› 
 › 
Pudra.com 05.07.2013

Bu yaz cam sanatıyla tanışın

Bu yaz farklı bir atölye çalışmasına katılmak isteyenler için Cam Ocağı Vakfı, dünya çapında isim yapmış sanatçılarla yaz dönemi boyunca cam sanatını öğretiyor.

Cam Ocağı Vakfı, Riva Nehri kenarında bulunan kampüsünde dünya çapında isim yapmış cam sanatçılarını ağırlayarak, hazırladığı programlarda farklı cam tekniklerini öğrencilerle tanıştırıyor. 14 Ağustos'ta başlayan atölyeler şöyle:

Bu yaz cam sanatıyla tanışın

Kalıpla şekillendirme

Frantisek Janak-Chad Holliday kursunda katılımcılar, eskiz ve kil modelleme ile başlayıp adım adım cam şekillendirme teknikleri kullanarak heykelin nasıl tamamlanacağını deneyimleyecekler. Açık kalıp eritme ve kapalı kalıp eritme gibi temel ve ileri şekillendirme tekniklerini içeren kurs, küçük heykel yapımının tüm aşamalarını kapsıyor.

Tarih: 14-24 Ağustos 2013
Ücret: 1.190 dolar


Sıcak cam üfleme

Janusz Pozniak kursu, sıcak cam kullanmanın zorluklarını, doğru teknik kullanımıyla yaratıcılığı geliştiren ve tetikleyen bir alana dönüştürüyor. Katılımcılar, cam üfleme tekniği konusunda uzmanlaşmış iki ustanın rehberliğinde malzemelerle çalışma ve onları anlama becerilerini geliştirecekler.

Tarih: 14-24 Ağustos 2013
Ücret: 1.250 dolar


Cam heykel

Charlie Pariott-Martin Janecky kursu, sanatseverleri cam baloncuğa heykel olarak hayat vermenin büyüleyici sürecine davet ediyor. İlk adım olarak çizime odaklanan atölyede çamurla heykel yapılıp, alçı ile kalıp alma, hazırlanan bu kalıplarla cam üfleme ve son aşamada yüzeye doku yapımı çalışmaları yapılacak.

Tarih: 26 Ağustos - 7 Eylül 2013
Ücret: 1.450 dolar


Alevle çalışma

James Minson-Karina Guévin çalışması, alevle şekillendirme tekniklerinin temel alt yapısını oluşturuyor. Öğrenciler bu çalışmada hem sert hem de yumuşak camda uygulanan şekillendirme yöntemlerini öğrenecekler. Camın renklendirilmesinde ve şekillendirilmesinde kişisel yöntemler geliştirecekler.

Tarih: 26 Ağustos- 7 Eylül 2013
Ücreti: 1.190 dolar

Füzyon

Mark Ditzler kursu, katılımcıların kişisel tekniklerini geliştirmelerini sağlayacak. Öncelikle temel füzyon ve cam çökertmeyi kavrayıp, ardından cam tasarımı öğelerini öğrenecekler. Bu tasarım öğeleri, öğrencilerin kendi eserlerini ileri ve kişisel bir seviyeye çıkarmasını sağlayacak. İkinci hafta yapılacak çalışmalarda ise katılımcılar kendi tasarımlarını hayata geçirme konusunda donanım kazanacaklar.

Tarih: 26 Ağustos – 7 Eylül 2013
Ücret: 990 dolar

Daha fazla bilgi için Cam Ocağı Vakfı telefon: 0212 240 85 90


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER