› 
 › 
timeoutistanbul.com 01.04.2011

Asmalı'da bir Zamansız Meyhane

Tarihi Asmalımescit’in gözde mekanlarından biri olmaya aday olan Zamansız Meyhane’de modern dizaynı ile tarihi atmosferi doyasıya yaşamanız mümkün.

Asmalımescit’te açılan mekânlar hiç bitmiyor, dolayısıyla bu mahalle popülerliğini yitireceğe benzemiyor. Yine bir meyhaneyle karşı karşıyayız. Mor Meyhane’nin eski sahibi, halen Gayrettepe’deki Session, Kozyatağı’ndaki İtalyan restoranı Andiemo ve Kuruçeşme’deki Loca Kulüp’ün sahibi deneyimli işletmeci Erdal Yıldız’ın Jurnal Sokak’ta açtığı bir mekân Zamansız Meyhane. ‘İçkinin zamanı olmaz, insanın canı her an içmek isteyebilir’ diye düşünerek koymuş meyhanenin adını.


Doğru söze ne denir? Asmalımescit’i çok seven Erdal Bey, buradaki müşteri kitlesini de fark edince Zamansız Meyhane yerini bulmuş. Mekânın iç mimarisi tamamen yenilenmiş; salonda Erdal Bey’in aslında üstünü kapatmayı planladığı ama güzel durduklarını fark edince vazgeçtiği çelik konstrüksiyonlar hemen göze çarpıyor. Göze çarpan bir diğer mimarî öğe ise şık bir mermer masa ve sandalyeleri. Bu oyma masanın ve sandalyelerin Kastamonu’da yapıldığını öğreniyoruz. 60 kişilik bir terasa sahip meyhanenin kendine özel, kadrolu bir fasıl ekibi var. Hafta içi iki, hafta sonu dört kişi gelip müşterileri eğlendiriyor ve efkârlandırıyorlar. Hafta sonları ayakta bile yer bulmak mesele olabiliyor. Yaz aylarında pazartesiden perşembeye kadar terasta canlı Yunan müziği var. Kışın ise 15 günde bir çarşambaları canlı Yunan müziği dinleyebilirsiniz. Aris ve Emilios buzuki ve gitarlarıyla Yunan müziği sevenleri coşturuyor. Mekânda mezeler, yemekler ve içkiler ayrı ayrı ücretlendiriliyor ama özellikle hafta sonları fiks menü isteyenler için limitli yerli içki dahil 65, limitsiz yerli içki dahil 80 TL’lik seçenekler sunuluyor. Zamansız Meyhane pazar günleri açık değil ama özel davet veya organizasyonlar için açılabiliyor.

Mezeler çok lezzetli
Biraz da yemeklerden bahsedelim. Mezelerin çoğu klasik ama lezzetli: Barbunya Girit pilaki, acılı ezme, ahtapot salatası, humus, hardal otu, deniz börülcesi, gumbilya favası, radika ekşimesi... Ara sıcaklardan sakız usulü kalamar dolma, sakız adası karides böreği ve levrek lokumu deneyin. Ana yemek olarak günün balıklarından tava, ızgara ya da buğulama tercih edebilirsiniz: Biz mezgit ve hamsi tava yedik, pişman olmadık. Tatlı olarak da dondurmayla servis edilen milföylü tahinli balonlardan tadın. Mutfağın başında yurt dışında, özellikle de Arap ülkelerinde mutfak deneyimi edinmiş genç şef Serkan Pakşahin var. İçki olarak da tek seçeneğinizin rakı veya şarap olduğunu düşünmeyin. Burada mojito bile yaptırabiliyorsunuz.

Fasıl'dan sonra dansöz çıkıyor!
Zamansız Meyhane’de gece ilerledikçe istediğiniz tüm şarkıları sizin için çalan fasıl ekibiyle iyice coşuyorsunuz; ama asıl sürpriz sonradan geliyor. İnsanın içini gıcıklayan bol darbukalı oyun havaları eşliğinde bir dansöz hem oynuyor hem de sizi kurtlarınızı dökmeniz için teşvik ediyor. Fasıl ekibinden sonra bunu beklemiyorduk doğrusu!

Arkadaşlarınızla toplaşarak veya sadece iki kişi bile olsa gelip iyi mezeler eşliğinde içki içeceğiniz, güzel bir akşam geçireceğiniz ve fasıl ekibiyle coşacağınız bir yer Zamansız Meyhane. Hem unutmayın, buranın zamanı yok...


Zamansız Meyhane
Tel: (0212) 243 45 63-68
Jurnal Sokak 11, Asmalımescit
www.zamansizmeyhane.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER