› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.05.2013

Bu yazın favori restoranı Ceylan Otel'in altındaki Flamingo!

Bird'ün yaratıcıları Aliye Turagay ve Joost Rooijmans, İstanbul'un en iyi şeflerinden Emre Şen ile güçlerini birleştirdi ve şehrin ortasında bir vaha yarattı. Uzun bir süre Flamingo'ya gidilecek, herkes ondan bahsedecek.

İstanbul gece hayatının müdavimleri ve en iyilerin peşinden gidenler bilir: Şişhane'deki Bird fısıltı gazetesiyle adını duyurmaya başlamıştı. Herkes ondan bahsediyordu. Bir kaç gün sonrasına yer bulmak neredeyse imkansızdı. Sonra bu yoğun merak yerini müdavimlere bıraktı. Ne de olsa burada herkes kendini rahat hissediyor, her şey tam da olması gerektiği gibi sunuluyordu.

Bu yazın favori restoranı Ceylan Otel'in altındaki Flamingo!

İşte şimdi sıra Flamingo'da. Pudra.com editörleri olarak Flamingo'nun İstanbul eğlence hayatında bir efsane olacağından eminiz. Çünkü arkasında Bird'ün yaratıcıları Aliye Turagay ve Joost Rooijmans var. Sadece bu kadar mı? Yeni ortakları Şile'de Lavanda Otel'de harika lezzetler sunan ve İstanbul'un en iyi şeflerinden biri olarak kabul ettiğim genç şef Emre Şen.



Yaklaşık 10-12 yıl kadar önce Ceylan Otel'in altında barbekü bahçesi olarak hizmet veren bu gizli bahçede bir yemeğe katılmıştım. O günden bu yana şehrin tam ortasında yer alan, otelden bağımsız bir atmosfer sunabilen ve yeşil bahçesiyle insanın şaşırtan bu mekanı restoranı için mekan arayan bir kaç arkadaşıma tavsiye etmiştim. Bu yüzden her şeyden önce mekan seçimiyle Flamingo büyük bir alkışı hak ediyor bence. Ceylan Otel'in lobi girişini geçince hemen yanında ayrı bir girişi var. Böylece otel misafirleri ile temas etmiyorsunuz. Tam İTÜ Taşkışla binasının çaprazında.

Yemekler peynirler, şarküterler, başlangıçlar, çorbalar, salatalar, makarnalar, risotto'lar ve ana yemekler altında 8 grupta sunuluyor. Şef Emre Şen’in Lavanda Otel'de yaptığı risotta'lar harikaydı. Burada da risotto'ların önümüzdeki günlerde yemek severler tarafından çok tercih edileceğini düşünüyorum. 4 çeşit risotto ve 8 çeşit makarnanın yanında klasik İtalyan ruhunun sembolü zengin et seçeneklerinden oluşan ana yemekler servis ediliyor.

Yemekler dışında özellikle peynir ve şarküteri seçimlerinin sizi mutlu edebileceğini söylemeliyim. Özellikle iş çıkışı yapılan akşamüstü buluşmalarında içkilerin yayında iyi bir eşlikçi olacaklar. Flamingo'da zengin bir şarap mönüsü var. Ama farklı alternatiflere açık olanlar özellikle Bubbles kokteyli tatmalı. Prosecco, tatlı vermut, campari ve portakal liköründen yapılan Bubbles kokteyli harika bir yaz içkisi. Bu yıl çok revaçta olacağını şimdiden söyleyelim.

Akşam belli bir saatten sonra Josst Rooijmans’ın müzik seçimi ile ortam biraz daha hareketleniyor. Öğle buluşmaları için de mutlaka tavsiye ederim. Özellikle serin bahçesi, gölgeli verandası ve yüksek tavanlı iç mekanı ile farklı talepleri karşılayabiliyor.

Flamingo yaz boyunca Pazar günleri kapalı olacak. Sonbaharda Pazar kahvaltısı da servis etmeyi planlıyorlar. Pazar hariç her gün 12:00'de açılıyor. Cuma ve Cumartesi günü gece 02:00’a kadar açık.

Flamingo
Tel: (0212) 232 68 68
Adres: Asker Ocağı Cad. No: 1, Taksim
InterContinental Istanbul Ceylan Otel giriş kapısı yanı

Emel Erden


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER