› 
 › 
Milliyet 22.07.2010

Bebek'te yeni bir balıkçı: Fish

Bebek'te 360 Entertainment Group'un açtığı Fish Bebek, Türk mezeleriyle modern tarifleri biraraya getiriyor. Fish'in sade ve salaş dekoru bir sahil kasabasında hissettiyor.

İstanbul'lu rakı-balık severler için yeni bir alternatif

Bebek'te yeni bir balıkçı: Fish
Fish Restaurant, 360 Entertaintment Group adına Şef Mike Norman ve Sasha Khan’ın Bebek’te açtıkları yeni bir balıkçı.

Uzun yıllardır İstanbul’da yaşayan, artık İstanbullulaşmış iki yabancıdan mezeler tadacağımız Fish’in diğer bir özelliği de sadeliği. Mekanın dekorasyonunu ikilinin Türk ortağı Emir Uras üstlenmiş. Bebek’te görmeye alışık olduğunuz şaşaadan uzak, salaş tahta masa ve tabureler var. Bu durum müşterilerin kendilerini sahil kasabalarındaki balık restoranlarındaymış gibi hissetmeleri için özel olarak tercih edilmiş.

Fish Bebek'te menü...
Ancak Fish’in mönüsü dekorasyonu kadar sade değil. Meze çeşidi bol. Barbunya, haydari, tarama gibi klasiklerin yanı sıra ahtapot
şiş, enginarlı pilav ve armut dolması gibi modern alternatifler de mevcut.

Pazartesi hariç her gün 12.30-23.30 arasında hizmet veren restoranda maksimum 110 misafir ağırlanabiliyor. Norman ve Khan mekanları için “Terasımız çok ilgi görüyor. Deniz manzaramız yok ama Bebek’i kuş bakışı izlemek insanların çok hoşuna gidiyor” diyor.

360 Group olarak modern ve farklı mekanlarınızla tanınıyorsunuz. Bu defa Türk yemek kültürüne yönelip rakı-balık restoranı açtınız. Bu tercihinizin sebebi ne?
Mike Norman: Modern konseptlerimizle tanınıyoruz ama geleneksel mutfaktan da uzaklaşmak niyetinde değiliz. Rakı-balık Türk kültürünün en önemli parçalarından biri. Bir de İstanbul’da balık lüks tüketim gibi görülüyor. Biz bu kadar çok balık çeşidi olan bir yerde balığın fiyatını biraz daha normale indirmek istiyoruz.

Sashah Khan: Fish, mönüsüyle, servisiyle, içerideki atmosferiyle geleneksel hatta salaş bir yer. Mönüdeki fiyatlar gayet uygun. Kişi başı 45 TL’ye doymanızı garanti ediyoruz.

Mönüde neler olacak? Fish’e özel tasarladığınız yemekler var mı?

Mike N.: Klasik mezelerinizi çok seviyorum. Bu yüzden tariflere sadık kalmayı tercih ettim. Ekstra bir şeyler ekleyerek tatlarını bozmak istemedim. Ama tabii denemek isteyenler için ıstakoz spagetti, paella gibi özel yemekler de var.

Mezeler arasında en iddialı olanlar hangileri?

Sashah K.: Meze mönümüz mevsime göre değişecek. Hepsinde iddialıyız. Ama değişik bir şey denemek istiyorsanız tavsiyemiz armut dolması.

Pelin Çini, Milliyet


Fish Bebek hakkında...
Fish Bebek'te, iki katlı. Giriş hemen Lucca'nın yanından.... Mekanın üst katı bütün Bebek’i ayaklarınızın altına seren bir teras. Mezeler, deniz ürünleri, tatlılar her biri çok hoş bir şekilde sunuluyor. Servis kalitesi dikkat çekecek kadar başarılı. Fish’i Bebek'teki diğer balıkçılardan ayıran en büyük özellik ise fiyat politikası. İster menüden seçim yapın, ister fiks menü deneyin fiyatlar oldukça makul. Bu yeni mekanı denemek için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Fish Bebek
Cevdetpaşa Cad. 224 / 1 5 6
Bebek İstanbul
Telefon: 0212 257 7361
www.fishistanbul.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER