› 
 › 
pudra.com 20.10.2010

Serotonin Mutluluk Akademisi açıldı!

İsmini mutluluk hormonundan alan Serotonin'de bedeninizi, ruhunuzu ve zihninizi güçlendiren ve uyum içinde çalıştıran dersler var...

Mutlu olmak bir seçim ve yaşam tesadüflere bırakılamayacak kadar değerli. Beden, zihin, ruhumuzun güçlü ve uyum içinde olacağı bir yaşamı kurgulayabilmek için ilham veren bir merkez açıldı. İsmini mutluluk hormonu serotoninden alan merkez, kendini “Mutluluk Akademisi” olarak tanımlıyor.

Serotonin Mutluluk Akademisi açıldı!

Dr. Işık Akgöl (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı) yıllardır beden sağlığı için çalışıyor. Bu süreçte, bedensel sorunları kronik seyreden kişilerin, zihinsel ve ruhsal açmazları olduğuna ve bu kişilerde tedavilere çok iyi cevap alınamadığına tanık olmuş.

Gerçek sağlık ve mutluluğun ancak “beden-zihin-ruh” üçlemesinin formda ve uyum içinde olmasıyla yaşanabileceğinden yola çıkmış. Bu üç konudaki egzersizleri aynı çatı altında toplayacak bir merkez tasarlayıp Çiftehavuzlar’da hayalini hayata geçirmiş. Serotonin Mutluluk Akademisi’nin misyonunu Dr Işık Akgöl şöyle özetliyor: “Hayattaki asıl işimiz mutlu olmak ve biz bunun bir seçim olduğuna yürekten inanıyoruz. Biliyorum ki yakın bir gelecekte Serotonin, hayatın özüne dokunabilen “arı-duru-öz” büyük bir grup olacak.”

Serotonin, bütünsellik ve sürdürülebilirlik değerleri ile seçilmiş pek çok egzersiz ve çalışmayı çatısı altında topluyor. Pilates, yoga, meditasyon ‘streching’, felsefe ve psikoloji seminerleri, bireysel danışma ve koçluk, sinema-yazı-kitap kulüpleri, tango, salsa ve hareket terapisi gibi çalışmalar mutlu olmayı seçenleri bekliyor.

* Serotonin nedir?
Beyinde salgılanan bir hormon. Mood (duygulanım), libido (yaşam enerjisi), uyku, ağrı mekanizması, iştah düzenlenmesi üzerinde etkili. Aşık olduğumuzda, egzersiz yaptığımızda, orgazm ve masaj sırasında, çikolata yediğimizde, güneşi hissettiğimizde serotonin yükseliyor. Yani hayatımız boyunca bu “mutlu molekül”ün peşinden koşuyoruz. Eksikliğinde depresif ruh hali veya depresyon, uyku bozuklukları, ağrı eşiğinin düşmesi ile kronik ağrılar, iştah artması ve yeme bozuklukları oluşabiliyor.


Serotonin Mutluluk Akademisi'nde hangi kurslar var?



Pilates
Pilates, güç, hareket akışı, gevşeme prensipleriyle bedeni güçlü ve esnek kılarken; konsantrasyon, nefes prensipleriyle zihin ve ruhu formda tutuyor.

Batı’nın akılcılığıyla beden ve zihninize form kazandıracak. Nefesinizi etkin kullanacak, germe ile güçlendirmeyi birlikte yapacak,bambaşka bir bedene sahip olacaksınız.

Serotonin’in klasik bale kökenli, Balance Body University sertifikalı eğitmenleri, Uz Dr. Işık Akgöl yönetiminde terapi geleneğinden gelen bir disiplini Pilates’e uyguluyorlar.

Serotonin’de bireysel pilates 50 dakikalık dersler halinde, grup pilatesi ise 6 kişilik gruplar halinde haftada en az iki kez yapabilirsiniz.

Yoga ve Meditasyon
Serotonin’de Uzakdoğu’nun bilgelik ve yalınlığını keşfedip, aynı zamanda bedeninizi fark edecek, zihin ve ruhunuzu geliştireceksiniz.
Yoga dersleri haftada bir veya iki kez, bir buçuk saat süreler halinde gerçekleştiriliyor.Dersler, duruşları (asana), nefes tekniklerini (pranayama) ve meditasyonu kapsıyor.

Stretching
İyi planlamış veya öğrenilmiş bir germe seansı ile kaslarda kan dolaşımı artar, biriken laktik asit atılır. Esneyebilen kasın sakatlanma riski daha düşüktür ve hareket sırasında gevşemeden kasılmaya geçiş sürecinde daha fazla güç üretir. Esneklik hareket kapasitesinin artması, beceri ve koordinasyonun gelişmesi için ön koşuldur.

Stretching dersleri bireysel ve grup dersleri olarak uygulanabilir.

Öğrenilerek gündelik hayata giren bilgi başlı başına bir egzersiz olarak yapılabileceği gibi, spor öncesinde vücudu hazırlama ve sonrasında vücudu rahatlatma şeklinde de kullanılır. Kalori yakımı ile bedenin şekillenmesine yardım eder.

Serotonin’de Hazal Selçuk ile hareket terapisi dersleri...
Yaratıcılık, herkesin içinde olan en büyük iyileştirici güçlerden biridir.

Bedeninde ve zihninde denge, yaşam coşkusu, güven ve rahatlık oluşturmak isteyen, bedenini hatırlamak ya da bedeniyle barışmak için adım atmak isteyenleri Serotonin, hareket terapisi ile tanıştırıyor.

Ruh ve beden farkındalığının kendiliğinden yaratıcılığa evrileceği bu çalışmada kişi bazen resim, bazen yazı, bazen ses, bazen hareket yardımıyla kendiyle sağlıklı ve bilinçli bir şekilde baş başa kalmayı deneyimler, sanatın iyileştirici yönüne tanık olur.

Hazal Selçuk'la Serotonin'de özel ya da gurupla deneyimleyebileceğiniz dersler:
• Ruh ve beden farkındalığı
• Fiziksel / duygusal bağlantı ve çözülme
• Sanat terapisi koçluğu: Bir soruna yaratıclık - resim, yazı, hareket- yardımıyla bakmak.

Serotonin ekibinde kimler var?
Serotonin ekibi, Uz. Dr. Işık AKGÖL (Kurucu), Özge ERSAN & Sinem AKYOL (Pilates eğitmeni, dansçı), Senem KALENDER (Pilates&yoga eğitmeni,dansçı), Erol COŞKUNER (Davranış bilimci, felsefi danışman), Alex Kalenderoğlu (Tai Chi Eğitmeni), Esra Yazıcı (Thai Masaj Terapisti), Arzu KUTAN & Birsen GÜÇ METİN (Yönetici koçu, danışman), Yeşim CİMCOZ (Yazı eğitmeni), Ayşegül Betil (Geleneksel Arjantin Tango Eğitmeni), Hazal SELÇUK (Hareket terapisti, sanatçı) gibi konusunda uzman kişilerden oluşmakta.

Pudra.com öneriyor: Yapılacak işlerin, strsesin hiç bitmediği yaşantımızda hepimizin durmaya ve bedenimizi, zihnimizi rahatlatmaya ruhumuzu doyurmaya ihtiyacımız var. Serotonin'in bu ihtiyaçlara cevap veren bir merkez olduğuna inanıyor ve okuyucularımıza tavsiye ediyoruz.

serotonin
Tel: 0216 357 4142
Cemil Topuzlu Cd. No:44
Çiftehavuzlar/İstanbul
www.serotonin.com.tr


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER