@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.08.2016

Zafer Erişen'le müzik keyfi

Son yılların yükselen mesleklerinden DJ'liğin önemli isimlerinden Zafer Erişen'le müzikle ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

İstanbul’un gözde mekanlarından Albüm'ün DJ’i Zafer Erişen ile küçük bir söyleşi yaptık.

Zafer Erişen'le müzik keyfi 1
Genellikle müziğinde Türkçe şarkılara yer veren Zafer Erişen çok hızlı ve emin adımlarla yükselmeye devam ediyor.
 

Pudra.com: Bize biraz kendinizden ve mesleğinizden bahseder misiniz?

Zafer Erişen: 1984 İstanbul doğumluyum lise ve üniversiteyi turizm bölümünde okudum. İki çocuklu ailenin ikinci çocuğuyum. House müzik kökenli olmama rağmen 5 senedir, Kuruçeşme'de bulunan Club Albüm’de Türkçe müzik çalıyorum. Geri dönüp baktığımda, hobi olarak başladığım mesleğimi; işimi çok sevmeme, hala daha gece-gündüz çalışmama ve tanıdığım güzel insanların manevi desteğine borçluyum. Hobi olarak başladığım dönemlerde, popüler müziklerin yerine, güzel fakat pek tanınmayan parçaları araştırıp buluyordum. Hala bunun büyüsüne inanırım. Orijinali bozulmamış şarkılar vazgeçilmezlerimden. Mesleğimi profesyonel olarak yapmaya başladığım günden günümüze kadar, Hande Yener, Bengü, Murat Dalkılıç, İrem Derici ve daha aklıma gelmeyen birçok isim ile aynı sahneyi paylaştım. Ayrıca cuma ve cumartesi akşamları 22.00-00.00 saatleri arasında Midnight Mix programıyla Radyo Ritim’de yayın yapıyorum.
 

Müziğin hayatınızdaki yerini tarif eder misiniz? Radyoların teknolojinin gerisinde kaldığına katılıyor musunuz?

Müzik, hayatımın her anında birinci sırada geliyor. Her toplumun kendine göre bir müzik zevki ve sahip olduğu bir müzik kültürü var. Bu sayede insanlar toplumsal açıdan sahip oldukları duyguları dışa vurabiliyor. Her insan, kulağına hoş gelen müzikten hoşlanır. Radyo ise, müzik piyasasına yön veren, şarkıların duyulup tanınmasını sağlayan kollardan biri. Diğerleri televizyon, internet ve kulüpler. Çoğu insan sadece uğraşmak istemediği için radyoları tercih ediyor. Çünkü, aslında müziğe anında ulaşabildikleri tek yer radyo.
 

Günümüzde DJ olmadan bu işi yapan insanlar sizi rahatsız ediyor mu?

Bu işte herhangi bir eğitim ya da ehliyet şartı aranmadığından, adlarının önüne DJ unvanını koyup bir şeyler yapıyorlar ve hatta iyi yapanlar da var. Şu an yapamayanlardan bahsediyorsak; onların hatası olduğunu düşünmüyorum. Hatası olan mekan işletmecileri. İş yapamadıkları günlere, gençleri bir araya getirebileceği inandıkları kişileri DJ olarak lanse edip para kazanmaya çalışıyorlar.
 
Başarılı olup olmadıkları ise tartışılır. Yaptığımız iş şarkıları belli bir sıraya koyup çalmak değil. DJ kabininden, insanların ne istediğini anlamanız ve anlık değişimler yapmanız gerekiyor. Kitle psikolojisi, bizim işimizin en önemli parçası. Şimdi iş yapan DJ’ler, yarın insanların sıkılıp, gitmek isteyecekleri isimler olacak ve onların yerine başka isimler gelecek. Bu bir kısır döngü. Ben her zaman işimin en iyisini yapıyorum ve bu yüzden bu tarz konular benim işimi etkilemiyor.
 

Ünlü isimlerin albümlerinde çalışmalarınız oldu mu veya olmasını ister misiniz?

Teklifler her zaman geliyor ama yoğun iş temposundan dolayı vakit ayıramadım. Gerçekten işimin hakkını vererek yapmak istediğim için teklifleri geri çevirmek zorunda kaldım. Fakat şimdi, beni heyecanlandıran birkaç proje için görüşüyoruz. Eğer aynı frekanslarda buluşmaya devam edersek, yakın zamanda ortaya güzel bir şeyler çıkacak ve sizler de dinleyeceksiniz.

2016 yazının Türkçe hit parçaları hangileri sizce?
Sıla - Engerek (Bedük remix)
Bengü - Sığamıyorum
Ajda Pekkan - Ayrılığın Ateşi
Cem Belevi - Alışamıyorum
Hande Yener - Mor


Etiket: zafer erişen
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER