› 
 › 
Hürriyet 19.08.2010

Bebek'in gizli bahçesi Backyard açıldı!

Backyard, Bebek sırtlarındaki Bebeköy'de açılan MAC spor klubünün içinde açıldı. Yeşillikler içindeki Backyard, nefis kahvaltılar, harika müzik ve şık bir ortam sunuyor.

Asmalı’nın mahşerinden, Beyoğlu’ndaki Arap turist işgalinden, sahillerin kazık fiyatlarından siz de sıkıldınız mı? O zaman size öyle bir yer önereceğim ki bayılacaksınız. Böyle yerleri sırf bozulmasın, tadı kaçmasın diye yazmamak istiyor insan. Aramızda sır kalacağına söz veriyorsanız, başlıyorum o zaman...

Bebek'in gizli bahçesi Backyard açıldı!
Fotoğraf:Kristina Steinbuchel, kristinasteinbuchel.spaces.live.com

Boğaz’a tepeden bakan bir sırt... Doğrudan 2. Köprü’yü görüyor. Doğuya baktığı için öğleden itibaren gölge ve hiç kesilmeyen poyraz sayesinde bütün gün püfür püfür. Yeşillikler içinde, çimenlere yayılıyorsunuz. Tepenizde cıvıldaşarak kırlangıçlar uçuşuyor.
Epeydir bir yer keşfettiğime bu kadar sevinmemiştim. Sanki şehrin göbeğinde pikniğe çıkmış gibisiniz. Etrafa masa ve şezlong takımları serpiştirilmiş.

HERKES ŞIK VE FİT
Çay bahçesi diyorum ama Backyard (İngilizce’de arka bahçe) aslında bir kafe. Etiler’deki lüks spor kompleksi Mac’ın kafesi. Ama işletmesi bağımsız, kulüp üyesi olmadan dışarıdan da gidilebiliyor. Gelip gidenlerin çoğunluğu Mac Spor Salonu’nun üyeleri. O yüzden herkes şık, fit ve bakımlı. Ama dışarıdan gelenler de oluyor tabii.

Basit ama şık bir mönüsü var. Fiyatlar gayet makul. Çay 2 buçuk, Türk kahvesi 6, limonata 11 lira. Ama sizin yerinizde olsam 11 lira daha verip limonatama votka kattırırım, Boğaz manzarasına ve Mac’ın havuzunda yüzenlere karşı akşamüstü şekeri oluyorsunuz. Gerçi Backyard’ın resmi içeceği roze şarap. Herkesin, özellikle de hanım masalarının üzerinde mutlaka bir şişe Blush duruyor.

Kahvaltısına hiç gidemedim ama çok övüyorlar. 30 lira. Organik Çayeli tereyağı bile var. Zaten mutfakta kullandıkları yaban mersini, böğürtlen, domates, biber, nane, kekik ve maydanoz gibi birçok sebze-meyveyi kendi küçük tarlalarında yetiştiriyorlar. Aşçılarını sürekli bahçeden bir şeyler toplamış, mutfağa girerken görüyorsunuz. Sonra onlarla öyle bir fırında yağsız bir mücver yapıyorlar ki, parmaklarınızı yersiniz. Hamburgerlerin ekmekleri bile kendi fırınlarında pişiyor.

NU-COOL PARTİLERİ
Mekan Nuteras’ın sahibi Menderes Utku’nun elinden çıkma. Pazar günleri geçiyor tesisatın başına, Bossa Nova tarzı müzikler yapıyor. Bu akşamüstlerine Nu-Cool adını vermişler. Ama işletme Zeynep Hanım’a emanet. Backyard’ın her şeyiyle tanışmaktan çok keyif alacağınız bu genç hanım ilgileniyor. Tatlı konusunda bir dahi.

Mekanın en sevdiğim yanı da masalarda, ağaçlarda takılı aydınlatmaların hepsinin solar olması. Yani gündüz enerji topluyor, akşam hava kararınca yakıyorlar.

Backyard, sabah 09.00’da açılıyor. Erken giderseniz işletmecisi Zeynep’in sabah 07.00’den itibaren yaptığı taze kahve ve kurabiyeleri var. Akşam kapanış 22.00’de. Ama kimse kalkmak istemediği için pek tutturamıyorlar, gece yarısına kadar uzuyor hatta geçiyor Backyard keyfi.

Savaş ÖZBEY, Hürriyet


Backyard Bebeköy
Bebeköy mahallesi, Bebeköy sokak, No:1
T: 212 287 15 00


(Backyard'a gitmek için: Etiler’de Akmerkez'i geçtikten sonra sağdaki Arnavutköy'e inen yola girin. Kültür Taksi durağının yanında Backyard'ın tabelasını göreceksiniz. Otoparkı var.)


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER