› 
 › 
timeout.com 09.07.2010

Bağdat Caddesi'ne yeni mekan: Food&Co.

'Art of eating drinking' konseptiyle birçok kategoriyi sunan Food&Co., yemekten şarküteriye, gastronomi kitaplarına ve mutfak gereçlerine kapsamlı bir bakış getiriyor.

Geçtiğimiz ay Bağdat Caddesi’nde Erenköy’de açıldı Food&Co. Cadde’deki diğer yeme-içme mekânlarından oldukça farklı bir havası var ki mekânın iddiası da zaten şehirdeki tüm mekânlardan farklı. Konsept dükkânlar ve corner shop’lar ile pizzadan şaraba, pastadan makarnaya, turşudan şarküteriye, çocuk menülerinden gastronomi kitaplarına ve mutfak gereçlerine kadar mutfak ve yemek kültürüne kapsamlı ve farklı bir bakış getirmeye hazırlanıyor şehirde. Şu anda ilk adım bu restoran, yakın zamanda bir ikincisi de Avrupa yakasında açılacak.


Dünya mutfaklarından Türk mutfağına kadar leziz seçenekler
Food&Co.’nun en değer verdiği misyon gastronomi kültürünü her kesimden tüketiciyle buluşturmak. Bu anlamda menüsünde diyet/veggie tabaklardan soğuk/sıcak salata ve sandviçlere, pizza çeşitlerinden makarna ve ızgaralara birçok klasik ve Türk mutfağından yemeklerin yanı sıra dünyaca ünlü şeflerin tarifleriyle hazırlanan yemeklere de yer veriyor. Menüde a la turca ve a la franga kahvaltı tabakları, patlıcanlı ve tulum peynirli mini sigara börekleri tabağı, rokfor dolgulu patates cips, lokmalık burger ve gouda lolipoplarından oluşan bir tabak, Antakya usulü köfteli çorba, ızgara antrikot (yanında hash brown, bademli pilav, közlenmiş patlıcan, ıspanak sote gibi birçok garnitür seçeneği ile), Akdeniz usulü dana eskalop, levrekli ravioli, Casablanca spesiyal pizza, ananas carpaccio ve daha birçok çeşit mevcut. Formuna dikkat edenlere hitap eden kilomuzu koruyalım bölümünde de salata, panini sandviç, cacık, noodle ve dondurma gibi düşük kalorili yemekler var.



Dünyaca ünlü şeflerin yemekleri bölümünde ise dört sunum yer alıyor: Farklı çeşitlerde acı biberlerle fırınlanmış kuzu incik, levrek ve karamelize fasulye, Mexican chicken tinga ve kaserolde servis edilen ağır ateşte pişirilerek, eski bir reçete ile hazırlanan Lasagne Bolognese.





Dekorasyonu büyüleyici!
Food&Co.’nun dekorasyonu da mekânın iddialı menüsüne ve konseptine uygun şekilde yapılmış. İçeride gözünüze çarpacak Ikea tasarımlarının yanı sıra çok kişilikli masa ayakları, konseptin her kesime hitap ettiğini gösterir cinsten. Hemen girişteki masalar sokak hizasında, bir alt hizada cam çatı sayesinde yukarı doğru bir cadde seyri mümkün. En altta bar hizası masalarda da yine bu cam çatı sayesinde Cadde’den gün ışığı almak mümkün. Biz gittiğimizde sokak hizası masalardan birine oturmamıza rağmen televizyona bakmayı tercih ettik. Hemen girişi karşısına alan tuğla görünümlü duvarda bulunan plazmada ‘Breakfast at Tiffany’s’ gösteriliyordu. Cadde’de yeme-içme mekânlarının bir diğerinin aynısı olmasından sıkılmışlığınız olması Food&Co.’ya gelme sebebiniz. Belki ilk gelişiniz meraktan ya da bu sebepten olur ama bir sonraki seferde yemeklerin ve servisin etkisi olacağı kesin.


Food&Co.
Bağdat Caddesi 350, Erenköy


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER