› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.05.2013

Akaretler'in şık restoranı Gile!

Akaretler’de yeni açılan Gile Restoran, Türk şeflerin yerel malzememizi, nasıl sürprizli bir şekilde yorumladıklarına şahit olmak isteyenlerin adresi olacak!

Şef Üryan Doğmuş ve Şef Cihan Kıpçak’ın mutfağı Gile, hakikaten iyi ve kaliteli yemeğin tadını çıkarmak isteyenlerin, hatta iyi ve kaliteli yemekten başka bir seçeneği kabul etmek istemeyenlerin, mutlaka denenmesi gereken bir yeni restoran.

Akaretler'in şık restoranı Gile!

Gile’de öğlen saatlerinde çok kalabalık olmayan bir bistro menüsü sunuyorlar. Daha çok öğle yemeğini çevrede yiyen iş insanlarına veya o civarda öğle saatinde işi olanlara, alışveriş arasında bir mola verenlere hitap eden yemekleri var. Nohutlu Fas usulü tavuk veya üç farklı türde yaptıkları hamburgerler öğlen için iyi birer alternatif. Karpuz salatası, günün her anında yenebilecek müthiş incelikli bir lezzet, tam bir yaz keyfi...

Asıl iddialarının olduğu akşam menüsüne gelirsek; Pudra.com olarak önerimiz kesinlikle tadım menüsünü denemeniz olacak. Tadım menüsü, dünyada da örnekleri çok olan, şefin ne yapmak istediğini misafirine anlatmak, restoranın konseptini, mutfak felsefesini aktarmak için oluşturulan çok sayıda minik porsiyon yemeğin bir araya getirildiği bir menü. Gile’de de, “amuse bouche”ları saymazsanız, damak ferahlatıcılarla beraber, 12-13 yemek geliyor önünüze.


Başlangıçlardaki favorilere gelirsek, zaten karpuz salatasını söylemiştik; Ezine sorbeli, kahveli ceviz püresiyle sunulan inanılmaz bir tat. Rakı kokulu kavunla sunulan ördek pastırma, bir diğer favorimiz. Her ikisi de şeflerin yerel malzememizi, muftağımızı nasıl sürprizli bir şekilde yorumladıklarının kanıtı. Zaten iddialarını da bu şekilde ortaya koyuyorlar. Yine başlangıçlardaki Saros karidesi, deniz ürünlerini sevenleri mest edecek bir lezzet.

Ana yemeklerde ise, yedi baharlı kaya levrek ve çemenli pastırma, damakta unutulmayacak izler bırakıyor. Kaya koruğu otunun çok kötü versiyonlarının önümüze konduğu İstanbul’da yediğimiz en iyi kaya koruğunun üzerinde gelen kaya levreği, her gün zevkle yenebilecek lezzette bir balık. Yanındaki o közlenmiş pırasanın kattığı nefaset ise anlatılacak gibi değil... “Çemenli bonfile” de neyin nesi dediğinizi duyar gibiyim; bildiğiniz pastırma çemeni içinde bekletilmiş ve böylelikle çemenin tadını almış ağızda eriyen bir küçük bonfile. İnanılmaz yaratıcı bir yemek, şeflerin imza yemeklerinden biri olmaya aday, bize sorarsanız.

Tatlılara gelince; hem Earl Grey şerbetli ayranlı panna cotta, hem de kavrulmuş lokumla sunulan Türk kahvesi köpüğü, yemeğin üstüne muazzam bir final yapmanızı sağlıyor. İlki, daha hafif bir tatlıyı tercih edenlerin hoşuna gidecek, tül gibi bir tatlı. İkincisi ise; Türk kahvesi, lokum ve nane likörü üçlemesine bir modern güzelleme sanki.


Tadım menüsü bunlardan ibaret değil, ama hepsini tek tek anlatmak da mümkün değil, denemek, tatmak lazım. Tadım menüsünü tercih etmeyenler için akşam ayrıca bir a la carte menü olduğunu belirtelim. Buradan yemek seçimleri yaparsanız ve sakatatla bir probleminiz yoksa, ciğeri mutlaka denemenizi öneririm.

Sakin bir atmosferde, güzel lezzetlerin ve gözünüzü okşayan bir dekorasyonun tadını çıkarmak, şarap listesinden seçim yaparken profesyonel bir someliye'den destek almak ve kendinize, dostlarınıza birkaç saatlik keyif armağan etmek isterseniz, Gile’ye gönül rahatlığıyla gidebilir, güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Yaz döneminde hemen sokak üzerinde masaları da olduğunu belirtelim, puro veya sigara içenler için bu da önemli bir detay olabiliyor.

Gile Restoran
Adres:
Şair Nedim Caddesi, Akaretler Sıra Evleri, E Blok No: 14 Akaretler-Beşiktaş
Tel: (0212) 327 11 66


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER