› 
 › 
milliyet cadde 27.05.2010

Beyoğlu'nun en yeni meyhanesi: Münferit

Sahibi Ferit Sarper'in 'Modern Meyhane' dediği Münferit, nefis mezeleri, yemekleri ve tatlılarıyla İstanbul'da yeme içme dünyasının son yıldızı olacak.

İstanbul yeme-içme dünyasının son yıldızı

Beyoğlu'nun en yeni meyhanesi: Münferit
Geçen hafta Münferit’teydim. Açılış telaşı geçtikten sonra gitmeyi özellikle istedim. Çünkü uzaktan da olsa Münferit’in sahibi Ferit Sarper’in nasıl bir heyecan ve titizlikle hazırlandığını takip ediyordum. Arada aksaklıklar oldu. Münferit’in daha açılamadan yeri değişti. Şimdi Galatasaray’da Yeniçarşı Caddesi’nde, Tünel Residence’ın altında.

Ferit Sarper ‘modern meyhane’ diyor ama bence Münferit’e haksızlık ediyor. Çünkü bizde meyhane denince akla gelen Refik ya da Yakup’la karşılaştırma kabul edecek bir yer değil burası.

Menüde neler var?
Mezeler inanılmaz. Naneli favadan ördekten yapılmış Çerkez tavuğuna her şey çok lezzetli. Sıcaklardan tahin soslu tekir ve bebek ahtapotu denemeden olmaz. Sizi baştan uyarayım, masada çok tehlikeli bir şey var. Ferit Sarper’in Akhisar’dan getirttiği köy ekmeğinden ve yanındaki ançuezli tereyağından mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Yoksa gecenin sonunda kaç dilim kızarmış ekmek yediğinizi hesaplamakta güçlük çekebilirsiniz. Ben çareyi ‘Lütfen ekmekleri masamızdan alın’ demekte buluyorum.

Bu arada mezelerle o kadar doyuyorum ki ana yemeğe yer kalmıyor. Halbuki deniz mahsullü makarna aklımda kalıyor. Bir dahaki sefere artık diyorum. Ana yemeklerde bir meyhanede asla bulamayacağınız et ve balık seçenekleri var. Tabii şarap konusunda da durum aynı. Burada ister Blush için, ister rakı. Ferit Sarper aynı zamanda Beylerbeyi Rakı’nın da sahibi. Ama Münferit’te sadece Beylerbeyi Rakı var sanmayın, diğer rakılar da var.

Ana yemeği atlamanın rahatlığıyla bir çikolatalı lokma ve adaçaylı dondurma söylüyorum. İçinden çikolata akan lokma nefis. Adaçaylı dondurma da Nobu’nun yeşilçaylı dondurmasıyla yarışır.

Mekan iki katlı
Giderken içeriyi geziyorum. Üst kat bar, alt kat sizi mafya filmlerine ışınlayan bir restoran. 1950’lilerin havası var. Doğru tahmin, dekor İstanbul’un en önemli yeme-içme mekanlarında sık sık karşımıza çıkan Autoban imzalı. Münferit’te yemekler kadar müzik de farklı. Hatta geçen perşembe Radio Oxigen’in kurucusu Mehmet Garan çaldı.

Fiyatlar nasıl?

Gelelim herkesin merak ettiği fiyatlara. Evet, ucuz değil ama en kötü mezeleri yediğimiz meyhanelerdeki fiyatları düşünürsek pahalı demek mümkün değil. Yemek kalitesi ve fiyat dengeli. Bir an önce gidin ve kendiniz görün.

Çağdaş Ertuna, Milliyet

Münferit Meyhane
Galatasaray Yeniçarşı Caddesi
Tel: 0212 252 50 67


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER