› 
 › 
Pudra.com 09.04.2012

Uygulamalı "Osmanlı'da Harem" dersi başlıyor!

"Osmanlı'da Harem" adlı sertifika programı kapsamında önde gelen tarihçiler İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Osmanlı harem hayatı dersi verecekler. Uygulamalı dersler ise NTV Stüdyoları ve Topkapı Sarayı'nda yapılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Osmanlı İmparatorluğu’nda Tanzimat öncesi dönemin Harem hayatını önde gelen tarihçilerin anlatımıyla yeni bir sertifika programında anlatıyor.

Uygulamalı

Osmanlı Haremi’ni günümüze ulaşan oryantalist söylemler yerine gerçekçi bir bakış açısıyla anlatan program 14 Nisan 2012’de Santral Kampüsü’nde başlıyor.

Bilgi Eğitim, Osmanlı İmparatorluğu’nun Tanzimat öncesi dönem harem hayatını önde gelen tarihçiler ve akademisyenler eşliğinde tarih meraklıları ile buluşturuyor. Osmanlı padişahları ve harem üzerine yapılan araştırmalardan, Saraylı cariyelere, harem ağalığından, haremde kadının yeri ve 18-19. yüzyılda saraylı kadınların kıyafetlerine uzanan tüm konu başlıkları iki ay sürecek sertifika programında konuşulacak.

Program koordinatörlüğünü İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’nin yaptığı programda Hülya Tezcan, Irvin Cemil Schick, Betül İpşirli Argıt, Yıldız Yılmaz Karakoç, Necdet Sakaoğlu ve Hayri Fehmi Yılmaz ders verecek isimler arasında yer alıyor.

NTV Tarih’in desteği ile oluşturulan programda Osmanlı haremi konusunda ufuk açan çalışmalar, Osmanlı harem hayatını ve bu yaşam tarzını incelikli biçimde öğrenmek isteyen tarih meraklılarını bekliyor.

Dersler cumartesi günleri 14.00 ve 16.00 saatlerinde Santral Kampüsü’nde, uygulamalı dersler ise NTV Stüdyoları ve Topkapı Sarayı’nda yapılacak.

Ücret: 600 TL+KDV
Bilgi mezunları, öğrencileri ve çalışanları için: 300 TL+KDV
Öğrenci ve öğretmenler için: 360 TL+KDV


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER