Pudra.com 13.01.2011

Nardis Jazz Club'te Şubat 2011 Konserleri

Nardis Jazz Club'te konserler Şubat'ta da son sürat devam ediyor. Tüm konserler hakkında detaylı bilgi pudra.com'da...

01 Şubat 2011 Salı (21:30-00:30)

Nardis Jazz Club'te Şubat 2011 Konserleri
Önder Focan & Kağan Yıldız & Ferit Odman
Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Uzun zamandır birlikte ve değişik gruplarda çalan müzisyenler caz standartları ve bazı düzenlemelerden oluşan çok keyifli bir repertuarla sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

02 Şubat 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Kürşad Deniz Quartet
Engin Recepoğulları (ts), Kürşad Deniz (p), Matt Hall (b), Emre Kartarı (d).

İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden ve ardından Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Piyano çalmaya 5 yaşında babasından aldığı derslerle başladı. Daha sonra kendi başına devam etti. Caz ile ilgilenmeye orta okul sıralarında başladı ve 2003 yılından beri caz kulüplerinde çalıyor. 2010'da 13. Uluslararası Ankara Caz Festivali'nde Sibel Köse Quartet ile ve 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali Tünel Şenliği kapsamında solo olarak sahne aldı. Bu arada 'Kerem Görsev'le Caz' ve 'Yansımalar' gibi televizyon programlarında konuk olarak yer aldı. 2010 Ağustos ayında Sibel Köse Quartet ile Finlandiya'da (Pori ve Helsinki) konserler verdi. Bu gece bazı standartlar ve düzenlemelerden oluşan bir repertuar seslendirecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

03 Şubat 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Neşet Ruacan Quartet
Neşet Ruacan (g), Meriç Demirkol (as), Erdal Akyol (b), Ferit Odman (d).

İstanbul doğumlu Neşet Ruacan, 10 yaşında klasik gitar ile başladığı müzik hayatına daha sonra 60'larda elektrik gitara geçti. Caz gitara olan ilgisi, kariyerine devam bu yönde devam ederken onu İngiltere ve ABD'de caz teori dersleri almaya yöneltti. Dünyanın çeşitli yerlerinde caz müzisyeni ve stüdyo gitaristi olarak birçok önemli sanatçı ile yüzlerce stüdyo kaydı yapmıştır. 1985'te katıldığı TRT İstanbul Radyosu Caz Orkestrası'nda 1996'dan bu yana şefliğini yapmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

04 Şubat 2011 Cuma (22:30-01:30)
Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Can Çankaya (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. Okulunu da başarıyla bitiren sanatçı Nardis’te caz standartlarından oluşan repertuarıyla sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL

05 Şubat 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), TBA

Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece sizlere caz standartlarının yorumuya keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 30 TL

07 Şubat 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Güzin Değişmez
Güzin Değişmez (vo), Birol Yayla (g, tanbur), Cengiz Onural (k.kemnçe, g), Serap Çağlayan (kanun), Erdal Akyol (b).

Türk Müziğini yıllardır yurtiçi ve yurtdışında başarıyla temsil eden, günümüzün en önde gelen yorumcularından Güzin Değişmez , farklı çalışmalarıyla tanıdığımız Birol Yayla, Cengiz Onural, Serap Çağlayan ve Erdal Akyol ‘la hazırladıkları yeni projeleriyle Nardis’te sahne alacaklar. Özellikle Türk Müziği’nin neoklasik dönem eserlerinden oluşan repertuarlarını kendi düzenlemeleriyle müzikseverlerle paylaşacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

08 Şubat 2011 Salı (21:30-00:30)
Selçuk Sun Quartet feat. Feyza Eren
Feyza Eren (vo), Selçuk Sun (p), Erdal Akyol (b), Deniz Dündar (d).

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biri olan Selçuk Sun Ankara Devlet Konservatuarı kontrabas bölümünden mezundur. Dizzy Gillespie, Phil Woods, Joe Gordan, Frank Rehak, Ernie Wilkens ve Quincy Jones ile çaldı. Dave Brubeck ile de konser verdi. Avrupa’nın değişik şehirlerinde çalıştı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına girdi, 1980’de buradan emekli oldu. Sanatçıya bu gece vokalde Feyza Eren şarkıları ile eşlik edecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

09 Şubat 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Saygun Arpalı Band
Özgür Atasoy (flt, ss, ts), Turhan Yükseler (p), Uluğ Özkan (g), İsmail Soyberk (b), Saygun Arpalı (d).

40 yıllık sanat yaşamında Türkiye’nin önemli müzisyenleri ile beraber çalışan Saygun Arpalı müzikal birikimini, kendi beste ve düzenlemelerimden oluşan “Merhaba” isimli ilk solo albümünde topladı. Arpalı bu albümünde yaşadığımız toprakların melodik zenginliğini Soft Rock, New Age Pop Jazz, Latin Jazz, Modern Tango, Shuffle Rock, Blues Rock gibi dünya müzikleri ile harmanlıyor. Bu gece sizlere albümden parçalarla birlikte bazı düzenlemeler de sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

10 Şubat 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Tamer Temel Quartet
Tamer Temel (ts), Kürşad Deniz (p), Ahmet Türkmenoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).

1975’te İstanbul'da doğan ve İzmir’de büyüyen Tamer Temel, Türkiye ve İtalya'da caz konserleri verdi ve albüm kayıtlarında bulundu. 2005'te Avrupa Caz Festivali kapsamında kazandığı burs ile İtalya'da Siena Masterclass Summer Course'da eğitim gördü, konserlerde çaldı. Bu dönem boyunca İtalya'nın önde gelen müzisyenleriyle çalışma olanağı buldu. Bruno Tomasso Band ile Valdarno 2005 Jazz Festivalinde çaldı. 2006 yilinda Equinox grubuyla İzmir'de ve Eskişehir'de konserler verdi; standart ve modern caz eserleri yanında kendi bestelerini de seslendirdi. 2006'da Claudio Fasoli ve Antonio Zambrini'nin oluşturduğu Open Jazz Orkestra ile 12. Avrupa Caz Festivali kapsamında sahne aldı. 2006 yılında Kadıköy Caz Günleri kapsamında konser verdi. 2007-2008 yıllarında İzmir ve İstanbul’da çeşitli konserler verdi. 2008’de Ankara Caz Festivali’nde çaldı. Bu gece sizlere piyasaya yeni çıkan albümü Barcelona’dan parçalarla birlikte bazı standartlara da yer verecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

11 Şubat 2011 Cuma (22:30-01:30)
Bora Çeliker “Nat King Cole Reminiscence”
Bora Çeliker (g, vo), Burak Bedikyan (p), Matt Hall (b).

Gitar çalmaya 1988 yılında başladı. Üniversite yıllarını geçirdiği Ankara’da The Crawling Snakes, The Jukes (1996) ve The King Bees (1997) isimli blues gruplarını kurdu. The King Bees ile Ankara ve İstanbul'da klüp programları, Kıbrıs, Van, Samsun koserleri yaptı ve çeşitli festivallere katıldı. 1999'da Janusz Szprot ile kurduğu grupla caza yöneldi. Kontrbasçı Alan Ginter'ın grubunda Tuna Ötenel ile birlikte çalıştı. Aynı yıl İstanbul'a dönerek, 92.3 Radyo Kozmos'da iki buçuk sene boyunca Blues Makinası programını yaptı. 2004 Eylül ayında Nilüfer Verdi, Mahmut Yalay, Cem Aksel ve Nükhet Ruacan'la kurduğu grubuyla konsere çıktı. 2005 yılında Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda Sarp Maden'le birlikte Jethro Tull'dan önce sahne aldı. Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi gören Bora, bu gece grubuyla birlikte Nat King Cole repertuarından oluşan bir program sunacaklar.
Giriş: 30 TL

12 Şubat 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Şenova Ülker (tp), Yahya Dai (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece repertuarlarında daha çok old school müziklerin caz yorumları ve eski oldies denilen Michael Jackson, Aretha Franklin, Stevie Wonder, James Ingram, Patti Austin, vs parçalarını caz yorumlayarak çalacaklar.
Giriş: 30 TL

14 Şubat 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Sibel Köse
Sibel Köse (vo), TBA

Sevgililer günü özel…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

15 Şubat 2011 Salı (21:30-00:30)
Ülkem Özsezen Quartet
Ülkem Özsezen (p, keyb), Engin Recepoğulları (ts), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).

Piyanist Ülkem Özsezen, 9 sene klasik piyano ve geleneksel armoni çalıştıktan sonra 1997 yılında İtalya’da Berklee Umbria Jazz Clinics’e katıldı. Türkiye’de Ali Perret ile caz piyano ve armoni çalıştı. 1999 yılında Berklee College of Music’in Performance bölümüne kabul edildi. Burada piyanist Joenna Brackeen ile çalıştı. 2000 yılında kendi bestesi ile katıldığı Boston Music Expo’da birinci olarak Berklee College of Music’i plak şirketlerinin önünde temsil etti. 2002 yılında mezun oldu. Ozan Musluoğlu’ nun Coincidence isimli albümünde piyano çaldı ve albümün prodüktörlüğünü yaptı. Aynı yıl Önder Focan’ın 36 mm. Biyometrik albümünün ise co-prodüktörlüğünü üstlendi. Akustet grubu ile İstanbul Jazz Center ve CKM gibi mekanlarda konserler verdi. Ülkem Özsezen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programında yeralan müzik direktörlüğünü Dr. MehmetAli Sanlıkol’un yaptığı “Bir Şehir Hikayesi, Konstantiniyye-İstanbul” isimli konser projesinin proje koordinatörlüğünü yaptı. Ayrıca Jazz Dergisinin “Körleme” sayfasını da hazırlamaktadır. Ünlü sanatçı Mengü Ertel’in kurmuş olduğu San Grafik A.Ş’nin de yönetim kurulu üyesidir. Bu gece sizlere yeni albümü Ghost’s Note’dan ve bazı caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

16 Şubat 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Eylül Biçer
Eylül Biçer (g), Tamer Temel (ts), Volkan Topakoğlu (b), Cem Aksel (d).

İstanbul’da doğdu. Gitar çalmaya 15 yaşında Kabataş Erkek Lisesi’nde başladı. 2006 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Caz Gitar programına başlayan gitarist, bu yıldan itibaren çeşitli gruplarla önemli mekanlarda konserler vermiş, yurtdışı festivallerine katılmıştır. Eylül Biçer halen bu bölümde öğrenimi sürdürmekte, çeşitli gruplarla konserler vermektedir. Nardis konserinde kendi bestelerinin yanı sıra, sevdiği müzisyenlerin parçalarını da yorumlayacaktır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

17 Şubat 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Kamil Erdem Akustik Trio
Kürşad Deniz (p), Kamil Erdem (b), Cem Aksel (d).

Kamil Erdem 1990'da kurduğu Asiaminor ile tanındı. 10 yıldan uzun bir süre gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında kalıcı bir yer edindi. Birçok kez Avrupa (1990-2002), üç kez de Amerika (1996,1998,2003) turnesi gerçekleştiren Asiaminor'ün beste ve düzenlemeleri tümüyle Erdem'e ait olan üç albümü yayınlandı: "Sokak Boyunca" (1991), "Longa Nova" (1996) ve "Kedi Rüyası" (1997).
2001'de solo bas gitar albümü "Bir Bas Masalı" yayınlandı. Çok yönlü müzikal kimliği Kâmil Erdem'in birçok uluslararası projede çeşitli ülkelerden farklı müzik türlerinden müzisyenlerle buluşmasını sağladı. 2008'de "Odd Tango", geçtiğimiz günlerde de Fransız akordeoncu Rene Sopa ile kaydettiği albümü yayınlandı. Kâmil Erdem halen Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü'nde öğretim görevlisidir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

18 Şubat 2011 Cuma (22:30-01:30)
Önder Focan 6tet “36mm Biometric”
Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Hakan Çimenot (tb), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Gitarist Önder Focan 30 yıllık müzisyenlik kariyerine 11 CD kaydını sığdırmış üretken müzisyenlerimizden birisidir. Pek çok ülkede artık sayılamayacak kadar çok festivalde sahne almış, pekçok değerli müzisyen ile birlikte çalmıştır. Bemol Müzik’te basılmış, bestelerinin yer aldığı bir kitabı bulunmaktadır. 2000 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi tarafından yılın en iyi Batı Müziği Sanatçısı ödülünü aldı. Bu gece sizlere bebop ağırlıklı kendi bestelerinden ve düzenlemelerinden oluşan piyasaya çıkan 12. albüm kaydı “36mm. Biometric” Projesini sunacaklar.
Giriş: 30 TL

19 Şubat 2011 C.tesi (22:00-01:30)
EMIRATES İLE JAZZ GECESİ
Melis Sökmen
Melis Sökmen (vo), Aysun Sökmen (vo, flt), Hakan Çimenot (tb), H.İbrahim Işık (keyb), Cem Tuncer (g), Cudi Genç (b), Alpdoğan Türeci (d).

Ankara doğumlu Sökmen çocukluğunu Almanya’da geçirdi. Bale, caz dans, modern dans ve klasik gitar eğitimi aldı. 1986 yılında Grup Lokomotif’te solisti oldu. Aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı. 1990 yılında ilk albümü "O Zaman"ı çıkardı. 1995 yılında ikinci albümü "Öze Dönelim” ile müzik hayatına devam etti. 2001 yılında Journalist Jury-Universetalent Prag birincilik ödülünü kazandı.
Pop jazz’ın ülkemizdeki en sevilen ve en önemli temsilcisi Melis Sökmen ile R&B ve soul dolu, keyifli bir
hafta sonu için bekliyoruz.
Giriş: 35 TL

21 Şubat 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Spooky
Koray Üsgülen (keyb), Uluç Büyükbeşe (g), Dünyacan Yılmaz (b), Alpar Lü (d).

İlk kez 2010 IKSV Genç Caz seçmelerinden dinleyip tanıdığımız Spooky 4 başarılı üniversite öğrencisinden kurulmuş genç bir grup. Kısaca kendilerini tanıtmak gerekirse; Alpar Lü; 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Caz Davul bölümü kazandı. Yine 2009 yılında caz/füzyon türlerini icra eden Spooky ve Fleur O. Van Wijck önderliğinde kurulan Odylle grubuna katıldı. Şu anda İstanbul12 orkestrası, Odylle ve Spooky ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bascı Dünyacan Yılmaz İstanbul Bilgi Üniversitesi bilgisayar bilimlerinde okuyor. Koray Üsgülen 2000 yılında Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde yapılan Avrupa Müzik Okulları Birliği Festivali’ne okul orkestrası üyesi olarak katıldı. Gitarist Uluç Büyükbeşe ise Robert Kolej 2005 mezunu, şu anda Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde akademik eğitimine devam etmekte. Bu gece düzenlemeler bazı standartlar ve bestelerden oluşan bir repertuar seslendirecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

22 Şubat 2011 Salı (21:30-00:30)
Şule Canberk Quartet
Şule Canberk (vo), Kürşad Deniz (p), Volkan Topakoğlu (b), Berke Özgümüş (d).

Vokalist Şule Canberk Eskişehir doğumlu bir doktor. 1991’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 1991-94 yılları arasında Nejat Atlığ ile birlikte Klasik Türk müziği çalıştı ve çeşitli konserlerde yer aldı. 2005-07 yılları arasında Nükhet Ruacan ile birlikte caz vokal ve repertuar çalıştı. 2008’de Sibel Köse ile caz vokal, Baki Duyarlar ile klasik ve caz armoni dersleri yaptı. Sakarya' da bir yıl, Edirne'de üç yıl Sağlık Bakanlığına bağlı çeşitli birimlerde pratisyen hekim olarak görev yaptı. Bu dönem içerisinde Trakya Üniversitesi Farmakoloji Anabilim Dalında doktora eğitimine devam etti. Geçen yıl Turhal’da mecburi hizmetini yapan sanatçı halen Cerrahpaşa Hastanesi Patoloji Kliniğinde doktor olarak çalışıyor. Usta müzisyen Selçuk Sun’dan da dersler alan Dr.Şule bugün sizlere standartlardan oluşan bir repertuar ile seslenecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

23 Şubat 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Emre Kayhan 5tet
Engin Recepoğulları (ts), Emre Kayhan (tb), Cem Tuncer (g), Matt Hall (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Bu gece repertuarlarında Emre Kayhan ve Engin Recepoğulları’nın beste ve modern caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacak olan grubun kurucularından Emre Kayhan İngiltere`de doğdu. Mimar Sinan Üniversitasi Devlet Konservatuarı trombon bölümü mezunu olan sanatçı Londra Royal College of Music’de lisans eğitimi aldı. 1991-93 yılları arasında İngiltere`de çesitli profesyonel ve amatör senfoni orkestralarında ve big band`lerde çaldı. North Texas State University’de çalıştı. 2000 – 2001’de Trinity College of Music’de tam burs ile caz masterini tamamladı. 1998 de EBU (Avrupa Yayın Birliği) Caz Orkestrasi ile Stockholm Caz Festivali`nde ve 2002 de ise yine aynı orkestra ile Budapeşte`de ikişer konser çaldı. 2005`de İstanbul Caz Festivali`ne Neşet Ruacan Dörtlüsü içinde katıldı ve konuk sanatcı trompetçi Claudio Roditi ile çaldı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

24 Şubat 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Nezih Yeşilnil Trio “CinemaScope”
Baki Duyarlar (p), Nezih Yeşilnil (b), Deniz Dündar (d).

Nezih Yeşilnil, 6 yaşında mandolin, 13 yaşında gitar çalmaya başladı. 17 yaşında İzmir’de Maça Beşi Topluluğu’nda bas gitar çalmaya başladı. Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi bölümünden mezun olan Yeşilnil, 1974’te Grup Doğuş’un kurulmasına öncülük etti. 1986’dan bu yana pekçok değerli müzisyenle birlikte yurtiçi ve yurtdışında konserler ve festivallerde sahne aldı. Halen kendi trio’sunun yanısıra caz ve etnik müzik yapan çeşitli gruplarla da müzisyenlik hayatını sürdüren Nezih Yeşilnil, Pera Müzik Okulu’nda, Modern Müzik Akademisinde özel olarak bas dersleri veriyor ve müzik stüdyolarında düzenlemeler yapıyor. Bugece sizlere en sevilen film müziklerini yorumlayacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

25 Şubat 2011 Cuma (22:00-01:30)
Ceren Koçak Quartet
Ceren Koçak (vo), Kürşad Deniz (p), Eylül Biçer (g), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).

Caz vokal çalışmalarına 2007 yılında Nükhet Ruacan'ın atölyesinde başlayan Ceren Koçak, Sibel Köse'nin caz vokal atölyesinde çalışmalarına devam etti. 2010 yılında katıldığı Nardis Genç Caz Vokal Yarışması'nda Estonya'nın Tallinn şehrinde düzenlenen Nõmme Young Jazz Artists Competition'a katılmaya hak kazandı ve bu yarışmada da dereceye girerek 3. oldu. Bu gece standartlardan oluşan repertuarıyla sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL

26 Şubat 2011 C.tesi (22:00-01:30)
Meltem Ege
Meltem Ege (vo), Engin Recepoğulları (ts), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu.
Giriş: 30 TL

28 Şubat 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Serdar Barçın Band
Serdar Barçın (as), Çağrı Sertel (p, keyb), ? (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Cazın yanı sıra özellikle Şebnem Ferah’la yaptığı çalışmalar ile rock ve pop ortamının da yakından tanıdığı Serdar Barçın, Türkiye’nin son 30 yılına damgasını vuran Yeni Türkü grubunun 2001’den bu yana ‘olmazsa olmaz’larından biri. Ve bu aralar bambaşka bir heyecanın eşiğinde. Çünkü benzersiz bir caz füzyon deneyimi sunan ilk solo albümü ‘Barbun’, Kasım 2010’da A.K. Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluştu.
Drum’n Bass dergisinde sürdürdüğü “Lezzetin Ritmi” adlı köşesinde damak tadını bile müzikle anlatabilen Serdar Barçın’ın yıllar içinde özene bezene pişirdiği ‘Barbun’ için şimdi en doğru mevsim. Bu konseri kaçırmayın!
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL



NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327

www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER