler vardır. Kulak kesildiğimiz boşluklar, tanıdık melodiler içine çeker bizi... ve bir parçası olmaya başlarız dinlediğimiz müziğin... Sıcak ve samimi bir iletişim hali gibi belki... arkadaş sohbetine denk...
Cenk Erdoğan üniversite yıllarında Türkiye’nin ünlü caz müzisyenleri ile caz kompozisyon çalıştı. Aynı zamanda Türk klasik müziği alanında da çalışmalar yürüterek perdesiz gitar üzerine uzmanlaştı. Perdesiz gitarda Türk geleneksel sazları olan bağlama ve tanburdan etkilenen özel bir teknik kullananan Cenk Erdoğan caz armonizasyonlarını geleneksel melodilerle birleştirerek yaptığı çalışmalarla yurtdışındaki uzmanların da ilgisini çekti. 2004 yılında Amerika’da müzik alanında önemli okullar olan “Berklee College of Music” ve “Queens College of Music” e davet edildi. Buralarda perdesiz gitar üzerine atölye çalışmaları düzenledi ve konserler verdi. Cenk Erdoğan Trio’nun ilk albümü “İle” ise 2008 yılının son günlerinde Baykuş Müzik tarafından yayınlandı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

06 Nisan 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Yaz Baltacıgil Trio
Kent Mete (p), Yaz Baltacıgil (b), (d) TBA.

Yaz Baltacıgil uzun yıllar İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın, daha sonra Borusan Filarmoni’nin kontrabasçılığını yaptı. Caza ilgisi kadar diğer komşu müziklere de olan ilgisi ile bilinir. Daha önce Nardis’te, gitarcı Ricardo Moyano ile unutulmaz konserler verdi. Dahası çellist Efe Baltacıgil ve kontrbasçı Fora Baltacıgil gibi iki usta müzikçi yetiştirdi. Bu gece piyanoda Kent Mete ve davulda (?) ile birlikte yine bizlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

07 Nisan 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Tahsin Ünüvar Quartet
Tahsin Ünüvar (ts), Selim Benba (p), Nezih Yeşilnil (b), İzzet Hiçkalmaz (d).

Tahsin Ünüvar müziğe profesyonel olarak Cem Karaca 'Kardaşlar' grubuyla başladı. Türkiye'nin birçok sanatçı ve müzisyeniyle sahne çalışmaları yapmasının ardından kendi caz grubunu kurdu ve yerli yabancı festivallere katıldı. Son dönemde İstanbul Kent Orkestrasında yer alıyor, Londra İstanbul arasında gidip gelerek müzik yaşamını sürdürüyor. Grubun piyanisti Selim Benba ise Viyana’dan gelerek gruba katılıyor. Uzun bir aradan sonra sizlerle olacaklar…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

08 Nisan 2011 Cuma (22:30-01:30)
Janusz Szprot “Pulawy Project”
Janusz Szprot (p), Kamil Erdem (b), Ediz Hafızoğlu (d), Vokaller; Nilay Tezsay, Demet Polat İlik, Merve Erdal, Esra Erkan, Gözde Demirelli, Bilge Aslı Susar, Serkan Çakıt, Elif Seven.

Janusz Szprot, piyanist, besteci, aranjör, eğitimci ve müzikolog olarak zengin bir müzik geçmişine sahip. Profesyonel müzik yaşamına başladığı 1971 yılından bu yana Polonyalı ve yabancı pek çok ünlü caz sanatçısı ile çalışan Szprot, 1983 yılında, yetenekli Polonyalı ve Türk caz sanatçılarını biraraya getirerek kurduğu ‘Polonya-Türk Caz Topluluğu’ adını verdiği grupla Ankara’da ve 21′inci Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde konserler verdi. Piyanist olarak, cazın her tarzına hakim olan Janusz Szprot’un bu alandaki esnekliği ve çeşitliliği, 15’den fazla albüm içeren diskografisinde de açıkça görülüyor. Szprot, daha önceleri Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Erzurum Üniversitesinde görev yapan sanatçı Ankara’ya geri döndü. Bu gece sanatçı ve grubu Pulawy caz vokal çalışmalarına katılan vokalistler ile sizlere caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacaklar.
Giriş: 30 TL

09 Nisan 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan vs. Bilal Karaman
Dilek Sert Erdoğan (vo), Bilal Karaman (g), Volkan Topakoğlu (b), Alp Ertung (d).

Son dönemin en güçlü kadın vokallerinden biri olarak nitelendirilen Dilek Sert Erdoğan bu ay kendine has uslubu ve müziğini belli kalıplara sokmayan özgün uslubu ve doğaçlama yeteneğiyle caz severlerin çok yakından tanıdığı gitarist Bilal Karaman ile birlikte Nardis sahnesine konuk oluyor.
İkili sevilen caz, soul ve funk şarkılarından oluşan rengarenk bir repertuar ve kendilerine has yorumlarıyla bu gece dinleyicilere süprizlerle ve müthiş enerjiyle dolu br gece yaşatmaya hazırlanıyor.
Giriş: 30 TL

11 Nisan 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Murat Usanmaz (g), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).

Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra "Yansımalar", "Bab-ı Esrar", “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. Birol Yayla'nın eserlerinden oluşan bir repertuar oluşturan ve "Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız" diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

12 Nisan 2011 Salı (21:30-00:30)
Selçuk Sun Quartet feat. Feyza Eren
Feyza Eren (vo), Selçuk Sun (p), Erdal Akyol (b), Deniz Dündar (d).

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biri olan Selçuk Sun Ankara Devlet Konservatuarı kontrabas bölümünden mezundur. Dizzy Gillespie, Phil Woods, Joe Gordan, Frank Rehak, Ernie Wilkens ve Quincy Jones ile çaldı. Dave Brubeck ile de konser verdi. Avrupa’nın değişik şehirlerinde çalıştı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına girdi, 1980’de buradan emekli oldu. Sanatçıya bu gece vokalde Feyza Eren şarkıları ile eşlik edecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

13 Nisan 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Baki Duyarlar Trio feat. Yahya Dai “Project Steely Dan”
Baki Duyarlar (p), Erdal Akyol (b), Cem Aksel (d), Yahya Dai (ts).

Şarkılarında caz, rock, funk, R&B ve pop elementlerini karıştırmış, 70'lerin sonlarında popülaritelerinin zirve yaptığı zamanlarda 7 albüm yayınlamış olan Steely Dan, Donald Fagen ve Walter Becker tarafından kurulmuş Amerika'lı bir rock grubudur. Geçtiğimiz yıllarda "Beatles şarkıları" projesiyle yepyeni arjmanlar yazarak sarkilari yorumlayan Baki Duyarlar şimdi de Steely Dan şarkılarını günümüze taşıyor. Müzik otoritelerince post-Beatles olarak gösterilen grup Baki Duyarlar'in kulağından da kaçmıyor. 2003-2005 yılları arasında bir çok festivalde Beatles projesi ile yer alan üçlüsüne Yahya Dai'yi konuk ederek yeni projesi Steely Dan'i ilk defa seslendiriyor. Ayrıca bu Türkiye'de yapılan ilk Steely Dan projesi olma özelliğini de taşıyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

14 Nisan 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Nezih Yeşilnil Trio “CinemaScope”
Baki Duyarlar (p), Nezih Yeşilnil (b), Deniz Dündar (d).

Nezih Yeşilnil, 6 yaşında mandolin, 13 yaşında gitar çalmaya başladı. 17 yaşında İzmir’de Maça Beşi Topluluğu’nda bas gitar çalmaya başladı. Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi bölümünden mezun olan Yeşilnil, 1974’te Grup Doğuş’un kurulmasına öncülük etti. 1986’dan bu yana pekçok değerli müzisyenle birlikte yurtiçi ve yurtdışında konserler ve festivallerde sahne aldı. Halen kendi trio’sunun yanısıra caz ve etnik müzik yapan çeşitli gruplarla da müzisyenlik hayatını sürdüren Nezih Yeşilnil, Pera Müzik Okulu’nda, Modern Müzik Akademisinde özel olarak bas dersleri veriyor ve müzik stüdyolarında düzenlemeler yapıyor. Bugece sizlere en sevilen film müziklerini yorumlayacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

15 Nisan 2011 Cuma (22:30-01:30)
Çağıl Kaya & Tamer Temel Quartet
Çağıl Kaya (vo), Kürşat Deniz (p), Tamer Temel (s, flt), Volkan Topakoğlu (b), Cem Aksel (d).

2009 yılında Çağıl Kaya, Tamer Temel ve Yalım Akın'ın tarafından kurulan Happy People adıyla kurulan grup, R&B ve Caz arasında gidip gelen repertuarlarıyla Nardis’te sahne alıyor. Rh Factor'den Erykah Badu'ya, Michael Jackson'dan Kenny Garret'a kadar uzanan geniş bir repertuara sahip grup, vokalde Çağıl Kaya, saksofonda Tamer Temel, ve grubu keyifli bir Cuma gecesi geçirtecekler.
Giriş: 30 TL

16 Nisan 2011 C.tesi (22:00-01:30)
Meltem Ege
Meltem Ege (vo), Önder Focan (g), (b), (d). TBA

Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu.
Giriş: 30 TL

18 Nisan 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Güzin Değişmez
Güzin Değişmez (vo), Birol Yayla (g, tanbur), Cengiz Onural (k.kemnçe, g), Serap Çağlayan (kanun), Erdal Akyol (b).

Türk Müziğini yıllardır yurtiçi ve yurtdışında başarıyla temsil eden, günümüzün en önde gelen yorumcularından Güzin Değişmez , farklı çalışmalarıyla tanıdığımız Birol Yayla, Cengiz Onural, Serap Çağlayan ve Erdal Akyol ‘la hazırladıkları yeni projeleriyle Nardis’te sahne alacaklar. Özellikle Türk Müziği’nin neoklasik dönem eserlerinden oluşan repertuarlarını kendi düzenlemeleriyle müzikseverlerle paylaşacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

19 Nisan 2011 Salı (21:30-00:30)
Saygun Arpalı Band
Özgür Atasoy (flt, ss, ts), Koray Üsgülen (p), Uluğ Özkan (g), Nezih Yeşilnil (b), Saygun Arpalı (d).

40 yıllık sanat yaşamında Türkiye’nin önemli müzisyenleri ile beraber çalışan Saygun Arpalı müzikal birikimini, kendi beste ve düzenlemelerimden oluşan “Merhaba” isimli ilk solo albümünde topladı. Arpalı bu albümünde yaşadığımız toprakların melodik zenginliğini Soft Rock, New Age Pop Jazz, Latin Jazz, Modern Tango, Shuffle Rock, Blues Rock gibi dünya müzikleri ile harmanlıyor. Bu gece sizlere albümden parçalarla birlikte bazı düzenlemeler de sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

20 Nisan 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Tırpan & Yılmaz & Hafızoğlu Trio
Tuluğ Tırpan (p), Alper Yılmaz (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Tuluğ Tırpan; Ali Perret ile piyano eğitimine başladı. Bilkent Üniversitesi’nde Martin Berkowsky ve Namık Sultanov’la çalıştı. 1992-1996 yılları arasında Viyana Devlet Konservatuvarı’na ve Viyana Müzik Akademisine devam etti. Daha sonra Charles Mingus Festivali (Viyana), Yehudi Menuhin Live Music (Viyana), Jeunesse Bach 2000 (Viyana), Miles Davis Jazz Festivali (Polonya), Cemal Reşit Rey Piyano Festivali gibi festivallerde çaldı. Mozart’ın “Figaro’nun Düğünü” operasının caz yorumu ile uluslararası platformda dikkatleri üzerine çekti. Tüm bunlara ek olarak kısa süre önce bestelediği ‘Hearts’ müzikalinin Musical Cocktail dergisi tarafından, son zamanlarda Almanca konuşulan ülkelerde bestelenmiş en iyi müzik olarak değerlendirildi.
Alper Yılmaz; Besteci, düzenlemeci ve basçı Alper Yılmaz’ın çok katmanlı besteleri onun ABD’den Türkiye’ye, birbirinden uzak coğrafyalara uzanan müzikal ve zihinsel yolculuklarının çatışmalarını ve kimi zaman gerginliklerini yansıtıyor. Over The Clouds adlı albümünü piyasaya yeni çıkaran Alper Yılmaz 2000 yılında geldiği New York’ta John Patitucci’nin atölyelerine katılıp Matthew Garrison’ile caz teorisi çalıştı, Adam Rogers ve David Binney’den özel dersler aldı, Antonio Hart ile doğaçlama, Michael Mossman ile beste ve düzenleme üstüne eğitimlerine devam ederken caz sahnesinin en çok ümit veren müzisyenlerinden birine dönüştü.
Ediz Hafızoğlu; Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde 3 yıl okudu. Öğrenimine devam ederken çeşitli gruplarla profesyonel olarak çalmaya başladı. 2003 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Performans bölümü'nü kazandı. Burada Ricky Ford, Cengiz Baysal, Donovan Mixon, Can Kozlu, Selen Gülün gibi hocalarla çalıştı. Aydın Esen'le özel dersler yaptı. Yıllardır müziğinden ödün vermeyerek caz dünyasında kendine iyi bir yer edinen sanatçı Ricky Ford, Chuck Israils, Dusko Goykovich, Randy Brecker, Garry Dial, Paula West, Hilary Cole, Mike Cooper, George Masterhazy, Oliver Groenewald gibi müzisyenlerle dünyanın çeşitli yerlerinde performans sergilemeye devam ediyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

21 Nisan 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Bianca Morales
Bianca Morales (vo), Önder Focan (g), TBA

Kübalı bir baba ile Finlandiyalı bir annenin kızı olan Bianca Morales 14 yaşından bu yana sahnelerde şarkı söylüyor. 1984 yılında bir tur ile profesyonel olarak müzik yapmaya başlayan sanatçı özellikle çocuklarla yaptığı şovlarla ülkesinde çok tanınıyor. Bu gece Nardis’te standartlardan oluşan repertuarı seslendirecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
Bianca Morales was born in Helsinki, Finland, the product of a Cuban father and Swedish-speaking Finnish mother. Her musician father, Miguel Morales toured as a singer and conga player in the 1950´s and 1960´s with bands like Perez Prado and Los Paraguayos. From him came Bianca’s musical talent and exotic features. From her Scandinavian mother came her famous Finnish "sisu" (guts, a.k.a. chutzpa) which is what has taken her to great achievements for over 25 years in the biz!
Starting at the age of fourteen, Bianca sang jazz standards and made her first recordings with The Grani Big Band in Finland. Her actual professional career kicked off in 1984 when, at the age of eighteen, she won first place in the "Spring Tune" contest of Mainos-TV (national network television channel in Finland) with a reggae tune entitled "Our Party," which was the title song to the album of the same name. Bianca co-wrote some very funky original dance music for the remainder of this album, which was released immediately and within two years, she was touring Finland with her new band FF (Fast Forward). The success of this groundbreaking album, since it contained songs sung in English by a Finnish artist, was extraordinary in Finland for that time. Her international career took off when she represented Finland in a live concert on Music Box (today known as MTV Europe).
22 Nisan 2011 Cuma (22:00-01:30)
İpek Dinç Group
İpek Dinç (vo), Şenova Ülker (tp), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Derin Bayhan (d).
İÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu İpek Dinç 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. 2006’da Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında finale kaldı, İstanbul Caz Festivali Genç Caz Yarışmasına katıldı. Festival kapsamında konser verdi. Geçen yıl Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında gösterdiği başarı ile gittiği Estonya Nomme Jazz Festivalindeki yarışmada 3. oldu. Pekçok festivalde şarkı söyledi, önümüzdeki günlerde Latviya “Young Jazz Voices” etkinliğine de davet alan başarılı sanatçımız bu gece sevilen caz standartlarının yanısıra latin ve R&B parçalara da yer verecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

23 Nisan 2011 C.tesi (22:00-01:30
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız Ferit Odman (d).

1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 30 TL

24 Nisan 2011 Pazar (20:30-22.30)
Pazar Pazar Caz
Şebnem Ensari (vo), Deniz Törün (vo), Kadriye Karaoğlu (vo), Kürşad Deniz (p), Siney Yılmaz (s), Volkan Topakoğlu (b), Berke Özgümüş (d).

Şebnem Ensari; ABD’de finans yüksek lisansı yaparken caza aşık olan Şebnem, 2009 yılından beri Sibel Köse caz vokal atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Şebnem, standartlardan oluşan bir repertuar seslendirecek.
Deniz Törün; Mimar olan Deniz Törün, piyano dersleri ile başlayan müzik hayatına Avusturya Lisesi korosunda katıldığı çeşitli konserler ile devam etti. Üniversite yıllarında başlayan caz merakı onu Sibel Köse caz vokal atölyesi ile tanıştırdı. Sibel Köse ve Elif Çağlar Muslu ile çalışmalarına devam ediyor. Standartlardan oluşan bir repertuar sunacak.
Kadriye Karaoğlu; Kadriye Karaoğlu profesyonel iş hayatı ile birlikte sürdürdüğü oyunculuk ve modelliğin yanısıra devlet sanatçısı Pelin Uyanıker’den şan dersleri aldı. Hobi olarak başladığı Sibel Köse Caz Vokal Atölyesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. Kandilli Kız Lisesi’nde başlayan müzik öyküsü, bu gece Nardis’te dostlarıyla sahne alacağı performansa kadar ilerledi.
Giriş: 30 TL

25 Nisan 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Önder Focan - Swing A La Turc
Şenol Filiz (ney), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Tüm diğer sanat dalları gibi caz müziği de bir ifade aracıdır. Bu bağlamda öznellik içerdiği caz sadece "standartlar" gibi belirli repertuar içinde düşünülecek bir müzik türü değildir. Repertuar herhangi bir kaynak olabilir; besteler gibi veya başka türden parçaların caz ifade tarzında yorumlanması gibi. Zaten caz standartlarının da orijinal halleri popüler müzik değil midir?
Daha önceki çalışmalarımızda Türk bestelerini caz disiplininde yorumlamıştık. Buradaki ana yaklaşım melodinin yerel olmasına karşın armonizasyon ve form üzerine doğaçlama ile caz disiplinine sadık yorumlar olmuştur. Swing a la Turc projesinde de aynı yaklaşımda bulunmaktayız. Bu projenin farkı, otantik Türk müziği enstrümanı olan “ney”in de yer alması olmuştur.
Projede parçaların çoğu Türk Sanat Müziği kökenlidir. Türk Sanat Müziği kaynaklı olmayan parçalar ise "Lal", "Karlı Kayın Ormanı", “Sen” gibi her zaman beğendiğimiz, huzur ve derin müzikal keyif aldığımız, yıllardır genel beğeni de bulmuş, ünlü ve güzel eserlerdir".
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

26 Nisan 2011 Salı (21:30-00:30)
A Plus Band
Serra Erkoç (vo), Ahmet Bıçak’ın (tp), Koray Üsgülen (keyb), Melih Ballıkaya (g), Dünyacan Yılmaz (b), Alpar Lü (d).

“Daha yeşil bir dünya için müzik” sloganı ile yola çıkan 6 başarılı müzisyen tarafından kurulan “A Plus Band”, 2010 yılında albüm çalışmalarına başlama kararı aldı. “A Plus Band” albüm çalışmalarına son şeklini vermeden önce, Nardis Jazz Club’da dinleyicileriyle buluşacak. Grup kendi parçalarının yanı sıra; Louis Armstrong, Stevie Wonder, Alicia Keys, Joe Cocker, George Benson gibi usta müzisyenlerin popüler parçalarından oluşan repertuarı ile dinleyicilere keyifli bir gece yaşatacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

Serra Erkoç 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı Trombon Bölümü'nde trombon eğitimine başladı. Amcası Fatih Erkoç’un konserlerinde vokal olarak sahne almakta, trombon çalmakta ve bu konuda eğitimini sürdürmektedir. Alpar Lü; 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Caz Davul bölümü kazandı. Şu anda İstanbul 12 orkestrası, Odylle ve Spooky ve A Plus ile çalışmalarını sürdürmektedir. Dünyacan Yılmaz İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri’nde okuyor. Koray Üsgülen 2000 yılında Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde yapılan Avrupa Müzik Okulları Birliği Festivali’ne okul orkestrası üyesi olarak katılmıştır. Melih Ballıkaya, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri üzerine eğitim görmektedir. Ahmet Bıçak, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı Trompet Bölümünde okumaktadır.

27 Nisan 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Luis Ernesto Gomez y LA DESCARGA Band
Luis Ernesto Gomez (tumba, şef, vo), Gülseren Yıldırım Gomez (vo, perc), Selim Morlevi (bongo, campana), Alper Kılıç (b), Serj Mısır (p, vo), Kerem Kırca (timbal).

Müzisyen Kolombiyalı anne ve Kübalı bir babanın çocuğu olan Luis Ernesto Gomez Paris’te büyüdü. Babası Paris’e ilk salsa ve Cuba müziğini getirenlerden biri. Changuito ve Tata Guines ile çalıştı. 1986 senesinden bu yana sayısız salsa ve latin caz gruplarında tumba çaldı. Sahne performansına ve müziğe 16 yaşında ünlü sanatçı Mayra Valdes’e (İrakere) eşlik ederek başladı, aynı zamanda müzik hocası da oldu. Paris «Les Trois Mailletz» caz kulübünde Cubalı Rembert Egues’in orkestrasında müzik yapmaya başladı. Buraya gelen dünyaca ünlü sanatçılara tumbasıyla eşlik etti, ve oranın sunucusu ve sanat yönetmeni oldu (1989-2005).
1998’de eşi vokalist Gülseren ile (Eurovision 2005) Türk müziğine ve perküsyonlara duyduğu hayranlık ile Paris’te ilk Salsa Turka grubunu kurdular. Sanatçı 2005 senesinden beri İstanbul’da farklı gruplarda çaldı (Enbe Orkestrası – William Cardoso). Halen Latin All Stars & Ayhan Sicimoğlu latin müzik çalan Luis Ernesto Gomez “Kumbiya Turka” adlı albümü çıkardı. Bu sene ise kendi adını taşıyan «Luis Ernesto Gomez y La Descarga» grubunu kurdu. Bu harika latin gecesini kaçırmayın deriz!
30 TL, Öğrenci: 15 TL

28 Nisan 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Eylül Biçer
Eylül Biçer (g), Tamer Temel (ts), Volkan Topakoğlu (b), Cem Aksel (d).

İstanbul’da doğdu. Gitar çalmaya 15 yaşında Kabataş Erkek Lisesi’nde başladı. 2006 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Caz Gitar programına başlayan gitarist, bu yıldan itibaren çeşitli gruplarla önemli mekanlarda konserler vermiş, yurtdışı festivallerine katılmıştır. Eylül Biçer halen bu bölümde öğrenimi sürdürmekte, çeşitli gruplarla konserler vermektedir. Nardis konserinde kendi bestelerinin yanı sıra, sevdiği müzisyenlerin parçalarını da yorumlayacaktır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

29 Nisan 2011 Cuma (22:00-01:30)
Janusz Szprot “Young @ Hearts”
Janusz Szprot (p), Yahya Dai (ts), Önder Focan (g), Kamil Erdem (b), Emre Kartarı (d).

Janusz Szprot, piyanist, besteci, aranjör, eğitimci ve müzikolog olarak zengin bir müzik geçmişine sahip. Profesyonel müzik yaşamına başladığı 1971 yılından bu yana Polonyalı ve yabancı pek çok ünlü caz sanatçısı ile çalışan Szprot, 1983 yılında, yetenekli Polonyalı ve Türk caz sanatçılarını biraraya getirerek kurduğu 'Polonya-Türk Caz Topluluğu' adını verdiği grupla Ankara’da ve 21'inci Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde konserler verdi. Piyanist olarak, cazın her tarzına hakim olan Janusz Szprot’un bu alandaki esnekliği ve çeşitliliği, 15’den fazla albüm içeren diskografisinde de açıkça görülüyor. Szprot, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor. Sanatçı ve grubu bu özel gece için sizlere caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacaklar.
Giriş: 30 TL

30 Nisan 2011 C.tesi (22:00-01:30)
Melis Sökmen
Melis Sökmen (vo), Aysun Sökmen (vo, flt), Serkan Sökmen (tp), H.İbrahim Işık (keyb), Cem Tuncer (g), Cudi Genç (b), Alpdoğan Türeci (d).

Ankara doğumlu Sökmen çocukluğunu Almanya’da geçirdi. Bale, caz dans, modern dans ve klasik gitar eğitimi aldı. 1986 yılında Grup Lokomotif’te solisti oldu. Aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı. 1990 yılında ilk albümü "O Zaman"ı çıkardı. 1995 yılında ikinci albümü "Öze Dönelim” ile müzik hayatına devam etti. 2001 yılında Journalist Jury-Universetalent Prag birincilik ödülünü kazandı.
Pop jazz’ın ülkemizdeki en sevilen ve en önemli temsilcisi Melis Sökmen ile R&B ve soul dolu, keyifli bir
hafta sonu için bekliyoruz.
Giriş: 35 TL



NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327

www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub L


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER