› 
 › 
Milliyet Cadde 22.12.2011

SPOT'ta sanat dersleri başlıyor!

Çağdaş sanat koleksiyoneri Tansa Mermerci Ekşioğlu, küratör arkadaşları Zeynep Öz ve Laura Carderera’yla SPOT’u kurdu. SPOT’un ilk sanat dersleri 18 Ocak'ta başlıyor.



SPOT nedir?
SPOT’u Tansa Mermerci Ekşioğlu, Zeynep Öz ve Laura Carderera birlikte kurdu. Amaç, sanat eğitimi ve yapımına destek olmak.

Sanat derslerinden elde ettikleri geliri, genç sanatçılara aktaracaklar. Tansa Mermerci Ekşioğlu aslında bir çağdaş sanat koleksiyoneri. Çağdaş sanat toplamaya başladıktan sonra bu alandaki eksikleri fark etmiş ve SPOT’un temelleri atılmış.


İlk kursun konusu, "Güncel Sanatı Kavramak". Yeni ilgilenmeye başlamış olanlar için çok iyi bir başlangıç niteliğinde.

Yeni kurs 18 Ocak’ta
"Güncel Sanatı Kavramak" başlıklı kurs, 18 Ocak’ta başlayacak. 7 Şubat’ta başlayacak ikinci kursun başlığıysa "Sanatçı Okumaları, Güncel Sanatçılarla Sanat Tarihine Bakış". Kurlarda her cumartesi düzenlenen galeri turları olacak. Üstelik bu turlara katılımcılar birer arkadaşlarını da davet edebilecek.

Farkı ne?
SPOT gibi platformların olması, Türk çağdaş sanatı için sevindirici bir gelişme. Belki duymuşsunuzdur, bir de yurt dışında Türk sanatçıları desteklemek için dokuz koleksiyoner tarafından kurulan SAHA var.
SAHA, fon oluşturup seçilmiş sanatçıları ve işlerini destekliyor. SPOT’taysa küratöryel seçim yapılıyor, tanıtımdan çok üretim süreci destekleniyor ve bu desteği oluşturmak için sanat kursları düzenleniyor.

Aslında önemli olan SPOT ve SAHA gibi oluşumların daha da çok desteklenmesi, böylece daha çok sanatçının bu oluşturulan kaynaklardan yararlanabilmesi. SPOT, bu yıl bir sanatçıyı destekleyecek. Hangi sanatçıyı seçecekleri ise merak konusu...

www.spot-education.com

Çağdaş Ertuna


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER