Pudra.com 20.01.2012

Nardis Jazz Club'te Şubat 2012 Konserleri

Nardis Jazz Club 2012 yılına çok önemli bir işbirliği ile başlıyor. Önümüzdeki sezon birbirinden önemli 4 konser Garanti Caz Yeşili desteği ile Nardis’te dinlenebilecek.

01 Şubat / Jan. 2012 Çarşamba (21:30-00:30)

Nardis Jazz Club'te Şubat 2012 Konserleri
Jef Giansily Quartet
Engin Recepoğulları (ts), Jef Giansily (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Jef Giansily Dörtlüsü 2008’de, bugün İstanbul caz sahnesinin en etkin isimlerinden olan dört müzisyenin bir araya gelmesiyle kuruldu. Başlarda piyanistin özgün kompozisyonları etrafında çalışan grup; değişik, bazen de cesur denebilecek düzenlemeler yoluyla cazın klasiklerine de ziyarette bulunabiliyor.
Sürekli gelişme kaydeden grubun serüveninin bir bakıma 2009 yılında Circle etiketiyle çıkan ilk albümlerinin eleştirmenlerin beğenisini almasıyla başladığı söylenebilir.
Jean-François "Jef" Giansily (1980) İstanbul’da yaşayan Fransız bir piyanisttir. Paris Bill Evans Akademisinde, Bernard Maury yönetiminde müzik eğitimi aldıktan sonra, 2003 yılında da caz eğitbilimi alanında uzmanlık öğrenimi diploması aldı. Giansily değişik karma grupların başında, Avrupa ve Türkiye’de çok sayıda uluslararası caz festivaline katılmaktadır. Jef Giansily Fransız Kültür Derneğindeki İstanbul Fransız Müzik Okulu’nda piyano ve müzik kuramı dersleri vermektedir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

02 Şubat / Jan. 2012 Perşembe (21:30-00:30)
Mescedes Casali Quartet
Mercedes Casali (vo), Yiğit Özatalay (p), Ahmet Türkmenoğlu (b), Kemal Emirel (d).

Tiyatro sanatçısı bir ailenin yetiştirdiği İtalyan müzisyen Mercedes Casali, 5 yaşından itibaren anne ve babasının oyunlarında rol alarak sahne hayatına başladı. Benny Golson, Joey DeFrancesco, Jimmy Cobb, Rachel Gould, Albert Hera ve Michele Hendricks de dahil olmak üzere birçok caz sanatçısının atölye çalışmalarında deneyim kazanan sanatçı, emektar İtalyan caz gitaristi Franco Cerri’nin bu sene piyasaya çıkan “Cerrimedioatutto” albümünde vokalist olarak yer aldı. Şu anda Milano Konservatuarı Caz Bölümü’nde yüksek lisans çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı okulda kompozisyon yüksek lisansını tamamlayan Yiğit Özatalay’ın Casali ile tanışmasıyla doğan quartet Milano’daki konserlerinin ardından İstanbul’da bir konser için Nardis’te olacak. Gruba bu kez basta Ahmet Türkmenoğlu, davulda ise M. Kemal Emirel eşlik ederken, çeşitli düzenlemelerin yanı sıra bestelere ve caz standartlarına da yer verilecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

03 Şubat / Jan. 2012 Cuma (22:30-01:30)
Elif Turan Quartet
Elif Turan (vo), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Berke Özgümüş (d).

1983 yılında İzmir'de doğan Elif Turan, çok küçük yaşlarda müzik eğitimine başladı. İzmir Güzel Sanatlar Lisesi ve 2001'de tam burslu olarak kazandığı İstanbul Bilgi Üniversitesi caz vokal ve piyano performans bölümlerinden mezun oldu. Ali Perret ve Selen Gülün'le piyano; Nükhet Ruacan, Randy Esen ve Yıldız İbrahimova' yla da vokal çalıştı. Ayrıca Donovan Mixon, Ricky Ford, İmer Demirer, Can Kozlu ve Cengiz Baysal ile armoni ve ensemble çalışmaları yaptı. Birçok caz festivali'nde kendi grubuyla konserler veren, ayrıca şan ve piyano hocalığı yapan Elif Turan, 2007 yılında Türkçe pop bir albüm de çıkartmıştır. Bu sene 7.si düzenlenen Nardis Genç Caz Vocal yarışmasında birinci oldu, konserlerine ve projelerine devam etmektedir.
Giriş: 35 TL

04 Şubat / Jan. 2012 C.tesi (22:30-01:30)
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Engin Recepoğulları (ts), Uraz Kıvaner (p), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).

1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 35 TL

06 Şubat / Jan. 2012 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Murat Usanmaz (g), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).

Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra "Yansımalar", "Bab-ı Esrar", “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. "Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız" diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

07 Şubat / Jan. 2012 Salı (21:30-00:30)
Serkan Çakıt Quintet
Serkan Çakıt (vo), Uraz Kıvaner (p), Barış Arslan (g), Volkan Topakoğlu (b), Derin Bayhan (d).

2008 Ağustos’ta Polonya’da düzenlenen Uluslararası Voicingers Zory 2008 Yarışması’nda ülkemizi başarıyla temsil edip, Jüri Özel Ödülü’ne seçilen Serkan Çakıt, Nardis Genç Caz Vokal 2007 yarışmasında Polonya Pulawy Workshop Ödülü’nü, 2008'de de NTV Özel Ödülü'nü kazanmıştır. 2004 yılında Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Şan Bölümü'nü ve 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitirmiştir. Çalışmalarını 2006 eylül ayından beri Sibel Köse'yle Caz Vokal Atölyesi'nde devam ettiren Serkan Çakıt, bu gece caz standartları ve “vocalese” örneklerinden oluşan bir repertuar ile sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

08 Şubat / Jan. 2012 Çarşamba (21:30-00:30)
Neşet Ruacan Grup
Neşet Ruacan (g), Meriç Demirkol (as), Nezih Yeşilnil (b), Deniz Dündar (d). TBA

1948 Istanbul doğumlu Neşet Ruacan, 10 yaşında klasik gitar ile başladığı müzik hayatına daha sonra 60'larda elektrik gitarla devam etti. Caz gitara olan ilgisi, kariyerine bu yönde devam ederken onu İngiltere ve ABD'de caz teori dersleri almaya yöneltti. Dünyanın çeşitli yerlerinde caz müzisyeni ve stüdyo gitaristi olarak birçok önemli sanatçı ile yüzlerce stüdyo kaydı yapmıştır. 1985'te katıldığı ve 1996'dan bu yana şefliğini yaptığı İstanbul TRT Caz Orkestrasından 2011 Ağustosunda emekli olmuştur. Halen aktif olarak müzik çalışmalarına ve konserlerine devam etmektedir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

09 Şubat / Jan. 2012 Perşembe (21:30-00:30)
Ozan Musluoğlu Quartet “40th Day”
Engin Recepoğulları (ts), Uraz Kıvaner (p), Ozan Musluoğlu (b), Derin Bayhan (d).

İstanbul Bilgi Üniversitesi müzik bölümü mezun olan Ozan Musluoğlu, Kerem Görsev, İmer Demirer, Önder Focan, Erkan Oğur, Neşet Ruacan, Dena DeRose, Allan Harris, Vanessa Rubin ve Danny Grissett gibi bir çok değerli isimle de aynı sahneyi paylaşma şansını yakaladı.
Equinox Music etiketi ile piyasaya çıkan ikinci albümünün heyecanını yaşayan Ozan Musluoğlu, albümünde yer alan bestelerini 2009 yılında trompette Jeremy Pelt, tenor saksofonda JD Allen, piyanoda Danny Grissett ve davulda Darrell Green ile kaydetti.
Bu gece tenor saksofonda Engin Recepoğulları, piyanoda Uraz Kıvaner ve davulda Derin Bayhan'dan oluşan grubuyla sizlere “40th Day” ve diğer sevilen parçalarından bir seçki sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

10 Şubat / Jan. 2012 Cuma (22:30-01:30)
Swing A La Turc
Şenol Filiz (ney), Önder Focan (g), Ozan Musluoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Tüm diğer sanat dalları gibi caz müziği de bir ifade aracıdır. Bu bağlamda öznellik içerdiği caz sadece "standartlar" gibi belirli repertuar içinde düşünülecek bir müzik türü değildir. Repertuar herhangi bir kaynak olabilir; besteler gibi veya başka türden parçaların caz ifade tarzında yorumlanması gibi. Zaten caz standartlarının da orijinal halleri popüler müzik değil midir?
Daha önceki çalışmalarımızda Türk bestelerini caz disiplininde yorumlamıştık. Buradaki ana yaklaşım melodinin yerel olmasına karşın armonizasyon ve form üzerine doğaçlama ile caz disiplinine sadık yorumlar olmuştur. Swing a la Turc projesinde de aynı yaklaşımda bulunmaktayız. Bu projenin farkı, otantik Türk müziği enstrümanı olan “ney”in de yer alması olmuştur. Projede parçaların çoğu Türk Sanat Müziği kökenlidir. Türk Sanat Müziği kaynaklı olmayan parçalar ise "Lal", "Karlı Kayın Ormanı", “Sen” gibi her zaman beğendiğimiz, huzur ve derin müzikal keyif aldığımız, yıllardır genel beğeni de bulmuş, ünlü ve güzel eserlerdir".
Giriş: 35 TL

11 Şubat / Jan. 2012 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).

TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece Amerikalı tromboncu Dante Luciani, Polonyalı piyanist Janusz Szprot ve grubuyla sizlere caz standartlarının yorumuya keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 35.-TL

13 Şubat / Jan. 2012 P.tesi (21:30-00:30)
Burak Bedikyan Trio
Burak Bedikyan (p), Erdal Akyol (b), Deniz Dündar (d).

İstanbul doğumlu olan Burak Bedikyan ailesinin teşvikiyle küçük yaşta hobi olarak başladığı müziğe, lise yıllarında profesyonel olarak devam etme kararı aldı. 1996 yılında Aydın Esen’in düzenlediği workshop’a katılarak bu yolda ilk adımını attı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İİBF’yi kazandı. Eğitimini sürdürdüğü yıllar boyunca kendini geliştirmeye devam etti ve 2002 yılımda Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümüne burslu olarak kabul edildi. Burada Can Kozlu, İmer Demirer ve Tuna Ötenel gibi değerli isimlerle çalışma imkanı buldu. Halen gerek kendi liderliğinde gerekse yerli yabancı önemli ustaların yanında klasik cazdan fusiona kadar çeşitlilik gösteren bir çok stilde aktif olarak performans göstermektedir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15TL

14 Şubat / Jan. 2012 Salı (21:30-00:30)
Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Can Çankaya (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. Okulunu da başarıyla bitiren sanatçı bu özel gecede sizlere özel repertuarıyla keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 35 TL

15 Şubat / Jan. 2012 Çarşamba (21:30-00:30)
Bilal Karaman “Bahane”
Bilal Karaman (g), Baran Say (b), Derin Bayhan (d).

Son dönemde yaptığı çalışmalarla adından övgüyle bahsettiren gitarist Bilal Karaman albümünün de adı olan “Bahane” projesiyle Nardis’te sahne alacak. Doğan Canku’yla flamenko teknikleri, Donovan Mixon ve Wolfgang Muthspiel ile caz gitar, Erkan Oğur ile Türk müziği ve perdesiz gitar, Aydın Esen ile yüksek armoni ve doğaçlama çalıştı. Nardis’in 2009 tarihli Caz Gitar yarışmasında birinci oldu. Bu gece yeni albümü “Bahane” ile karşınızda olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

16 Şubat / Jan. 2012 Perşembe (22:30-01:30)
Nezih Yeşilnil Quartet “CinemaScope” feat. Ayşegül Yeşilnil
Ayşegül Yeşilnil (vo), Baki Duyarlar (p), Nezih Yeşilnil (b), İzzet Hiçkalmaz (d).

Nezih Yeşilnil, 6 yaşında mandolin, 13 yaşında gitar çalmaya başladı. 17 yaşında İzmir’de Maça Beşi Topluluğu’nda bas gitar çalmaya başladı. Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi bölümünden mezun olan Yeşilnil, 1974’te Grup Doğuş’un kurulmasına öncülük etti. 1986’dan bu yana pekçok değerli müzisyenle birlikte yurtiçi ve yurtdışında konserler ve festivallerde sahne aldı. Halen kendi trio’sunun yanısıra caz ve etnik müzik yapan çeşitli gruplarla da müzisyenlik hayatını sürdüren Nezih Yeşilnil, Pera Müzik Okulu’nda, Modern Müzik Akademisinde özel olarak bas dersleri veriyor ve müzik stüdyolarında düzenlemeler yapıyor. Bugece sizlere en sevilen film müziklerini yorumlayacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

17 Şubat / Jan. 2012 Cuma (22:30-01:30)
Önder Focan Trio, feat. Engin Recepoğulları
Engin Recepoğulları (ts), Önder Focan (g), Ahmet Türkmenoğlu (b), Ferit Odman (d).

Uzun zamandır birlikte ve değişik gruplarda çalan müzisyenler caz standartları ve bazı düzenlemelerden oluşan çok keyifli bir repertuarla sizlerle olacaklar.
Giriş: 35 TL

18 Şubat / Jan. 2012 C.tesi (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan vs Bilal Karaman
Dilek Sert Erdoğan (vo), Bilal Karaman (g), Ferhat Hasanoğlu (b), Alp Ertung (d).

Son dönemin en güçlü kadın vokallerinden biri olarak nitelendirilen Dilek Sert Erdoğan bu ay kendine has uslubu ve müziğini belli kalıplara sokmayan özgün uslubu ve doğaçlama yeteneğiyle caz severlerin çok yakından tanıdığı gitarist Bilal Karaman ile birlikte Nardis sahnesine konuk oluyor.
İkili sevilen caz, soul ve funk şarkılarından oluşan rengarenk bir repertuar ve kendilerine has yorumlarıyla bu gece dinleyicilere süprizlerle ve müthiş enerjiyle dolu bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.
Giriş: 35 TL

20 Şubat / Jan. 2012 P.tesi (21:30-00:30)
Defne Şahin
Defne Şahin (vo), line-up TBA

Berlin ve İstanbul’da yaşamını sürdüren ses sanatçısı ve besteci Defne Şahin caz müziğine olan sevgisini ABD’de devam ettiği High School’da Bigband şarkıcısıyken keşfetti; Defne Şahin’in müziği aynı zamanda Brezilya, İspanya ve Türkiye’de yaşadığı dönemlerin belirgin izlerini de taşıyor. Böylece caz, Bossa Nova, pop ve Akdeniz halk ezgileri sanatçının müziğinin doğal boyutları haline gelmiş.
Defne Şahin, Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Escola Superior de Música Barcelona’da caz müziği şan öğrenimi gördü. Sanatçı, öğrenimi süresince David Friedman, Judy Niemack ve Carme Canela’dan dersler aldı. Özellikle Theo Bleckmann, Jay Clayton, Lauren Newton ve Guillermo Klein ile yaptığı seminerler onu son derece etkiledi. Defne Şahin öğrenimi süresince Heinrich-Böll Vakfı’ndan burs aldı.
Şahin Avrupa, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Afrika’da birçok caz kulübü ve festivallerde konserler verdi. 2009 yılındaki Berlin Caz Festivali’nde Brezilyalı triofinomüzik grubu ile verdiği konser bunlardan biridir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

21 Şubat / Jan. 2012 Salı (21:30-00:30)
Ayşe Tütüncü Üçlüsü
Ayşe Tütüncü (p), Meriç Demirkol (as, ss), Anıl Eraslan (viyolonsel).

Mozaik grubu yıllarından beri müzikte füzyon yapmayı çok seven Ayşe Tütüncü bu zevkine yine iki kuvvetli ortak buldu; alto ve soprano saksofonda Meriç Demirkol ve viyolonselde Anıl Eraslan. Üçlü gerek Ayşe'nin beste ve düzenlemelerinde, gerekse ortak doğaçlamalarında kendisine kaynak aldığı klasik batı müziğj, türkülerimiz, çağdaş müzik, sanat musikimiz, orta-doğu hissiyatli bazı diziler ve avrupa cazı geleneğini kendi üslubuyla buluşturuyor ve işliyor.
Grup konserinde hem yeni yorum ve bestelere, hem de Panayır ve Yedi Yer, Yedi Gök albümlerinden parçalara yeni şekilleriyle yer verecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

22 Şubat / Jan. 2012 Çarşamba (21:30-00:30)
E.A.T.
Tuluğ Tırpan (p), Alper Yılmaz (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Tuluğ Tırpan; Ali Perret ile piyano eğitimine başladı. Bilkent Üniversitesi’nde Martin Berkowsky ve Namık Sultanov’la çalıştı. 1992-1996 yılları arasında Viyana Devlet Konservatuvarı’na ve Viyana Müzik Akademisine devam etti. Daha sonra Charles Mingus Festivali (Viyana), Yehudi Menuhin Live Music (Viyana), Jeunesse Bach 2000 (Viyana), Miles Davis Jazz Festivali (Polonya), Cemal Reşit Rey Piyano Festivali gibi festivallerde çaldı. Mozart’ın “Figaro’nun Düğünü” operasının caz yorumu ile uluslararası platformda dikkatleri üzerine çekti. Tüm bunlara ek olarak kısa süre önce bestelediği ‘Hearts’ müzikalinin Musical Cocktail dergisi tarafından, son zamanlarda Almanca konuşulan ülkelerde bestelenmiş en iyi müzik olarak değerlendirildi.
Alper Yılmaz; Besteci, düzenlemeci ve basçı Alper Yılmaz’ın çok katmanlı besteleri onun ABD’den Türkiye’ye, birbirinden uzak coğrafyalara uzanan müzikal ve zihinsel yolculuklarının çatışmalarını ve kimi zaman gerginliklerini yansıtıyor. Over The Clouds adlı albümünü piyasaya yeni çıkaran Alper Yılmaz 2000 yılında geldiği New York’ta John Patitucci’nin atölyelerine katılıp Matthew Garrison’ile caz teorisi çalıştı, Adam Rogers ve David Binney’den özel dersler aldı, Antonio Hart ile doğaçlama, Michael Mossman ile beste ve düzenleme üstüne eğitimlerine devam ederken caz sahnesinin en çok ümit veren müzisyenlerinden birine dönüştü.
Ediz Hafızoğlu; Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde 3 yıl okudu. Öğrenimine devam ederken çeşitli gruplarla profesyonel olarak çalmaya başladı. 2003 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Performans bölümü'nü kazandı. Burada Ricky Ford, Cengiz Baysal, Donovan Mixon, Can Kozlu, Selen Gülün gibi hocalarla çalıştı. Aydın Esen'le özel dersler yaptı. Yıllardır müziğinden ödün vermeyerek caz dünyasında kendine iyi bir yer edinen sanatçı Ricky Ford, Chuck Israils, Dusko Goykovich, Randy Brecker, Garry Dial, Paula West, Hilary Cole, Mike Cooper, George Masterhazy, Oliver Groenewald gibi müzisyenlerle dünyanın çeşitli yerlerinde performans sergilemeye devam ediyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

23 Şubat / Jan. 2012 Perşembe (21:30-00:30)
Tamer Temel Quartet
Tamer Temel (ts), Ercüment Orkut (p), Ahmet Türkmenoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).

1975’te İstanbul'da doğan ve İzmir’de büyüyen Tamer Temel, Türkiye ve İtalya'da caz konserleri verdi ve albüm kayıtlarında bulundu. 2005'te Avrupa Caz Festivali kapsamında kazandığı burs ile İtalya'da Siena Masterclass Summer Course'da eğitim gördü, konserlerde çaldı. Bu dönem boyunca İtalya'nın önde gelen müzisyenleriyle çalışma olanağı buldu. Bruno Tomasso Band ile Valdarno 2005 Jazz Festivalinde çaldı. 2006 yilinda Equinox grubuyla İzmir'de ve Eskişehir'de konserler verdi; standart ve modern caz eserleri yanında kendi bestelerini de seslendirdi. 2006'da Claudio Fasoli ve Antonio Zambrini'nin oluşturduğu Open Jazz Orkestra ile 12. Avrupa Caz Festivali kapsamında sahne aldı. 2006 yılında Kadıköy Caz Günleri kapsamında konser verdi. 2007-2008 yıllarında İzmir ve İstanbul’da çeşitli konserler verdi. 2008’de Ankara Caz Festivali’nde çaldı. Bu gece sizlere piyasaya yeni çıkan albümü Barcelona’dan parçalarla birlikte bazı standartlara da yer verecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

24 Şubat / Jan. 2012 Cuma (22:30-01:30)
Luis Ernesto Gomez y LA DESCARGA Band
Luis Ernesto Gomez (vo, tumba, şef), Gülseren Yıldırım Gomez (vo, perc), Riccardo Marengi (bongo, kampana), Sinan Keskin (s), Deniz Biber (vo), Alper Kılıç (b), Kerem Kırca (timbal),
Serj Mısır (p).

Luis Ernesto Gomez, Paris'te yıllarca Anturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura gibi ünlü Latin sanatçılarıyla çalmış 28 senedir sahnede olan uluslararası tumba ustasıdır. Vokalist Gülseren Gomez ise 2005 yılında Eurovision katılmış ve 400 milyon kişi tarafından dinlenmiş bir sanatçıdır. Konservatuarı Paris'te bitirmiş, çok dilde şarkı söyleyen özel bir ses sanatçısıdır. Gülseren ve Luis'in bugüne kadar Türkiye, Fransa ve Avrupa'da yayınlanmış 10 adet CD çalışması bulunuyor. Grubun adı olan La Descarga, Jam Session (açık sahne) anlamına geliyor. Dinleyici de gecenin bir parçası oluyor. Repertuarlarında kendi bestelerinin yanı sıra, Paris'ten Bogota'ya, Portekiz'den Hindistan'a, en sevilen dünya müziklerinin latin yorumlarını seslendiriyorlar.
Giriş: 35 TL

25 Şubat / Jan. 2012 C.tesi (22:30-01:30)
Meltem Ege Quintet
Meltem Ege (vo), Şenova Ülker (tp), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Meltem Ege Syracuse, New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007′de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu.
Bu gece sevilen caz standartlarıyla birlikte Önder Focan beste ve düzenlemelerine de yer verecekler.
Giriş: 35 TL

27 Şubat / Jan. 2012 P.tesi (21:30-00:30)
Deniz Dündar Trio
Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Deniz Dündar (d).

İstanbul’da doğan Deniz Dündar müzikle çok erken yaşlarda tanıştı. 1978 yılında caz çalmaya başladı. Şu sıralarda çeşitli caz gruplarıyla çalışmalarını sürdüren Deniz Dündar davulu melodik bir müzik aleti olarak algılıyor. Bunun yanısıra davulcuların çaldıkları küçük gruplarda ve orkestralarda diğer elemanlarla sürekli iletişim kurmalarının kaçınılmazlığına inanıyor. Bu gece standartların en keyiflililerini bu triodan dinleyeceksiniz.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

28 Şubat / Jan. 2012 Salı (21:30-00:30)
Erhan Ersin
Erhan Ersin (g), line-up TBA

İstanbul doğumlu gitarist, 15 yaşında klasik gitarla başladığı müzik hayatına ilerleyen yıllarda Rock ve Jazz gitarla devam etti. O yıllarda etkilendiği müziği daha iyi tanımak ve öğrenmek için 19 yaşında İngiltere'ye gitmeye karar veren gitaristin müzik yolculuğu daha sonra Almanya ve Fransa'da devam etti. Yurtdışında geçirdiği uzun yıllar boyunca Jazz, Bebop, Big Band, Latin Jazz, Duo Guitar Gypsy Jazz, Rock, Blues, Funk, Soul, New Age gibi çeşitli müzik türleri ve gruplarıyla çalıştı. Gitaristliğinin yanısıra besteci kimliği de olan Erhan Ersin, müzikleri kendisine ait olan "Seslerin Peşinde" (Chasing The Voices) isimli bir duo akustik gitar albümü çıkardı. Şu anda kendi müzik projeleriyle uğraşıyor ve çeşitli ülkelerde konserler veriyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

29 Şubat / Jan. 2012 Çarşamba (21:30-00:30)
Bulut Gülen Quintet
Bulut Gülen (tb), Tamer Temel (ts), Can Çankaya (p), Ozan Musluoğlu (b), Olgun Acar (d).

Gülen müziğe 10 yaşında Anadolu Üniversitesi Devlet çocuk korosu ile başladı.1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Trombon bolümünü kazandı. Öğrenciliği boyunca Almanya, Belçika, Makedonya, Hollanda, Lüksemburg’da klasik konserlerde bulundu. Ayrıca Ankara Trombon trio ve Istanbul Trombon topluluğu ile katıldıkları yarışmalarda derece aldı. 2003 yılında Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarından Aycan Teztel ile çalışmalarını bitirerek mezun oldu. 2007 senesinde World Scholorship Tour sınavını kazanarak Berklee College of Music School’a burslu olarak kabul edildi. 2008 yılında Albert A.Natale performans ödülünü kazanarak tam burs almaya hak kazandı. 2009 yılında ayrıca Arif Mardin özel ödülünü aldı. Berklee Concert Jazz Orkestrası ile birlikte 2008 yılında Montreal Jazz Festivalinde efsane isim McCoy Tyner ile çaldı. Aynı orkestra ile 2009 yılında Benny Golson ve 2010’da Steve Smith ile çalma fırsatı yakaladı. Aynı yıl Jack Dejohnette için kurulan quintet’e seçilerek bir konser onunla çalma fırsatı yakaladı. Bunların yanısıra Boston Beantown Bigband, Eguie Castirillo Bigband, Christian Scott,Christian Karam ve Berklee Jazz Revolition band ile Kanada, Newyork, Miami, Boston’da konserler verdi. Burada trombon tarihinin yaşayan son efsanelerden biri olarak görülen trombon hocası Phil Wilson kendisi için katıldığı radyo programında “beni son dönem en etkileyen genç, bu Türk tromboncu” dedi. Bulut Gülen bu sıralar kendi proje albümü ve master tez’i üzerine çalışmalar yapmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL


NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327

www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER