› 
 › 
Milliyet Cadde 15.03.2012

Bebek'in yeni meyhanesi: Pasha Bebek

İstanbul’un en eski semtlerinden Bebek’in artık bir meyhanesi var. Ermeni ve Rum mezelerinin en güzel örneklerinin yanı sıra Türk mutfağından da tatlar barındıran Pasha Bebek, henüz bir aylık.

Ana yemek yemek istemeyenlerin 40 farklı çeşit mezeyle sohbetlerini şölene çevirebileceği bir yer Pasha Bebek. Ermeni usulü pastırma turşusu, zeytinyağlı ayva dolması, Osmanlı-Rum mezesi pabucaki, Paşa Böreği, topik, zeytinyağlı ayva dolması ve tarama mekanın en fazla tercih edilen mezelerinin başında geliyor. Servise çıkacak tüm ürünler, mekanın işletmecisi Anita Algül tarafından tadılıyor. 28 yıldır meslekle iç içe olan Algül, İstanbul’un yanı sıra yurt dışında da bulunmuş, İzzet Çapa’yla çeşitli çalışmalar yapmış, farklı mekanlarda da şefler yetiştirmiş.

Bebek'in yeni meyhanesi: Pasha Bebek

1876’dan beri topik
Ermenilerin en bilinen mezesi topik için sözü ona bırakıyoruz: "Topik, 7 hafta boyunca et ve süt ürünleri yemeyen Ermenilerin perhiz yemeği. Nohut, tahin, soğan, kişniş, fıstık, üzüm, tarçın ve yeni baharla hazırlanıyor. Biraz zahmetli ve zaman isteyen bir meze. İlk kez 1876 yılında tariflere girmiş."

Akerdeon ve buzuki
İki katlı Pasha’nın iki de bahçesi var. Kapalı alanda 90, bahçede 55 kişilik kapasitesi olan mekan 11.00’den gece yarısına kadar açık. Pastel renkler tercih edilen mekana, kullanılan aynalar derinlik katmış. Mekanın müzik seçimiyse mönüsüyle paralel. Türk sanat müziği ve Yunan müziğinin yanı sıra, haftanın belli günlerinde misafirlere akordeon, keman ve buzuki de eşlik ediyor.

35 TL’ye set menü
Fiyatlara gelince: 8 çeşit meze, ara sıcak, salata, ana yemek ve tatlıdan oluşan set mönü 35 TL. Bu fiyat içkiyle birlikte artıyor haliyle, 50-60 TL’yi buluyor. Alakart mönü de var: Meze çeşitleri, günün balığı, tatlı ve içki dahil fiyat 85-95 TL arasında. "Ben sadece mezeyle takılayım" derseniz zengin bir tabağın ederi 15 TL. Pasha Bebek, 12.00-15.00 arasında da çalışanlar için ev yemekleri mönüsü hazırlıyor: Bu mönünün fiyatı da 15-18 TL.

Pasha Bebek
Adres: Küçük Bebek Cad. No:14 Bebek
Tel: 0212 265 01 28


Beste Önkol


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER