Pudra.com 12.12.2011

Nardis Jazz Club'te Ocak 2012 Konserleri

Nardis Jazz Club 2012 yılına çok önemli bir işbirliği ile başlıyor. Önümüzdeki sezon birbirinden önemli 4 konser Garanti Caz Yeşili desteği ile Nardis’te dinlenebilecek.

02 Ocak / Jan. 2012 P.tesi (21:30-00:30)

Nardis Jazz Club'te Ocak 2012 Konserleri
Sibel Köse & Önder Focan Duo
Sibel Köse (vo), Önder Focan (g).

Nardis’te Ekim 2006’da ilk kez sahnelenen bu duo projesi sizlerden yoğun ilgi görüyor. Yıllardır birlikte müzik yapan Sibel Köse ve Önder Focan “ikili” olarak sizlere standartlardan oluşan bir repertuarı Nardis`in sıcak atmosferinde sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

03 Ocak / Jan. 2012 Salı (21:30-00:30)
Deniz Dündar Trio
Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Deniz Dündar (d).

İstanbul’da doğan Deniz Dündar müzikle çok erken yaşlarda tanıştı. 1978 yılında caz çalmaya başladı. Şu sıralarda çeşitli caz gruplarıyla çalışmalarını sürdüren Deniz Dündar davulu melodik bir müzik aleti olarak algılıyor. Bunun yanısıra davulcuların çaldıkları küçük gruplarda ve orkestralarda diğer elemanlarla sürekli iletişim kurmalarının kaçınılmazlığına inanıyor. Bu gece standartların en keyiflililerini bu triodan dinleyeceksiniz.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

04 Ocak / Jan. 2012 Çarşamba (21:30-00:30)
Kerem Türkaydın
Kerem Türkaydın (g), Okan Barut (tb), Burak Erkul (p), Cudi Genç (b), Onur Alatan (d).

Kerem Türkaydın, 13 yaşında müzik çalışmalarına gitar çalarak başladı. 1996 yılında D.E.Ü. Müzik Bölümü'nü kazandı. Bu bölüme üç yıl devam ettikden sonra, 1999 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümüne tam burslu olarak kabul edildi ve Neşet Ruacan, Kamil Özler, Donovan Mixon, Ali Perret, Can Kozlu, İmer Demirer gibi usta müzisyenler ile gitar, armoni ve doğaçlama teknikleri konusunda çalışmalar yaptı ve bu birikimlerini VCD'li bir caz gitar metodu hazırlayarak 2005'te piyasaya çıkardı. 2001 den bu yana Kerem Türkaydın, çeşitli caz projelerinin yanı sıra popüler isimlerle de çalıştı. Bu gece standartlardan oluşan bir repertuar seslendirecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

05 Ocak / Jan. 2012 Perşembe (21:30-00:30)
Yaşam Hancılar
Yaşam Hancılar (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).

1979 doğumlu müzisyen, 15 yaşından bu yana şarkı söyleyip gitar çalmaktadır ve bugüne değin pek çok grupta ve projede vokalist ve gitarist olarak yer almıştır. Üniversite yıllarında tanıştığı cazı icra etmek adına 2007 yılında kurduğu “Jazzmates” isimli grubuyla, 14.Uluslararası İstanbul Caz Festivali, Nardis Jazz Club ve düzenledikleri çeşitli organizasyonlarda yer aldı. 2008’de düzenlenen 4.Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’ndaki derecesi sayesinde Estonya’da düzenlenmiş olan 8th Nomme International Young Jazz Artists Competition 2008’de Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştır. Vokal eğitimine Sibel Köse ve Randy Esen ile çalıştıktan sonra son 2 yıldır Hollanda’da caz eğitimine devam ediyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

06 Ocak / Jan. 2012 Cuma (22:30-01:30)
Timuçin Şahin
Timuçin Şahin (7 string fretless g), John O'Gallagher (as), Josh Davis (b), Tyshawn Sorey (d).

1973 yılında doğan Timuçin Şahin gitar çalmaya 16 yaşındayken başladı. 1992 yılında Hollanda’ya giderek caz gitar çalışmalarını Rotterdam’da Hilversum Konservatuarı’nda sürdürdü. Burada Joe Pass ve John Abbercombie hocaları arasında yer aldı. Daha sonra çalışmalarına “klasik kompozisyon” dalında Daan Manneke ve George Crumb ile devam etti. Müziğin her türüne olan ilgisi ve öğrenme isteiği sonucu Rafael Reina ile Hint müziği teorisi konusunda çalıştı. Timuçin Şahin, Hollandalı sanatçı “Jur Naessens” adına iki yılda bir yapılan ve Avrupa düzeyinde çağdaş sanatları özendirmek amacıyla genç sanatçılara yönelik olarak düzenlenen yarışmada, gitar ve piyano için bestelediği “Duologue” adlı çalışmasıyla finale kalmıştır. Yarışmanın üç finalisten biri olan Timuçin Şahin, seçici kurul tarafından “çok başarılı ve yenilikçi” bulunmuştur. On the Line grubuyla katıldığı Hollanda Caz Yarışması’nda (Dutch Jazz Competition 2001) ise 200 kişi arasından birinciliği almıştır. Sanatçının son projesi “Rare Falcons” her biri kendi alanında başarılı müzisyenlerenden oluşan “uluslararası bir quintet” niteliğinde. Bu grupta, trombonda Amerikalı Robin Eubanks, basta Hollandalı Heid vd Geyn, perküsyonda İranlı Afra Mussawisade ve Hint vurmalılarda Güney Afrikalı B.C. Manjunath yer almakta. Bütün bunların yanında eğitimci kimliği de taşıyan Şahin, Amsterdam Konservaturı’nda doğaçlama üzerine çalışma ve birikimlerini aktarmakta. Sanatçı son dönem Amerika’da yaşamaktadır.
Giriş: 35 TL

07 Ocak / Jan. 2012 C.tesi (22:30-01:30)
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Şenova Ülker (tp), Yahya Dai (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 35 TL

09 Ocak / Jan. 2012 P.tesi (21:30-00:30)
Serdar Barçın Band
Serdar Barçın (as), Çağrı Sertel (p, keyb), Eren Gümrükçüoğlu (g), Alper Yılmaz (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Cazın yanı sıra özellikle Şebnem Ferah’la yaptığı çalışmalar ile rock ve pop ortamının da yakından tanıdığı Serdar Barçın, Türkiye’nin son 30 yılına damgasını vuran Yeni Türkü grubunun 2001’den bu yana ‘olmazsa olmaz’larından biri. Ve bu aralar bambaşka bir heyecanın eşiğinde. Çünkü benzersiz bir caz füzyon deneyimi sunan ilk solo albümü ‘Barbun’, Kasım 2010’da A.K. Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluştu. Drum’n Bass dergisinde sürdürdüğü “Lezzetin Ritmi” adlı köşesinde damak tadını bile müzikle anlatabilen Serdar Barçın’ın yıllar içinde özene bezene pişirdiği ‘Barbun’ için şimdi en doğru mevsim. Bu konseri kaçırmayın!
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

10 Ocak / Jan. 2012 Salı (21:30-00:30)
Selçuk Sun Quartet feat. Sibel Köse
Sibel Köse (vo), Selçuk Sun (p), Erdal Akyol (b), Deniz Dündar (d).

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biri olan Selçuk Sun Ankara Devlet Konservatuarı kontrabas bölümünden mezundur. Dizzy Gillespie, Phil Woods, Joe Gordan, Frank Rehak, Ernie Wilkens ve Quincy Jones ile çaldı. Dave Brubeck ile de konser verdi. Avrupa’nın değişik şehirlerinde çalıştı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına girdi, 1980’de buradan emekli oldu. Sanatçıya bu gece vokalde Sibel Köse şarkıları ile eşlik edecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

11 Ocak / Jan. 2012 Çarşamba (21:30-00:30)
Cenk Erdoğan Trio
Cenk Erdoğan (g), Cemil Tatlıpınar (b), Korhan Ogan (d).

Zamanın dışında kalmak istediğimiz anlarda, gözlerimizi kapatıp dinlemek istediğimiz müzikler vardır. Kulak kesildiğimiz boşluklar, tanıdık melodiler içine çeker bizi... ve bir parçası olmaya başlarız dinlediğimiz müziğin... Sıcak ve samimi bir iletişim hali gibi belki... arkadaş sohbetine denk...
Cenk Erdoğan üniversite yıllarında Türkiye’nin ünlü caz müzisyenleri ile caz kompozisyon çalıştı. Aynı zamanda Türk klasik müziği alanında da çalışmalar yürüterek perdesiz gitar üzerine uzmanlaştı. Perdesiz gitarda Türk geleneksel sazları olan bağlama ve tanburdan etkilenen özel bir teknik kullananan Cenk Erdoğan caz armonizasyonlarını geleneksel melodilerle birleştirerek yaptığı çalışmalarla yurtdışındaki uzmanların da ilgisini çekti. 2004 yılında Amerika’da müzik alanında önemli okullar olan “Berklee College of Music” ve “Queens College of Music” e davet edildi. Buralarda perdesiz gitar üzerine atölye çalışmaları düzenledi ve konserler verdi. Cenk Erdoğan Trio’nun ilk albümü “İle” ise 2008 yılının son günlerinde Baykuş Müzik tarafından yayınlandı. İkinci albümünü geçtiğimiz günlerde ABD’de kaydeden sanatçı sizlere bestelerinden oluşan bir repertuar seslendirecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

12 Ocak / Jan. 2012 Perşembe (21:30-00:30)
Ricardo Moyano & Gustavo Battistessa
Ricardo Moyano (g), Gustavo Battistessa (g).

Arjantin’in La Rioja kentinde doğdu. Ebeveyleri İrma ve Daniel ile müziğe başladı. Akademik çalışmalarını Madrid Kraliyet Konservatuarında Büyük Onur Odülü ile tamamladı. Arjantin, Fransa, Portekiz ve İspanya’da çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı. Solistlik kariyerine paralel olarak konserler verdi ve farklı ülkelerde birçok müzisyenlerle kayıtlar yaptı. 2003-2004 yılları arasında Ankara (Hacettepe), İstanbul (İ.D.S.O.) ve Mersin (M.D.O.B.) senfoni orkestraları ile sırasıyla Erol Erdinç, Alpaslan Ertüngealp ve Murat Kodallı şeflerinin yönetiminde çaldı. Seminerler, harmoni ve oda müziği dersleri vermek üzere düzenli olarak Avrupa’ya davet edilmektedir. Bu gece duo olarak besteler, düzenlemelerden oluşan bir repertuarla sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

13 Ocak / Jan. 2012 Cuma (22:30-01:30)
Sanem Kalfa
Sanem Kalfa (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Trabzonlu Sanem Kalfa Ankara’da 12 yıl cello çaldıktan sonra 2007’de caz okumak, söylemek için Hollanda’ya gitti. Dena de Rose, Jd Walter, Gretchen Parlato, Sheila Jordan, Roberta Gambarini, Judy Niemack ile çalıştı. Bu arada Avrupa’nın pekçok yerinde kendi projelerini de üretmeye devam etti, konserler verdi, festivallerde yer aldı. Peter Herbolzheimer ve Judy Niemack ile European Jazz Academy Yamaha Bigband Workshop’una katıldı. Theater De Spieghel’de 2009 yılında düzenlenen Nederlands Jazz Vocal Concour’da 2.lik ödülü aldı. Bu başarılı şarkıcı standartlardan oluşan repertuarı ile Nardis’te sahne alacak. 2009 yılında bir değişim programından yararlanarak 8 aylığına New York’a gitti. Hollanda’ya dönüşünde “Türkü” adlı bir CD kaydetti. Quincy Jones’un jüri üyesi olduğu 44. Montreux Jazz Vokal yarışmasında birinci olan bu çok başarılı sanatçımızı bu gece Nardis’te dinleyeceksiniz.
Giriş: 35 TL

14 Ocak / Jan. 2012 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).

TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece Amerikalı tromboncu Dante Luciani, Polonyalı piyanist Janusz Szprot ve grubuyla sizlere caz standartlarının yorumuya keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 35.-TL

16 Ocak / Jan. 2012 P.tesi (21:30-00:30)
Brezilya ve Arjantin Gitar Müziği Milongalar ve Tangolar
Hüsrev İsfendiyaroğlu (g), Melin Yuna (danscı), Selim Yuna (danscı).

Gitarist Hüsrev İsfendiyaroğlu Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’nü bitirdi, İstanbul’da Carlo Domeniconi’nin öğrencisi oldu. 1986’da İspanya’da Santiago de Compostela Ustalık Sınıfı’nı bitirdi. İspanya’da Andrés Segovia’nın master sınıfında José Luis Rodrigo ile çalıştı. Avrupa’da çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. Arjantin’de Guitarras del Mundo Dünya Gitar Günleri’ne katıldı. Festival CD’sinde sanatçının Carlo Domeniconi’nin Orient Express yorumu yer almaktadır. Arjantinli gitarist ve besteci Jorge Cardoso ile Latin Amerika ve Arjantin ‘form’lari çalıştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde 1997-2000 yılları arasında öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Vakfı Gitar Bölüm Başkanı’dır. Ülkemizde 10 yıldır uluslararası gitar günleri, atölyeler ve ustalık sınıfları düzenlemektedir. 2007’den beri Fethiye Kayaköy’de workshoplar ve konserler vermektedir. İsfendiyaroğlu, solo konserlerinde milongalar ve tangolar başta olmak üzere, eski ve yeni Latin Amerikan repertuarına yer verecek ve sanatçıya bu gece çok değerli iki danscı eşlik edecektir.
Melin ve Selim Yuna; Kendi mesleklerinin yanı sıra, tangoda kendi stillerini olusturmak, dans tekniklerini ve duyarlılıklarını geliştirmek üzere, Avrupa’nin pek çok kentine ve Buenos Aires’e yolculuk yaptılar, oranın en köklü dansçıları ve eğitmenleri tarafından tanınırlık kazandılar ve dünyanın değişik yerlerinde festivallere katıldılar. Tango eğitimi vermek ve demo yapmak üzere İtalya, Guney Fransa, Paris, Belçika, Hollanda, Izmir, Ankara ve Eskişehir’de bulundular. Çin’den davet aldılar. İstanbul tango ritual Dans ve Müzik Festivali’nin kurucularından olan Melin ve Selim Yuna çifti 2002 yılından beri Tangotours'un (Almanya) organizasyonunda kast üyesi olarak yer almaktadırlar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

17 Ocak / Jan. 2012 Salı (21:30-00:30)
Kent Mete New Trio
Kent Mete (p), Yaz Baltacıgil (b), Nedim Ruacan (d).

Beste ve yorumlarıyla Türkiye’nin önde gelen cazcılarından biri olan Kent Mete, ilk müzik derslerini kendisi gibi müzisyen olan babası Aydemir Mete’den aldı. Çocukluğu sahnede ve kulislerde, müzisyenler arasında geçen sanatçının cazla ilişkisi de profesyonel olarak 1983’te Aydemir Mete Dörtlüsü’ne katılmasıyla başladı. 1974’te İstanbul Devlet Konservatuvarı’na girerek Prof. Reşit Erzin’in viyolonsel sınıfında çalışmalarını sürdüren, viyolonsel bölümünün yanı sıra kompozisyon ve orkestra şefliği bölümlerini de bitiren sanatçı, klasik müzik eğitimi almasına karşın caz müziğini tercih etti. Aydemir Mete, Philip Chagney, Carl Scholosser, Tony Jones, Marrian Smith ve Jean Yanch gibi seçkin müzisyenlerle birlikte çalıştı. Sanatçı, altı yıl önce kurduğu Trio Function adlı grubuyla, Türk ve dünya caz müzisyenlerinin özgün eserlerini ve kendi bestelerini yorumlamaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

18 Ocak / Jan. 2012 Çarşamba (21:30-00:30)
Blas Rivera Quartet
Blas Rivera (p, s), Marta Gonzales (keman), Fernando Giardini (g, bandoneon), Ruben Caballos (b).

1999 Montreaux Caz Festivali'nde yıldızı parlayan Blas Rivera Quartet, müziğinde değişik tarzlar icra eden Astor Piazzola, Gato Barbieri ve George Gershwin gibi müzisyenlerden esinleniyor.
Saksofoncu ve aranjör Rivera, hayat ve müziğin ayrılmaz bütünlüğüne inanan birisi. Bu düşüncesini, 'günümüzün müziği' olarak adlandırarak yansıtıyor. Çıkarmış olduğu 6 albümdeki tematik değişiklikler ve farklı aranjmanlar da bu yaklaşımının bir sonucu.
Arjantin'de doğmuş olan müzisyen, Cordoba Üniversitesi Konservatuarı Düzenleme Bölümü mezunu olduktan sonra müzikle ilgili bilgi açlığının peşinden önce Berklee'ye, ardından da New England Konservatuarı'na gidip caz, etnik ve günümüz müziği hakkında çalışmalarda bulundu.
Amerika kıtasında bir çok ülkede konser vermiş olan Rivera, son yıllarda başta Fransa, İspanya, Almanya, Norveç, İzlanda ve İsviçre başta olmak üzere Avrupa'da da konserler verip sesini duyurmaya başladı. Bu gece dörtlüsü ile birlikte bize Arjantinve Brezilya’nın müzaik esintilerini getirecekler…

Blas Rivera (piyano, saksofon)
Tanınmış bir besteci, piyanist ve saksofoncu olarak Blas'ın aslen Arjantinli olmakla birlikte Brezilya'da derin kökleri vardır ve Tango ve caz dünyaları arasında köprü kuran yeni ve özgün bir müzik yaratmıştır. 1998 Montreux Jazz Festival'de seçkin sanatçı ödülünü aldı ve Avrupa ve Latin Amerika'da yagın turneler yaptı. Astor Piazzola Quintet'in eski üyeleri piyanist Pablo Ziegler ve kemancı Fernando Suarez Paz ile CD kayıtlarında çalıştı.
Blas Rivera Montreaux Jazz Festival, 1999 baskısında 'keşif' olarak değerlendirildi. Özgün bir ilhamdan kaynak alan çalışmaları, farklı türlerden büyük müzisyenlerin işlerinin mirasçısıdır: Astor Piazzolla, Gato Barbieri ve George Gershwin.
Bir besteci ve saksofoncu olarak, Blas, hayatı ve müziği ayrılmaz ve tutarlı bir bütün olarak yaşayan ender sanatçılardandır. Yoğun ve sağlam müzik formasyonuyla, Rivera katışıksız çağdaşlıkta bir müziksel ifade yaratıyor. Zamanımızın müziği, küresel, yerel ve göçmen - tıpkı kendi hayatınızda olduğu gibi. Ürettiği 6 CD'si, farkedilir tematik çeşitlilik, ve düzenlemelerindeki çok renklilik ile ona tanıklık ediyor.
Rivera Arjantin, Cordoba doğumludur, ve şehir konservatuarında eğitimini almış, kompozisyon eğitimini Cordoba Universitesinde tamamlamıştır. Kendini hazır hissettiğinde Blas, daha fazla bilgi için ülkesinden açılması gerektiğine ve ABD'de yaşamaya karar vermiştir. Boston'da Berklee College of Music'de film müziği eğitimi almış, ve müzik formasyonunu New England Conservatory'de bütünlemiştir, burada caz, etnik ve çağdaş müziğe yoğunlaşmıştır.
Blas Brezilya, Meksika ve Amerika kıtasının pek çok ülkesinde turne yapmış, konserler vermiştir. Son yıllarda çalışmalarını Avrupa'da sergilemeye başlamıştır ve Fransa, İspanya, İtalya, Yunanistan, Almanya, Norveç, İzlanda, İsviçre'de ve Asya'da konserler vermiştir.

Marta Gonzales (keman)
Keman ve oda müziği eğitimini Tudela, Pamplona ve Vitoria konservatuarlarında aldı. Keman'da Fernando Remacha ve oda müziği'nde Fernando Remacha birincilik ödüllerini kazandı. Pamplona, Madrid ve Bilbao'da farklı orkestralarla çalıştı. Bunların yanısıra çeşitli tiyatro, resital, kısa metrajlı filim müzikleri ve farklı türlerde CD kayıtlarında yer aldı.
Şu an Xavier Cugat'a Saygı gösterisinde, Madrid'de Blues Band Gredos'da, Picadillo Band'da ve Blas Rivera Quartet de çalıyor. Blas Rivera'nun İspanya'daki son CD kaydında yer aldı ve onunla Avrupa, Asya turnelerine katılarak Blas Rivera'nın müziğine Flamenko havalarını katmaya devam ediyor.

Fernando Giardini (gitar, bandoneon / beste ve düzenleme)
Müzik eğitimini “Conservatorio Superior Juan José Castro”da ve “Escuela de Música Popular de Avellaneda'da (Buenos Aires, Arjantina) aldı. Tango gitaristi olarak Aníbal Arias ve Rubén “Chocho” Ruíz gibi ustalardan ders aldı, ve armoni, kompozisyon ve düzenleme konusunda Rodolfo Alchourrón ile çalıştı. Bandoneon eğitimini Rodolfo Mederos'dan aldı.
“La Rayuela embè” adlı grubun kurucularından olarak Tango gösterileri düzenliyor ve bir yandan değişik Arjantinli sanatçılara Avrupa turnelerinde eşlik ediyor. Son CD'lerini Blas Rivera ile yaptı ve onunla Güney Amerika, Asya ve Avrupa turlarına katıldı. Madrid'de la Escuela de Música Creativa'nin Tango Ansamblesi'nin baş bandoneoncusu olan Fernando, Madrid'de kendi Gran Orquesta Típica de Tango'sunu yönetiyor.

Ruben Ceballos (bas)
İspanya'dan Ruben, bir çok enstrüman yanısıra (gitar, saksofon, piyano) bas çalar ve söyler, film müziği besteler. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde 2007'den beri Blas Rivera ile çalmıştır.
Çağdaş müzikle yakından ilgili bir sanatçı olarak, Rivera'nın müziğine tiyatro ve avant-garde etkisi getirir.
Giriş: 35TL

19 Ocak / Jan. 2012 Perşembe (22:30-01:30)
Çağıl Kaya & Tamer Temel Sextet
Çağıl Kaya (vo), Tamer Temel (s, flt), Ercüment Orkut (p), Eylül Biçer (g), Volkan Topakoğlu (b), Cem Aksel (d).

Ankara'da doğdu. Ege Üniversitesi kimya bölümünden mezun olduktan sonra Dokuzeylül GSF Müzikoloji bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesinde Müzik yüksek lisansı yaptı. Ömür Gidel'den dersler aldı. Türkiye'nin önemli müzisyenleriyle birçok konser ve festivalde yer aldı. Randy Esen ve Elif Çağlar ile caz vokal ve emprovizasyon çalıştı. Sibel Köse'nin workshoplarını izleme ve katılma şansı buldu.
Kendi çalışmalarının yanı sıra 2009 yılından bu yana Happy People grubunun da solistliğini yapıyor. Bu gece yeni standartlardan seçilmiş keyifli bir repertuarla sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

20 Ocak / Jan. 2012 Cuma (22:30-01:30)
Ercüment Vural & Önder Focan “Kırmızıya Çalıyor”
Önder Focan (g), Ercüment Vural (p, vo), Çağdaş Oruç (ts), Emre Can (b), Erhan Seçkin (d).

Caz, pop ve latin müzikte birçok önemli projeye imza atan Ercüment Vural ve ülkemizin en üretken müzisyenlerinden biri olan gitarist Önder Focan'ın ortak çalışmaları "Kırmızıya Çalıyor" 2004 yılında kaydedildi ve pekçok kere çalındi. Latin, funk, biraz da swing etrafında dolaşan parçalardan oluşan bu projede aydınlık melodiler ve rahatlatıcı ritimlerle huzur veren ve hatta dinleyenleri alıp uzak diyarlara götüren bir müzik var. Proje uzun bir aradan sonra tekrar Nardis sahnesinde, keyifli bir hafta sonu için.
Giriş: 35 TL

21 Ocak / Jan. 2012 C.tesi (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan vs Bilal Karaman
Dilek Sert Erdoğan (vo), Bilal Karaman (g), Ferhat Hasanoğlu (b), Alp Ertung (d).

Son dönemin en güçlü kadın vokallerinden biri olarak nitelendirilen Dilek Sert Erdoğan bu ay kendine has uslubu ve müziğini belli kalıplara sokmayan özgün uslubu ve doğaçlama yeteneğiyle caz severlerin çok yakından tanıdığı gitarist Bilal Karaman ile birlikte Nardis sahnesine konuk oluyor.
İkili sevilen caz, soul ve funk şarkılarından oluşan rengarenk bir repertuar ve kendilerine has yorumlarıyla bu gece dinleyicilere süprizlerle ve müthiş enerjiyle dolu bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.
Giriş: 35 TL

23 Ocak / Jan. 2012 P.tesi (21:30-00:30)
Oğuz Büyükberber Trio
Oğuz Büyükberber (bclt), Demirhan Baylan (b), Cem Aksel (d).

Klasik batı müziğini, Türk müziği ve caz tınılarıyla harmanlayarak kendine has üslubunu yaratan bas klarnetçisi Oğuz Büyükberber, aynı zamanda çocukluğundan bu yana görsel sanatlarla ilgilenen çok yönlü bir sanatçı. Müzik kariyeri boyunca Kaçan Keçi, A Z, Lodos, Velvele, Turqumstances ve Trio Koan gibi projelerde çalışan ve Avrupa’da birçok festivalde yer alan sanatçının 4 solo albümü bulunuyor. Bu gece besteler ve düzenlemelerden oluşan bir repertuarı seslendirecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

24 Ocak / Jan. 2012 Salı (21:30-00:30)
Profundo Project - ODTU GECESİ
Funda Sezer (vo), Baki Duyarlar (p), Gücüm Sezer (g), Volkan Topakoğlu (b), Onur Alatan (d).

Çeşitli tarzlarda yaptığı projelerle Nardis sahnesinde daha önce de yer almış olan Funda Sezer, bu gece caz ve latin caz parçalarından oluşan repertuarıyla sahnede olacak. Müziğe lise yıllarında korolarda söyleyerek ve gitar dersleriyle başlayan sanatçı, klasikten flamenkoya pek çok tarzla sahnelerde yer aldı. Uzun yıllar Olcay Kaylan'dan klasik şan derleri aldıktan sonra asıl tutkusu olan caz müziğine ilgisini Randy Esen ile caz vokal, Donovan Mixon'la kulak ve armoni eğitimi alarak gelistirdi. 4.Nardis Caz Vokal yarışmasında dereceye girdi. 2007 yılında Berklee School of Music Umbria Jazz Clinics'e katıldı. 19.Akbank Caz Festivali'nde yer aldı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

25 Ocak / Jan. 2012 Çarşamba (21:30-00:30)
Sarp Maden Quartet
Sarp Maden (g), Engin Recepoğulları (ts), Çağlayan Yıldız (b), Derin Bayhan (d).

Sarp Maden; Mahmut Yalay, İmer Demirer, Reyent Bölükbaşı, Oğuz Büyükberber ve Ateş Tezer ile birlikte Lodos, ve Ali Perret, İmer Demirer, Ricky Ford, Erkan Oğur, Raci Pişmişoğlu ve Erdinç Şenol’dan kurulu Acid Trippin'de de yer alan Maden; şimdiye kadar Sibel Köse, Alper Yılmaz, Mike McGinnis, Turgut Alp Bekoğlu gibi isimlerle çalıştı. Çağlayan Yıldız ve Volkan Öktem’le oluşturduğu Trio Mrio adlı gruba, önce Alp Ersönmez ve 2004 yılında Genco Arı’nın katılmasından sonra Quartet Muartet ismiyle çıkardıkları “Dokuz Parça” adlı albümde yaratıcılığını bir kez daha dinleyicilere sundu. Son dönem ise Kendi adına kurduğu dörtlüsü ile “Bence” ve “Ardından” adlı albümlerle de çok beğeni topladı. Bu gece sevilen çalışmalarıyla Nardis’te…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

26 Ocak / Jan. 2012 Perşembe (21:30-00:30)
Le Bang Bang
Stefanie Boltz (vo), Sven Faller (b).

Müzikal diyaloğun en üst seviyede olduğu bir geceye hazır olun! Almanya'nın önde gelen şarkıcılarından Stefanie Boltz ve basçlarından Sven Faller sevdikleri müziklerin peşinden giderek ortaya eşsiz bir tını çıkarıyorlar. Billie Holiday, Duke Ellington gibi klasikleşmiş isimlerden, Lenny Kravitz, Wham veya Metallica'ya kadar uzanan bir repertuvardan kendi yorumlarını sunuyorlar. Ancak günün sonunda her şey Le Bang Bang oluyor.
Le Bang Bang ile Boltz'un çığlıklardan fısıldamalara sonsuz ses paleti, basçı Faller'in melodik yürüyüşlerinden groove'larına uzanan yolculukta büyük ve çok yönlü bir orkestrayı dinlemiş gibi oluyorsunuz.
Boltz: Banyoda şarkı söylerken keşfedilen vokalist, beat-box'tan şiir okumalarına kadar her tarza hakim olan bir müzisyen. 'Stouxsingers' isimle ödüllü a capella grubunda başlayan kariyeri TV ve sinemada dublaj ve vokal performanslarına kadar devam etti. Şu anda Le Bang Bang dışında 'Croonets' isimli ünlü 30'ların vokal müziğini icra eden grubun da üyesi.
Faller: Kontrabasta uluslararası üne kavuşmuş olan Faller, 94'ten 2000'e kadar New York'ta yaşadı ve The Mannes College'ten mezun oldu. Scott Hamilton, Robbie Ameen, Arlo Guthrie, Charlie Mariano, Don Menza, Chico Freeman, Bobby Watson, Konstantin Wecker ve Trio Elf gibi isimlerle sahne alan müzisyen Trio Elf'in son albümünde ünlü Brezilyalı vokalist Milton Nascimento ile de çalıştı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

27 Ocak / Jan. 2012 Cuma (22:30-01:30)
Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Can Çankaya (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. Okulunu da başarıyla bitiren sanatçı bu gece sizlere keyifli bir repertuarla keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 35 TL

28 Ocak / Jan. 2012 C.tesi (22:30-01:30)
Meltem Ege Quintet
Meltem Ege (vo), Şenova Ülker (tp), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu.
Giriş: 35 TL

30 Ocak / Jan. 2012 P.tesi (21:30-00:30)
Eren Noyan Band
Eren Noyan (vo), Umut Ünleyen (p), Sinan Aktaş (b), Barış Baykan (d).

İstanbul doğumlu Eren Noyan, müzik hayatına piyano eğitimi ile başladı. Daha sonra Ayhan Baran ve Tülay Uyar’dan aldığı klasik şan dersleriyle vokal tekniklerine yöneldi. Usta piyanist Altan İrtel ile sahne aldığı dönem, Eren Noyan’ın bar taburelerinde caz tekniğini geliştirmesinde önemli bir rol oynamıştır. Yerli ve yabancı birçok müzisyenle, İstanbul’un çeşitli caz kulüplerinde farklı projeler yaptıktan sonra, 18. İstanbul Caz Festivali’nde sahne aldı. Müzikte sahnenin dinamizmine ve dinleyiciyle kurulan diyaloğa önem veren Eren Noyan, bu akşam ona eşlik edecek olan ve uzun zamandır beraber çalıştığı genç müzisyen arkadaşlarıyla sevilen caz standartlarını yeniden yorumlayacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

31 Ocak / Jan. 2012 Salı (21:30-00:30)
Emre Kayhan 5tet
Engin Recepoğulları (ts), Emre Kayhan (tb), Cem Tuncer (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Bu gece repertuarlarında Emre Kayhan ve Engin Recepoğulları’nın beste ve modern caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacak olan grubun kurucularından Emre Kayhan İngiltere`de doğdu. Mimar Sinan Üniversitasi Devlet Konservatuarı trombon bölümü mezunu olan sanatçı Londra Royal College of Music’de lisans eğitimi aldı. 1991-93 yılları arasında İngiltere`de çesitli profesyonel ve amatör senfoni orkestralarında ve big band`lerde çaldı. North Texas State University’de çalıştı. 2000 – 2001’de Trinity College of Music’de tam burs ile caz masterini tamamladı. 1998 de EBU (Avrupa Yayın Birliği) Caz Orkestrasi ile Stockholm Caz Festivali`nde ve 2002 de ise yine aynı orkestra ile Budapeşte`de ikişer konser çaldı. 2005`de İstanbul Caz Festivali`ne Neşet Ruacan Dörtlüsü içinde katıldı ve konuk sanatcı trompetçi Claudio Roditi ile çaldı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL



NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327

www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER