› 
 › 
urbanlulu.com 06.01.2011

Akaretler'de bir lezzet durağı: Sıdıka

Sıdıka, gündüzleri ev yemeği mekânıyken akşamları bir meze restoranına dönüşüyor. Akşamları caz eşliğinde dostlarınızla sohbet edebileceğiniz ve leziz mezeler ile keyifleneceğiniz bir mekân…

Beşiktaş'ta kendisi küçücük ama lezzeti kocaman bir restorandan bahsedeceğiz size: "Sıdıka"… Önünden geçerken fark etmemiş olabilirsiniz ama bir kere gittikten sonra müdavimi olacağınız bir mekân burası.


Dükkâna adını veren Sıdıka Hanım, sadece buranın sahibi değil, adeta her şeyi. Öncelikle çok güler yüzlü, kapıdan girince sanki en yakın dostu gelmiş gibi karşılıyor misafirlerini. Günün yemekleri hakkında bilgi verirken de öyle bir anlatıyor ki daha tatmadan ağzınızın suyu akıyor. Servisi de keyifle kendisi yapıyor.

Sıdıka, gündüzleri ev yemeği mekânıyken akşamları bir meze restoranına dönüşüyor. Tüm yiyeceklerin ortak özelliği günlük taze malzemelerden olması… Edremit Hilmi Efendi zeytinyağı ile hazırlanmış mezeler, Ege otları, Ermeni pilakisi ve Cunda'dan gelen tulum peyniri ile ahtapotun lezzetine diyecek yok.

Kesinlikle bir meyhane havası olmayan mekânın müzik tercihi de farklı. Rakı-meze deyince akla hep ya Yunan ezgileri ya Türk Sanat Müziği gelir ya... Burada caz çalıyor.

Sıdıka, akşamları caz eşliğinde dostlarınızla sohbet edebileceğiniz ve leziz mezeler ile keyifleneceğiniz bir mekân…


Sıdıka
Şair Nedim Cad. No 38
Beşiktaş İstanbul
Tel: (212) 259 72 32

www.sidika.com.tr

Kaynak: www.urbanlulu.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER