› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.09.2013

Bebek Kasap & Steakhouse: Etin gerçek ustası

Son yıllarda neredeyse her semtte bir steakhouse açıldı. Hepsini denedik ve İstanbul'un en iyi steakhouse'unun Bebek Kasap & Steakhouse olduğuna karar verdik. Şehrin en iyi etini yiyebileceğiniz Bebek Kasap & Steakhouse'u Pudra.com'da okuyun.

Et sevenlere bir müjdemiz var, siz bu yaz tatildeyken, sessiz sedasız Boğaz’ın (ve muhtemelen İstanbul’un) en ünlü kasabı Bebek Kasap içine Steakhouse açtı ve ışık hızında fenomen oldu. Nusret’in Çamlık’taki o eski naif ruhunu arayanlar, başka yere bakmanıza gerek yok. Et lezzeti açısından İstanbul’un en iyi etlerini (dekorda aynı oranda iddialı değiller) pişiren bu küçük mekanı ziyaret ettik ve neden bu kadar çok sevildiğini araştırdık.

Bebek Kasap & Steakhouse: Etin gerçek ustası

Boğaz’ın Çeyrek Asırlık Kasabı
Önce bilmeyenler için söyleyelim, İstanbul’un Boğaz hattında yaşayan köklü ve varlıklı aileleri, neredeyse çeyrek asırdır etlerini Bebek Kasap’tan alırlar. Müşterileri daha çok Boğaz'la sınırlı olduğu için Bebek Kasap ve sahibi Hünkar Karakuş, kamuoyunda yeni dönem şovmen kasaplar kadar tanınmasa da etlerin asıl büyük efendisi Hünkar Bey’dir. Yıllardır müşterileri için Kuzey Ege ve Trakya’nın seçilmiş köylerinden aldığı etleri şimdi de Steakhouse çatısı altında sunuyor.

Bebek Kasap&Steakhouse’da dana pirzola, filet mignon, kuzu pirzola, lokum, şaşlık gibi geleneksel et ürünleri nefis. Kasap ve İnegöl köftenin de yeri ayrı. Tam olarak ne yemek istediğini bilmeyenler için müdavimler arasında “Ben bilmem, Hünkar bilir” olarak anılan bir tadım menüsü bulunuyor ki, ilk defa gidenlere tavsiyemiz müdavim gibi davranıp seçimi Hünkar Bey’e bırakmaları.

Kaliteli et severlere bir de sürpriz var: Bebek Kasap’a gidince şehrin yeni burger fenomeni Burger Joint’in bir şubesiyle de karşılaşacaksınız. Kulaktan kulağa yayılarak şehir efsanesi olan Burger Joint’in Beşiktaş’taki diğer şubesinde hafta sonları kapıda kuyruk var. NTV’de Vedat Milor’un hazırladığı “Tadı Damağımda” programında yer alan mekan, İstanbul’un en iyi tatlarını sabırla arayıp bulan Milor’dan da tam not almış. Vedat Bey’in tavsiyesi ve tarifi ile hazırlanan acılı Mexicana burgeri ve gerçek bir Amerikan burgeri olan New Yorker’ı denemenizi öneririz.

Biz işimizin Ferrari’siyiz
Geçen Cuma akşamı kısa bir röportaj ve lezzet turu için Bebek Kasap&Steakhouse’a gittik, tüm masalar doluydu. Hemen gözümüze tanıdık simalar takıldı: Açık alanın en arka ve sessiz köşesinde eski federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar bir arkadaşı ile derin bir sohbete dalmıştı. Girişteki dörtlü masada gençler hamburgerlerini sularını akıtarak yiyorlardı. Hünkar Bey ile önden sözleşmiştik ama gece servisi yoğun olduğu için çok zamanı yoktu. En önemli sorularımızı sorabildik çünkü 10–12 masadan oluşan mekanda Hünkar Bey herkesle tek tek ilgileniyordu.

İlk sorumuz “Nusret’ten iyi olduğunuzu söylüyorlar, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?” oldu. Hünkar Bey gülümseyerek karşıladı sorumuzu, belli ki bu karşılaştırma sürekli yapılıyor. “Daha iyiyim, değilim demek yanlış olur, biz aynı anda maksimum 35-40 kişinin oturabildiği bir mekanız, 500 kişilik restoranlar ile karşılaştırmamak lazım. Biz işimizin Ferrari’siyiz ama Mercedes de kötü araba değildir” diyerek konuyu kapattı.

"Etlerin nasıl bu kadar iyi olduğunu" sorunca Hünkar Bey "etlerin iyi olmasını sağlayan aslında müşterilerimiz" diyor. “Çeyrek asırdır Türkiye’nin lezzet konusunda en titiz ailelerinin etini hazırlıyoruz, onları memnun edebilmek için en iyi eti bulmak zorundayız” diye ekliyor. Etlerini sadece Kuzey Ege ve Trakya’nın belli bölgelerinden ve köylerinden alıyormuş ama tüm çabamıza rağmen tam yerlerini Hünkar bey'den öğrenemedik.

"Müşterilerin ısrarı ile Steakhouse’u açtık"
Son olarak "neden kasabın içine pişirme bölümü eklediğini" soruyoruz. Cevabı çok net: “Müşterilerimizin ısrarına dayanamadım. En çok bastıran da sevgili Faruk Bayhan oldu” diyor ve Mehmet Ali Bey’in masasına gidecek dana pirzolaları seçmek için dry-age dolabına yöneliyor. Bu arada biz de “Ben bilmem, Hünkar bilir” tadım menüsünden füme et ve lokum yiyoruz. Kasabın müşterilerinin neden ısrar ettiğini bir kez daha anlıyoruz.

Bir konu moda olunca çeşit çeşit mekan açılıyor, açılmaya da devam edecek. Et konusunda yaşanan rönesans ile neredeyse her semtin bir kaç tane steakhouse'u olmaya başladı. Sayıları hızla artsa da bu işi çekirdekten bilip, en zor müşterileri çok uzun yıllar memnun edebilmiş et ustası bir elin parmağını geçmez İstanbul’da. Bebek Kasap ve Hünkar Bey işte bu elit grubun içindeki bir kaç isimden birisi. Modanın hayatımıza dahil ettiği hormonlu markaları ve mekanları bir kenara bırakıp, en iyi eti kuşaklar boyu hazırlamış bir kasabı neden "en iyi kasap ve steakhouse" seçtiğimizi şimdi daha iyi anlatabildik sanırız.

Bebek Kasap&Steakhouse
Adres: Cevdetpaşa Cad, Germencik Sk 4B, Bebek-İstanbul (Bebek Oteli'nin tam karşısındaki Santral Şarküteri'nin de olduğu sokak)
Telefon: (0212) 263 59 04 - (0212) 287 08 19

Burger Joint Beşiktaş
Adres: Ihlamurdere Cad No:94 Beşiktaş-İstanbul
Telefon: (0212) 258 72 75
www.burgerjoint.net


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER