› 
 › 
Pudra.com 11.02.2014

Yalan tespiti eğitimleri başlıyor!

Time Dergisi'nin “20. yüzyılda En Fazla İz Bırakan 100 Kişi” listesinde yer alan Prof. Dr. Paul Ekman, nisan ayında İstanbul'da, yüz ve beden dili okuma, yalan tespiti ve güvenilirliği değerlendirme eğitimleri vermeye başlıyor.

Önemli bir projedesiniz kilit bir noktada astlarınızdan birine süreç hakkında soru soruyorsunuz. ”Tamamdır, harika gidiyor, sorun yok gibi “ cevaplar alıyor ve gayet keyifli bir şekilde işlerinize devam ediyorsunuz. Bu kilit noktadaki yalandan dolayı proje hüsranla tamamlanıyor. Eşiniz veya sevgilinizle konuşurken aldığınız cevaplar içinizde bir şüphe bırakıyor, doğru mu yalan mı söylüyor bilemiyorsunuz.

Yalan tespiti eğitimleri başlıyor!

Çok sevdiğiniz bir politikacıdan tutun da en yakın arkadaşlarınıza kadar insanların size doğru mu yalan mı söylediğini merak edersiniz. Ya da bir poker oyunundasınız ve rakibinizin hareketlerini algılamak o an için size dünyanın en önemli işi gibi görünüyor.

Peki, bu ve benzeri durumlar gibi aldatılma riski olan, pazarlık sırasında blöf yapıldığı 100 bin dolarlık bir iş anlaşmasını gerçekte 80 bin dolara da bağlayabileceğimizi anlamak mümkün mü?

"Bill Clinton'u ben sorgulasaydım yalanını hemen yakalardım"

Prof. Dr. Paul Ekman, iddiaların aksine yüz ifadelerinin kültürel kökenli olmadığını, aksine tüm yüz ifadeleri ve mimiklerin evrensel olduğunu ortaya çıkardı. İlk aşamada gözlemlenen en temel evrensel yüz ifadeleri (mimikler) şöyle oldu: kızgınlık (sinirlenme), iğrenme (tiksinme), korku, zevk, üzüntü ve şaşırma. Bunların dışında, aşağılama (hor görme) ifadesi diğerlerine göre daha zayıf belirginliğe sahip olmasına rağmen evrensel kabul edilen bir başka ifade olarak tespit edildi.

Paul Ekman, Monika Lewinsky skandalıyla ilgili röportajında, "Eğer Bill Clinton'u ben sorgulasaydım yalanını hemen yakalardım" dedi, bunu da Bill Clinton'un Monika Lewinsky'den bahsederken kendinden uzaklaştırıcı lisan kullanmasını tespit ederek destekledi.

Türkiye'de Paul Ekman International eğitimleri

Eğitimleri tüm dünyaya hızla yayılan Paul Ekman International eğitimleri nisan ayında Türkiye'de de açılıyor olacak. Eğitimlere katılanlara yapılan testlerde eğitim öncesi anlama oranları % 50'den % 90'lara kadar çıkabiliyor. Tabii bugüne kadar kullanan sektörler daha çok satış temsilcileri, doktorlar, üst düzey güvenlik görevlileri, öğretmenler ya da üst düzey yöneticiler gibi görünüyor. İlginç bir şekilde bu yetkinlikleri poker oynayanlar da önemseyebiliyor.

Bilinçaltı iletişim transferleri konusunda doktora çalışmalarını yürüten Sola Unitas CEO’su Umut Kısa, Paul Ekman’ın dünya psikoloji tarihinde önemli bir çığır açtığını ve birçok ülkeden sonra Türkiye’de bu eğitimlerin ilginç etkileri olacağını savunuyor. Kısa’nın en ilginç yorumlarından bir tanesi ise Paul Ekman’dan yaptığı alıntı: “Güvensiz ortamlarda bize yalan söylendiğini bilmek gerçekte bizi ne kadar mutlu edecek?”

Paul Ekman'ın eğitimleri hakkında detaylı bilgi için Solaunitas.com'a bakabilirsiniz.

Sola Unitas adres: Harbiye Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No: 54/B Daire: 24 Şişli - İstanbul
Telefon: 0212 705 05 24


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER